NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
mail ons
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 45

 

Van het secretariaat;
Van 26 april t/m 5 mei is ons kantoor gesloten. In dringende gevallen kunt u een bericht inspreken op de voicemail. U wordt dan zo spoedig mogelijk door ons teruggebeld.
 
Van 6 mei t/m 12 mei is ons kantoor beperkt bereikbaar. Wanneer wij niet in de gelegenheid zijn om de telefoon op te nemen kunt u een bericht achterlaten op de voicemail. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.
 
Vanaf maandag 13 mei zijn wij weer bereikbaar volgens de openingstijden zoals vermeld op onze website www.de-nfg.nl
 
Het is nog steeds mogelijk om u aan te melden voor de psychosociale contactdagen van de NFG op
vrijdag 31 mei en/of zaterdag 1 juni a.s. te Nijkerk. Aanmelden kan via deze site; www.pscdagen.nl U bent van harte welkom!
Nieuw huishoudelijk reglement NFG
Bijgaand zenden wij u het nieuwe huishoudelijk reglement van de NFG welke u in gedrukte versie ook zult aantreffen bij PSC-magazine nr. 2-2013. Dit magazine verschijnt binnenkort.
  
Wij verzoeken u dringend dit reglement goed door te nemen en toe te voegen aan uw documentenmap. Uw speciale aandacht vragen wij voor Artikel 5 en
Artikel 8. In deze artikelen zijn de grootste wijzigingen opgetreden.
  
Mocht u nog vragen hebben over dit reglement, neemt u dan per e-mail contact op met Carry Huijink via het mailadres officemanager@de-nfg.nl Carry is van
29 april t/m 6 mei 2013 op vakantie. Hierna zal de e-mail op volgorde van binnenkomst worden beantwoord.
 
  
Training Omgaan met dilemma's bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling.                   

Op 8 en 22 juni a.s. is de NFG voornemens een training Omgaan met dilemma's bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling te organiseren in Waalwijk. Op dit moment zijn nog enkele plekken vrij in de cursusgroep.

 

Per 1 juli 2013 zijn beroepskrachten, zoals NFG-leden, verplicht de meldcode te gebruiken bij signalen van geweld. Na het volgen van deze training bent u als zelfstandig beroepsbeoefenaar in staat om uw eigen meldcode op te stellen gebaseerd op de 5 stappen zoals vermeld op de site van de rijksoverheid. Met het volgen van deze training voldoet u aan de eisen die de Wet Meldcode aan u stelt.

 

De NFG beveelt deze training ten zeerste bij u aan. Deze training is eerder gegeven op onze locatie in Assen. Na afloop hoorde wij uitsluitend enthousiaste verhalen.

 

Het is mogelijk om de cursus in termijnen te betalen. Kijkt u voor alle informatie op onze site en geef u NU op!

Declareren bij Menzis

Via enkele NFG-leden bereikte ons het nieuws dat de nota's van Menzis niet worden uitbetaald wanneer de geregistreerde vakgroep niet op de nota is vermeld.

 

Wij hebben hierover navraag gedaan bij Menzis en dit is inderdaad sinds kort verplicht. Wij raden u dus dringend aan (wanneer u(w cliŽnt) een nota indient bij Menzis) uw vakgroep als volgt op deze nota te vermelden;

 

NFG-VPMW

of

NFG-VIG

3 Daagse bijscholing EMDR                   

Inhoud: EMDR staat voor Eye Movement Desensitization en Reprocessing. Het is een zeer krachtige en effectief bewezen behandelmethode. Deze methode ontwikkeld om (post) traumatische gebeurtenissen en vervelende ervaringen te verwerken.

Door middel van (praktijk) oefeningen ervaar je zelf de techniek en leer je hoe je EMDR kunt toe passen in coaching en therapie.

 

Een enerverende bijscholing voor Coaches, Therapeuten en Movers en/of studenten in dit vakgebied. Na het volgen van de driedaagse workshop EMDR ontvang je het certificaat 'Basistraining EMDR'.

 

EMDR dag 1 : inschrijving mogelijk voor iedereen.

EMDR dag 2: Inschrijving alleen toegankelijk voor iedereen die dag 1 heeft gevolgd

EMDR dag 3: Inschrijving alleen toegankelijk voor iedereen die dag 1 en 2 heeft gevolgd

 

Datum: 

Dinsdag 1 oktober 2013, Dinsdag 5 november 2013, Dinsdag 10 december 2013 Dinsdag 25 februari 2014, Dinsdag 8 april 2014, Dinsdag 13 mei 2014

Dinsdag 7 oktober 2014, Dinsdag 4 november 2014, Dinsdag 16 december 2014

              

Begeleider : Josť van den Diepstraten

Investering : € 100,00 per dag. inclusief btw

Aanmelden: www.nemacademy.nl

Open dag NEM Academy Breda                   
Op 2 juni a.s. van 13.30 tot 16.00 uur organiseren wij een Open dag.

Zoek je een opleiding tot Coach of Therapeut? Een Cursus? Een Retraite? Kom dan naar de Open dag bij NEM Academy Breda. Je krijgt een enerverend en praktisch programma aangeboden dat een intense werking heeft .

 

Wil jij jezelf ontwikkelen?

Je leven een andere wending geven?

 

Meld je dan nu aan! Wij ontvangen je met een warm hart.

 

Jij komt toch ook?

 

Locatie:           New Energy Movers

                        Michiel de Ruyterstraat 2

                        4819 AD  Breda

Tijdstip:           13.30 uur tot 16.00 uur

Aanmelding:   www.nemacademy.nl

Weerbaarheid en HSP                   
OptiZorg organiseert voor therapeuten en coaches. Training gericht op weer herstellen

van de weerbaarheid van het gevoelige kind.

Met succes komen de kinderen weer terug

in hun sociale netwerk.

Op 14 en 21 juni wordt de tweedaagse

training gehouden

 

 

Meer informatie:

Ineke van Staalduinen: 06-44642320

Of kijk op de site www.optizorg.com

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.