Nummer 146   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Telefonisch spreekuur 16 juni  
Het telefonisch spreekuur van donderdagavond 16 juni komt te vervallen.


Dekking collectieve aansprakelijkheidsverzekering  

Per direct hebben wij de dekking van de collectieve aansprakelijkheidsverzekering, beroepen en bedrijven, laten verhogen. Pas vanaf 2017 wordt de premie minimaal aangepast. Onze verzekeringsadviseur, dhr. Jan Kuper, informeert u hierover in bijgaande brief.


PSC-magazine:  

Deze week verstuurden wij editie 3 2016 van het PSC-magazine met daarin oa een interessant interview met Inez van Oord, oprichtster van de tijdschriften Seasons en Happinez.en deel 1 van het gesprek met NFG-registerlid Halil Mermi. Hij vertelt over zijn leven, hoe hij in het vak is gerold én over de samenwerking met de Gemeente Maastricht. Het magazine zal naar verwachting vandaag (donderdag 16-6) of vrijdag 17-6 worden bezorgd. 


Herhaalde mededeling OC-R

Inmiddels hebben de eerste belangstellenden zich ingeschreven in het Onafhankelijk Complementair Register (OCR) en een aantal leden heeft laten weten per 1-1-2017 in het OCR geregistreerd te willen worden. Wanneer NFG-registerleden, die nu geregistreerd staan in de vakgroep VPMW of VIG, per 1-1-2017 a.s. niet voldoen aan de scholingseisen zoals gesteld door de zorgverzekeraars worden zij per genoemde datum geregistreerd in het OCR. Lees verder. 
 
Herhaalde mededeling zomervakantie 2016  
Over enkele weken begint de zomervakantie in regio Noord. Wij willen u graag tijdig berichten over onze bereikbaarheid in deze periode. U leest er hier alles over. 
Gezocht: hulpverleners
De Stichting Aandacht voor Pesten is op zoek naar hulpverleners waar mensen met een licht verstandelijke beperking terecht kunnen die te maken hebben (gehad) met pesten.
Tevens zijn wij op zoek naar hulpverleners die EMDR toepassen hebben bij mensen met een licht verstandelijke beperking. Lees verder.
Facebook
De verloting van het video-college heeft dinsdag 14 juni plaatsgevonden. De gelukkige winnaar is dhr. Musman. Hij heeft gekozen voor het video-college "Zelfcompassie en zelfvertrouwen" van Hupper. Dhr. Musman liet ons al weten direct het eerste college te hebben gevolgd. Voor het vervolg wensen wij hem dan ook veel succes en plezier toe.

Heb jij nog PE-punten voor dit jaar nodig? Elk video-college van Hupper levert 8 punten op. Kijk op de website van Hupper en kies een onderwerp uit dat jou aanspreekt. Je kunt studeren in je eigen tempo waar en wanneer je maar wilt.

Volgende week starten we weer met een nieuwe verloting: een boek dat nog maar nét is uitgegeven... houd onze facebookpagina dus in de gaten en doe mee.  
 
 
Te huur:
Wij hebben ruimte te huur voor een ervaren Orthomoleculair therapeut in onze praktijk in Den Haag-Scheveningen.
www.dewestduin.nl, geďnteresseerden kunnen contact opnemen met Monique Molendijk,  070-3388722
Bij- en nascholing 
Hieronder vindt u een selectie van de NFG-agenda:

div. data september / oktober
Tweedaagse workshop: signaleren en herkennen van alcohol in de hulpverlening

12 september

Middagsymposium: Vechten voor je scheiding

15 september - 24 november

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.
'Kinderen die vaak verhuizen hebben meer kans op psychische klachten'    
Kinderen die vaak verhuizen, hebben meer kans op klachten wanneer ze volwassen zijn.
Volgens Brits onderzoek is de kans groter dat ze op latere leeftijd een psychische ziekte krijgen, een zelfmoordpoging doen, zich wenden tot gewelddadige criminaliteit of drugsgebruiken, melden buitenlandse media. Lees artikel. 

Meer interessante artikelen vindt u op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.