Nummer 102   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieusflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 
 
Borg muurschild SRBAG 
In nieuwsflits nr. 101 (verzonden op 23 april 2015) hebben wij een oproep gedaan aan de NFG-geregistreerden die tot 1 januari 2015 tevens geregistreerd stonden bij de koepelorganisatie SRBAG. Gebleken is dat er problemen zijn met de terugbetaling van de borggelden van het geretourneerde SRBAG-muurschild. Naar aanleiding van die oproep hebben zich bij ons 24 personen gemeld. En persoon heeft hierna de borg alsnog ontvangen.

Volgende week zullen wij de SRBAG sommeren binnen 3 weken tot betaling van de borggelden aan deze 23 NFG-geregistreerden over te gaan. Mocht de SRBAG niet reageren op deze oproep dan zullen wij nadere stappen ondernemen en bij onze advocaat om raad vragen. Heeft u niet gereageerd op de oproep in nieuwsflits nr. 101 dan heeft u nog de tijd t/m 24 mei a.s. U kunt uw naam, SRBAG-registratienummer n de datum waarop u het muurschild retourneerde, mailen aan: officemanager@de-nfg.nl

U kunt nieuwsflits nr. 101 (en de andere nieuwsflitsen) overigens nog nalezen op het ledengedeelte van onze website. Ze staan bij de "downloads".    
Bij- en nascholing 

Hieronder vindt u een selectie van de NFG-agenda: 

 

12 juni

Workshop "Stevig in je schoenen-Lekker in je vel"! 

 

19 juni  

Eendaagse workshop: Introductie Oplossingsgerichte Counseling/ Progressiegerichte Gespreksvoering   

 

september 2015 - juni 2016

Jaaropleiding tot  Kinder Focus Coach  

 

30 oktober t/m 1 november

Driedaagse masterclass met psychiater en psychotherapeut dr. med. Nick Blaser    

 

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.

Intervisiegroep gezocht
Als psychosociaal counselor & registertherapeut ben ik op zoek naar een nieuwe intervisiegroep in de regio Delft en omstreken (Den Haag/Rotterdam ect.). Mijn huidige intervisie groep gaat ermee ophouden en ik ben er achter gekomen dat ik het prettig vind om deel te nemen aan een intervisiegroep. Wellicht is er een bestaande intervisiegroep die openstaat om iemand toe te voegen, dan hoop ik te mogen aansluiten? Of zijn er andere NFG-leden die een intervisiegroep in deze regio willen starten?
Graag ontvang ik een reactie op het volgende emailadres: info@counseling-praktijk.nl of via 06-52627427. Ik zie jullie reactie graag tegemoet. Bedankt alvast.

Hartelijke groet,
Leone Wevers
Mindfulness intervisiegroep gezocht!
Werkzaam als mindfulnesstrainer en kinder/jeugdtherapeut, ben ik (Jeanette van Groeningen) op zoek naar een mindfulness intervisiegroep in de regio Odijk/Zeist (utrecht) om bij aan te sluiten?
Of zijn er enthousiaste leden die een nieuwe groep in deze regio willen opstarten samen met mij?
Kijk ook eens op mijn site en meld je aan via info@mindfulness-odijk.nl of neem telefonisch contact op.

Hopelijk tot ziens!
Jeanette
Intervisiegroep gezocht
Ik ben op zoek naar een intervisiegroep in de regio amsterdam/amstelveen.
Ik ben een gemotiveerde psychosociaal therapeut en heb de opleiding de Roos gevolgd en afgerond in 2011.
mijn emailadres is: praktijkbalansa@gmail.com
mobiel:0640485620

met vriendelijke groet,
John de Vries

Te weinig slaap kinderen zorgt voor gedragsproblemen en slechtere prestaties 

Kinderen die 's nachts niet genoeg slaap krijgen hebben meer gedragsproblemen, hebben meer moeite met complexe taken en presteren slechter op school. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Rebecca Astill van het Nederlands Herseninstituut aan de VU Universiteit in Amsterdam. Lees meer

Meer vaknieuws vindt u op onze website.
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.