NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Join Our Mailing List
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 32

Geachte lezer, 

In de vorige nieuwsflits vertelden wij u over de samenwerking met de koepel SRBAG. Het verheugt ons u mee te delen dat de SRBAG ook in 2013 wordt erkend door de zorgverzekeraar ONVZ. Wanneer u dus een registratie heeft bij de SRBAG komen uw cliŽnten voor vergoeding van de ONVZ in aanmerking (mits aanvullend verzekerd). Uw cliŽnt dient altijd zelf navraag te doen bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij naar de vergoedingsmogelijkheden.  

 

 

 

Oproep aan alle RBNG-geregistreerden

Zoals u in nieuwsflits nr. 31 heeft kunnen lezen, zullen alle RBNG-geregistreerden per 1 januari 2013 geregistreerd worden bij de SRBAG. Daarom verzoeken wij u dringend het RBNG-schild tijdig te retourneren aan de RBNG, Postbus 70, 4700 AB Roosendaal.

 

In november start de vierdaagse training 'ACT voor Professionals'.

 

ACT staat voor Acceptance en Commitment Therapie. 'ACT is meer een manier van leven dan een therapievorm die psychische klachten behandelt. Het is de manier om uit je serieuze hoofd te komen en in het echte leven te duiken' is een uitspraak van Gijs Jansen. Mindfulness is 1 onderdeel van deze training. Deze training zal er vooral op gericht zijn om meer psychologische flexibiliteit te ontwikkelen, zowel bij jezelf als bij je cliŽnten.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

 

De training zal gehouden worden op 4 zaterdagen (van 10.00 uur tot 16.00 uur) in mijn praktijk aan de Peter de Gorterstraat 15, Rosmalen. De training is ontwikkeld door drs. Gijs Jansen (van o.a. de boeken 'Denk wat je wilt, doe wat je droomt', 'Leef!', 'Laat los' en recent 'Omarm jezelf'. Ik mag gebruik maken van al het materiaal van Gijs dat hij ontwikkeld heeft. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor.

 

Er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen aan een training. De data zijn (onder voorbehoud): 17 november, 24 november, 1 december en 8 december. Aanmelden kan telefonisch of via de mail

Kosten bedragen € 400,-- excl. btw voor de training, incl. Voor informatie verwijs ik graag naar mijn website: www.dekrachtinjezelf.nl onder het kopje training.

Aanmelden kan via: elly@dekrachtinjezelf.nl of 073-5221156 of 06-13939974

Elly Jonker

 

Tweedaagse training: Omgaan met rouw en verlies

Voor professionals

Verlies en Verlangen organiseert de training: Omgaan met rouw en verlies.

Een training voor coaches, counselors en therapeuten die hun deskundigheid willen bevorderen als het gaat om rouw en verlies begeleiding van cliŽnten.

We besteden aandacht aan rouwmodellen, de verliescirkel, hechting en rouw en verschillende vormen van verlies zoals diffuus verlies en verlate rouw.

Heb jij ook cliŽnten in je praktijk die met een andere vraag binnenkomen maar waar een basis ligt in rouw of verlies? Meld je dan aan. We werken zoveel mogelijk praktijk- en ervaringsgericht.

 

Datum: 2 en 30 november 2012

Locatie: Vergadercentrum DROOM! te Elst (GLD)

Kosten: EUR 130,00 excl BTW ( voor twee dag incl. koffie/thee en lunch)

Aanmelden: info@verliesenverlangen.nl

Info: www.verliesenverlangen.nl

 
 

Beste leden van de NFG,

 

Voor coaches, therapeuten en andere dienstverleners die te weinig cliŽnten hebben en daardoor te weinig verdienen. Het kan anders!

 

Dit najaar organiseer ik een paar heel interessante activiteiten voor coaches, therapeuten en andere dienstverleners!

Omdat de NFG mij gevraagd heeft om als marketing deskundige mijn kennis en tips te delen met haar leden wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om dit bekend te maken via de nieuwsflits.

 

1)

 

Een GRATIS online training van een uur met website expert Stijn Zeeman: "drie valkuilen met je website, waardoor bezoekers nooit klant worden". Stijn Zeeman is samen met Rogier van Wagtendonk eigenaar van ThenextTrainer. Zij maken websites, speciaal voor coaches, trainers, therapeuten, adviseurs en andere kennisondernemers.

 

Hun filosofie is: "jij de inhoud, wij de techniek". Stijn vertelt in deze online training de valkuilen en geeft ook tips hoe je je website zo kunt inrichten dat de bezoekers ook cliŽnt van je worden.

Hierdoor kun je veel meer mensen bereiken en geld verdienen! Je kunt de training gewoon vanuit huis of kantoor volgen op je computer. Je kunt je alvast aanmelden voor de training door je op te geven via marijke@watwerktwerkt.nl. Daarna krijg je alle informatie toegestuurd.

