NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast de NFG nieuwsbrieven en de PSC verschijnt onregelmatig de NFG mailflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 14

Geachte lezer,

Onlangs hebben alle RBNG-leden een brief ontvangen. De NFG is van te voren niet op de hoogte gesteld van verzending van deze brief. De brief heeft helaas veel onrust veroorzaakt en dat willen wij bij deze graag wegnemen. De brief is NIET van toepassing op NFG-leden. Onze leden hebben allemaal het HBO-niveau en zijn op de hoogte dat zij (op korte termijn) medische basiskennis moeten hebben. Verder werkt de NFG al jaren met een VOG, deze hebben wij in onze ledendossiers bewaard. Van de RBNG hebben wij begrepen dat zij overstelpt zijn met reacties naar aanleiding van deze brief. Wij verzoeken u dan ook, indien er na deze nieuwsflits nog vragen overblijven, om met ons contact op te nemen via de e-mail info@de-nfg.nl  

Omdat deze brief, zoals eerder gezegd, niet voor NFG-leden bestemd is, hebben wij contact opgenomen met het bestuur van de RBNG over de rechtstreekse communicatie van de RBNG naar de therapeuten. Brieven als deze dienen via de beroepsverenigingen bij de therapeuten terecht te komen. Dit omdat alle beroepsverenigingen hun eigen (aanname) beleid hebben. Wij zullen hierover met de RBNG in contact blijven.  

Intervisieleden gezocht

Drie enthousiaste vrouwen met een eigen praktijk waarin wij mensen begeleiden die vastlopen en/of die ondersteuning zoeken bij hun groeiproces zoeken twee nieuwe intervisie leden voor onze intervisiegroep om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Woon jij in de driehoek Amersfoort/Harderwijk/Ede-Wageningen en heb jij ook behoefte in verdieping neem dan contact op. Zie voor verdere info onze websites. www.arende.nl, www.praktijkatman.nl, www.brucka.nl.

Meer Moed Instituut organiseert 
opleiding Meermoed-trainer

Start: zaterdag 24 september

Adres: Borgstee 44, 9403 TV ASSEN


Moed is de vitale levenskracht die achter elk leer-en groeiproces van mensen schuilgaat.

Met meer moed krijgen mensen meer zelfvertrouwen (= geloof in jezelf), worden ze actiever en daardoor zullen zij hun verborgen krachten en talenten verder ontwikkelen.

De Meermoed-training is speciaal ontworpen om mensen moediger te laten worden.

De training bestaat uit 8 eenheden. Meermoed-trainers leren in de opleiding deze training te geven aan kleine groepen, maar hebben bovendien tijdens de opleiding een unieke kans om de uitwerkingen van moed en bemoediging in hun eigen leven diepgaand te beleven.

Kijk op onze website www.meermoed.nl.

Doorbreek de Cirkel!

Doorbreek de Cirkel! is het tweede boek van coach en therapeut Caroline Dijkstra

Dit boek gaat over het ontdekken van je eigen kracht en het doorbreken van de cirkel waarin je je soms lijkt te bevinden. Het gaat over de kracht die je in je hebt om situaties en omstandigheden te veranderen waar je al tijden mee te maken hebt. 

De Transformatiecirkel bestaat uit negen stappen. Elke stap moet je aanvaarden, beleven en afronden voordat je naar de volgende stap kunt. De negen stappen zijn Inwijding, Openbaring, Beproeving, Bevrijding, Verwachting, Bezinning, Verlossing, Bestemming en Transformatie.

 

Het is niet mogelijk een van deze stappen over te slaan, maar wanneer je ze alle negen doorloopt kun je ervaren dat je echt gegroeid bent.


Caroline heeft dit boek geschreven op basis van ingevingen vanuit een hoger bewustzijn.

Eind augustus 2011 komt het boek uit bij Uitgeverij Andromeda. De prijs is €14,95 In haar praktijk Het Klankbord worden workshops en lezingen over de Cirkel gegeven.

Voor meer informatie www.hetklankbord.info

Intervisiegroep gezocht

Ik ben op zoek naar mensen voor een intervisiegroepje. Mijn naam is Linda Geluk en ik ben psychologe, relatietherapeute en familymediator. Ik zoek mensen die met dezelfde doelgroep werken. Ik ben werkzaam in Oud-Beijerland. De intervisiegesprekken wil ik voeren via Skype. Dit is ideaal. Er kunnen meerdere mensen tegelijk inloggen. Het scheelt een hoop reistijd en geregel!

Mochten jullie nog vragen hebben, dan hoor ik deze graag: info@lindageluk.nl (website: www.lindageluk.nl).

 

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.