NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast het PSC Magazine verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 24

 

Geachte lezer,

 

Graag maken wij u erop attent dat dit de laatste week is dat u 10% korting krijgt bij aanmelding voor de PsychoSociale Contactdagen. Kijkt u voor alle informatie op de website www.pscdag.nl Hier kunt u zich ook aanmelden.

Verder zijn de openingstijden van het NFG-secretariaat verruimd. Kijkt u voor alle informatie op de contactpagina van onze website.

 

Er is een nieuwe praktijk voor incidentbegeleiding van patienten en familieleden, toegespitst op de Gezondheidszorg. Uit navraag bij klachtenbureaus en (zeer actueel) telefonische klachtlijnen, blijkt een grote behoefte aan een dergelijke praktijk met een luisterend oor voor klachten en problemen. In het kader van de veiligheid is het van groot belang dat tevens iets gedaan wordt met deze klachten. De praktijk (onder de naam van Amiz, Advisering Medische Incidenten in de Zorg) combineert het luisteren naar patienten (counselen) met het medisch inhoudelijk adviseren over het probleem.

 

De laatste jaren is terecht veel aandacht ontstaan voor de veiligheid van de patient. Er sterven jaarlijks 2000 patienten onnodig in de zorg, en dat is meer dan het aantal doden in het verkeer! Allerlei verbeterprogramma's zijn gestart, waaronder het inventariseren van en opvangen van klachten door allerlei instanties. Wetgeving is in voorbereiding.

 

Ook de praktijk Amiz probeert de patient met het probleem te helpen. Die hulp kan bestaan uit counselling, analyse van het probleem, verwijzing naar specifieke instanties, het formuleren van de juiste klacht, aanklacht of claim etc. In tegenstelling tot bestaande instanties, waaronder klachtenbureaus, begeleidt Amiz de patient voor de duur van de klacht en probeert de klacht om te zetten in adviezen voor de zorg, zodat het probleem niet nog een keer kan plaatsvinden.

 

Graag kom ik in contact met andere counselors en coaches die op dit terrein van de Gezondheidszorg actief (willen) zijn. Kijkt u voor meer informatie en de contactgegevens op mijn website.

Intervisiegroep Wijdemeren ZOEKT nieuwe leden!!

Wij zijn een bestaande intervisiegroep met op dit moment met twee leden en wij zoeken er nog twee tot vier leden bij die werkzaam zijn als therapeut in de psychologische en/of psychosociale hulpverlening. Lijkt het je leuk en vooral leerzaam om met ons mee te doen, willen we je van harte uitnodigen om kennis te komen maken. Je kunt dan contact opnemen met Inge Oud praktijkingeoud@gmail.com 

Goedendag. Mijn naam is Kitty de Haan en ik ben op zoek naar een bestaande intervisiegroep in Amsterdam. Ik ben werkzaam als therapeut in de psychosociale hulpverlening en wil graag mee doen met een groep die al een tijdje draait en nieuwe leden nodig heeft. Ik ben leergierig, nieuwsgierig, deskundig, betrokken en flexibel. Mocht er ergens een opening zijn en deze advertentie spreekt je aan dan kun je contact met me opnemen op nummer: 06-22418787 of een mailtje sturen aan kmdehaan@gmail.com

Opleiding Kernvisie methode
13 en 14 april (module 1)

18 en 19 mei (module 2)
2 juni (intervisiedag)

Locatie: Wierickewijk1, 3831 MA Leusden
 

Speciaal voor die coaches, die kinderen met leerproblemen effectief willen helpen.

Je leert hoe je kinderen met een rechtsgeoriŽnteerde denkstijl (beelddenkers), wel kan laten automatiseren.

Met de Kernvisie methode worden ook de gevolgproblemen zoals belemmerende overtuigingen, faalangst, negatief zelfbeeld en concentratieproblemen opgelost.

De opleiding geeft recht op 8 punten t.b.v. de herregistratie N.F.G.

Voor alle informatie zie deze website

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.