Nummer 129   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Verzekeringsvoordeel op privé-verzekeringen   
Vanaf nu kunnen NFG-registerleden profiteren van diverse voordelen op privé-verzekeringen. Lees hier alle informatie en haal op deze manier nog meer voordeel uit uw NFG-registratie.  

Vektis, voortgang wijzigingsprocedure AGB-code
Eind vorig jaar hebben 30 beroepsorganisaties een uitnodiging ontvangen van Vektis voor een informatiebijeenkomst. Slechts een klein deel van de genodigden waren aanwezig, waaronder de NFG. Tijdens deze bijeenkomst is gevraagd naar de stand van zaken omtrent de wijzigingsprocedure van de AGB-code voor Psychosociaal Werkenden. Vektis gaf aan dat dit meer voeten in aarde had dan eerst voorzien. Het wijzigen van de AGB-code leek ineens niet meer mogelijk maar het was de bedoeling om aan de huidige code een meer passende naam te geven. Hoewel wij hierna nog enige malen met Vektis hebben gecorrespondeerd over dit onderwerp kunnen wij u helaas nog steeds geen goed nieuws brengen en wij verwachten ook niet dat dit op korte termijn gaat gebeuren. Uiteraard blijft dit voor de NFG wel een punt van aandacht. 

PSBK en MBK-Erkenning van "oude" diploma's (van voor 1989) 
Heeft u vóór 1989 een opleiding afgerond die voorkomt in het overzicht opleidingen die worden erkend als PSBK of MBK? Lees dan deze informatie zéér zorgvuldig door.

Nieuwsbrief van de werkgroep RBCZ Kinder- en Jeugdtherapeuten 
Bent kinder- en/of jeugdtherapeut? Dan verwijzen wij u graag naar deze nieuwsbrief die wij ontvingen van de werkgroep RBCZ Kinder- en Jeugdtherapeuten.  
Bij- en nascholing 
Hieronder vindt u een selectie van de NFG-agenda: 
 
V.a. 4 maart
Cursus PSBK bij NEM Academy Breda

15 maart, 5 april en 17 mei
3-daagse bijscholing Emotioneel Lichaamswerk

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.
Waarom complimenten kunnen leiden tot nare trekjes bij kinderen
Een kind dat op een voetstuk wordt geplaatst, kan nare trekjes ontwikkelen. Pas op met overdreven complimenten. Lees artikel.  


Meer vaknieuws vindt u op onze website en op onze facebookpagina
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.