 

2)

 

Dit najaar geef ik een inspirerend driedaags event:

"Laat je praktijk groeien en bloeien, pokonmarketing voor coaches, therapeuten en andere dienstverleners"

 

Tijdens dit event leer ik jou als zelfstandige die specifieke marketingkennis die nodig is voor coaches en therapeuten om hun praktijk te laten groeien en bloeien. Het is de allernieuwste kennis uit de VS, die voor Nederland geschikt gemaakt is. Daarnaast help ik je om jouw missie te verhelderen en die te verbinden met zakelijk succes.

Je ontdekt jouw eigen unieke aanbod en leert hoe je dat neer kunt zetten. Concurrentie verdwijnt en samenwerking verschijnt op dit inspirerende event.

Als het maar 1 idee of 1 nieuw inzicht geeft is  je investering meer dan de moeite waard en heb je die snel in veelvoud terugverdiend.

 

Extra bonussen zijn dat ik drie experts heb uitgenodigd: Jan Bommerez, van "Flow en de kunst van het zakendoen", Stijn Zeeman van The nextTrainer, en Lianne Ebbinkhuizen, presentatiecoach.

Hier kun je het filmpje zien waarin ik het event aankondig: http://youtu.be/HSV2r02_Nvw In het filmpje zeg ik per abuis dat ik ben aangesteld door de NFG. Dat is onjuist geformuleerd. Ik ben door de NFG gevraagd om mijn kennis en tips met jullie te delen en adviezen te geven. Dat doe ik graag! Dit voor alle duidelijkheid.

 

Via www.pokonmarketing.nl kun je je opgeven voor het event.

 

Op het ogenblik geldt een aantrekkelijke vroegboek-korting.

 

Wees er snel bij, de aanmeldingen stromen al binnen. De ervaring leert dat een event als dit snel uitverkocht kan zijn. Bovendien gaat de prijs binnenkort omhoog.

Ik verwelkom je graag op 22 november in Utrecht, in het Carlton President Hotel.

 

Jij en je praktijk zijn het waard om jouw bijdrage aan de wereld handen en voeten te geven en er een succes van te maken!

 

Met vriendelijke groet,

 

Marijke Eggink

Gecertificeerd business coach 

  

 

Bouman Coaching organiseert;

Opleiding tot Kernvisiecoach

Data: 2 & 3 november,  16 &  17  november 2012 en 

12 januari 2013
Adres: Wierickewijk 1, 3831 MA Leusden

 

Wilt u uw kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Werkt u met kinderen en wilt u hen helpen om het leren eenvoudiger te maken?

Het toevoegen van de Kernvisie methode aan uw bestaande kennis stelt u in staat om veel kinderen te helpen met leerproblemen als dyslexie en dyscalculie, concentratieproblemen, belemmerende overtuigingen en negatief zelfbeeld.

 

Meer informatie: opleiding.kernvisiemethode.nl .

Hier vindt u ook de opleidingsdagen van 2013. 

"Patronen in opvoedingsituaties"

Deze systemische masterclass is geschikt voor professionals die met ouders, kinderen en opvoedvraagstukken werken. Gezinnen die vast lopen, kenmerken zich over het algemeen door een 'onhandige' communicatie en vaststaande rollen voor elk lid van het gezin. Door de ontstane gezinspatronen in kaart te brengen biedt de professional structuur aan. Hierdoor ontstaat meer zicht op de rollen en gewoonten.                                                                                 

Vanuit de basisgedachte: 'het is onmogelijk niet te communiceren", (Watzlawick), zullen we naast de patronen in het gezin, ook kijken naar de omgevingsfactoren. Zo heeft jouw aandeel als professional een betekenis in het systeem. Is dit ook de betekenis die je wilt geven?

Heb je een (post-) hbo opleiding afgerond en een aantal jaren werkervaring? Loop je in de praktijk aan tegen de samenwerking tussen de hulp-en dienstverleners in een gezin? Zie je binnen gezinnen veel gebeuren maar kost het je moeite dit te duiden? Dan is deze masterclass iets voor jou.

Kosten bedragen euro 450,00 p.p all in; exclusief btw. De NFG geeft 8 punten voor de masterclass (volgens de voorwaarden van NFG).

Voor meer informatie kunt u terecht bij Erna Janssen, trainings- en adviesbureau er-na

t. 0617445612    e. info@er-na.eu    www.er-na.eu   

Intervisiegroep omgeving Den Bosch/Eindhoven zoekt leden

Wij (Leonie Kruijt en Margreet Verwijs) zijn onlangs samen een intervisiegroep gestart in de omgeving van Den Bosch/Eindhoven en we zoeken nog leden. Bij voorkeur coaches/therapeuten die werken met kinderen, jongeren en eventueel volwassenen. Meer informatie over ons vind je op www.dekleurrijkevlinder.nl of www.grootenwijs.nl . Als je belangstelling hebt, mail dan naar info@dekleurrijkevlinder.nl

Hallo, wij zijn op zoek naar intervisie leden.

Onze intervisie groep is te klein (3) geworden. De groep bestaat uit verschillende disciplines.

Zoals een psycholoog, maatschappelijk werker.

Wie wil onze groep met zijn/ haar inbreng versterken.

De intervisieleden wonen in Groningen en Oude Pekela.

U kunt contact opnemen met Monique Slagter 0597 672241 of 06 17439993.

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.