NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast de NFG nieuwsbrieven en de PSC verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 21

Geachte lezer, 

In de vorige nieuwsflits berichtten wij u over de problemen rondom de zorggids van VGZ (voorheen UVIT). Inmiddels heeft er een overleg plaatsgevonden tussen VGZ en de RBNG. Hieruit is gebleken dat VGZ veel therapeuten bij toelating in de zorggids zelf heeft gescreend, o.a. door websites van deze therapeuten te bekijken. Op basis hiervan is in een aantal gevallen besloten om een therapeut (voorlopig) niet in de zorggids op te nemen. Hieruit blijkt wederom dat websites door zorgverzekeraars worden bezocht. Wij hebben u er in een eerdere nieuwsflits op gewezen dat het van grootst mogelijk belang is dat uw website inhoudelijk en tekstueel op orde is. Let er b.v. op dat u de term "curatief"  in uw tekst laat terugkomen.

 

Wij zijn in het bezit van een lijst met 12 namen van therapeuten die door VGZ niet in de zorggids zijn opgenomen. VGZ heeft ons aanvullende informatie gevraagd. Deze personen worden op korte termijn door ons benaderd. 

  

Wij vroegen u ook in de vorige mailflits om te controleren of u uw gegevens terug kon vinden in de zorggids. Hierop hebben wij zeker zo'n 140 reacties gekregen. Deze personen krijgen op korte termijn van ons een e-mail met daarin een handleiding over het opzoeken van gegevens in de zorggids, want dit blijkt niet altijd even makkelijk te zijn. Mocht u uw gegevens hierna nog steeds niet in de zorggids tegenkomen maar heeft u destijds van ons wťl bericht gekregen dat wij uw gegevens hebben doorgestuurd naar de RBNG, dan raden wij u aan rechtstreeks contact met de RBNG op te nemen. In dit geval kan de RBNG nakijken of er in de administratie iets niet goed is gegaan. Maar wacht u dus eerst de handleiding af die u op korte termijn van ons ontvangt.

 

Wij kregen vaak de vraag waarom NFG-leden met de zorgsoort "natuurgeneeswijze" zijn opgenomen in de zorggids. De reden hiervan is dat vrijwel alle psychosociaal therapeuten een 090-AGB-code hebben ontvangen. Dit is de code van de "natuurgeneeskundig therapeut". Helaas kunnen wij dit niet voor u veranderen aangezien er voor deze groep therapeuten (nog) geen eigen AGB-code is. Onlangs hebben wij hierover nog contact gehad met Vektis, het bureau dat de AGB-codes verstrekt. Er is helaas nog steeds geen zicht op verandering in deze situatie. De zorgverzekeraars zijn hier overigens mee bekend en voor de vergoedingen zal dit niets uitmaken.

 

Met VGZ is afgesproken dat de toetsing voor het toelaten van nieuwe therapeuten in de zorggids weer volledig in handen komt te liggen van de RBNG. Dit zoals destijds ook met de RBNG en diverse beroepsverenigingen is afgesproken. Vast dient te staan dat de therapeut een curatieve handeling verricht. Hiermee volgt VGZ het beleid van Menzis en worden nieuwe coaches niet meer ingeschreven in de zorggids.  

Intervisiegroep en/of intervisieleden gezocht

Voor de regio Nijmegen/Arnhem ben ik op zoek naar een reeds bestaande intervisiegroep danwel naar enthousiaste collega's om een nieuwe intervisiegroep op te starten.

Ik ben Eric van Lierop en sinds vorig jaar gediplomeerd PsychoSociale Hulpverlener.

Samen met anderen heb ik een maatschap voor coaching en counseling.

Reacties graag mailen naar e.vanlierop@coaching-tkan.nl

Mindful Coachen

Wat voor coach - counselor wil je zijn?

 

* Spreekt het je aan cliŽnten te begeleiden op een diep gevoels- en ervaringsniveau?

* Hoe zou het zijn als je volledig in het moment en vanuit openheid bij de cliŽnt aanwezig kunt zijn?

* Wil je (meer) rust en eenvoud uitstralen in je begeleiding?

* Ben je geÔnteresseerd in boeddhistische wijsheden - los van de culturele en religieuze context?

