NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
mail ons
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 52

Nieuws van het secretariaat
Per post hebben wij naar alle NFG-registerleden en aspirantleden een brief gestuurd met daarin de persoonlijke inloggegevens van onze website. Verder staat in deze brief belangrijke informatie over de coŲperatie VGZ en de nieuwe algemene voorwaarden van de NFG. In de brief worden diverse data genoemd welke belangrijk zijn om in de gaten te houden. Leest u deze brief aub zťťr goed en controleer op tijd uw persoonlijke gegevens zoals deze op dit moment bij ons bekend zijn.
  
De brief is niet verstuurd naar NFG-leden die reeds hebben aangegeven hun lidmaatschap per 1 januari as te beŽindigen. Voor hen is deze brief ook niet van toepassing.
  
U zult merken dat u bepaalde gegevens niet kunt aanpassen (bv naam en voorletters). Wanneer het toch nodig is dat hierin een wijziging plaatsvindt, dan kunt u dit via de e-mail doorgeven aan het secretariaat en dan zullen wij deze wijziging doorvoeren. U kunt dit uiteraard later zelf controleren door opnieuw in te loggen.

 

Ook ziet u dat bepaalde documenten voor u nog niet zichtbaar zijn zoals bv de beroepseed. Onze collega Krystyna is momenteel drukdoende om alle papieren dossiers in te scannen en te digitaliseren. Zodra dit gereed is, zullen ook deze velden voor u benaderbaar zijn. Wij houden u hierover op de hoogte via de nieuwsflits.
  
Uw debiteurennummer, welke u dient in te vullen op het machtigingsformulier, is op dit moment nog niet zichtbaar op de site. Hieraan wordt gewerkt. U vindt dit nummer op uw NFG-licentie. De laatste 4 cijfers van uw NFG-registratienummer, zijn gelijk aan uw debiteurennummer.
  
Heeft u de brief nog niet ontvangen? Laat ons dit dan weten en wij mailen u de brief alsnog toe.
  
Heeft u vragen over de brief, stuur dan een e-mail naar Carry Huijink via het mailadres; officemanager@de-nfg.nl 
 Vind alle klanten die echt bij je passen!
nullHeb je te weinig (leuke) klanten? Wil jij graag met klanten werken die je energie geven? Klanten die voor jouw dienstverlening in de rij staan?

 

Meld je dan aan voor een GRATIS Hart-en-Ziel KlantenCheck.  

Speciaal voor de leden van de NFG stel ik iedere week 2 plekken beschikbaar om 30 minuten kosteloos gecoacht te worden.

 

Ga snel naar http://ow.ly/oZhWd en maak kans op ťťn van de twee coaching plekken!

 

Hartelijke groeten, Annie Massop

www.hartenzielmarketing.nl

Opleiding tot dappere Dino's trainer

Groepsprogramma voor kinderen (6-8jr) van gescheiden ouders

 

De Dappere Dino's

 

Wat is Dappere Dino's en voor wie is het bedoeld?

Dappere Dino's is een evidence-based preventieve groepstraining voor kinderen in groep 3 & 4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn. De training is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met de veranderingen tijdens en na de scheiding. Het programma is niet bedoeld voor kinderen met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen omdat zij meer gebaat kunnen zijn bij een individuele training. Dappere Dino's bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van 45 minuten. Een Dappere Dino's groep bestaat uit maximaal 7 kinderen en vindt bij voorkeur plaats op een school, vanwege het laagdrempelig karakter. Ouders worden goed geÔnformeerd en betrokken tijdens de individuele intake, op een facultatieve groepsbijeenkomst, middels nieuwsbrieven en bij de individuele eindevaluatie.

 

Een Dappere Dino's trainer functioneert tenminste op HBO-niveau. Affiniteit met het begeleiden van jonge kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar in groepsverband is een voorwaarde en ervaring in het geven van groepstraining en poppenspel is een prť.

 

Opleidingstraject

De opleiding tot Dappere Dino's trainer wordt verzorgd door PI Research en bestaat uit:

  1. 2 opleidingsdagen
  2. 4x individuele telefonische coaching tijdens het geven van een eerste Dappere Dino's training
  3. Beoordeling en schriftelijke feedback op een bijeenkomst Dappere Dino's
  4. Een terugkom middag na afronding van een eerste Dappere Dino's training

 

Kosten van de interventie

De kosten voor het gehele opleidingstraject in 2013 zijn € 1092,50 per trainer (opleidingsdagen, telefonische coaching en DVD beoordeling). Kosten voor de handleiding voor trainers zijn €75. Daarnaast dient een trainer of organisatie/instelling eenmalig € 250 te investeren in alle programma materialen waaronder 2 handpoppen, bordspel, voorleesboek en houten gezinsfiguren. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

 

De geschatte tijdsinvestering per trainer bedraagt 25 uur voor de opleidingsdagen en 6 uur voor de telefonische coaching (inclusief voorbereiding).

 

Opleiding

De opleiding zal gegeven worden aan de Rijksstraatweg 145 te Duivendrecht. Er is ook een mogelijkheid in overleg om de opleiding incompany te geven. De opleiding zal 1 en 15 oktober 2013 gegeven worden (afhankelijk van het aantal aanmeldingen).

