NFG logo

Links
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast PSC Magazine verschijnt (onregelmatig) de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws. Wilt u iets bijdragen? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar het: info@de-nfg.nl 

Volg ons ook op Facebook!

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 61

Nieuws van het secretariaat
Let op: Vanwege verschuiving van werkzaamheden binnen ons kantoor wijzigen de openingstijden van ons secretariaat. Vanaf 1 februari as is het NFG-secretariaat op de volgende dagen/tijden bereikbaar:

Van maandag t/m donderdag van 08.30-13.30 uur: tel; 0592-820030.

Telefonisch spreekuur (ongewijzigd): do. 19.30-21.00: tel; 06-22035751.

Buiten deze tijden kunt u ons natuurlijk altijd per mail bereiken; info@de-nfg.nl

Op donderdag 6 februari as vervalt het telefonisch spreekuur.

Vanaf 1 januari 2013 hebben NFG-leden een collectieve rechtsbijstandverzekering welke is ondergebracht bij DAS. Wanneer u rechtsbijstand nodig heeft, krijgt u te maken met de zorgdesk van DAS en het team zorgsector. Maakt u kennis met dit team en de afdeling en lees wat zij voor u kunnen betekenen in deze brochure.

Als u inlogt op het ledengedeelte van onze website, leest u hoe u een zaak kunt aanmelden.

Leest u vooral ook het artikel hieronder over de stand van zaken rondom de collectieve procedure van de BTW-vrijstelling voor niet BIG-geregistreerden. U kunt nu nog deelnemen aan dit initiatief!
RGCG in de laatste fase van onderhandeling                  

De stichting RBCG heeft afgelopen week bekend gemaakt dat zij de laatste fase van onderhandelingen is ingegaan met het Ministerie van FinanciŽn.

 

Doel van de stichting RBCG is om ervoor te zorgen dat niet BIG-geregistreerden op een zelfde manier recht hebben op vrijstelling van BTW als de BIG-geregistreerde therapeuten. De stichting RBCG  is van mening dat Nederland een afwijkend beleid voert van de ons omringende landen. Dat komt doordat  Nederland de regelgeving vanuit Brussel anders uitlegt dan bedoeld.

 

Inmiddels krijg het initiatief steeds meer aandacht. Onder andere op Business-radio heeft men melding gemaakt van de activiteiten. Ook lijken diverse organisaties vanuit het fiscaal-juridische werkveld zich achter dit initiatief te gaan scharen. Hierover hoort u de komende weken meer.

 

Met de Fiscus is afgesproken dat er een proefproces gaat komen. Daarbij is ťťn therapeut gekozen die namens een groep van honderden therapeuten voor de rechter zal komen. De therapeut is NFG-lid Trudy Schripsema.

 

Als voorwaarde om tot dit proefproces te komen wil de fiscus van de stichting RBCG een overzicht ontvangen van alle therapeuten die op de rol komen te staan. De Fiscus wil een redelijke garantie van de stichting dat de groep homogeen is. In overleg met de fiscus is afgesproken dat alle therapeuten inzichtelijk maken wat bijvoorbeeld hun opleidingsniveau is, of men onder tuchtrecht valt en of men lid van en beroepsorganisatie is.

 

Daarmee zijn de onderhandelingen in een eindfase gekomen. De komende twee weken kan de stichting RBCG nog nieuwe inschrijvingen verwerken en op de rol plaatsen. Indien de rechter de stichting RBCG in het gelijk stelt, geldt deze uitspraak automatisch voor alle therapeuten die op de rol staan. Indien u zich dus niet heeft aangemeld dan zult u zelfstandig uw gelijk bij de rechter moeten halen totdat Den Haag de regelgeving aanpast.

 

De kosten om deel te nemen zijn slechts eenmalig 100 euro (excl. BTW). Daar komen verder geen kosten bij. Voor 100 euro kunt u dus naar de rechter stappen om uw gelijk te halen.

 

De NFG raadt u dan ook aan om aan dit initiatief deel te nemen. Wij ondersteunen het dan ook van harte en leveren een stevige bijdrage aan de activiteiten van deze stichting.

 

Aanmelden kunt u op www.rbcg.info. U kunt ook een email sturen naar Mr. W. van der Kolk, de fiscalist van de RBCG om u aan te melden: willem@vdkb.nl  

Intervisieleden gezocht!
De intervisiegroep voor de regio Arnhem-Nijmegen, is op zoek naar nieuwe leden.
Momenteel zijn wij met 4/5 leden en zijn op zoek naar uitbreiding. Het is een gemÍleerde groep van
psychologen, psychosociaal, mindfulness en act therapeuten.
GeÔnteresseerd? Neem contact op met:
Yvonne Looijschelder, 0649147450 of info@yvonnelooijschelder.nl
Psychosociaal therapeut zoekt collega's voor een intervisiegroep
Ik ben Cobie Philipoom, psychosociaal therapeut en coach. Ik werk o.a. met EFT en EMDR met volwassen cliŽnten en ben op zoek naar collega`s om intervisiegesprekken te voeren.
Voor meer informatie over mijn achtergrond en werkwijze, zie

