NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 41
  
Nieuws van het NFG secretariaat

Wij zijn druk met de voorbereidingen van de Psychosociale Contactdagen welke wij organiseren op

31 mei en 1 juni as. Een gedeelte van het programma is rond en u vindt de eerste informatie op de website www.pscdagen.nl Aanmelden is op dit moment nog niet mogelijk. Wij hopen dit binnenkort te realiseren. Zodra dit mogelijk is, laten wij u dit weten via de nieuwsflits. Houdt uw mailbox dus in de gaten!

Opstellingen dag 
 
In deze opstellingendag kijken we in een sfeer van liefde, eerlijkheid en ook humor, naar dat wat gezien en geheeld wil worden. Wat me raakt in het werken met opstellingen is de eerlijkheid en liefde voor datgene wat speelt in je leven. Vragen die aan bod komen kunnen gaan over je innerlijke proces, gezondheid, relaties en werk.                             

 

Werkwijze

Het is fascinerend om te ervaren hoe deze methode, gebruik maakt van het energetische veld. Je krijgt als representant op een natuurlijke manier toegang tot de gevoelens en de lichamelijke gewaarwordingen van die- of datgene waarvoor je representant bent. Door als representant gehoor te geven aan de bewegingen en woorden die van binnenuit opkomen, ontstaat een verrassend organisch proces wat leidt tot het antwoord op de ingebrachte vraag.

 

Begeleiding: Ria Schoot Uiterkamp             

Datum: Dinsdag 14 mei  2013 /  10.00 - 16.30 uur
locatie: Landgoed Bleijendijk te Vught.
Kosten: € 75,-

Info: www.glansrijk.info / welkom@glansrijk.info

Psychologen Intervisiegroep regio Nijmegen gezocht

Drie psychologen A&O (coaching en training) zoeken uitbreiding van of aansluiting bij inspirerende intervisiegroep in regio Nijmegen voor ca. 4 bijeenkomsten per jaar. Alvast bedankt voor je reactie naar: info@taraconsult.nl

Intervisiegroep gezocht in Limburg / Noord Brabant
Als maatschappelijk werker (en re-integratiedeskundige) ben ik op zoek naar een intervisiegroep in Limburg (regio Parkstad, Sittard, Roermond, Venlo, Weert) of Noord Brabant (regio Eindhoven). Zijn er kandidaten die tevens een (nieuwe) intervisiegroep zoeken, of is er een bestaande groep waar ik bij zou kunnen aansluiten, neem dan contact met mij op. Aangezien ik qua locaties breed werk, is het voor mij geen probleem om te rijden.
Gwen Fleuren Tel: 0630492967
Masterclass 'Security Awareness'
 
BALA - Centrum voor Kracht en Balans organiseert:
Masterclass 'Security Awareness voor hulpverleners'
Data: zaterdag 15 juni en 22 juni 2013
Maximaal aantal deelnemers: 20

Adres: Nieuweweg 2-4, 9005 PL, Wergea (vlak onder Leeuwarden)

 

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: een cliŽnt die erg boos of agressief wordt tijdens een consult. Of een cliŽnt die grensoverschrijdend gedrag vertoond tijdens een coachingsgesprek. Hoe ga je om met dit soort situaties? Heb je wel eens stilgestaan bij je eigen veiligheid?
De Masterclass 'Security Awareness voor hulpverleners' gaat over alle aspecten van veiligheidsbewustzijn binnen je werk. Hoe zorg je er voor dat je zelf veilig bent en blijft, ook in kritieke situaties zoals agressie of (mogelijk) geweld. Thema's die aan bod komen zijn 'Weerbaar opstellen in kritieke situatie: hoe doe je dat?, 'Veiligheidsbewustzijn' en 'Agressie- en geweldsbeheersing'.

Een aanrader voor iedereen die zich wel eens onveilig voelt of veel alleen werkt!

 

Kijk voor meer informatie over de inhoud: http://www.balawergea.nl/gevaarsbeheersing

Kosten: 129 euro (inclusief handout, koffie, thee en lunch). De NFG geeft 4 punten voor herregistratie (2 dagdelen).

