NFG logo

Links
  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine? Wellicht heeft u een interessant artikel geschreven of zou u het willen schrijven om te delen met uw collega's? Laat het ons weten! Stuur een email naar: psc@inspiredcommunications.nl

Uw bijdrage voor de NFG Nieuwsflits?

Naast de NFG nieuwsbrieven en de PSC verschijnt onregelmatig de NFG mailflits. Deze wordt door medewerkers van het NFG-secretariaat in elkaar gezet. Uw bijdrage kunt u sturen naar het NFG-secretariaat: info@de-nfg.nl Informeert u eerst naar de voorwaarden.

 

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg Nieuwsflits nr. 13

Bereikbaarheid NFG secretariaat

Graag wijzen wij u erop dat de openingstijden van het NFG-secretariaat met ingang van heden zijn verruimd. Telefonisch zijn wij bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00-16.00 uur. U kunt dan bellen naar 0592-820030.
Op donderdagavond zijn bereikbaar tussen

19.30-21.00 uur op het nummer 06-22035751. Tijdens schoolvakanties zijn wij beperkt bereikbaar. Kijkt u voor de actuele gegevens op onze contactpagina.

Introductie-middag kindercoachopleiding 

Wanneer je geÔnteresseerd bent geraakt en 'iets' wilt met kindercoaching, start je met een basistraining. Soms is deze stap net te groot. Waar kom ik terecht? Bij wie? De website ziet er wel leuk uit, maar hoe is het nu echt? Straks valt het tegen en dan heb ik alles al betaald, is het niet te zweverig.....? Dergelijke gedachten kunnen dan door je hoofd heenschieten.

Voel je je aangesproken, ben je nieuwsgierig geworden door wat je hier hebt gelezen, heb je vragen, voel je toch enige aarzeling? Dan ben je van harte welkom!

Je maakt kennis met dit nog jonge vak, onze aanpak en visie, de mogelijkheden en natuurlijk ook met ons.

Het wordt een inspirerende en leerzame workshop-middag, waarin je naast een inhoudelijk deel, zelf  praktisch bezig bent om een juiste indruk te krijgen van wat je wel en niet kunt verwachten bij 'De kunst van kindercoaching'. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.

Datum: 20 september, van 13.30-16.00 uur

Locatie: Centrum Mhartiste, Burgemeester G.W. StroÔnkweg 124 te Onna (bij Steenwijk)

Informatie en aanmelding: www.dekunstvankindercoaching.nl 

Tweedaagse workshop Systemisch werk en familieopstellingen  

Deze workshop richt zich op hulpverlening in brede zin, belicht vanuit het systemisch werk zoals het is ontwikkeld door Bert Hellinger. Bijzonder interessant voor ouders, onderwijzers, hulpverleners, therapeuten, coaches en cliŽnten.

Ieder mens, klein en groot, is verbonden met verschillende systemen. Ten eerste met het familiesysteem, maar ook met hun (samengestelde) gezin, land van herkomst, de klas, de school, hun leeftijdsgenoten, de voetbalclub, enz. Werken vanuit systemisch perspectief is oog hebben voor de systemen waartoe we behoren en welke dynamieken hierin werkzaam kunnen zijn. Hoe kun je zien wat er werkelijk op de achtergrond speelt wanneer een kind, ouder, klas, school, leerkracht, kindercoach, client of leerling in moeilijkheden verkeert? Wat is er nodig om de beweging in de juiste richting te krijgen? Hoe kun je helpen?

Deze twee studiedagen bieden een diepgaand inzicht in wat kinderen (en opvoeders) onbewust doen of laten voor hun systeem. Dat geeft een heel nieuw perspectief op opvoeding, leren, diagnoses, leer- en gedragsproblemen en onderwijs.

Bibi Schreuder is gastdocent bij De kunst van kindercoaching en begeleidt deze dagen. Je kunt meer lezen over haar werk op deze site: www.hellingerinstituut.nl 

Data: 27 en 28 september

Locatie:Centrum Mhartiste, Burgemeester G.W. StroÔnkweg 124 te Onna (bij Steenwijk)

Tarief: € 375,-, incl. 19% BTW, overnachting, maaltijden, koffie/thee.

Leden van Adiona: € 350,- incl. 19% BTW, overnachting en de maaltijden.

Informatie en aanmelding: www.dekunstvankindercoaching.nl 

Workshop Mindful Coachen
Voor begeleiders in de complementaire zorg
In relaties waarin je een begeleidende, coachende of therapeutische rol hebt kom je in aanraking met allerlei wederzijdse gedachten, gevoelens en emoties. Deze maken het werk als begeleider boeiend en dynamisch, maar kunnen je ook verwarren, onzeker maken en belemmeren.

Mindful coachen betekent met een open houding alert zijn op wat er gaande is bij jezelf en bij de ander. Met aandacht spreken, luisteren en volledig in het hier en nu aanwezig zijn, 'vanuit het moment' de juiste vragen stellen en knelpunten benoemen.

Hoe doe je dat en hoe ga je om met storende emoties, gedachten en gevoelens?

Een helder inzicht in deze thema's kan verkregen worden door het doorlopen van vier fasen, die zijn weergegeven in het Mindfulness Oefenkwadrant.

Handvatten uit de boeddhistische psychologie kunnen bijdragen aan een duurzame verandering. Het geeft richtlijnen hoe je op elk moment van de dag je evenwicht kunt terugvinden. Het mindful oefenkwadrant kan je in een beweging brengen waar je levenslang profijt van hebt.

In deze workshop komen aan de orde:

∑Mindfulness in relatie tot coaching / counselling / begeleiding;

∑Aspecten uit de Boeddhistische psychologie;

∑Het mindful oefenkwadrant;

∑Werken met het Mindful Oefenkwadrant.

Bereidheid tot mediteren en zelfonderzoek geeft deze workshop de diepgang zoals deze bedoeld is.

Trainers en begeleiders: Rikkie Postema (auteur van het boek Mindful Coachen) en Marcelle Nieuwenhuijs

Datum: 17 september van 10.00 uur - 17.00 uur.

Locatie: Zwolle
Bijdrage: € 80,00 inclusief BTW, meditatie CD, koffie/thee en certificaat van deelname.
Meer informatie over Mindful Coachen op www.adisat.nl
, aanmelden voor de workshop via info@adisat.nl.

Sanopharm

Onlangs hebben wij u bericht over de cursus Polsdiagnostiek waarop voordeelpashouders van de NFG 10% korting krijgen.  

Intussen is SanoPharm erkent door het CRKB waardoor hun opleidingen onder het nultarief van de BTW vallen. De prijzen zijn dus aangepast. Hierbij nogmaals de gegevens;

 

SiVAS-Polsdiagnostiek

Datum: start vrijdag 9 september 2011

Kosten: € 895,--
(NFG-voordeelpashouders krijgen 10% korting)

Locatie: SanoPharm Trainingscentrum, Barneveld

Meer informatie en aanmelden: website SanoPharm

De medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.