INTEGRAAL VERLIESMANAGEMENT (IVM)                   

tussen begrenzing en erkenning
 
Tegenslagen, veranderingen en verlies zijn van alle tijden en voor  iedereen. Het is een wezenlijk deel van hoe en wie wij zijn op deze wereld. Ingrijpende veranderingen en verlies (door overlijden, van gezondheid, in relaties en van werk) kunnen diepgaande consequenties hebben voor ons zelfbeeld, voor ons wereldbeeld en voor ons toekomstperspectief. Er ontstaat een verlangen en behoefte naar integratie van het verlies in ons levensverhaal, naar het ons verbinden met anderen en naar betekenisgeving aan het verlies. De huidige verliescultuur plaatst veranderingen en verlies in een lineair perspectief, gekenmerkt door termen als (lastige) verstoringen, verwerken, loslaten en afsluiten. De state-of-the-art opvattingen beschouwen veranderingen en verlies in het perspectief van een circulair proces van verbondenheid, integreren,  betekenisgeven, begrenzen en erkennen en accomodatie en assimilatie. Het gaat hier om een dynamisch proces ingebed in de context van ons dagelijkse leven.

 

De leergang Intergraal VerliesManagement (IVM) richt zich op de state-of-the-art theorie en -praktijk rond transities, ingrijpende veranderingen, heftige life events en andere vormen van ingrijpend verlies, zowel vanuit het perspectief van de organisatie als vanuit het perspectief van het individu.

 

Naast het basisgedeelte over transitie, rouw en verlies is de verdieping in deze leergang gericht op:

  • Individueel verlies en rouw, met als basis het Duale Proces Model van Coping met Verlies (DPM) en reÔntegratie in de werksitiatie (verlies  en  het werk)
  • ingrijpende gebeurtenissen op de werkplek, bv. overlijden collega (verlies  o p  het werk)
  • baanonzekerheid, boventalligheid en ontslag (verlies  van  werk)
  • het spanningsveld tussen organisatie (begrenzing) en individu (erkenning)
  • integratie in integraal gezondheidsmanagement (IGM) en HRM-beleid: preventieve interventies en curatieve zorg en
  • de rol, competenties, tools en self management van de professional, in de positie van begeleider/coach en van (management-)adviseur/consultant

OPZET & LOCATIE
Het programma omvat  4 blokken van 2 dagen van 9.30 tot 17.00 uur en 1 dag voor de presentatie,beoordeling  en afsluiting. De leergangdagen zijn vrijdag en zaterdag. Locatie; centraal in het land.

 

Vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober 2014          Blok 1
Vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober 2014      Blok 2
Vrijdag 14 en zaterdag 15 november 2014  Blok 3
Vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2014  Blok 4
Vrijdag 16 januari 2015 

Hele dag presentaties en certificering 

 

Accreditatie met  36 studiepunten  

 

Harriette Modderman

'v.o.f. Minskenwurk'

 

info@minskenwurk.nl

www.minskenwurk.nl

 

Nije Buorren 24

9243 JR  Bakkeveen

0516-542606 of 06-20952877

 

Introductie workshop: "Zelf coaching met Logosynthese"                   

Datum: 29 maart 2014
Tijd: 9.30 - 16.00 uur
Locatie: Duivendaal 7 6701 AR WAGENINGEN

 

Wat is Logosynthese?
Logosynthese is een nieuwe, verrassend effectieve methode voor begeleiding en ontwikkeling.
Het vindt haar toepassing in coaching, counseling en psychotherapie, maar kan ook voor zelf coaching worden gebruikt.
Je kunt met Logosynthese lichamelijke, emotionele en mentale toestanden positief  beÔnvloeden en daarmee de klachten van jezelf - of cliŽnten - verlichten. Dat doe je door de herhaalde toepassing van drie unieke, precies geformuleerde zinnen. Op deze manier blijkt het woord een verbazingwekkend werkzaam instrument te zijn, mits correct toegepast. De focus wordt weer gericht op de levensenergie en het potentieel van de mens in het hier-en-nu. Logosynthese is ontwikkeld door Dr.Willem Lammers, een zwitsers-nederlandse, coach en psychotherapeut. Hij ontwikkelde Logosynthese vanuit een holistische visie op de mens.
 
Workshop
De workshop bestaat uit; uitleg theorie, oefeningen en demonstratie Logosynthese.
 
Accreditatie en Certificaat
Wordt verzorgd door het Instituut voor Logosynthese.
Scholingscategorie SKB-F/ 12 studiepunten

 

Investering
€ 145,-- (exclusief btw voor diegene die btw kan aftrekken)
Inclusief: Hand-out, koffie, thee en lunch

Voor informatie verwijs ik graag naar mijn website: www.quert.nl/logosynthese
Aanmelden kan via: M: 0613305447 of E: info@quert.nl  

 

Meer lezen?
In de PSC van januari 2013 heb ik samen met mijn collega een artikel geschreven over Logosynthese

 

Graag tot ziens!
Karin de Smit 

Eendaagse Workshop: Introductie Oplossingsgerichte Therapie / Progressiegerichte Gespreksvoering                   
Conny v.d. Wulp

In deze workshop komen aan de orde en maak je kennis met:


* de belangrijkste theoretische uitgangspunten,
* de oplossingsgerichte grondhouding,
* een aantal veelgebruikte basisinterventies en
* de opbouw van een oplossingsgericht gesprek.

