Nummer 116   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

NFG-facebookpagina
Op onze Facebookpagina plaatsen wij meerdere keren per week interessante nieuwsberichten.
Ook geven wij u regelmatig een kijkje achter de schermen bij de NFG. Like deze pagina en blijf op de hoogte. U  kunt een facebook-recensie achterlaten en meepraten over de onderwerpen.

Boekenmarkt als evenement op Facebook
Op de NFG-facebookpagina hebben wij de boekenmarkt als evenement aangemaakt. U kunt hier alle informatie (nog eens) doorlezen. Wij stellen het ook zeer op prijs als u ons via dit evenement wilt laten weten of u komt. 

Contributiebetaling in 2016
Vergeet u niet op tijd uw betalingsvoorkeur inzake de contributie 2016 door te geven aan de NFG? Dit kan tot 1 november a.s.  Wanneer u uw keuze later invult, kunnen wij dit niet meer tijdig verwerken. Hier vindt u alle informatie.

Nieuwsbrief CECZ
Onlangs heeft het Centraal Exameninstituut Complementaire Zorg weer een nieuwsbrief verstuurd. Nog niet gelezen? Klik dan hier.
Ontmoetingsavond Wmo als markt - op weg naar samenwerken
Begin van dit jaar is elke gemeente aan de slag gegaan met de WMO. En wat blijkt? Elke gemeente gaat anders om met de uitvoering van de wet. Juist nu is het voor de ondernemers in de zorg van groot belang om alert te zijn en te kijken naar de mogelijkheden die de Wmo als markt biedt. Lees verder.
Check je Werkstress Week van 16 - 20 november 2015
RBCZ is, zoals je weet, kennispartner in de campagne Werkstress. Niet voor niets, want de campagne gaat uit van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en niemand minder dan RBCZ heeft een specifieke sector voor psychosociaal therapeuten in de complementaire zorg. Alle disciplines, kennis en ervaring zijn er vertegenwoordigd. Deze sector biedt door heel Nederland een breed spectrum aan gekwalificeerde therapeuten en counselors. De campagne is dus een unieke mogelijkheid voor RBCZ en psychosociaal therapeuten om zich te profileren. Lees verder.
Intervisiegroep gezocht
(midden) Limburg / Noord Brabant

Ik ben op zoek naar een intervisiegroep waar ik me bij aan kan sluiten in (midden) Limburg / Noord Brabant. Zelf ben ik woonachtig in Heel (omgeving Roermond).
Ik ben vanuit mijn praktijk werkzaam als psychosociaal counselor. Graag hoor ik van jullie. Mijn emailadres is info@innermanagement.nl

Met vriendelijke groet, Inge Mevissen
Intervisiegroep gezocht
Ik ben op zoek naar een intervisiegroep in de omgeving van Eindhoven waarbij ik me aan kan sluiten. Ik heb een Beeldende Therapie praktijk in Bladel.
Of ben je ook op zoek naar een groep, mail me dan s.v.p. even op info@praktijkanitavandenbrand.com

Met vriendelijke groet,
Anita van den Brand
Bij- en nascholing 
Hieronder vindt u een selectie van de NFG-agenda: 
 
31 oktober
HSP Volwassenen

29 oktober en 5 november
Zingevingstherapie

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.
Ook bij depressieve ouderen bestaat er een verband tussen lichamelijke kwetsbaarheid en cognitieve achteruitgang. Wie weinig knijpkracht heeft, langzaam loopt of geen lichaamsbeweging krijgt, presteert slechter op cognitieve testen, ongeacht de ernst van de depressie of het medicatiegebruik.
Lees verder. 

Meer vaknieuws vindt u op onze website.
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.