NFG logo

Links
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: redactie@pscmagazine.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast PSC Magazine verschijnt (onregelmatig) de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws. Wilt u iets bijdragen? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar het: info@de-nfg.nl 

Volg ons ook op Facebook!

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 59

Nieuws van het secretariaat 
Officieel zou het niet meer mogen en zijn wij een dag te laat. Maar toch wensen wij alle lezers van deze nieuwsflits een heel goed 2014 toe.

Ook dit jaar zult u weer regelmatig nieuwsflitsen ontvangen. Daar kan altijd informatie in staan welke voor u belangrijk is. Neemt u dus alstublieft de tijd om de nieuwsflitsen door te nemen.

De contributiefacturen zijn inmiddels verstuurd.
Automatische incasso's vinden plaats rond 25 / 26 januari as. Indien u geen machtiging heeft afgegeven, dient u de factuur zelf te betalen binnen de gestelde termijn. Dit staat vermeld op uw factuur. Heeft u vragen over uw factuur, mail dan met onze boekhouder Henk Kuhl; administratie@de-nfg.nl   
Intervisiegroepje gezocht regio Utrecht                   
Hallo, ik ben Kirsten van Berchum, holistisch kinder- en oudertherapeut in Nieuwegein, en ik zoek een intervisiegroepje van kindertherapeuten/-coaches in de regio Utrecht om bij aan te sluiten.  
Voor meer informatie over mijn achtergrond en werkwijze, zie www.praktijk-kindertijd.nl.
Online training                   
Watwerktwerkt! organiseert vanaf
14 januari een 6 weken ONLINE training met LIVE persoonlijke begeleiding door Marijke Eggink, gecertificeerd business coach.

Je kunt de training meteen na aanmelding downloaden en in je eigen tempo doen, maar vanaf 14 januari start het programma met 6 wekelijkse lessen. Samen met andere deelnemers maak je deel uit van een exclusieve besloten groep waarin je al je vragen kunt stellen.

Wil je in 2014 stappen zetten om meer bekendheid te krijgen met jouw praktijk, meer cliŽnten aantrekken en meer inkomen genereren?
Dan is dit een UNIEKE kans! Bovendien ontvang je bij de training een GRATIS ticket voor mijn 3daags LIVE event in maart.

Alle informatie en aanmelden: www.watwerktwerkt.nl/verover-nu-nieuwe-klanten 

Masterclass: Werken met ik-grensbewustzijn in coaching, therapie, counseling en (samenwerkings)relaties
Dr. med. Nick Blaser komt op 28, 29 en 30 maart 2014 naar Nederland voor een bijzonder masterclass: Werken met ik-grensbewustzijn in coaching, therapie, counseling en (samenwerkings)relaties

 

Nick Blaser is psychiater en psychotherapeut, en schrijver van o.a. het eerste Nederlandse boek over Familieopstellingen. Nick Blaser is als psychiater en psychotherapeut gespecialiseerd in het werken met 'grensbeelden' vanuit een systemisch, dialogisch en mindfull perspectief. In 2009 richtte hij het Centre for Applied Boundary studies in Basel op. Hij geeft workshops en trainingen in Nederland, Duitsland en Zwitserland en heeft een drietal boeken over zijn methode geschreven.

 

In deze masterclass voor coaches, therapeuten, artsen, psychologen, counselers, opstellers en leidinggevenden neemt hij ons mee in zijn visie en leer je met zijn drieminesionele werkmethode werken.

 

Er is ruimte voor maximaal 16 deelnemers. De masterclass wordt in Eernewoude (Friesland) verzorgd.

Omdat we zelf erg enthousiast zijn over Nick's visie en werkvorm en wij collega's er graag kennis mee willen laten maken, willen deze driedaagse aanbieden voor € 495,- inclusief consumpties en lunch.

Voor deze masterclass wordt een accreditatie aangevraagd bij de SKB.

 

Voor de flyer ga naar: www.edelcounseling.nl 

Voor meer informatie: Radjani Edel (06-22205257) of Anjo v.d. Wal (06-42415144)

 

Gratis webinar "5 geheimen om een continue stroom cliŽnten op gang te brengen"                   

Op 7 januari van 19.30 -20.30 uur.
Voor coaches, therapeuten, psychologen, psycho-sociaal hulpverleners, artsen

Tijdens dit webinar leer je
* wat je kunt doen om meer mensen te bereiken voor jouw unieke diensten
* Hoe je niet meer steeds opnieuw cliŽnten hoeft te werven
* Hoe je een continue stroom van clienten krijgt en dit gaat lopen als een goed geoliede machine
* Hoe je als gevolg daarvan meer kunt verdienen
Een webinar is een online seminar dat je heel eenvoudig kunt volgen via je computer. Je hoort geluid en ziet beeld. Heel leerzaam.
Het webinar wordt georganiseerd door Watwerktwerkt! Marijke Eggink, business coach

