NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 34

Nieuws van het NFG-secretariaat

Ook in 2013 zal de NFG haar samenwerking met OHRA voortzetten. Dit betekent voor onze leden dat zij via de OHRA met korting privť-verzekeringen kunnen afsluiten op verschillende verzekeringen zoals de autoverzekering, diverse woonverzekeringen, recreatieverzekeringen enz. Daarnaast krijgt u een extra pakketkorting wanneer u meerdere verzekeringen afsluit. Alle informatie kunt u vinden op de NFG-pagina van de OHRA-website.

 

 

DAS RECHTSBIJSTANDVERZEKERING

Naar aanleiding van de brief die de meeste van onze leden vandaag hebben ontvangen, krijgen wij veel telefoon met vragen over de collectieve rechtsbijstandverzekering. Graag voorzie ik u van de volgende aanvullende informatie;

  • Heeft u een rechtsbijstandverzekering bij DAS via Vrieling Verzekeringen, dan hoeft u niets te doen. De omzetting naar de nieuwe voordelige verzekering gaat automatisch.
  • Heeft u een rechtsbijstandverzekering bij DAS via een andere tussenpersoon dan Vrieling Verzekeringen dan dient u een kopie van uw verzekeringspolis op te sturen naar het secretariaat van de NFG. Wij zullen dit doorspelen naar DAS zodat zij de polis voor u kunnen omzetten.
  • Heeft u een rechtsbijstandverzekering elders? Stuur dan een kopie van de polis naar het secretariaat van de NFG met daarbij een brief waarin u vermeldt de polis per 1 januari 2013 te willen opzeggen. Deze brief en polis wordt doorgestuurd naar onze contactpersoon bij Vrieling Verzekeringen zodat zij de opzegging en omzetting voor u kunnen regelen.

Heeft u de NFG-brief nog niet ontvangen? Wacht dan rustig de post af. De verwachting is dat hij deze week bezorgd zal worden.

Collega's gezocht;

Voor de oprichting van een psychosociaal/somatisch centrum in het N.O. van Groningen zijn wij op zoek naar een twee tal collega's die, werkend vanuit een holistische en humanistische denk- en werk visie, dit samen met ons willen realiseren. Het centrum zal zich met name gaan richten op volwassenen die kampen met psychosociale- en somatische problemen en jongeren, jong volwassenen die vastlopen in hun leven. Een ruimte daarvoor is reeds beschikbaar en de bereikbaarheid alsmede facilitaire voorzieningen zijn uitstekend.

Voor meer informatie kun je bellen met

Meindert Telkamp 0653618415 na 18:00


Praktijk Het Klankbord, drs. Caroline Dijkstra
Therapeutencursus Doorbreek de Cirkel
16 en 30 januari,13 en 27 februari en 13 maart 2013
Lokatie: De Turfhoeke, Gorredijk
Kosten: 5x € 75,- (incl. koffie, thee en lunch) + boek (€12,95 via website te bestellen)
Info: www.hetklankbord.info

Naar aanleiding van haar boek Doorbreek de Cirkel (zie PSC-magazine september) heeft  Caroline Dijkstra een cursus ontwikkeld die therapeuten en coaches helpt de ontwikkeling van hun cliŽnt te volgen. De cursus start opnieuw in 2013.
Als therapeut wil je graag je cliŽnten op weg helpen met hun leven. Zelf heb je al de nodige cursussen gevolgd en ervaringen opgedaan op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Je wilt jouw kennis overdragen en toepassen. Het kan dan erg frustrerend zijn wanneer sommige cliŽnten niet
 zichtbaar vooruit (lijken te) komen in hun proces.
Met behulp van de Transformatiecirkel leer je te kijken vanuit de positie van de cliŽnt. Daarvoor is het belangrijk bewust stappen terug te gaan in je eigen ontwikkelingsproces. Wanneer je bewust de cirkel van jouw cliŽnt volgt, zul je ontdekken waar blokkades zitten of dat de geboekte vooruitgang misschien wel groter is dan je dacht.

  

Mindful Coachen
Gebaseerd op mindfulness en boeddhistische psychologie 

 

Lichaamsbewustzijn en het vermogen de eigen ervaring te dragen en te onderzoeken vormen een basis om een passende authentieke beroepshouding als begeleider/coach te ontwikkelen.

 

Data:

Start 8 december 2012

5 + 6 januari 2013 (incl. overnachting)

26 janari 2013

9 + 10 februari 2013 (incl. overnachting)

1 maart 2013

23 + 24 maart 2013 (incl. overnachting)

20 april

18 + 19 mei

Individuele supervisiesessies worden eind april ingepland.

 

Docent - trainer: Rikkie Postema

Co-trainer: Marcelle Nieuwenhuis

Gastdocent: Dorle Lomatsch

  
NFG Na- en bijscholingspunten: eerste module 48, tweede module 52 punten.

Opstellingen dag

Opstellingen

Wat me raakt in het werken met opstellingen is de eerlijkheid en liefde voor datgene wat speelt in je leven. Vragen die aan bod komen kunnen gaan over je innerlijke proces, gezondheid, relaties en werk. In deze opstellingendag kijken we in we in een sfeer van liefde, eerlijkheid en ook humor, naar dat wat gezien en geheeld wil worden. 

 
Werkwijze
Het is fascinerend om te ervaren hoe deze methode, gebruik maakt van het energetische veld. Je krijgt als representant op een natuurlijke manier toegang tot de gevoelens en de lichamelijke gewaarwordingen van die- of datgene waarvoor je representant bent. Door als representant gehoor te geven aan de bewegingen en woorden die van binnenuit opkomen, ontstaat een verrassend organisch proces wat leidt tot het antwoord op de ingebrachte vraag.

 

Begeleiding: Ria Schoot Uiterkamp

Datum: Donderdag 17 januari 2013 / 10.00 - 16.30 uur
locatie: Landgoed Bleijendijk te Vught.
Kosten: € 75,-

Info: www.glansrijk.info / welkom@glansrijk.info 

 

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.