NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 36
  

Nieuws van het NFG secretariaat

Hierbij zenden wij u de laatste reguliere nieuwsflits voor de vakantiesluiting van ons kantoor (van 24 december t/m 4 januari). In deze periode zal onze website van provider verhuizen en zullen wij de beschikking krijgen over een nieuwe database. Onze leden zullen op korte termijn de inlogcodes kunnen opvragen van een eigen inloggedeelte en zelf bijvoorbeeld adreswijzigingen etc. kunnen doorvoeren. Ook de aanmeldprocedure voor nieuwe leden zal volledig gedigitaliseerd worden. Wij houden u uiteraard via de nieuwsflitsen op de hoogte.

Mocht u ons in de vakantieperiode toch willen spreken, dan kunt u een bericht achterlaten op ons antwoordapparaat. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

 

Wij krijgen op het moment vrij veel vragen over de BTW regels in 2013. Onze fiscalist is op dit moment bezig met het schrijven van een stuk hierover speciaal voor NFG-leden. Zodra ik dit ontvang, zal ik dit naar u toesturen in een aparte nieuwsflits.  

 

Wij wensen u fijne feestdagen toe en hopen u ook in het nieuwe jaar weer van dienst te kunnen zijn.
Das rechtsbijstandverzekering 
Per 31 december 2012 bent u als NFG-lid verzekerd van bijstand bij juridische en financiŽle geschillen. De ervaren juristen van de Zorgdesk van DAS staan voor u klaar voor het geven van advies of het oplossen van een conflict. Bijvoorbeeld als er een probleem ontstaat met de verhuurder van uw praktijkruimte of u een klacht van een cliŽnt krijgt.

 

Dekking

DAS staat altijd klaar om u te adviseren over juridische kwesties. Daarmee staat u juridisch vaak sterker en soms kunt u een conflict zelfs voorkomen.

 

Op basis van uw verzekering kunt u op de expertise van onze juristen rekenen bij geschillen over onder andere:

 

  • Klachten van patiŽnten of ouders, bijvoorbeeld over de uitgevoerde behandeling. DAS staat u bij in tuchtzaken.
  • Contracten die u als ondernemer heeft met leveranciers en afnemers. Bij onvrede valt u terug op de afspraken in het contract en de bijbehorende voorwaarden. DAS behandelt geschillen rondom contractuele zaken.
  • Onroerend goed. Bij de uitbreiding van uw praktijkruimte gaat er iets mis. De aannemer houdt zich niet aan de afspraken en u zit met schade en een praktijk waar u niet in kan werken. DAS treedt voor u op tegen de aannemer en verhaalt de geleden materiŽle en immateriŽle schade.
  • Vergunningen. Bij de gemeente aangevraagd voor een praktijkruimte aan huis. Deze wordt afgewezen op basis van ongegronde redenen. DAS staat u bij op het gebied vergunningen en/ of tarieven van de gemeente.
  • Incasso: een oud-cliŽnt van u heeft de laatste factuur van zijn behandeling nog niet betaald. Na meerdere keren aanmanen, blijkt hij te zijn verhuisd. DAS incasseert uw openstaande vorderingen op basis van No Cure No Pay.

Incasso

Voor het incasseren van onbetaalde facturen biedt DAS eveneens uitkomst. De financiŽle specialisten van DAS nemen de openstaande factuur in behandeling. Wij doen dat altijd correct en met oog voor uw klant relatie. Als de vordering tot een juridisch conflict leidt, staan we u daar uiteraard ook in bij.

 

Voor een volledig overzicht van de dekking verwijzen wij u naar de algemene en bijzondere polisvoorwaarden van DAS welke u aantreft onderaan dit bericht.

 

Zaak aanmelden

Via de website www.das.nl kunt u uw zaak aanmelden of uw incassovordering indienen. Neemt u hiervoor eerst contact op met het secretariaat van de NFG. Zij adviseren u in de te nemen stappen en voorzien u van het polisnummer van de verzekering bij DAS.

 

Zorgdesk

Voor al uw (advies)vragen en vragen over lopende zaken kunt u terecht bij de NFG-Zorgdesk van DAS. Op telefoonnummer 020- 651 8830 krijgt u persoonlijke ondersteuning voor uw juridische en financiŽle zaken.

  
  
  
Korting op OHRA zorgverzekering en aanvullende verzekeringen voor NFG-leden

Natuurlijk wilt u volgend jaar goed verzekerd zijn tegen ziektekosten en liever niet teveel betalen. Dan is het verstandig om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Een zorgverzekering kiezen is lastig, net als het uitzoeken van uw vergoedingen. Daarom heeft OHRA niet alleen een zorgverzekering die bij u past, maar zorgt OHRA er ook voor dat u altijd direct weet waar u aan toe bent.