* Wil je met groepen gaan werken?

 

Adisat biedt de opleiding mindful coachen, waarin je o.a. bovenstaande vooral vanuit de ervaring gaat leren.

 

Je eigen ontwikkeling staat centraal waardoor je een brug slaat naar een voor jou passende werkmethode in coaching, counselling, therapie of training.  

 

Start: 10 februari te Zwolle. Eerste module: 9 losse dagen en een retraite met 3 overnachtingen.

Tweede module: 2x een retraite en 7 losse dagen.

Inschrijven voor alleen de eerste module is mogelijk.

 

Docent - trainer: Rikkie Postema info@adisat.nl   www.adisat.nl  06-46343537

 

NFG Na- en bijscholingspunten: eerste module 48, tweede module 52 punten.

 

ADISAT - opleiding & workshops - www.adisat.nl 

Counselling & Coaching MANDALA - www.cencm.nl 

0561-452277  /  06-46343537

Intervisiegenoten gezocht:
Mijn naam is Hetty Linger,werkzaam als psychosociaal therapeut in Rotterdam.

Ik werk zowel met kinderen als volwassenen. Mijn deskundigheid is breed, maar ligt vooral op het gebied van Rouw en Verlies (breedste zin van het woord) en de gevolgen van huiselijk geweld.
 
 Vanuit mijn werk in loondienst neem ik deel aan intervisie, maar ik zou graag bij een intervisiegroep aansluiten die meer op de kinderen gericht is.
Een combinatie is ook prima!
 
Bij wie ben ik welkom, andersom kan ook, wie wil zich bij mij aanmelden?
Praktijk: Interculturele begeleiding Rouw en Verlies
Tel: 0613719795

Intervisieleden gezocht

Voor de regio Nijmegen - Venlo zijn wij op zoek naar enthousiaste collega's voor onze intervisiegroep. Wij (Mathilou, Yvette en Dťsirťe) zijn allen counsellor met onze eigen praktijk. Wij zoeken collega's om op regelmatige basis van elkaar en onze cliŽnten te leren en ontwikkelen. Het is dus belangrijk om praktijksituaties te kunnen inbrengen.

Ben je geÔnteresseerd mail dan naar Dťsirťe: info@bureau-contact.nl.

 
Als je vader of moeder dood gaat...

Als je vader of moeder dood gaat...over kinderen in een gezin met een levensbedreigende ziekte

 

Middagsymposium georganiseerd door Stichting Jeugd en Rouw Breda e.o.

Datum: Woensdag 14 maart 2012 Aanvang 13.15 uur

Locatie: DELA Uitvaartcentrum, Tuinzigtlaan 41, 4814 JW Breda    

              

Met medewerking van:

Manu Keirse, klinisch psycholoog en hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de K.U. Leuven. Auteur van diverse boeken op het gebied van ziekte, sterven en rouw.

 

Susanne Elissen, oncologie-verpleegkundige en pedagogisch hulpverlener in het Tweesteden ziekenhuis te Tilburg. Voorzitter van stichting De Kinderen.

 

Tanja van Roosmalen, ambulant begeleider en rouw- en verliesbegeleider bij REC Rivierenland. Auteur van het boek: Wat nu? Een leerling met kanker! en Wat nu? Mijn leerling wordt niet meer beter!

 

Doelgroep:

Ieder die met kinderen en/of jongeren werkt. Zoals onderwijs, zorg, pastoraat, kinderopvang, huisartsen, therapeuten, uitvaartondernemers, ziekenhuizen (school)maatschappelijk werk, jeugdzorg.

 

Kosten € 50.

Sponsoring door DELA maakt deze lage deelname prijs mogelijk.

 

Stichting Jeugd en Rouw Breda e.o. - www.dood-gewoon.nl

Evenaar Counselling & coaching

organiseert:

Workshop Rouw en Verlies

Datum: 25 februari 2012

Adres: Locatie Heidegoed 't Kluenven, Rotersweg 44, Beckum. (Overijssel)

 

Eendaagse workshop Rouw en verlies. Tijdens deze workshop zal dieper worden ingegaan op alles wat met rouw en verlies te maken heeft. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

Wat is rouw, wat zijn emoties en gedragingen die bij dit proces horen, verschillende religies en rouw en hoe sta ik zelf als hulpverlener in dit proces. Ook is er aandacht voor de ouder wordende mens.