Wil je in 2014 stappen zetten om meer bekendheid te krijgen met jouw praktijk, meer cliŽnten aantrekken en meer inkomen genereren?
Dan is dit een UNIEKE kans! Bovendien ontvang je bij de training een GRATIS ticket voor mijn 3daags LIVE event in maart.
Alle informatie en aanmelden: www.watwerktwerkt.nl/verover-nu-nieuwe-klanten 

Opleiding deBabycoach

Bijscholing voor professionals

 

In maart 2014 start de 6 daagse bijscholing tot deBabycoach weer. Een kortdurende, gespecialiseerde training voor professionals die ondersteuning willen bieden aan ouders van pasgeborenen. DeBabycoach is gericht op het uitbreiden van kennis bij ouders over de ontwikkeling van baby's, het vergroten van de vaardigheden in het kijken en omgaan met hun baby en het versterken van het zelfvertrouwen. Vragen die deBabycoach krijgt liggen bijvoorbeeld op het terrein van onrust, hechting, voeding, spelen of slapen.

 

In de 6-daagse opleiding tot deBabycoachģ leer je nauwkeurig observeren, deskundig analyseren en vanuit betrokkenheid adviseren. deBabycoachģ werkt met ouders van baby's tot en met 12 maanden, vanuit een complementaire visie. Hiermee is zij een aanvulling op het consultatiebureau en de hulp van huisarts of kinderarts. Het is een praktische opleiding waarbij je veel nieuwe inzichten krijgt aangereikt en vaardigheden ontwikkelt die direct bruikbaar zijn in de praktijk.

 

De training wordt gegeven in Culemborg vanaf vrijdag 21 maart 2014. Het betreft een groep van maximaal 12 deelnemers en kost € 749, inclusief koffie en thee, cursusmaterialen, oefeningen en certificering.

Meer informatie: www.debabycoach.com  

Middagsymposium "Broer of zus voor altijd"
De Stichting Broederziel streeft naar grotere aandacht in de samenleving voor de rouw van mensen die een broer of zus hebben verloren. Ook binnen de hulpverlening is vaak onvoldoende kennis en inzicht in dit veelal vergeten en verborgen rouwproces en de invloed die het verlies van een broer of zus op het verdere leven heeft.
 
Om hierin een stap te zetten hebben wij het middagsymposium 'Broer of zus voor altijd' georganiseerd op vrijdag 4 april 2014. Wij menen met sprekers als Frits Boer, Minke Weggemans en Wim van Lent een sterk programma te presenteren. Als deelnemer krijg je inzicht in de (on)zichtbare kenmerken van rouw om een broer of zus. Er wordt aandacht besteed aan de rouwgrond van broers en zussen en de invloed van herkennen en erkennen in omgeving en samenleving op het vaak verborgen rouwproces. Thema is ook de invloed die het overlijden kan hebben op jonge kinderen, op hun ontwikkeling en hoe dit zich kan tonen op volwassen leeftijd. Er wordt aandacht besteed aan gezinsdynamiek en aan de eigen plek voor de overige kind(eren) in het gezin bij overlijden van een broer of zus.
 
Voor verdere info en aanmelding zie:
Diverse SKB-geaccrediteerde trainingen en een jaaropleiding van BuroNazorg.                   
BuroNazorg geeft diverse SKB- geaccrediteerde trainingen en heeft een jaaropleiding 'rouwbegeleider' ontwikkeld.
 
In 2014 bestaat BuroNazorg 10 jaar en er  staan er een  aantal nieuwe trainingen in samenwerking met derden op de agenda:

Verdiepend schrijven: Verdiepend schrijven is een werkvorm die ruimte maakt voor wat er in jou leeft en je ondersteunt om (weer) in contact te komen met je eigen basis. Twee belangrijke begrippen en uitgangspunten als je werkt met mensen in rouw. ( vrijdag 28 maart)
Tijd voor Reflectie: Woorden geven aan jezelf.
Als je mensen begeleidt is het fijn en belangrijk om zo af en toe stil te staan bij jezelf. Om de tijd te nemen en te onderzoeken wat er in jou leeft, zowel persoonlijk als professioneel. ( 16 mei en 13 juni , ook mogelijk om alleen 16 mei te komen)
Pubers in Rouw. Een bijzondere training  in samenwerking met ervaringsdeskundige jongeren. (zaterdag 1 maart)

De trainingen vinden plaats in Zwolle. Prijs voor 1 dag 175,00E , voor 2 dagen 165,00E per dag, 3 dagen meedoen kan voor 155,00 per dag.
Inclusief .;k/t/l/certificaat.
Meer Informatie en aanmelding:
De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.