 

Kies direct de juiste zorgverzekering

Op ohracollectief.nl/nfg vult u online in welke vergoedingen voor u belangrijk zijn. Wilt u bijvoorbeeld een hogere vergoeding voor fysiotherapie? Of misschien een lagere vergoeding voor alternatieve geneeswijze? U ziet direct welke verzekering het beste bij u past.

  

Wat krijg ik vergoed?

Wilt u snel weten of u recht heeft op een bepaalde vergoeding? De OHRA Pakketvergelijker geeft direct duidelijkheid. In een oogopslag heeft u antwoord op vragen als:

  • Wat krijg ik vergoed en wat niet?
  • Heb ik een eigen risico of een eigen bijdrage

6 % korting

Als lid van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg profiteert u van 6 % korting op de OHRA Zorgverzekering. U betaalt € 100,29 per maand.

Op de aanvullende zorgverzekeringen ontvangt u zelfs een korting van 8%! In het premieoverzicht vindt u alle tarieven.

 

Direct regelen? Ga naar www.ohracollectief.nl/nfg 

Vanaf de kerstdagen is het mogelijk om op deze site uw zorgverzekering met korting af te sluiten.

 

Let op: Omdat de tijd voor het opzeggen van uw huidige zorgverzekering kort is, kunt u bij uw aanmelding beter geen gebruik maken van de OHRA opzegservice. Wij verzoeken u vriendelijk om zelf zorg te dragen voor het tijdig opzeggen van uw huidige zorgverzekering. Dit kan tot 31 december 2012.

U heeft daarna nog wel de tijd tot 1 februari 2013 om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Deze nieuwe zorgverzekering gaat dan in met terugwerkende kracht per 1 januari 2013. 

  
Nieuws van de koepelorganisaties

Het secretariaat van de NFG heeft meerdere muurschilden, bestemd voor de RBNG, ontvangen. Deze zijn door ons aan de RBNG doorgestuurd. Hierdoor kan het zijn dat het iets langer duurt voordat u de borg van de RBNG retour ontvangt. Heeft u nog een RBNG-schild? Retourneer het dan aub aan de RBNG. Het adres staat op hun website.

Op dit moment is onze nieuwe koepelorganisatie SRBAG drukdoende alle koepelgeregistreerde NFG-leden in te voeren in hun database. De verwachting is dat betreffende personen nog voor de jaarwisseling een e-mail ontvangen van de SRBAG met daarin hun SRBAG-registratienummer. Aan het begin van 2013 zal de NFG namens de SRBAG de licenties en muurschilden gaan versturen. Wij sturen deze mee met de nieuwe NFG-licentie. De verzending zal in batches gaan plaatsvinden en het zal ons niet lukken om iedereen in januari al van de benodigde licenties en het muurschild te kunnen voorzien. Wij vragen om uw geduld en begrip hiervoor. 

Via de RBNG ťn de SRBAG hebben wij vernomen dat verschillende hulpverleners uit de zorggids van VGZ zijn verdwenen. Dit probleem speelt ook bij hulpverleners van andere beroepsorganisaties dan de NFG. VGZ heeft aangegeven er alles aan te zullen doen om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.  
Nog enkele voordelige advertentieplaatsen in PSC Magazine beschikbaar voor 2013 
Voor leden die een cursus, nascholing of opleiding aanbieden voor vakgenoten

PSC 2013Er zijn nog slechts enkele voordelige advertentieruimtes beschikbaar voor leden die in 2013 een cursus, nascholing of opleiding aanbieden aan vakgenoten. U wilt graag uw cursus, nascholing of opleiding onder de aandacht brengen onder vakgenoten om meer inschrijvingen te realiseren?

PSC Magazine biedt hiervoor een laagdrempelige mogelijkheid. U kunt uw bericht plaatsen in PSC Magazine in de vorm van een 1/8 advertentieblok. 

Daarnaast zetten wij uw bericht op de website van PSC Magazine en op de facebookpagina van PSC Magazine, zodat uw boodschap via verschillende media op meerdere momenten onder de aandacht komt.        

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Reageer dan snel en ontvang een korting van 100 euro! In plaats van 390 euro (excl BTW) betaalt u slechts 290 euro (excl BTW) voor 6 plaatsingen in 2013.         

