Nummer 78
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieusflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 
De nieuwsflitsen staan vanaf nu ook online achter het ledengedeelte van onze website. Wilt u een nieuwsflits nog eens nalezen? Log in op onze site en kies voor "downloads". Hier vindt u diverse documenten en nu dus ook de nieuwsflitsen (vanaf nieuwsflits nummer 1, juni 2011).

Herregistratie 2015
De eerste digitale aanvragen voor herregistraties hebben wij ontvangen, hartelijk dank hiervoor! Houdt u de uiterste inzenddatum van 15 december 2015 in de gaten? Ben u later in 2013 of 2014 lid geworden dan kunt u de punten naar rato berekenen. Heeft u vragen? Kijk eerst bij de veel gestelde vragen op onze website.

Stickers RBCZ
In verband met de overstap van de koepelorganisatie SRBAG naar RBCZ heeft de NFG stickers laten drukken met het logo van de RBCZ. Deze stickers kunt u, wanneer u dit wenst, op uw briefpapier/facturen plakken. De stickers zijn 40 mm breed en 25 mm hoog. Heeft u hiervoor belangstelling dan kunt u een e-mail sturen aan info@de-nfg.nl. Wij sturen u de stickers kosteloos toe (op=op).
Stichting RBCG claimt de BTW-vrijstelling voor (para)medici! 
De strijd om BTW-vrijstelling voor (para)medici is zeker nog geen gelopen race voor de belastingdienst. Wij vragen uw aandacht voor onderstaand persbericht waarin u o.a. kunt lezen wat uw mogelijkheden zijn tot het verkrijgen van deze vrijstelling: Persbericht

BTW vrijstelling bij hulp aan mensen met een PGB
Met ingang van 1 januari 2007 geldt een vrijstelling van de BTW voor  zorgfuncties vanuit  het persoonsgebonden budget. Dat is zo geregeld in het Belastingplan 2007. Verleent u zorg, hulp of begeleiding gefinancierd vanuit het PGB dan mag u dus geen BTW in rekening brengen. Lees verder.
Bij- en nascholing 

Hieronder vindt u een aantal activiteiten, doorgaans aangeboden door NFG-leden:  

 

v.a. 18 november 2014

Opleiding tot leefstijlcoach 

 

21 november 2014

Workshop Stevig in je schoenen - Lekker in je vel!  

 

24 november 2014

Eerste kennismaking met hoogbegaafdheid   

 

v.a. 8 januari 2015

Basisopleiding Psychosociale Weerbaarheid 

 

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.

Intervisiegroep gezocht in regio Utrecht
Ik ben zelfstandig maatschappelijk werker. Ik verleen psychosociale hulpverlening aan jongeren en volwassenen en ik ben AD(H)D coach.
De afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan een intervisiegroep in Den haag. Onlangs ben ik verhuisd naar Vleuten en ik zou me graag aansluiten bij een groep in regio Utrecht. 
Is er een intervisiegroep waar ik me bij kan aansluiten? Een andere mogelijkheid is om een groep te starten met verschillende disciplines of specialisaties. Graag reacties of tips. 

Anne Marie van Ravesteijn, Adoa Consult (www.adoaconsult.nl)
Tel: 030-7855433 / 06-21110818. E-mail:info@adoaconsult.nl 
Intervisielid gezocht
In onze intervisiegroep van psychosociaal-therapeuten is ruimte voor een nieuwe deelnemer. Gezien de samenstelling van de groep gaat onze voorkeur uit naar een vrouw. We komen ongeveer 1 x per 3 weken 's avonds bij elkaar en werken ervaringsgericht/lichaamsgericht (gestalt, bio-energetica, psychosynthese, TA).

Heb je interesse en woon je tussen Gouda en Amersfoort, neem dan contact op met Désirée Dijk, info@praktijkontwikkel.nl.
Filmtip: Hector and the Search for Happiness
Hector is een psychiater die het maar niet voor elkaar krijgt om zijn patiënten te helpen. Er ontbreekt iets in zijn leven en hij besluit op zoek te gaan naar geluk, waar het ook mag wezen. Bekijk de trailer.

Op de website van de NFG vindt u nog meer vaknieuws.
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.