NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
mail ons
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 50

 

Nieuws van het secretariaat
Op de enquête, welke wij via de vorige nieuwsflits toestuurden, hebben wij al veel reacties mogen ontvangen. Hartelijk dank! Fijn om te lezen dat de tevredenheid over het algemeen groot is. En ook met de tips die wij krijgen gaan wij, zoveel als mogelijk, aan de slag. Doorgaans lezen wij dat onze leden graag langere workshops willen zodat er dieper op de inhoud kan worden ingegaan. Dit heeft zeker onze aandacht. Inmiddels hebben wij ook alweer data gepland voor onze contactdagen van volgend jaar. Deze worden gehouden op
 
23 en 24 mei 2014
 
Alle tips en ideeën zijn welkom bij het secretariaat van de NFG. Wilt u een bepaalde spreker graag (nogmaals) horen, laat het ons weten!
 
Vakantiesluiting
Vanaf 8 juli a.s. breekt de vakantieperiode regio Noord aan. Zoals u van ons gewend bent, zijn wij in de vakantieperiodes beperkt bereikbaar. In week 29 (15 t/m 19 juli) is het kantoor van de NFG volledig gesloten. In de overige vakantieweken kunt u ons bij voorkeur per e-mail bereiken. Beantwoording van de e-mail zal langer dan normaal op zich laten wachten. In dringende gevallen kunt u een bericht inspreken op de voicemail en wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Coaching toolkit, Meer Resultaat met Minder Moeite                   

Voor een volle koffer met oefeningen en kennis

voor als je werkt met hooggevoelige en / of meer- en hoogbegaafde kinderen

Deze toolkit helpt jou als

  • Je soms met je handen in het haar zit als het gaat om het coachen, begeleiden of lesgeven van en aan hooggevoelige of meer / hoogbegaafde kinderen.
  • Je als hulpverlener veel moeite doet om resultaat wilt bereiken bij het begeleiden van meer-/ hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen. En toch heb je nog een soort van 'hmmmm'- gevoel na een sessie of gesprek. Het lukt je niet daar de vinger op te leggen.
  • Je als coach, therapeut of begeleider wel weet hoe je kinderen beter in hun vel krijgt maar je te weinig handvatten hebt hoe je kinderen zelf kunt leren beter om te gaan met boze, bange, verdrietige gevoelens.
  • Je het gevoel hebt dat je net te weinig weet over meer - / hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid om stevig in je schoenen te staan.

Dit zit in de coaching toolkit: 5 modules en een masterclass op mp3, 3 video´s met oefeningen, trainingsboek met alle theorie en 29 uitgewerkte oefeningen, 3 live groeps vraag en antwoordsessies per telefoon, en één 1 op 1 feedbacksessie, telefonisch of per mail.

Meer weten? http://www.kristastegink.nl/onze-producten/coaching-toolkit/

 

NFG leden kunnen de toolkit  tot 6 juli a.s. aanschaffen voor een gereduceerd tarief van 295, ex BTW. NB Deze actieprijs wordt aan het eind van het bestelmenu zichtbaar.

De helende kracht van de therapeutische relatie
Op onze contactdag d.d. 31 mei jl. heeft mw. Thunnissen van de TA Academie twee lezingen gegeven over "De helende kracht van de therapeutische relatie". Wanneer u interesse heeft om haar presentatie nog eens na te lezen dan kan dat via deze link.
Enquête Coachcafé PSC 't KAN

 

PSC 't KAN is een samenwerkingsverband aangegaan met café bij Tante Elst (Gld) om o.a. avonden te verzorgen voor coaches. Avonden waarop je elkaar kunt ontmoeten en thema-avonden kunt bezoeken.

Wij vinden het interessant om van jou te horen waar jouw belangstelling ligt voor een coachcafé-avond.

 

Heb je behoefte om meer te weten over welke trends er spelen, ontwikkelingen op vakinhoudelijk niveau, hoe kom je aan cliënten, bepaalde sprekers die jouw interesse hebben of hoe kan jij nog meer groeien als coach cq. hulpverlener?

Of heb je helemaal geen behoefte aan dit soort avonden?

 

We hebben hiervoor een korte enquête ontwikkeld en vragen je deze voor ons in te vullen. Het kost je 2 minuten van je tijd en je maakt kans op een VVV-bon t.w.v. € 50,00!

 

Klik: http://www.thesistools.com/web/?id=351478

 

Heb je nog tips of een idee, we horen het graag. De uitslag van de enquête laten we je weten via deze nieuwsflits Bij voorbaat onze hartelijke dank en wellicht mogen we jou verwelkomen op een coachavond van ons.