 

Voor meer informatie of aanmelding neem contact op met Judith Creemers, j.creemers@piresearch.nl en zie ook www.dapperedino.nl of www.piresearch.nl  

Herhaalde oproep; intervisieleden gezocht                                

Voor de regio Amstelveen/Amsterdam ben ik op zoek naar enthousiaste collega's om een nieuwe intervisiegroep op te starten.

Ik ben Mirjam Goudeket de Jonge en ben sinds 2000 werkzaam als relatietherapeut, individueel therapeut en coach in mijn eigen praktijk.

Mijn bedoeling is te komen tot een groep van 5/6 leden, waarbinnen we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen adviseren. Reacties graag mailen naar mirjam@goudeket.com  
2 Daagse Intervisie Training
met Neeltje Hertsenberg                   

Data: vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2013

Tijden: 9.30-17.00 uur

Adres: De Weijer,
De Raetsingel 1 5831 KC Boxmeer

Kosten: €295,- (inclusief koffie, thee en lunch)

Groepsgrootte: min 12 max 16 deelnemers

 

Door het volgen van deze training voldoe je aan het jaarlijkse criterium voor intervisie (12 uren), of 4 dagdelen scholing bij (her-) registratie bij de NFG.

  

In mijn praktijk als supervisor hoor ik regelmatig supervisanten kreunen en steunen als ze spreken over hun ervaringen met intervisie. De redenen die men noemt variŽren van te veel koffie drinken tot inhoudelijk niet effectief, levert weinig op voor de tijdsinvestering, gebrek aan structuur, diepgang en professionaliteit.

 

Toch is intervisie noodzakelijk als leerinstrument na een opleiding tot counselor.

Tijdens de opleiding doe je kennis en vaardigheden op, maar werk je nog niet in de praktijk. En dat is juist waar je je bewust wordt van de problemen die je tegenkomt in de interactie met de cliŽnt. Ook komen dan allerlei praktische vragen en uitdagingen naar voren.

Als counselor werk je meestal alleen. Om deze vragen en problemen het hoofd te kunnen bieden is het van belang dat je regelmatig en methodisch overleg met je collega's houd, intervisie dus.

Door intervisie te hebben voorkom je dat er blinde vlekken in je werk ontstaan die het counselingwerk negatief beÔnvloeden en dus schadelijk zijn voor je cliŽnt.

 

Deze 2 daagse training geeft je de kans om met actuele werkinbreng, ervaring en kennis op te doen in en over intervisie. In een veilige omgeving kun je je eigen expertise inzetten en leren van die van je collega's. Zo kun je op een professionele manier de kwaliteit van je werk vergroten.

 

Gedurende de training komen, naast veel oefenen, de volgde aspecten aan bod:

-       Wat is intervisie en wat zijn de spelregels

-       Afspraken die je nodig hebt om een veilige leeromgeving te creŽren

-       LSD: Luisteren, samenvatten en doorvragen

-       Verdieping in de intervisie brengen

-       Helpende vragen in intervisie

 

Voorwaarden om te kunnen deelnemen:

-       Momenteel actief werkzaam zijn als counselor

-       Aanmelden per e-mail: arohacounseling@gmail.com

-       Betaling voor 1 november 2013 op rekeningnummer 3265631 t.n.v. Hertsenberg

-       Bij afmelding voor 1 november krijg je €250,- retour. Na deze datum vindt geen terugstorting meer plaats.

 

Indien je niet kunt op deze data kun je je aanmelden voor de mailinglijst. We laten je dan weten wanneer de volgende data gepland worden.

Training Contextueel en Visueel Apeldoorn                   

Ben je werkzaam in de psychosociale hulpverlening en wil je je meer bekwamen in het contextueel werken met Duplo-poppetjes en ander materiaal, dan is dit de training voor jou:

  • VERKENNING: van het contextuele gedachtegoed
  • FRAMING: door middel van contextuele interventies leer je levenservaringen van cliŽnten en jezelf in nieuw perspectief te plaatsen
  • BEELDTAAL is de krachtige bouwsteen om te komen tot nieuwe inzichten en gedragingen

De driedaagse training wordt gegeven aan maximaal zes cursisten.

Data: vrijdag 10 en 24 januari en 7 februari 2014

Tijd: 9.00 - 16.00 uur

Waar: In APELDOORN

Prijs: € 410,- excl. BTW en inclusief koffie/thee, lunch en werkboek.

Annette Kurpershoek info@taalzondergrenzen.nl

Gezocht: bestaand of nieuw op te richten intervisiegroepje, in de buurt van Heerhugowaard.

Mijn naam is drs. Yolanda Tol-Zoon, psycholoog/creatief therapeut.

 Adres: Middenweg 417, 1704 BA Heerhugowaard

Praktijknaam: Family Affairs, praktijk voor gezins-en relatietherapie.
Contact: info@therapie-voor-gezinnen.nl

 

In mijn praktijk verzorg ik therapieŽn voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Mijn cliŽnten bestand is heel divers, mijn aanbod is een mix van psychologie en creatieve therapie beeldend.   

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.