 

Meer informatie vindt u op :

www.evenaar-counselling.nl

www.grandiooz.nl 

Zonzijn

Masterclass Mindfulness

Als trainer of therapeut weet je als geen ander hoe belangrijk het is om in verbinding te staan met je lichaam, denken, voelen en je intuÔtie. Elke kant van ons spreekt zijn eigen taal. In de praktijk zitten we vaak in ons hoofd en vergeten we de rest. Een goede therapeut benut al zijn krachten.

 

Het doel

Claudia Theunisz en Liesbeth Veldhuizen laten je in deze masterclass de kern van Mindful therapeutschap zien en vooral ervaren. Het doel is dat jij je als therapeut (weer) verbindt met je totale zelf. En dat je van daaruit de verbinding aangaat met je cliŽnten, collega's en de wereld.

 

Je leert

Beter afstemmen op de behoeften van een cliŽnt (in plaats van zelf te bedenken wat iemand nodig heeft).

Een open en empathische houding ontwikkelen.

In het Hier en Nu aanwezig te zijn in contact met anderen. Jouw oordelen achterwege kunnen laten levert jou zelf, cliŽnten en collega's rust op.

En wat ook niet overbodig is: grip uitoefenen op je eigen gevoelens van stress.

 

Tijdstip: Zaterdag 31 maart, vanaf 9.30 inloop, start 10.00 uur, tot 17.00 uur

Locatie: Studio ZONZIJN, Bloemstraat 58, 7419 BX Deventer

Kosten: € 75,- incl. BTW. Dit is inclusief lunch, koffie, thee en versnaperingen gedurende de dag.

Wanneer je je met 2 personen aanmeldt zijn de kosten € 60,- per persoon.

Aanmeldprocedure: Stuur een mail naar info@stainjekracht.nl met als onderwerp 'Masterclass 31 maart' en geef aan met wie en hoeveel personen je komt.

 

www.zonzijn.nl                                                        

www.stainjekracht.nl

 

IMVT

Mindfulness in coaching integreren op het werk en in je leven
MBCT Mindfulness in coaching integreren in het (werk)leven. Je leert methoden vanuit de cognitieve gedragstraining, lichaamswerk, aandachtstraining, ACT, geleide meditaties/ visualisaties en praktiseeropdrachten. Het programma leert je met aandacht te kijken naar jezelf en de werkomgeving. Je wordt bewust van handelingswijzen in je werk en leven en hoe je dit kunt toepassen in het werkgebied en je leven.

Je leert:
∑ mindfulness toe te passen in je werk en dagelijks leven
∑ oefeningen voor jezelf en je cliŽnten
∑ hoe cliŽnten anders om kunnen gaan met piekeren, angst en trauma
∑ meer ruimte en vrijheid in je doen en laten.

Praktische informatie
Het programma bestaat uit 7 dagdelen
Accreditatie bij de NFG 12 registerpunten.
Locatie: Hengelo (Ov)
Data: 7 X vrijdagen 13,20,27 april 11, 18, 25 april 1 mei van 13.00 - 15.30 uur
 
Aanmelding: info@imvt.nl
Kosten: € 695.- Inclusief materiaal, syllabus en instructie CD, http://www.imvt.nl/Verwijzers/mf-prohome.html 

Opleiding Kernvisie methode
19 en 20 maart (module 1)
2 en 3 april (module 2)
16 april (intervisiedag)
Locatie: Wierickewijk1, 3831 MA Leusden
 

Speciaal voor die coaches, die kinderen met leerproblemen effectief willen helpen.

Je leert hoe je kinderen met een rechtsgeoriŽnteerde denkstijl (beelddenkers), wel kan laten automatiseren.

Met de Kernvisie methode worden ook de gevolgproblemen zoals belemmerende overtuigingen, faalangst, negatief zelfbeeld en concentratieproblemen opgelost.

De opleiding geeft recht op 8 punten t.b.v. de herregistratie N.F.G.

Voor alle informatie zie website: http://www.kernvisiemethode.nl/opleidingen/opleiding-kernvisie-methode  

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.