NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 33

Geachte lezer,

Deze week is het kantoor van de NFG gesloten ivm de herfstvakantie in regio Noord. In dringende gevallen kunt u ons bellen en een bericht achterlaten. U wordt dan zo spoedig mogelijk terug gebeld.

 

Verder ontvingen wij verontrustend nieuws van coŲperatie VGZ. Zij hebben geconstateerd dat er therapeuten zijn die (bedrijfs)maatschappelijk werk, coaching of opvoeding/werkgerelateerde counseling declareren. Deze consulten worden duidelijk in de polisvoorwaarden van coŲperatie VGZ uitgesloten van vergoeding. Wij hebben onze leden hier eerder op gewezen maar doen het hierbij nogmaals.

 

In PSC magazine nr. 4-2012 (bladzijde 42) heeft u een artikel kunnen lezen over de dilemma's die professionals tegen kunnen komen als zij vermoedens hebben van gezinsgeweld bij een cliŽnt. De training "Omgaan met dilemma's bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling" heeft op de eerder geplande datum niet kunnen plaatsvinden, maar zal alsnog van start gaan in de eerste maanden van 2013, en bovendien tegen een sterk gereduceerde prijs!

 

Wij willen graag de aandacht vragen voor deze training omdat de wet meldcode in januari 2013 zal worden aangenomen. Alle zorg- en welzijnprofessionals worden dan geacht te kunnen handelen volgens de meldcode als zij huiselijk geweld of kindermishandeling vermoeden. Deze training bereidt u daar uitstekend op voor.

Alle informatie vindt u in het blok onder deze tekst of op de website www.nfgcursus.nl. Op deze website zullen de komende tijd meer interessante cursussen worden geplaatst. Uiteraard houden wij u via de nieuwsflits en ons magazine op de hoogte.

 

  

 

Tweedaagse training "Omgaan met dilemma's bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling"
 

Annemiek Beck van Wereldpartners zal een tweedaagse cursus geven over de ins en outs van huiselijk geweld en kindermishandeling en wat te doen als u met (vermoedens) van gezinsgeweld wordt geconfronteerd in uw praktijk. Na afloop van de training staat u stevig in uw schoenen ten aanzien van dit onderwerp, weet u wat u moet doen en bent u zich ervan bewust dat ook ķ een belangrijke rol kunt spelen in het stoppen van geweld in gezinnen. U voldoet dan helemaal aan de eisen die de wet meldcode aan u als professional stelt.

De training is eerder gegeven aan professionals in andere beroepsgroepen en is steeds buitengewoon positief geŽvalueerd door de deelnemers.

Een must voor allen die werkzaam zijn in de psychosociale zorg.


Cursusinhoud:

Huiselijk geweld en kindermishandeling komen veel voor ťn in alle lagen van de bevolking. Ook zelfstandig werkende hulp- en zorgverleners krijgen cliŽnten die in hun familiesysteem te maken hebben met geweld.

Vanaf januari 2013 treedt de Wet Meldcode in werking; een wet die professionals verplicht om te handelen volgens de stappen van een meldcode als zij huiselijk geweld vermoeden. Uit de praktijk blijkt echter dat veel zorg- en hulpverleners gezinsgeweld bij cliŽnten nog veel te weinig signaleren en Šls ze het signaleren dan heel huiverig zijn om het geweld te bepreken of te melden. Professionals willen zorgvuldig te werk gaan en willen voorkomen dat ze mensen onterecht beschuldigen, de vertrouwensband beschadigen ůf cliŽnten door hun handelen in een moeilijke positie brengen. Het gevolg daarvan is dat professionals te lang met kwesties in hun maag blijven zitten en de benodigde stappen niet nemen. Belastend voor de professional zelf, maar ook schadelijk voor de cliŽnt en diens gezin als het geweld of de verwaarlozing ondertussen gewoon doorgaan!

 

De training "Omgaan met dilemma's bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling" richt zich op professionals die zich goed willen voorbereiden op de landelijke meldcode en juist willen kunnen handelen als ze gezinsgeweld vermoeden. De training biedt alle benodigde kennis en vaardigheden om goed te kunnen signaleren, om vermoedens bespreekbaar te maken ťn om zelfverzekerd de stappen van de meldcode te volgen als de situatie dat verlangt. Er is veel aandacht voor ieders eigen dilemma's en vragen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met casuÔstiek uit de praktijk van de deelnemers. De training is grondig en zeer praktisch.

 

Enkele ervaringen van eerdere deelnemers:

"deze training maakt je als professional zekerder over je eigen rol..."

"van het oefenen met de rollenspelactrice ben ik gegroeid......"

"heftig onderwerp, maar ik heb ervan genoten...."

 

De training is bewust 100 euro in prijs verlaagd (nu 347 euro) om zoveel mogelijk professionals de kans te bieden deel te nemen.