Psycho-educatie aan kinderen

Psycho-educatie is een begrip wat steeds meer bekendheid krijgt binnen coaching, counseling en therapie. Steeds meer methodes worden ontwikkeld om vorm te geven aan deze psycho-educatie. In de workshop 'Psycho-educatie aan kinderen' wordt een overzicht gegeven van de achtergrond, de verschillende vormen en de mogelijkheden van psycho-educatie. Daarnaast wordt er praktisch gekeken naar de toepassing van psycho-educatie binnen de praktijk.

 

Aan het eind van de workshop heb je antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat is psycho-educatie?
  •  Wat is het nut van psycho-educatie voor kinderen?
  •  Is psycho-educatie een doel of een middel binnen de therapie?
  •  Welke mogelijkheden zijn er?
  •  Hoe kan ik psycho-educatie vormgeven binnen mijn praktijk?

De workshop wordt gegeven door speltherapeut Melanie Strijbosch (i.o.) en integratief therapeut Ruby Pothoven. Naast hun werk als therapeut ontwikkelen zij psycho-educatie materiaal voor kinderen en geven lezingen en cursussen over de toepassing en het belang van psycho-educatie binnen het werk met kinderen.

 

De workshop vind plaats op 11 juni in Utrecht van 14.00 tot 17.00. De kosten bedragen € 65,00 per persoon. (ex. BTW)  Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u mailen naar:

Bespreekbaar maken van seksualiteit

Op 11 april 2013 verzorgen Judith Kreijne (Edusex) en Janneke Heijstek (Mentionem) een training voor professionals werkzaam met de doelgroep mensen met een lichte verstandelijke beperking en of autisme.

Judith en Janneke werken dagelijks met deze doelgroep en ondersteunen bij het bespreekbaar maken van seksualiteit. Op individueel niveau, teamniveau en beleidsniveau.

 

Handelingsverlegenheid

De doelgroep mensen met een lichte verstandelijke beperking en of autisme blijft helaas nogal eens met de vragen op het gebied van seksualiteit zitten. Veel professionals geven aan het moeilijk te vinden om hierover het gesprek aan te gaan. Deze mensen begeleiden is echter een wezenlijke taak van de professional. Ook zij hebben recht op informatie over seksualiteit, intimiteit en relaties. Sterker nog, zij geven zelf aan: praat hierover met ons.

 

Thema's die aan bod komen

Rol van de professional bij seksuele voorlichting en vorming

Bewustwording van (eigen) normen en waarden

Informatie over de seksuele en relationele ontwikkeling van deze doelgroep

Wanneer is gedrag grensoverschrijdend?

Hoe ga je het gesprek over seksualiteit aan met deze doelgroep?

De noodzaak van visie en beleid

Materiaal wat behulpzaam is bij voorlichting en vorming, aanbod van Edusex.

 

Opbrengst van de training

* U bent zich bewust van uw rol als professional in het bespreekbaar maken van seksualiteit met deze doelgroep en hebt handvatten hoe u het gesprek kunt aangaan.

* Inzicht in eigen waarden en normen over seksualiteit en in staat om de eigen grenzen te herkennen en te bewaken.

* Inzicht in het belang van visie en beleid

* U bent bekend met de seksuele en relationele ontwikkeling van deze doelgroep

* U hebt kennis van de materialen die u kunt gebruiken bij de voorlichting en vorming van deze doelgroep

 

Deze training vindt plaats in Almere, van 10 tot 16 uur.

Inclusief syllabus, lunch, door de dag heen koffie en thee

Deelnemers bijdrage: € 275,00

Groepsgrootte: minimaal 14, maximaal 20 deelnemers

 

Aanvullende informatie via www.edusex.nl en www.mentionem.nl

Opgave via www.mentionem.nl

 

folder voorzijde

folder achterzijde

Workshop "Ouder- en kindbegeleiding vanuit Kracht en Talent"
 

Op 22 en 23 april 2013 verzorgt Els Pronk van Grootsklein een workshop waar we heel concreet aan de slag gaan: Ouder- en kindbegeleiding vanuit Kracht en Talent.

