NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 37
  
Nieuws van het NFG secretariaat

Bijgaand zenden wij u de eerste nieuwsflits van 2013. Er zullen er nog velen volgen en wij verzoeken u vriendelijk om deze goed te lezen. Er kan altijd informatie in staan die belangrijk is.

 

Op dit moment krijgen wij veel vragen over de toezending van de NFG-licentie en/of het SRBAG-muurschild. Wij zijn drukdoende om alle herregistraties te controleren. Hierna zullen de eerste NFG-licenties verstuurd worden. Indien betreffend NFG-lid is geregistreerd bij de SRBAG zullen wij dit schild tegelijk meesturen. De verzending zal in batches plaatsvinden waardoor het wellicht iets langer kan duren voordat u uw zaken ontvangt. Wij vragen u vriendelijk om uw geduld en merken hierbij op dat uw huidige NFG licentie geldig is t/m 31 maart a.s. Wij zullen er alles aan doen om voor deze datum alles verstuurd te hebben.

Tweedaagse training "Omgaan met dilemma's  bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling"
Al eerder besteedde wij aandacht aan deze training in het PSC Magazine en de nieuwsflits. Inmiddels hebben wij onder voorbehoud van voldoende deelnemers data gepland en wel op
8 en 22 maart 2013. In dit artikel vindt u meer informatie over de cursus. Lees het gerust door en geef u zsm op via de website nfgcursus.nl
Open-middag en MeerMoed-studiedag

Borgstee 44, 9403 TV ASSEN

 

 

Open-middag op

zaterdag 2 februari

Denk je er wel eens over om de opleiding tot MeerMoed-Trainer A te gaan volgen, maar heb je  nog wat vragen of weet je het nog niet zeker of het wat voor je is. Kom naar onze open-middag van 14.00 - 16.00 uur. Er is alle gelegenheid verder met ons en de opleiding kennis te maken en al je vragen te stellen, zodat  je een bewuste keus kunt maken. Hartelijk welkom.

 

MeerMoed-studiedag  zaterdag 9 februari

Thema: oplossen van conflicten

Een MeerMoed-studiedag is intensiever dan een lezing of een workshop en gaat over een specifiek thema dat wordt uitgediept.
We vinden het belangrijk dat deelnemers niet alleen met meer kennis naar huis gaan (wat - eenmaal op de boekenplank neergelegd - uit het zicht verdwijnt), maar dat je hebt ervaren dat je er in de praktijk ook wat mee kunt doen. Want daar gaat het tenslotte om. Docenten: Wil en Renie Bahlmann.

 

Opgave: Tel.0592-302933/ info@meermoed.nl

Zie ook : http://www.meermoed.nl/Agenda.aspx

GrandiooZ

Organiseert 3 daagse Training Mindfulness Toegepast in de hulpverlening

Data; 2 en 16 februari, 2 maart 2013

Adres: Hamerstraat 10 Hengelo (Overijssel)

 

Mindfulness is tegenwoordig een vast onderdeel in wat wel de derde generatie gedragstherapie wordt genoemd. In de praktijk blijkt deze vorm goed toe te passen in de hulpverlening. Tijdens deze 3daagse training maak je kennis met Mindfulness en leer je dit ook praktisch toe te passen in je eigen praktijk. De training belicht heel duidelijk de theoretische achtergrond en is voor meer dan de helft praktisch. Aan bod komen veel oefeningen en interventies die meteen in je eigen praktijk toepasbaar zijn.

 

Meer informatie of opgave: www.grandiooz.nl /trainingen

GrandiooZ 

Organiseert Workshop Rouw en Verlies

Datum: 16 maart 2013

Adres: Hamerstraat 10 Hengelo (Overijssel)

 

Eendaagse workshop Rouw en verlies. Tijdens deze workshop zal dieper worden ingegaan op alles wat met rouw en verlies te maken heeft. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

Wat is rouw, wat zijn emoties en gedragingen die bij dit proces horen, verschillende religies en rouw en hoe sta ik zelf als hulpverlener in dit proces.

 

Meer informatie vindt u op :   www.grandiooz.nl of www.evenaar-counselling.nl 

Cursus mediatie en Mindfulness
 

Mindfulness is al eeuwen oud en afkomstig uit het Boeddhisme. Het staat voor vriendelijk, liefdevol en opmerkzaam in het leven staan.

Ik beoefen al meer dan 20 jaar Meditatie en Mindfulness en geef regelmatig trainingen.

