NFG logo

Links
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Volg ons ook op Facebook!

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast PSC Magazine verschijnt (onregelmatig) de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws. Wilt u iets bijdragen? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:
officemanager@de-nfg.nl

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 67
Nieuws van het secretariaat 
  
PsychoSociale Contactdagen 
Volgende week wordt het PSC Magazine verzonden en deze staat vrijwel volledig in het teken van de contactdagen op 23 en 24 mei a.s. U vindt in deze editie interessante artikelen van oa Jan Derksen,
Annie Massop, Malou van Hintum, Bram Bakker en Violet Falkenburg. U kunt ze zelf aan het woord horen op onze contactdagen. Van vrijwel alle sprekers zullen wij ook boeken verkopen welke u kunt laten signeren. Aanmelden kan nog steeds! Kijk voor het aanmeldformulier en alle informatie op www.pscdag.nl U bent van harte welkom!

Goed nieuws van Vektis/AGB-code  

Via Vektis en de RBCZ ontvingen wij het heuglijke nieuws dat na jaren van pionierswerk door de NFG en inzet van de Sector Psychosociaal van de RBCZ (voorheen RBNG) er eindelijk verbeteringen in de AGB-code van de PsychoSociaal Therapeut worden doorgevoerd. Lees verder.

Meivakantie   
In de meivakantie (25 april t/m 2 mei) is het kantoor van de NFG gesloten. Wij zijn u graag weer van dienst vanaf maandag 5 mei. Kijkt u voor de openingstijden van het secretariaat op de contactpagina van onze website.

Zilverenkuis/Achmea 

De laatste tijd worden wij vaker gebeld door NFG-leden waarvan cliŽnten niet meer vergoed worden door Zilverenkruis/Achmea. Voor wat betreft de vakgroepen VIG en VPMW heeft de NFG helaas nooit eerder een samenwerking met deze zorgverzekeraar gehad. Kreeg uw cliŽnt wel vergoed, dan betrof dit een vergissing van de zorgverzekeraar. Voor hulpverleners welke geregistreerd stonden in de vakgroep VNG (Vakgroep Natuurgeneeswijzen) bestonden wel vergoedingsmogelijkheden bij deze zorgverzekeraar. Deze vakgroep hebben wij begin dit jaar opgeheven. Uiteraard blijven wij proberen ook voor onze leden in de vakgroep VPMW en VIG erkenning te behalen bij Zilverenkrijs/Achmea.  
Bij- en nascholing 

  

Graag maken wij u attent op de volgende activiteiten die door NFG-leden worden aangeboden.

 

Deelname aan ťťn van deze activiteiten levert u voor de herregistratie 2 punten per dagdeel op (tenzij anders vermeld).

 

Opstellingendag
Ria Schoot Uiterkamp organiseert deze dag op 10 juni a.s. in Vught. De kosten bedragen € 75,--. Meer informatie   

 

Workshop door Hanneke Poot - de ontwikkeling van het kind en therapie

Deze workshop wordt gegeven bij IKOS in Harderwijk op 23 mei a.s. De kosten bedragen € 80,--. Meer informatie  

 

Introductie workshop "Zelf coaching met Logosynthese"

Op 22 mei a.s. wordt deze workshop georganiseerd in Wageningen. De kosten bedragen € 145,-- (excl. BTW). Meer informatie  

 

MeerMoed-Dag

Op 7 juni a.s. organiseert het Meer Moed Instituut een meermoed dag in Assen. De kosten bedragen 55,-- incl. een gezonde lunch. Meer informatie  

 

 

Kijkt u ook eens op de agenda van onze website. Daar vindt u veel aanbod van bij- en nascholing, veelal aangeboden door grotere, landelijk opererende organisaties en scholingsinstituten waarmee wij samenwerken.  

Intervisiegroep / Intervisiegenoten gezocht

Ervaren psycholoog op het grensgebied van Groningen, Friesland en Drenthe, sinds afgelopen najaar lid van de NFG, zoekt een intervisiegroep om bij aan te sluiten of samen op te richten.

Interesse? Bel of mail mij svp even: 06 52451117 of info@buro-psi.nl
Drs. Nienke van Alten,
Psycholoog NIP
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.