 

De workshop beslaat 2 dagdelen en is gecertificeerd en geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen, SKB.

 

Trainer: Conny van der Wulp

 

Locatie:
Buitenkruier 7, 1841 EP,
Stompetoren (gemeente Schermer, N-H)

 

Kosten: € 145,- (incl. handout, benodigd materiaal, koffie, thee, lunch, parkeren en certificaat van deelname, NFG-punten: 4). NFG-leden krijgen 5% korting.

 

Meer informatie:  www.vertrouwopjevleugels.nl
of 06- 34056463


Aanmelden? Dat kan per e-mail: info@vertrouwopjevleugels.nl
Vermeld je naam, adres en telefoonnummer.

2-Daagse training omgaan met rouw en verlies voor professionals (SKB accreditatie)                   

Omgaan met rouw en verlies is een training voor professionals die hun expertise willen uitbreiden als het gaat om omgaan met rouw en verlies .
Veelal ligt rouw en verlies ten grondslag bij coaching en/ of therapie situaties. Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan theorie, het herkennen van rouw bij cliŽnten, wat is nu precies rouwverwerking, inzetten van praktische oefeningen en thema's als rouw en verlies op de werkvloer, onzichtbare rouw en systemisch kijken naar verlies.

 

Doelgroep
Professionals zoals: (kinder) coach, counsellor, (bedrijfs)maatschappelijkwerk, trainer en (hapto, cesar of fysio) therapeuten.


Thema's
* Natuurlijke manier van rouwverwerking
* Hechtings- en rouwmodel
* OverlevingsstrategieŽn
* Emoties en hun functie
* Inzicht in je eigen verlieservaringen
* Systemisch kijken naar rouw en verlies


Informatie
Data 2014: 

Vrij 14 mrt en 28 mrt  van 9.30 uur tot 16.30 uur 
Vrij 18 apr en 25 apr van 9.30 uur tot 16.30 uur
Di  13 mei en 27 mei van 9.30 uur tot 16.30 uur
Vrij 19 sep en 3 okt van 9.30 uur tot 16.30 uur

 

Locatie: DROOM!, Aamsestraat 32 te Elst (GLD)
Kosten: EUR 250,- excl BTW voor twee dagen incl lunch
Trainster: Maya Meerbeek
Informatie en aanmelding: info@verliesenverlangen.nl

 

Voor leden van de NFG en Adiona is de opleiding SKB geaccrediteerd voor 25 studiepunten

 

Met vriendelijke groet,

Maya Meerbeek

 
Trainer bij Verlies en Verlangen
Rouw- en verliesbegeleider
Psychodynamische Therapeut 

2-Daagse training omgaan met een onvervulde kinderwens voor professionals (SKB accreditatie)

Verlies en Verlangen verzorgt deze training voor professionals die in hun praktijk te maken hebben met cliŽnten met een onvervulde kinderwens. Omgaan met een onvervulde kinderwens door infertiliteitsproblemen, miskramen of andere factoren is een ingrijpende gebeurtenis waar een proces van rouwverwerking plaatsvindt afgewisseld door onzekere hoop. Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan theorie, het herkennen van het proces, inzicht in de specifieke problematiek die het proces kenmerkt en systemisch kijken de lege plek.

We werken met praktische oefeningen en thema's die u meemaakt in uw eigen professie met de genoemde doelgroep.

 

Doelgroep
Professionals zoals: (kinder coach, counsellor, (bedrijfs)maatschappelijkwerk, trainer en (hapto, cesar of fysio) therapeuten. Maar ook de praktijkondersteuning of verloskundigen.


Thema's
* Natuurlijke manier van rouwverwerking
* Hechtings- en rouwmodel
* OverlevingsstrategieŽn
* Emoties en hun functie
* Inzicht in je eigen verlieservaringen
* Systemisch kijken naar rouw en verlies 

 

Informatie
Data 2014: 

Ma 24 mrt en 7 april 2014 9.30 uur tot 16.30 uur 
Do 23 okt en 30 okt 2014  9.30 uur tot 16.30 uur
 
Locatie: DROOM!, Aamsestraat 32 te Elst (GLD)
Kosten: EUR 250,- excl BTW voor twee dagen incl lunch
Trainster: Maya Meerbeek

Informatie en aanmelding: info@verliesenverlangen.nl 

 

Voor leden van de NFG en Adiona is de opleiding SKB geaccrediteerd voor 25 studiepunten.

 

Met vriendelijke groet,

Maya Meerbeek 

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.