Nummer 81
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieusflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Herregistratie 2015
Op 15 december as is de uiterste inzenddatum van de aanvraag voor herregistratie. Wij zijn inmiddels begonnen met het controleren van de eerste digitale aanvragen. Lees verder.

Klanttevredenheidsonderzoek 
Heeft u nog niet meegedaan met ons klanttevredenheidsonderzoek? Dan verzoeken wij u vriendelijk op onderstaande link te klikken en (slechts) 9 vragen te beantwoorden. U kunt ons zo helpen om onze diensten verder te ontwikkelen en te verbeteren. Alvast bedankt!

Vragenlijst 
Gezocht supervisie kandidaten.
Als Supervisor in opleiding ben ik op zoek naar twee psychosociaal therapeuten die in een triade van mij supervisie willen krijgen. Voorwaarde is dat er (minimaal) 10 sessies zullen zijn en dat deze twee personen een oppervlakkige relatie/werkverhouding hebben. Dit laatste om een omgeving te creŽren die veilig is om over zaken te spreken. De locatie is in Putten en de kosten zijn laag.
Hetty van Leuven
06-104 222 58
Intervisiegroep gezocht
Ik ben Eliza (psychosociaal werker/SPH), en op zoek naar een intervisiegroep in de omgeving van Rotterdam. U kunt mij bereiken per mail: corasonhulpverlening@mail.com of mobiel: 06-13215275.
Depressie versnelt lichamelijke veroudering

 

Steeds meer onderzoek wijst erop dat patiŽnten met een depressie naast een scala aan ernstige psychiatrische symptomen ook een verslechterde lichamelijke gezondheid hebben. Zij hebben - vergeleken met hun gezonde leeftijdsgenoten - een hogere op kans op het krijgen van verschillende ouderdomsziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en dementie. Een mogelijke verklaring
hiervoor is dat mensen met een depressie biologisch sneller verouderen. 
 Lees meer


Op de  website van de NFG vindt u nog meer vaknieuws.

 

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.