 

PSC 't KAN

www.psc-tkan.nl

info@psc-tkan.nl

 

Eric van Lierop, Miriam ten Broeke, Nannette Mees

 volg coachknooppunt op twitter

Focusssen met kinderen                   

Een andere aanpak met blijvend resultaat!

 

Stichting KinderFocussen (Harriet Teeuw en René Veugelers) organiseren van 15 tot en met 22 juli een internationale Engelstalige 6-daagse training in Friesland.

Meer informatie op: www.ftcz.nl

 

Wat kun je echt doen als een kind niets wil?

Hoe kun je een kind ondersteunen met zeer heftige emoties?

Hoe onvoorwaardelijk durf jij naar een kind te zijn?

 

Dit zijn herkenbare vragen en situaties, voor ouders, therapeuten en docenten en zijn uitermate geschikt om focussend te benaderen en te begeleiden, waardoor het kind van binnenuit zijn zelfredzaamheid vergroot, innerlijke processen ordent en zijn identiteit verstevigt, (ongeacht de leeftijd).

 

Focussen is een ervaringsgerichte methode en is ontwikkeld door E. Gendlin, filosoof en psychotherapeut, tot 1995 hoogleraar aan de Universiteit van Chicago: www.focusing.org

 

Training:

De groepsgrootte is ongeveer 12 personen en het accent ligt op jouw eigen individuele tempo, proces en mogelijkheden. De thema's zijn: luisteren in 3 richtingen, symboliseren, verdiepende interventies, inner child werk, contact/contract, rouw, (be)grenzen, zelfzorg, werken met ouders en groepen. Jouw schatkist aan vaardigheden zal blijvend vergroot worden!

 

Informatie: René Veugelers, internationaal kinderfocus- coördinator: venv@online.nl

Intervisieleden gezocht                   

Voor de regio Amstelveen/Amsterdam ben ik op zoek naar enthousiaste collega's om een nieuwe intervisiegroep op te starten.

Ik ben Mirjam Goudeket de Jonge en ben sinds 2000 werkzaam als relatietherapeut, individueel therapeut en coach in mijn eigen praktijk.

Mijn bedoeling is te komen tot een groep van 5/6 leden, waarbinnen we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen adviseren. Reacties graag mailen naar mirjam@goudeket.com
Trainer Psychosociale Weerbaarheid.
Stevig in je Schoenen - Lekker in je vel!                                       

Een korte, intensieve en praktijkgerichte opleiding voor en door bevlogen trainers,

waarbij niet het praten maar 'bewegen = ervaren' voorop staat.

 

De methode "Ho, tot hier en niet verder...!"  geeft je de mogelijkheid om op lichte, luchtige wijze en met de noodzakelijke diepgang te werken. Je brengt de ontwikkeling en alle groei-aspecten van kinderen en ouders letterlijk én figuurlijk in beweging!

 

Spelen en bewegen met kinderen en ouders, helpt hen op eigen kracht de problemen van alle dag aan te gaan; onzekerheid maakt plaats voor zelfvertrouwen; angst en zorgen transformeren tot levenslust!  Zo als trainer te werken is een feest!

 

1- jarige deeltijd - opleiding op Post-HBO niveau:

Acht 2-daagse lesblokken

Uitvoering van de kind-ouder-training

Persoonlijke leer- en stagebegeleiding

Intervisie en supervisie

Lidmaatschap Beroepsvereniging Psychosociale Weerbaarheid

Kosten: € 3650,-- inclusief lunch, exclusief overnachting (eerder € 3950,--)

 

Accreditatie door de SRVB, op aanvraag bij de NFG, NVVS en bij de BAMw aangevraagd.

 

De opleiding start op 29 augustus 2013, inschrijven kan nog tot 25 juni 2013.

Meer informatie in de opleidingsbrochure en op de website van www.uiteigenbeweging.nl  

Opstellingendag najaar  
                 

 

 

Het najaar duurt nog lang maar hier toch al een aankondiging van een opstellingendag.


Elke opstellingendag werken we in een sfeer van liefde, respect en ook humor, naar dat wat gezien en geheeld wil worden. Wat me raakt in het werken met opstellingen is de eerlijkheid en liefde voor datgene wat speelt in je leven. Vragen die aan bod komen kunnen gaan over je innerlijke proces, gezondheid, relaties en werk.                                 