De lessen bestaan uit zit- en loopmeditatie, een meditatieve bewegingsoefening, geleide meditaties en technieken uit de cognitieve gedragstherapie.

De cursus bestaat uit 9 lessen van 1.45 uur. Vooraf is er de mogelijkheid om een proefles te volgen om te besluiten of de cursus bij je past.

Proefles: 21 januari.

De cursus start op 28 januari.

De cursus wordt gegeven in de Yoga- en Pilatesstudio van Yolande van Kesteren in Noordwijk.

Voor meer info kun je een kijkje nemen op mijn website: www.praktijkdezilvermeeuw.nl of via LinkedIn.

Jantien Westerhoff. Tel. 071 3616072

Patronen in opvoedingssituaties 
 

 

Deze systemische masterclass is geschikt voor professionals die met ouders, kinderen en opvoedvraagstukken werken. Gezinnen die vast lopen kenmerken zich over het algemeen door een 'onhandige' communicatie en vaststaande rollen voor elk lid van het gezin. Door de ontstane gezinspatronen in kaart te brengen biedt de professional structuur aan. Hierdoor ontstaat meer zicht op de rollen en gewoonten.                                                                                       

Vanuit de basisgedachte: 'het is onmogelijk niet te communiceren",  (Watzlawick), zullen we naast de patronen in het gezin, ook kijken naar de omgevingsfactoren. Zo is jouw aandeel als professional van betekenis in het systeem. Is dit ook de betekenis die je wilt geven?

Heb je een (post-) hbo opleiding afgerond en een aantal jaren werkervaring? Loop je in de praktijk aan tegen de samenwerking tussen de hulp-en dienstverleners in een gezin? Zie je binnen gezinnen veel gebeuren maar kost het je moeite dit te duiden? Dan is deze masterclass iets voor jou.

Kosten bedragen euro 450,00 p.p all in; exclusief btw. De masterclass vindt plaats op 2 en 15 maart te Utrecht. De NFG geeft 8 punten voor de masterclass (volgens voorwaarden NFG).

Voor meer informatie kunt u terecht bij Erna Janssen, trainings- en adviesbureau er-na of Marieke Wulffraat, coach

t. 0617445612 / 0645769018

e. info@er-na.eu    info@gezinspraktijkbreda.nl

Intervisiegroep gezocht

Vanaf 1 februari woon ik in Eindhoven en zoek ik een nieuwe intervisie groep in Eindhoven. Bij wie kan ik me aansluiten ?

Groetjes Vera Janssen
JenR Coaching en Counseling
vera@jenrcoaching.nl
Tel. 0620070642

Tweedaagse training:
Omgaan met rouw en verlies
 

Voor professionals

Praktijk Verlies en Verlangen organiseert de training: Omgaan met rouw en verlies.
  

Deze training is geaccrediteerd door de SKB en daarmee erkend door verschillende beroepsorganisaties waaronder de NFG.

 

Een training voor (kinder)coaches, counselors en therapeuten die hun deskundigheid willen bevorderen als het gaat om rouw en verliesbegeleiding van cliŽnten.We besteden aandacht aan rouwmodellen, de verliescirkel, hechting en rouw, systemisch kijken naar verlies en verschillende vormen van verlies. Denk hierbij aan verlies van een baan.
Heb jij ook cliŽnten in je praktijk die met een andere vraag binnenkomen maar waar een basis ligt in rouw of verlies? Meld je dan aan. We werken zoveel mogelijk praktijk- en ervaringsgericht. 

 

Datum: 25 jan en 8 feb 2013 of 6 en 13 maart 2013 Locatie: Vergadercentrum DROOM! te Elst (GLD)
Kosten: EUR 160,00 excl BTW ( voor twee dag incl. koffie/thee en lunch)
Opleiding tot Kernvisiecoach 
Bouman Coaching

organiseert de Opleiding tot Kernvisiecoach

 

Datum: 15 & 16 maart, 5 & 6 april en 11 mei

Adres: Wierickewijk 1, 3831 MA Leusden

 

Wilt u uw kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Werkt u met kinderen en wilt u hen helpen om het leren eenvoudiger te maken?

Het toevoegen van de Kernvisie methode aan uw bestaande kennis stelt u in staat om veel kinderen te helpen met leerproblemen als dyslexie en dyscalculie, concentratieproblemen, belemmerende overtuigingen en negatief zelfbeeld.

Meer informatie: opleiding.kernvisiemethode.nl

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.