Nummer 140   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Klachtenreglement 
Bijgaand zenden wij u de nieuwste versie van ons klachtenreglement welke u ook aantreft op onze website. Wij verzoeken u vriendelijk dit reglement goed door te nemen en uw cliŽnten op het bestaan van dit reglement te wijzen.


BTW-vrijstelling; reactie op brief RBCZ 

De RBCZ heeft deze week een brief verstuurd aan de bij haar geregistreerde hulpverleners inzake de BTW-vrijstelling. De NFG geeft hier graag een reactie op. U treft deze hier aan. Wij zenden u deze reactie in een PDF-document. De brief waarmee u naar de belasting kunt, treft u ook aan als Word-bestand op onze website (ledengedeelte, bij downloads).


Nieuws van DAS 
Bijgaand zenden wij u de laatste editie van de periodieke brochure van het team zorgsector van DAS. In deze brochure staan twee artikelen die zijn gerelateerd aan een actueel vraagstuk: de materiŽle controle door de zorgverzekeraar. Daarnaast ontvingen wij van DAS een apart document van Shirin Slabbers, senior jurist in het Team Zorgsector, met betrekking tot het verdwijnen van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). Maakt u gebruik van de VAR, neem dit document dan zorgvuldig door.

Heeft u vragen over deze (of andere juridische) onderwerpen en bent u via de NFG verzekerd voor rechtsbijstand, neem dan gerust contact op met het Team Zorgsector.

Nieuwsflits  
In verband met de meivakantie zullen wij de komende 2 weken in principe geen nieuwsflits versturen. Omdat wij deze periode met een lagere bezetting werken, verzoeken wij u vriendelijk bij voorkeur per mail contact met ons op te nemen.

Vanavond (21 april), 28 april en 5 mei is er geen telefonisch spreekuur. Op Koningsdag en op Hemelvaartsdag is ons kantoor gesloten.

De exacte openingstijden kunt u hier nalezen.   
Voedingsgeneeskunde Congres kortingsactie
NFG leden kunnen op 27 mei 2016 met 10 % korting naar VGBC2016

VGBC (voorheen ATABC) is het grootste professionele event voor gezondheidsprofessionals die met voeding begaan zijn. Met vier keynote-lezingen over NutriPsychiatrie en boeiende work¨shops bent u zeker van een geslaagde dag. De beurs zal gevuld worden door zo'n vijftig bedrijven. Kijk voor meer informatie op: https://www.voedingsgeneeskunde.nl/congres

Gebruik deze unieke kortingscode: NFG2016 geldig tot 26 mei 2016
Social Media 
Steeds meer mensen weten de weg naar onze pagina op LinkedIn te vinden. Kom in contact met collega's uit het werk en volg ons op LinkedIn.

Op Facebook hebben wij inmiddels ruim 750 volgers! Hier zijn wij uiteraard heel blij mee. Wij kunnen alvast verklappen dat er na de meivakantie een hele leuke verloting zal plaatsvinden. Dit keer niet van een boek maar van "Het Coachspel Wie ben ik, wie ben jij?". Dit spel is voor deze loting aan ons beschikbaar gesteld door NFG-registerlid Carla van Loon van Wil & Kunnen. Volg ons dus ook op Facebook.  
Bij- en nascholing 
Klik hier voor de volledige NFG-agenda.
Waarom zijn pubers zo humeurig?   
Een puber met heel wat stemmingswisselingen? Je hebt er misschien thuis zelf eentje rondlopen of je bent er vast zelf ook eentje geweest. Logisch, want de emotionele hoogtes en laagtes zijn het gevolg van de ontwikkelingen in de hersenen in die periode van je leven. Maar wat gebeurt er nu exact in je lichaam waardoor je je zo gaat gedragen? Lees verder. 

Meer interessante artikelen vindt u op onze website, LinkedIn- en  Facebookpagina
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.