Werkwijze                                        
Het is fascinerend om te ervaren hoe deze methode, gebruik maakt van het energetische veld. Je krijgt als representant op een natuurlijke manier toegang tot de gevoelens en de lichamelijke gewaarwordingen van die- of datgene waarvoor je representant bent. Door als representant gehoor te geven aan de bewegingen en woorden die vanbinnenuit opkomen, ontstaat een verrassend organisch proces wat leidt tot het antwoord op de ingebrachte vraag.

 

Begeleiding: Ria Schoot Uiterkamp             

Datum: Donderdag 12 september 2013 /  10.00 - 16.30 uur
locatie: Landgoed Bleijendijk te Vught.
Kosten: € 75,-

Info: www.glansrijk.info / welkom@glansrijk.info

  
Open dag NEM Academy Breda                   

Op 25 augustus a.s. van 13.30 tot 16.00 uur organiseren wij een Open dag.

Zoek je een opleiding tot Coach of Therapeut? Een Cursus? Een Retraite?

Kom dan naar de Open dag bij NEM Academy Breda. Je krijgt een enerverend en praktisch programma aangeboden dat een intense werking heeft.

 

Vrije inloop na aanmelding.

www.nemacademy.nl  

Inspirerende Succesweek                   

Zit jij in de beginfase van het opstarten van je eigen bedrijf of praktijk? Heb je plannen in die richting? Of heb je al een praktijk en wil je deze een boost geven? Hoe trek je meer klanten aan? Hoe bouw je een authentieke visie en boeiende activiteiten op? Hoe kun je werken vanuit je hart en daar een mooi leven mee opbouwen.

Een unieke week, gevuld met tal van leerzame, boeiende workshops, speciaal voor mensen die vanuit authenticiteit en passie een eigen praktijk of onderneming willen opstarten en/of behoefte hebben aan inspiratie. Er wordt aandacht besteed aan alle praktische en dieperliggende aspecten van de realisatie van je droom. Tijdens deze week krijg je eveneens persoonlijke coaching gesprekken waarbij naar jouw specifieke vraagstukken wordt gekeken. 

 

Datum: Maandag 23 september t/m

Vrijdag 27 september 2013

Maandag  24 maart t/m Vrijdag 28 maart 2014

Begeleider: 

José van den Diepstraten  en Nathalie van Spall

Investering: € 595,- Exclusief btw

Inschrijven:  www.nemacademy.nl

Workshop "de kracht van focussend schrijven"                   

Op vrijdagmiddag 20 september a.s. geef ik in Vught een middagworkshop over focussend schrijven.

In deze workshop worden de twee vormen van focussen en schrijven met elkaar verbonden.

Focussen is ontwikkeld door E.Gendlin, een Amerikaanse psychotherapeut en filosoof. Het is een naar binnen gerichte

aandacht voor wat er lijfelijk in je omgaat. Schrijven is een instrument om je verder te helpen in gedachten waar je in

rond kunt draaien. Om naar buiten te brengen wat je raakt, of wat er in jezelf aanwezig is aan gedachten en gevoelens.

Na afloop van de workshop heb je enige kennis van het focussen en handvaten om het focussen

in je werk of privé leven toe te passen.

Kosten : 45 euro.

Voor uitgebreide info zie mijn website:

http://www.praktijkmvdboermaas.nl/verlies/actueel.html of mail naar:

info@praktijkmvdboermaas.nl

 

flyer

NLP Workshop

Op 21 september 2013 in Assen organiseert Transpersoonlijk.net en "Oud-VTP" de NLP-workshop voor dummy's.

Deelnemers: maximaal 15. MELD JE AAN!

Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Plaats: Vaart Zuidzijde 71-73, Assen
Prijs:  50 euro, incl. koffie of thee


Deelnemers ontvangen een syllabus.

NFG-leden krijgen voor deze workshop twee registratiepunten.

 

Programma

13 uur ontvangst

Theorie

oefening 1

nabespreken oefening 1

pauze

oefening 2 +theorie: herkadering

nabespreking

[oefening 3]

afsluiting

 

Over NLP

NLP gaat over communicatie en verandering. Het maakt bewust wat je onbewust doet en het kan de manier waarop je in het leven staat veranderen. De methode NLP bestaat uit een verzameling effectieve technieken en inzichten. De basishouding die daarbij hoort is nieuwsgierigheid en de bereidheid tot experimenteren.

NLP is een wisselwerking tussen drie elementen:

een methode om de structuur van de subjectieve ervaring te onderzoeken:

een methode om excellent menselijk gedrag te modelleren een communicatietechnologìe

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.