Nummer 108   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieusflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 
 
Huishoudelijk Reglement
In nieuwsflits nummer 107 ontving u van ons een nieuwe versie van het klachtenreglement en in nummer 106 de aangepaste en verbeterde Ethische Waarden en beroepscode. Op dit moment zijn wij bezig om (kleine) aanpassingen en verbeteringen door te voeren in ons huishoudelijk reglement. Deze krijgt u na de zomerperiode toegestuurd via de nieuwsflits en zetten wij uiteraard ook online op het ledengedeelte van onze website.

Zomervakantie

Eind van deze week begint de zomervakantie in regio Noord. Ook de NFG-medewekers gaan met vakantie. Het secretariaat blijft bemand en dus zijn wij bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8.30 - 14.00 uur. Beantwoording van e-mail kan langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent.
Van 8 juli t/m 13 augustus is er geen telefonisch spreekuur op donderdagavond. In deze periode versturen wij ook geen nieuwsflits tenzij er natuurlijk erg belangrijk nieuws te melden is. Mocht u ook op vakantie gaan dan wensen wij u een goede tijd toe.

Bericht voor Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders
De VHZB stuurde ons dit artikel met het verzoek u hierop te wijzen. Voor vragen of opmerkingen hierover verwijzen wij u naar de VHZB.
Bij- en nascholing 

Hieronder vindt u een selectie van de NFG-agenda: 

 

Diverse data (september-december)
Cursus 'Stress? En dan?!' (7 dagdelen) 

 

Diverse data (augustus-december)

Workshop "Doorbreek de vicieuze cirkel van stress" (1 dagdeel) 

 

8 juli
Coachcafť voor Coaches (avond over EFT) 

 

4 september + 18 september of

28 oktober en 11 november 

2-daagse training omgaan met rouw en verlies voor professionals (SKB accreditatie)  

 

10 en 24 september

Training "Succesvol communiceren met ouders" (2 dagdelen)   

 

25 september en 9 oktober

2-daagse training omgaan met een onvervulde kinderwens voor professionals (SKB accreditatie)   

 

9 oktober - 19 maart
Opleiding Sherborne Samenspel   

 

15 oktober

Congres op eigen KRACHT  

 

14 november

Conferentie: Wat bezielt je?! Spring jij in het gat van de WMO?  

 

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.

Depressie kan op veel verschillende manieren behandeld worden. Stuk voor stuk zijn de behandelingen evidence based en min of meer effectief. Helaas is het onduidelijk in welk geval de ene therapie wel werkt en de andere niet. Betere typering van de depressie en van de patiŽnt, maakt gerichte behandeling mogelijk. Lees meer

Meer vaknieuws vindt u op onze website.
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.