NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast de NFG nieuwsbrieven en de PSC verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 18

Geachte lezer,

Bijgaand weer een nieuwe nieuwsflits waarin wij uw aandacht vragen voor de herregistratie.
 

Voorheen dienden NFG-leden elk jaar een herregistratie aan te vragen. M.i.v. dit jaar is de procedure gewijzigd. De aanvraag voor herregistratie hoeft u pas in te leveren voor 15 december 2012. Dit staat ook aangegeven op het herregistratieformulier dat met de nieuwe licentie (of voor nieuwe leden met de informatiemap) naar u is toegestuurd. Indien u niet (meer) in het bezit bent van dit formulier kunt u dit opvragen via info@de-nfg.nl

Wat niet veranderd is, is dat u nog steeds jaarlijks 30 punten dient te behalen. Wanneer u de aanvraag doet tot herregistratie dient u dus 60 punten te hebben behaald. Voor alle vragen omtrent de herregistratie verwijzen wij u graag naar onze website: FAQ

Goed nieuws voor verzekerden van

De Friesland Zorgverzekeraar!
 


 

Al vele jaren probeert de NFG, met name voor haar Noordelijke-leden, een erkenning te krijgen van de Friesland Zorgverzekeraar. Verschillende gesprekken hebben plaats gevonden tussen De NFG en De Friesland, tot nu toe helaas zonder resultaat. Afgelopen zomer leek het erop dat De Friesland langzaam van gedachte veranderde over complementaire zorg / psychosociale hulpverlening. De voorzitter van de NFG, Rick Denkers, heeft hen toen gewezen op een mogelijke samenwerking tussen De Friesland en de RBNG. Aan de hand van dit gesprek zijn er contacten ontstaan tussen de RBNG en De Friesland.

 

Onlangs bereikte ons het heugelijke nieuws dat uit deze contacten een samenwerking is ontstaan tussen de RBNG en De Friesland per 1 januari 2012. Hiermee erkennen zij de NFG. U kunt dit o.a. hier lezen. Uiteraard komen cliŽnten alleen voor vergoeding van De Friesland in aanmerking mits:

 

*De cliŽnt aanvullend verzekerd is ťn de juiste verzekeringspolis heeft afgesloten (laat uw cliŽnt dit altijd zelf navragen bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij)

*De therapeut is geregistreerd bij de RBNG.

 

Heeft u nog geen registratie bij de RBNG dan kunnen wij dit altijd voor u regelen. Mailt u dan uw AGB-codes (zowel praktijkcode als zorgverlenersnummer) naar info@de-nfg.nl  
 

Op 28 november 2011 is er een overleg tussen de RBNG en de bij haar aangesloten beroepsverenigingen. Wellicht krijgen wij op deze avond nog meer voor u relevante informatie. Wij laten u dit dan uiteraard zo spoedig mogelijk weten.

Transformatie Intensive

Begeleiding:

Ria Schoot Uiterkamp & Karin Noltee

Data:

10/11/12 februari, 1/2/3 juni 2012 en een terugkommiddag.
Tijd:

Vrijdagochtend 10.00 uur tot zondagmiddag 15.00 uur
Locatie:

Centrum Amatisse, ligt in een natuurgebied in Helenaveen (bij Eindhoven.)
Kosten:

€ 798,- voor 6 dagen incl. overnachting, vegetarische maaltijden, koffie / thee.

 

Is dit ook jouw tijd om nieuwe stappen te zetten in je leven?

Wil je ook de uitdaging aangaan om je schaduw te erkennen en te verwelkomen?

Ken je dat intense verlangen om vanuit oorspronkelijkheid, vreugde en liefde te willen leven?

 

Met het jaar 2012 in aantocht is de mogelijkheid tot transformatie groter dan ooit. We worden uitgedaagd om aangeleerde overtuigingen en ingesleten patronen te herkennen, erkennen en los te laten. Ga op ontdekkingsreis en gun jezelf deze Intensive met Ria en Karin. Kom van binnenuit tot expressie en vind je authentieke vorm in de wereld.

Meer informatie: www.glansrijk.info / welkom@glansrijk.info / www. karinnoltee.nl 

TRAININGEN; BEGELEIDEN BIJ VERLIES EN ROUW.

BURONAZORG:BEGELEIDING/ADVIES/TRAINING BIJ VERLIES EN ROUW.

In deze interactieve trainingen krijg je theoretische basiskennis over verlies en rouw.

Deze kennis kun je meteen koppelen aan de creatieve werkvormen en praktische tips en tools die je op de trainingsdagen worden aangereikt.

Er wordt gewerkt met groepen van max.14 deelnemers en er is voldoende tijd voor onderlinge uitwisseling en vragen uit je eigen praktijk.

 

PLAATS; Zwolle van 10-16.30 uur.

 

BASISTRAINING; 28/01/2012, 30/03/2012, 21/04/2012

VERVOLGTRAINING;11/02/2012, 11/05/2012
VERDIEPINGSDAG;12/05/2012
 

De trainingsdagen zijn per dag te volgen, maar sluiten tevens naadloos op elkaar aan.

KOSTEN: per dag; 140/150 Euro. Bij aanmelding en betaling voor de 3daagse in een keer is de totaalprijs: 395 Euro.

Dit is inclusief BTW, onbeperkt koffie/thee een lekkere lunch en een deelnamecertificaat.

 

Deze training levert 4 registratiepunten op.

Informatie/aanmelding: www.buronazorg.nl of tel;038-4600610.

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.