Deze workshop is geschikt voor (kinder-)coaches die op zoek zijn naar een werkwijze die hen helpt vorm te geven aan de ondersteuning van kinderen. De werkwijze van Grootsklein is geinspireerd door de wijze waarop Eigen Kracht Conferenties werkt met kinderen en hun ouders.
We gaan stap voor stap de werkwijze langs (intakes, plan maken, evaluatie etc) en zullen 'critical moments' uitgebreid onderzoeken, zodat je na afloop heel helder weet hoe je het kunt aanpakken. Graag leer ik anderen hoe zij zelf, met hun eigen talenten, kennis en vaardigheden deze manier van werken kunnen inzetten.

Waar is het en wat kost het?
De investering voor de workshop bedraagt €300,- exclusief btw.
De workshop vindt plaats in Rhenen.

Els Pronk

www.grootsklein.nl

Workshop "Talengericht werken met kinderen"
 

Op 3 en 4 juni 2013 verzorgt Els Pronk van Grootsklein een tweedaagse workshop voor kindercoaches, kindertherapeuten en andere professionals die werken met kinderen vanuit talent. 

Werken met talenten verder dan kijken waar een kind goed in is.

Niet het goed zijn in voetballen is het talent, maar hoe het komt het dat een kind goed is in voetballen.

Het gaat om de onzichtbare talenten, die maken een kind authentiek!  

"Ik ben een echte meetrekker, want als we aan het verliezen zijn, weet ik mijn hele team weer op te peppen!"

Graag help ik kindercoaches en anderen op weg, hoe ze deze talenten bij kinderen kunnen ontdekken. De nieuwe Juniortoolbox biedt allerlei mogelijkheden om met talenten aan de slag te gaan.

"Wat is het bijzonder dat we kinderen al op jonge leeftijd bewust kunnen maken van hun talenten zodat ze deze verder kunnen gaan ontwikkelen en sterker in hun schoenen staan! Ik heb genoten van deze twee dagen en neem ze zorgvuldig mee in mijn rugzak!!" Meer ervaringen:
Waar is het en wat kost het?
De investering voor de workshop, inclusief de Junior Toolbox (winkelwaarde €49,95), bedraagt €350,- exclusief btw.

De workshop vindt plaats in Rhenen.

 

Els Pronk

06 121 04 944  

Training
 
Graag breng ik het volgende onder je aandacht:
  
GRATIS online training op 26 maart van 10 - 11:

 

 "Voorkom deze 7 valkuilen en krijg ongeŽvenaard succes met je verkoopgesprek"

 

Deze online training is specifiek bedoeld voor coaches, therapeuten, trainers, adviseurs en andere dienstverleners die worstelen met te weinig klanten en omzet.

 

Een van de meest beladen onderdelen van het zelfstandig ondernemerschap voor coaches en therapeuten is het verkoopgesprek. Het is een ultiem moment, het moment van de waarheid, waar blijkt of je daadwerkelijk in staat bent om je a.s. klant zodanig te laten merken dat je echt iets kan betekenen, dat hij of zij "JA" tegen jou zegt

 

Maar geloof je daar zelf in?

En met wie spreek je eigenlijk als je het hebt over je a.s. klant? Spreek jij wel met degene die toch al wel aardig geÔnteresseerd is in jouw dienst of product? En kun je wel duidelijk maken wat die klant krijgt als hij of zij bij jou komt?

 

En wat gebeurt er allemaal van binnen bij je?

Voel je je onzeker? Kom je niet goed uit je woorden? Staat er een grote druk op je omdat je deze klant wel erg graag wilt "binnenhalen"?

 

De training wordt gegeven door Marijke Eggink, gecertificeerd business coach. Marijke helpt coaches, therapeuten en andere dienstverleners die worstelen met te weinig klanten en omzet om te groeien naar een bloeiende praktijk met een ruim inkomen en een vervullend leven.

 

Je kunt deze training gratis volgen vanuit je huis of kantoor. Het werkt heel eenvoudig.

 

Als je je opgeeft krijg je daarna de praktische informatie vanzelf toegestuurd.

Alle informatie vind je op de website: http://bit.ly/10bHcOE

 

Er zijn inmiddels al 40 mensen die meedoen, het aantal plaatsen is beperkt dus heb je interesse bezet dan NU je plaats http://bit.ly/10bHcOE

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.