NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast de NFG nieuwsbrieven en de PSC verschijnt onregelmatig de NFG nieuwsflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 16

Geachte lezer,

Afgelopen week is de NFG gevisiteerd door de RBNG. De werkwijze, ons aanname beleid, kwaliteit etc. is onder de loep genomen. Zojuist hebben wij gehoord dat wij Cum Laude zijn geslaagd. Uiteraard zijn wij erg verheugd over dit bericht.

Verder delen wij u mee dat ons kantoor is gesloten van
14 t/m 21 oktober 2011.

In januari 2012 start in De Bilt de opleiding Professioneel, Creatief en Resultaatgericht coachen. Een praktische opleiding voor gevestigde therapeuten of coaches die meer verdieping en verbreding willen om hun vak nog beter te kunnen uitoefenen. Naast het helder krijgen van je visie en missie, ontwikkel je je eigen coachstijl en maak je kennis met drie coachvormen. Ook leer je hoe je een coachtraject vormgeeft. Zo kun je je beter onderscheiden van andere coaches en krijg je meer vertrouwen in je eigen werkwijze.
 

De opleiding wordt verzorgd door Suzanne Unck van Playce. Zij is een ervaren coach, schreef twee coachboeken en gaf les aan studentcoaches. Ze biedt ook coaching en supervisie aan coaches-in-opleiding. Zie voor meer informatie www.pcr-coachen.nl 

Meer Moed Instituut organiseert een

5 daagse cursus voor persoonlijke groei

Start: donderdag 3 november t/m

maandag 7 november 2011

Adres: Borgstee 44, 9403 TV ASSEN

 

3 t/m 7 november - IP in praktijk
Een 5-daagse cursus/training voor persoonlijke groei, met verschillende praktische werkvormen vanuit de Individualpsychologie (IP).
Jezelf beter leren kennen, en leren om meer bemoedigend met jezelf en anderen om te gaan, dat is het centrale thema.  'IP in praktijk' is een onderdeel van de opleiding voor MeerMoed-trainer, maar kan ook los van de opleiding gevolgd worden. 
Het is tevens een zinvolle en effectieve manier om met ons en ons aanbod kennis te maken.
Investering:  € 595,- (5 daagse cursus/training). Voor overnachting zijn er goedkope logeeradressen beschikbaar.  
Meer informatie? neem contact met ons op. Wil Bahlmann-Stegeman. Tel. 0592-302933/ email: info@meermoed-instituut.nl, www.meermoed.nl.
 

Bezuiniging van 600 miljoen op ggz blijft overeind

De begroting 2012 van VWS heeft voor de geestelijke gezondheidszorg weinig verrassingen in petto. Het eerder aangekondigde bezuinigingspakket van bijna 600 miljoen euro blijft overeind. Een fors deel daarvan moeten patiŽnten ophoesten via eigen bijdragen. Meer hierover leest u hier.

PSC 

Onlangs is ons nieuwe glossy magazine PSC verzonden. Vanwege het nieuwe verzendsysteem kan het zijn dat u per abuis dit magazine niet heeft ontvangen. Laat ons dit dan weten door een e-mail te sturen naar tgremmen@de-nfg.nl Wij zorgen er voor dat u per omgaande alsnog een PSC krijgt toegestuurd.

Website Quickscan
In onze vorige mailflits attendeerden wij u erop dat zorgverzekeraars steeds vaker websites van hulpverleners in de complementaire zorg bezoeken. Zij krijgen zo een beeld van ons vakgebied. Speciaal voor de leden die hun site eens professioneel onder de loep willen nemen, heeft Inspired Communications de Website Quickscan ontwikkeld. De eerste 100 NFG-leden die van deze service gebruik maken, betalen
€ 99,-- ipv € 149,--. Meer informatie vindt u hier.

Interactieve Lezing "Loverboys: Het is OVER boys!"

van Sjoukje Drenth Bruintjes

op woensdag 26 oktober 2011

Postillion Hotel Haren/Groningen

Sjoukje Drenth vertelt op intrigerende wijze over haar kennis, visie en ervaring als exitcounselor met haar succesvolle methode van hulp aan slachtoffers van loverboys en hun sociale omgeving. Deze bijzondere methode heeft reeds veel slachtoffers een nieuwe start in de samenleving gegeven en zowel professionals in de zorg als ouders van slachtoffers, leerkrachten en politie van nieuwe inspiratie en tools voor ondersteuning van de slachtoffers voorzien.

Kosten euro 60,00 p.p. incl. koffie, thee en koek.

studententarief: euro 40,00 p.p.

Aanmelden vooraf is vereist.

Voor informatie/aanmelden: 06-55168867 of mail: counselingpraktijk@planet.nl

Ook kunt u gebruik maken van het online aanmeldformulier:

http://fd9.formdesk.com/counselingenconsultancypraktij/loverboys 

Danstherapie Doetinchem organiseert:

Weekeindseminar danstherapie: "Intimiteit vanuit veiligheid"

Datum: 22 en 23 oktober 2011

Adres: Centrum Athanor, Hooislagen 9, 7241 NJ Lochem

De ontdekking en ontwikkeling van eigen intimiteit wordt gefaciliteerd door de veilige structuur die een danstherapiesessie biedt. Wat tijdens een sessie via muziek en beweging beleefd is, kan worden uitgewerkt in andere creatieve werkvormen o.a. door vormgeving op papier, in klei of met stem en ademhaling. Werkvormen zijn zowel individueel als ook in interactie met elkaar. Ondersteunend bij dit proces is de prachtige natuur van de Achterhoek. Tijdens het weekeind fungeert de natuur niet alleen als rustbrenger maar ook als bron van inspiratie en ondersteuning. Kosten: 325 euro all in (overnachting, ontbijt, diner, 2x lunch, onbeperkt koffie / thee en vers fruit). Eten & drinken: biologisch en vegetarisch.

Meer informatie:

www.danstherapiedoetinchem.nl / info@danstherapiedoetinchem.nl / 0314-642817

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.