Praktische info:
Locatie: Assen (nabij A28, 15 min. lopen vanaf station)
Data: worden gepland bij voldoende inschrijvingen op twee vrijdagen (minimaal 10, maximaal 14 deelnemers)
Kosten: 347,-- (betaling in termijnen is mogelijk, zie inschrijfformulier)

Inschrijven is mogelijk via dit formulier.

Deelname aan deze cursus levert voor NFG-leden 10 studiepunten op (2 punten per dagdeel, 2 punten ivm 3 of 4 huiswerkuren).
Like PSC op facebook 

Help mee en 'Like' PSC Magazine op facebook!

 

PSC Magazine is sinds kort op facebook te vinden. Op de PSC facebook pagina zullen artikelen, columns en nascholingen te vinden zijn. 

 

Daarbij willen we via facebook de bekendheid van de NFG en Adiona onder het publiek vergroten. Wij profileren ons als beroepsorganisatie van gekwalificeerde professionals. 

 

Bent u actief op facebook? Help dan mee, klik op onderstaande link en 'like' PSC Magazine!

 

Klik hier om PSC Magazine te 'liken'

Oproep nieuwe intervisieleden;

Hallo, onze intervisiegroep, bestaande uit maatschappelijk werkers, is te klein geworden. Daarnaast zou het fijn zijn als er ook andere disciplines deelnemen. Wij wonen in Rotterdam en Papendrecht. Heb je interesse dan kun je contact opnemen. Tel: 06-25505720 of 078-6154817

 

Een vriendelijke groet van Ineke van Hoek

Voordeel voor NFG-leden
Waarom kiezen 150.000 Nederlanders voor de OHRA Autoverzekering?

 

Bij OHRA krijgt u meer service voor uw premie. Daarom kiezen veel Nederlanders voor de OHRA Autoverzekering. Vergelijk OHRA en oordeel zelf!

 

  

 

Profiteer van 10% extra korting

Independer.nl vergeleek autoverzekeraars. Op www.ohracollectief.nl/nfg vindt u deze uitgebreide vergelijking. Overtuigd? Kies dan voor het einde van 2012 voor de OHRA Autoverzekering. U ontvangt het eerste jaar 20 procent korting!

 

Bereken uw premie op www.ohracollectief.nl/nfg en sluit de OHRA Autoverzekering direct af.

 

Introductie workshop: 'Zelf coaching met Logosynthese'

17 november, speciaal voor NFG leden

 

Wat is Logosyntheseģ?

Logosynthese is een nieuwe, verrassend effectieve methode voor begeleiding en ontwikkeling. Het vindt zijn toepassing in coaching, counseling en psychotherapie, maar kan ook voor zelf coaching worden gebruikt.

Je kunt met Logosynthese lichamelijke, emotionele en mentale toestanden positief  beÔnvloeden en daarmee de klachten van jezelf - of cliŽnten - verlichten. Dat doe je door de herhaalde toepassing van drie unieke, precies geformuleerde zinnen. Op deze manier blijkt het woord een verbazingwekkend werkzaam instrument te zijn, mits correct toegepast. De focus wordt weer gericht op de levensenergie en het potentieel van de mens in het hier-en-nu. Logosynthese is ontwikkeld door Dr.Willem Lammers, een zwitsers-nederlandse, coach en psychotherapeut. Hij ontwikkelde Logosynthese vanuit een holistische visie op de mens. Dr. Willem Lammers heeft meerdere boeken in verschillende talen geschreven. Het Nederlandse boek heet 'Wonderen met woorden'.

 

Workshop 

De workshop zal gehouden worden op zaterdag

17 november (van 10.00 uur tot 16.00 uur) in mijn praktijk aan de Wolfhezerweg 94 te Wolfheze. De workshop bestaat uit; uitleg theorie, oefeningen en demonstratie Logosynthese.

 

Deelname

Er kunnen maximaal 6 mensen deelnemen aan de workshop. Indien er meer belangstelling is dan plan ik meerdere datums of zoek een locatie in de buurt van Wolfheze. Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

 

Investering

€ 145,-- incl. btw.

Hand-out, koffie, thee en lunch is bij de prijs inbegrepen.

 

Voor informatie verwijs ik graag naar mijn website: www.quert.nl/logosynthese

Aanmelden kan via: M: 0613305447 of E: info@quert.nl

 

Graag tot ziens!

Karin de Smit

Afgestudeerd psychosociaal therapeute, kindercoach, natuurgeneeskundig therapeut wil een intervisiegroep starten of aansluiting vinden bij een bestaande intervisiegroep in Zuid Limburg - regio Heerlen/Maastricht. Neem contact op met PPST-Exposie Meerssen tel: 06-30134790 of via de website:


M.L. Gerets

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.