Nummer 141   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Herregistratie
Hoewel december nog ver weg lijkt, helpen wij u er graag aan herinneren dat ook dit jaar weer de herregistratie aangevraagd dient te worden door ALLE NFG-registerleden (aspirantleden dus niet). Dit dient tweejaarlijks te gebeuren voor 15 december (2016, 2018, 2020 etc.) U dient aan te tonen dat u in 2015 ťn 2016 vakscholing heeft gevolgd en heeft deelgenomen aan intervisie en/of supervisie. Tevens dient u per jaar 2 vakboeken te lezen. Ook wanneer u later in 2015 of pas in 2016 bij de NFG geregistreerd bent, dient u een aanvraag voor herregistratie in de dienen. Uiteraard hoeft u dan minder punten te behalen.

Wij verzoeken u vriendelijk alle tot nu toe gevolgde activiteiten alvast in te voeren op uw persoonlijke pagina op de NFG-website zodat het NFG-secretariaat kan beginnen met de controle. U heeft hiervoor de tijd tot uiterlijk 15 december a.s. Op deze datum moet alles bij ons binnen zijn.

De meest gestelde vragen over de herregistratie beantwoorden wij op onze website. Wij raden u aan alle "spelregels" goed door te nemen. Mochten er toch nog vragen overblijven, mailt u deze dan naar ons secretariaat. 
Verloting op Facebook 
Zoals aangekondigd in nieuwsflits nr. 140 verloten wij op FB "Het Coachspel Wie ben ik, wie ben jij?". Dit spel is beschikbaar gesteld door NFG-registerlid Carla van Loon van Wil & Kunnen

Ieder mens heeft een verhaal. DE basis voor vertrouwen in elkaar, is dat je de ander kent. Dat je het levensverhaal van de ander kent. Dit coachspel is voor alle type relaties; zowel werk als privť. Lees verder.  
De logica van hoogsensitiviteit
Hoogsensitiviteit vormt een onduidelijk gebied in de hulpverlening. Omdat het geen diagnose kent, weten veel hulpverleners eigenlijk niet wat ze ermee aanmoeten en wordt het veelal genegeerd. Deze eigenschap kan de problematiek van de cliŽnt echter danig beÔnvloeden, waardoor het wel degelijk een belangrijk aspect vormt om mee te nemen in de begeleiding.

Het artikel "De logica van hoogsensitiviteit?" is speciaal voor de NFG gratis beschikbaar gesteld door professioneel begeleiden.nl. U kunt dit artikel nog gratis lezen t/m 20 mei a.s. Hierna kost het € 1,95.

Bij- en nascholing 
Hieronder vindt u een selectie van de NFG-agenda:

27 mei
Workshop: Krijgskunst in communicatie

28 mei
Workshophoppen

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.
'Te weinig aandacht voor terugval bij depressie'     
De kans op terugval krijgt te weinig aandacht bij de behandeling van depressie. Slechts 42 procent van de patiŽnten maakt samen met zijn psychiater of psycholoog een plan om alarmsignalen te herkennen. Eťn op de zes heeft het onderwerp 'terugval' zelfs helemaal niet besproken met de therapeut. Lees verder.  

Meer interessante artikelen vindt u op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.