Nummer 86
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieusflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Kerstvakantie
Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsflits van 2014. Het kantoor van de NFG is vanaf vrijdag 19 december voor 2 weken gesloten. Vanaf maandag 5 januari zijn wij u graag weer van dienst. Wij wensen alle lezers van deze nieuwsflits fijne feestdagen toe en natuurlijk een heel gelukkig en gezond 2015. 

Herregistratie 
De komende weken/maanden zijn wij druk met het nakijken van de aanvragen voor herregistratie. Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd of wanneer wij vragen hierover hebben, benaderen wij u per e-mail. Gezien het vele werk kan dit enige weken/maanden duren. Wij vragen om uw geduld en begrip. Wanneer u de aanvraag heeft ingediend voor 15 december jl. en wanneer deze akkoord is bevonden, ontvangt u voor 31 maart a.s. een nieuwe licentie.   
Bij- en nascholing 

Hieronder vindt u een aantal activiteiten, doorgaans aangeboden door NFG-leden:  

 

23 t/m 25 januari  

3 Daagse Masterclass met psychiater en psychotherapeut dr. med. Nick Blaser 

 

31 januari  

Verdiepend Schrijven en Rouw  

 

24 t/m 26 februari

NLP-New Code 3-daagse 

 

21 maart

Creatieve werkvormen en Rouw  

 

     

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.

Brein heeft mogelijk zwakke plek voor alzheimer en schizofrenie

Onze hersenen hebben mogelijk een zwakke plek, zowel gevoelig voor schizofrenie als alzheimer. De ontdekking zou mensen die risico lopen, sneller kunnen helpen opsporen. Dat beweren wetenschappers in de paper 'Een doorsnee hersennetwerk linkt ontwikkeling, veroudering en vatbaarheid voor ziekte'. Lees meer

     

Op de   website van de NFG vindt u nog meer vaknieuws.  

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.