NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 29

Beste lezer, 

Eindelijk breek dan ook in Noord Nederland de vakantieperiode aan. Ons kantoor zal de komende periode beperkt bereikbaar zijn. In week 34 is ons kantoor volledig gesloten. Vanaf maandag

3 september a.s. zijn wij weer volledig bemand en bereikbaar volgens onze normale openingstijden (zie ook onze website).

Het PSC magazine zal begin september door ons worden verstuurd. Daarin leest u ook de uitslag van de enquête die wij hebben verstuurd naar aanleiding van de contactdagen. 
  

 

En hoewel december nog ver weg lijkt, ontvingen wij al de eerste aanvragen voor herregistratie in 2013 (alleen noodzakelijk voor onze A- en B-leden). Vriendelijk verzoeken wij u om te controleren of u het registratieformulier nog in uw bezit heeft. Zo niet dan kunt u dit formulier hier downloaden. Om deelname aan uw intervisiegroep te bewijzen, kunt u gebruik maken van dit formulier. Wanneer u al voldoende punten heeft gehaald over de jaren 2011 en 2012 kunt u de aanvraag alvast bij ons indienen. Op rustige momenten kunnen wij deze aanvragen alvast in behandeling nemen en de nieuwe licenties gaan aanmaken. Deze zullen overigens pas begin 2013 door ons worden verstuurd. Uw aanvraag voor herregistratie dient uiterlijk 15 december 2012 in ons bezit te zijn! 

Voor NFG-leden die in de loop van 2011 / 2012 lid zijn geworden, geldt dat zij de benodigde punten naar rato dienen te behalen. Verdere uitleg vindt u op het registratieformulier. Vergeet u niet ook bewijsstukken mee te sturen. Zonder bewijsstukken kunnen wij uw herregistratie niet goedkeuren.

Kinderfocussen voor professionals

 

7 en 21 september

 

Kinderfocussen helpt je als begeleider niet alleen om beter contact te maken met het kind, het helpt ook het kind zichzelf beter te 'verstaan' en te begrijpen als het gaat om emoties. Kinderfocussen is door de Nederlandse kindertherapeute Martha Stapert afgeleid van het focussen.  Focussen is gebaseerd op het empathisch luisteren van Rogers en verder ontwikkeld door hoogleraar psychologie Eugene Gendlin. Begin dit jaar kreeg Gendlin nog een APA-award, Amerika's meest vooraanstaande beroepsvereniging voor psychologen. Focussen is een wereldwijde en vriendelijke methode van veranderen door innerlijke aandacht.

 

Leer hoe je kinderen kunt helpen de weg naar binnen te vinden door een heel praktisch stappenplan in de cursus kinderfocussen voor professionals: http://www.kristastegink.nl/opleiding-kindercoach/cursus-kinderfocussen/

Wil je meer dan een 2-daagse: kijk dan op www.kinderfocussen.info.

Wil je eerst een boek over kinderfocussen lezen? De kunst van het luisteren biedt goede informatie: http://www.kristastegink.nl/over-ons/boekentips-hooggevoeligheid-en-hoogbegaafdheid/

Oproep!
Beste Deelnemers aan de psychosociale contactdag op zaterdag 9 juni jl.


Na het bezoeken van de workshop Transactionele Analyse, bleek ik de verkeerde NFG tas in mijn bezit te hebben.
Gelukkig kwam mw. Carry Huijink bij de volgende workshop om de tas om te ruilen: dus alles weer in orde.
Nee, toch niet, want helaas had ik in de andere tas het blok met aantekeningen van de vorige drie workshops gedaan.
Dus helaas geen aantekeningen meer.  Hebt u ze misschien gevonden?
Wilt u dan contact met mij of het NFG opnemen?

Met vriendelijke groet,

Catharina de Graaf,

Intervisieleden gezocht

Voor de regio Tilburg ben ik op zoek naar enthousiaste collega's om een nieuwe intervisiegroep op te starten.

Ik ben Gerry van Iperen, woonachtig te Goirle en ben sinds 2007 werkzaam o.a. als hypnotherapeut, EMDR therapeut etc. in mijn eigen praktijk.

Mijn bedoeling is te komen tot een groep van 6 leden, waarbinnen we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen adviseren. Reacties graag mailen naar info@hypnotherapie-ti-sento.nl

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.