NFG logo 

Onderstaande brief is niet bestemd voor aspirant-leden van de NFG.

 

Geacht lid,

 

Graag brengen wij nogmaals onderstaande brief onder uw aandacht.  

 

Als zorgprofessional  komt u iedere dag voor nieuwe uitdagingen te staan. Uitdagingen die veel van u vragen. In inzet en in tijd. Steeds meer nieuwe uitdagingen komen op u af. Ons vak verandert razendsnel.

 

Dan heeft u een partner nodig die u bijstaat in de dingen waar u niet 1-2-3 aan denkt. Een partner die opkomt voor uw belangen, naar overheid, naar zorgverzekeraars, kortom naar alles waar u mee te maken krijgt. Dan rijzen er soms vragen, soms zelfs problemen. U heeft een partner nodig die u ontzorgt. Dat is één van de doelstellingen van de NFG. Wij willen die partner voor u zijn. Om dat te bewerkstelligen zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om u te ondersteunen.

 

Zo heeft u te maken met veranderende wet- en regelgeving en met mondige cliënten die niet bang zijn om juridische stappen te ondernemen. En dat alles in een onrustige economie. Het afgelopen jaar werden wij steeds vaker benaderd door therapeuten met juridische vragen. Tevens zagen we het aantal klachten over therapeuten stijgen. Om het lidmaatschap van de NFG nog meer betekenis te geven, zijn wij op zoek gegaan naar een partner die u hierin bijstaat.

 

DAS
De NFG heeft DAS (www.das.nl), de grootste financieel- juridische dienstverlener van Nederland met 8 vestigingen verspreid over Nederland, gevraagd een voorstel te doen voor collectieve (medische) rechtshulp voor alle leden van de NFG. Hierin is onder andere inbegrepen:


* Complete Rechtsbijstand, waaronder verhaalsbijstand, onroerend goedrecht, contractenrecht, verzekeringsrecht en bestuursrecht,
* Gezondheidsrecht: het Zorgteam van DAS bestaat uit negen ervaren juristen die jaarlijks meer dan 1.000 medische dossiers, waaronder tuchtzaken, behandelen voor ledenorganisaties, zorgverleners, zorginstellingen en zorgverzekeraars.
* Mediation: de NMI-geregistreerde mediators komen in actie bij het oplossen van geschillen, wanneer procederen meer kwaad doet dan goed.
* Bij klachten zal altijd gekozen worden voor bemiddeling. Die bemiddeling moet leiden tot tevredenheid van beide partijen. Zo voorkomen we uit de hand lopende juridische geschillen.
* DAS incasseert (al) uw openstaande vorderingen op basis van No Cure No Pay. Zonder kosten voor u!
* Elke denkbare vraag kunt u aan DAS stellen. Twijfelt u aan uw algemene voorwaarden? Leg het aan hen voor! Zit u met een contract waarin u graag het advies van een jurist wil? Dat kan dan; kosteloos! Gewoon een advies of persoonlijke ondersteuning door ervaren juristen? Het kost u maar een telefoontje!
* Een eigen NFG- Zorgdesk op telefoonnummer: 020- 651 8830. Met een jurist die speciaal voor de NFG werkt. Geen 'onbekenden' als u weer terugbelt; gewoon dezelfde persoon. Keer op keer.

 

En meer...
Deze overeenkomst biedt u meer. Op een af te sluiten rechtsbijstandverzekering voor particulieren door NFG leden, krijgt u een extra korting van  20%. Die korting geldt ook indien u reeds uw particuliere rechtsbijstand bij DAS heeft lopen.

 

De kosten
Voor slechts €8,40 per lid per maand bent u als lid van de NFG verzekerd van rechtsbijstand bij geschillen. Dit geeft u een voordeel van ruim € 120,- per jaar ten opzichte van het normale tarief. Leg daar uw normale polis maar naast. Met deze overeenkomst verdient u dus zelfs!

Bent u al bij DAS verzekerd? Geen probleem. Een telefoontje of e-mailtje naar de NFG en wij regelen dat ook u gebruik kan maken van dit voordeel. Bent u ergens anders verzekerd? Dan kunt u uw polis opzeggen en naar DAS overstappen. Onze tussenpersoon Jan Kuper van Vrieling regelt het allemaal.

 

U kiest!
Uw stem zal de doorslag geven voor het partnership tussen NFG en DAS. De reden hiervoor is simpel. Een rechtsbijstandverzekering is verplicht bij de NFG - en bij vrijwel alle andere beroepsorganisaties. Wij kunnen deze overeenkomst afsluiten voor al onze leden. Dat betekent dat per volgend jaar het lidmaatschapsgeld opgehoogd zal worden met de kosten van de juridische helpdesk (het is veel meer dan alleen maar een rechtsbijstandverzekering). Daarom leggen wij dit aan u voor. Aan u de keuze. Vandaar deze poll.

 

Wij zullen besluiten deze collectieve overeenkomst voor alle leden af te sluiten wanneer meer dan 50% van de antwoorden op de Poll-vraag uit "Ja" bestaat.

 

Stemt u daarom in reactie op dit bericht met 'Ja', indien u, net als de NFG, enthousiast bent over de dienstverlening van DAS.

 

Wij zien uw reactie tegemoet. Indien u vragen of een inhoudelijke reactie wilt geven, vernemen wij deze graag.

 

Met vriendelijke groet,

 

Rick Denkers
Voorzitter Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

 

STEM