Nummer 95
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieusflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat  

Huishoudelijk Reglement Versie 8

In nieuwsflits nr. 92 kondigden wij u een nieuwe versie van het huishoudelijk reglement aan. De wijziging heeft plaatsgevonden in artikel 9. Hierin staat nu dat alle NFG-leden die tevens geregistreerd zijn bij de koepel RBCZ onder het tuchtrecht van TCZ vallen. Het zogenaamde "shoppen" tussen tuchtrechten is uitgesloten. NFG-leden die geen koepelregistratie hebben, vallen onder het tuchtrecht van de NFG. Alle NFG-leden vallen onder het klachtrecht van de NFG.
U treft het aangepaste huishoudelijk reglement hier aan en uiteraard op onze website bij de downloads (te zien na inloggen).

Aanmelden PSC-dagen
Op 5 en 6 juni a.s. organiseert de NFG haar jaarlijkse PsychoSociale Contactdagen te Nijkerk. Informatie over de sprekers, kosten, locatie etc. vindt u op www.pscdag.nl. Aanmelden is vanaf nu mogelijk!

Wij proberen elk jaar de toegangsprijs van de contactdagen zo laag mogelijk te houden. Vergelijkt u onze toegangsprijs eens met die van andere congressen en u zult zien dat u echt goedkoop uit bent. Daarnaast levert het bezoeken van twee contactdagen u punten op voor 3 scholingsdagen! Hiermee bespaart u dus zelfs op scholingskosten!

Daarnaast is er dit jaar een boeken-outlet van honderden boeken. U heeft de mogelijkheid om deze dagen zeer voordelig interessante vakliteratuur aan te schaffen.

Meld u dus nu aan. Vol = vol!


 
Bij- en nascholing 

Hieronder vindt u een selectie van de NFG-agenda: 

 

15 april of 22 mei of 20 juni (keuze)

Workshop "Doorbreek de vicieuze cirkel van stress" 

 

16 april en 21 mei 

Lezing: onverveerd  

 

17 april

Bij- en nascholingsdag: Moed en bemoediging als voorwaarde voor (persoonlijke) groei   

 

27 mei

Relatietherapie in de praktijk 

 

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.

Intervisiegroep gezocht
Als psychosociaal hulpverlener/integratief kinder- en jeugdtherapeut  ben ik op zoek naar een intervisiegroep om mij bij aan te sluiten in de omgeving van Zutphen/Deventer/Apeldoorn. Zijn er al bestaande intervisie groepen waar ik mij bij aan kan sluiten of zijn er andere NFG-leden die een intervisie groep willen starten? Graag ontvang ik reacties via de mail: hvdn@xs4all.nl

Vriendelijke groet,
Hester van der Noordaa
Intervisiegroep gezocht
Als psychosociaal hulpverlener ben ik op zoek naar een intervisie-
groep om mij bij aan te sluiten in de omgeving van
Venlo/Deurne/Venray.
Of zijn er andere NFG-leden die een intervisie groep willen
starten in deze omgeving? Graag reactie via: info@sensus-pvs.nl

Met vriendelijke groet,
Petra van Zon
Ziekteverzuim door werkstress groot maatschappelijk probleem

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1 in Nederland en leidt jaarlijks tot veel ziekteverzuim. 1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress. Het persoonlijk leed dat hiermee gepaard gaat is niet te overzien en resulteert in velerlei gezondheidsklachten. Naast de persoonlijke schade voor de werknemer, betreft het tevens een hoge kostenpost voor de werkgever.  Lees meer

 

Meer vaknieuws vindt u op onze website

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.