Het formaat van de 1/8ste pagina is 74x105mm (liggend). U kunt deze aanleveren als PDF in 300DPI. Beschikt u niet over de mogelijk om een pdf te (laten) maken? Voor slechts 65 euro (excl BTW) verzorgen wij een PDF voor u die geheel aan alle media-eisen voldoet, zodat u deze ook elders kunt gebruiken.


Meer weten? Neemt u dan gerust contact op met de redactie: contact@pscmagazine.nl of 079 7600 338 / 06 23 63 38 65

 

Enquete interventies bij coaching

Twee studenten van de opleiding Psychosociaal Werk bij Gradatim, tevens reeds werkzaam als kindercoach, doen in het kader van hun opleiding een onderzoek naar de interventies bij e-coaching. Daarvoor willen zij graag een overzicht hebben van de interventies die bij conventionele -face-to-face- coaching gebruikt worden. Hiervoor vragen zij uw medewerking in de vorm van een online enquete, het kost slechts enkele minuten om deze in te vullen.

 

De probleemstelling van het onderzoek luidt: Welke interventies uit de conventionele coaching zijn bruikbaar binnen e-coaching-trajecten?

 

Het belang van onze onderzoeksvraag wordt ondersteund door het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) aangezien zij zich ook bezig houdt met onderzoek gericht op interventies bij on-line hulpverlening:

'Meer onderzoek is nodig om vast te stellen hoe online interventies precies werken, welke elementen verantwoordelijk zijn voor het effect en welk soort interventie het best bij welke doelgroep gebruikt kan worden. Het inbedden van online interventies in een theoretisch model is daarvoor van groot belang. Ook is er behoefte aan onderzoek waarin online interventies worden vergeleken met face-to-face-interventies.'

 

De enquete kan via onderstaande link ingevuld worden:

 

www.thesistools.com/web/?id=304297

 

Met dank voor de te nemen moeite,

Wendy van der Klift en Roelien Ruhaak

Conny v.d. Wulp 

Vertrouw op je Vleugels organiseert;

Eendaagse workshop: Introductie Oplossingsgerichte Gespreksvoering

Datum: 8 februari 2013

Docent: Conny van der Wulp (CRKBO-geregistreerd)

Adres: Buitenkruier 7, 1841 EP, Stompetoren (Schermer)

 

In deze workshop komen aan de orde, maak je

kennis en oefen je met:

de belangrijkste theoretische uitgangspunten,

de oplossingsgerichte grondhouding, een aantal

veelgebruikte basisinterventies en de opbouw van een

oplossingsgericht gesprek.

kosten: € 157 (inclusief handout, koffie ,thee, lunch, en

certificaat van deelname, 2 dagdelen).

Voor alle studerenden en leden van de NFG geldt een

korting van 10%!
Meld je je aan voor 30 december 2012 dan geldt een korting van 20%!

Meer informatie: http://www.vertrouwopjevleugels.nl/agenda2012-2013.htmlof 06- 34056463

  
  
Tweedaagse Training Omgaan met Dilemma's bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. 
Omgaan met dilemma's bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling.

In deze tweedaagse training leert u als hulpverlener hoe om te gaan met huiselijk geweld en met het protocol. In het PSC Magazine van december 2012 (welke u binnenkort ontvangt of inmiddels al heeft ontvangen) en op de website www.nfgcursus.nl leest u meer over de cursus en het belang tot het volgen hiervan. Deze cursus levert voor NFG-leden 10 studiepunten op (2 punten per dagdeel en 2 punten voor de huiswerkopdrachten).
 
O.v.b. van voldoende aanmeldingen wordt deze cursus gegeven op 8 en 22 maart a.s. op ons kantoor in Assen. Meldt u snel aan, want vol = vol!
  
PSC Magazine lezersaanbieding! 
Speciaal voor lezers van PSC Magazine hebben we een leuke aanbieding: Het Relatiewaardenspel van psycholoog Saskia de Bel voor maar 5 euro inclusief verzenden (winkelwaarde 7,50 euro). Voor jezelf of als cadeau. 
 
Stuur een mail naar redactie@pscmagazine.nl met uw gegevens en maak 5 euro over naar rekeningnummer 
3694 62 211 (tenaamstelling: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). Dan zorgen wij dat u het spel thuisgestuurd krijgt. Vanwege de drukte omtrent het verwerken van de herregistraties zal hier wel enige tijd overheen gaan. 
 
Wees er snel bij, want de eerste 5 aanmeldingen krijgen een spel cadeau!

Benieuwd naar het interview met Saskia de Bel in PSC Magazine? klik hier

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.