Beste lezer,
  

Gedurende de maanden september en oktober startte Vorm DC met haar eerste roadshows doorheen België. Daar werd het protocolakkoord voor de vorming van nieuwe medewerkers toegelicht en kon u kennismaken met onze gloednieuwe schoonmaakgidsen én Sarah de schoonmaakcoach.

 

Wij hebben ondertussen al heel wat opleidingsplannen ontvangen en zijn zeer verheugd dat u opleiding hoog in het vaandel draagt. Vergeet ook uw bestaande medewerkers niet! 2014 zit er bijna op en misschien heeft u nog wel opleidingsbudget over van het federaal fonds?

  

In onze 8ste nieuwsbrief kaarten we volgende onderwerpen aan:

Neem gerust contact op, indien u nog vragen of opmerkingen heeft over deze onderwerpen.

 

Wij wensen u veel leesplezier!

 

Het Vorm DC-team

 

 
RoadshowRoadshows 2014
Vorming van nieuwe dienstenchequemedewerkers en schoonmaakgidsen
  

Onze eerste roadshows waren een succes: met zo'n 382 inschrijvingen ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­- goed voor 291 verschillende bedrijven - bereikten we heel wat nieuwe en gekende dienstenchequeondernemingen.

  

Het protocolakkoord bracht nog vele vragen aan het licht, die ondertussen werden voorgelegd aan de sociale partners. We houden u zeker en vast op de hoogte.

  

Bent u reeds bekend met de te volgen procedure? Perfect! Had u er graag meer over geweten of wil u alles nog eens nalezen? Surf dan naar onze website voor meer informatie over de procedure en een oplijsting van enkele FAQ's.

 

Ook de schoonmaakgidsen werden met veel enthousiasme onthaald, maar meer hierover verder in deze nieuwsbrief.

 

Klik op onderstaand filmpje voor enkele sfeerbeelden...

 

 

 

schoonmaakgidsenSchoonmaakgidsen 

Maak kennis met Sarah de schoonmaakcoach!
 

Heeft u ze al gezien, de schoonmaakgidsen?
Kent u Sarah de schoonmaakexperte al?

De schoonmaakgidsen lichten 6 thema's uit die kunnen helpen bij het uitvoeren van het beroep van huishoudhulp.
Onderwerpen die aangekaart worden, zijn: Werkorganisatie, Vloer-, Sanitair-, en Interieuronderhoud, Productenkennis en veilig gebruik én Communicatie en attitude.

 

Sarah is in het leven geroepen om de lezer van de brochures te triggeren en om het geheel leuker en aangenamer te maken. Sarah is dé experte in de schoonmaak en een voorbeeld voor elke huishoudhulp.

De schoonmaakgidsen dienen als leidraad bij het geven van opleidingen (intern, extern of op de werkvloer).
Het is de bedoeling dat de brochures samen overlopen worden en dat de huishoudhulp ondersteund wordt bij het lezen.

 

Alle dienstenchequebedrijven die ressorteren onder het PSC 322.01 kunnen de schoonmaakgidsen gratis bestellen via onze website. Ook andere partners kunnen de gidsen bestellen, al dan niet betalend.

 

Bestel hier uw schoonmaakgidsen.

 

Heeft u tijdens een roadshow schoonmaakgidsen besteld? Of heeft u er onlangs besteld?
Wegens groot succes worden de schoonmaakgidsen momenteel bijgedrukt. Weet dus dat er wat vertraging kan zijn, maar dat wij ons uiterste best doen om de gidsen zo snel mogelijk bij u te bezorgen.

 
opleidingOpleiding: een must voor elke DCO
Opleiding = investering in de toekomst 
  

Er verandert nogal wat binnen de sector van de dienstencheques. Met de regionalisering in het vooruitzicht en het protocolakkoord voor startende werknemers noemen we nog maar 2 zaken op.

Het nut van opleiding daarentegen verandert niet:
het blijft een must voor een moderne en dynamische DCO. Met koning winter voor de deur en het protocolakkoord in voege is dit het ideale moment om reeds vooruit te denken naar 2015. Een langetermijnvisie, een planning, het opmaken van een opleidingsplan voor uw onderneming. Dat zijn allemaal zaken waar u nu reeds even moet bij stilstaan.

We zouden echter bijna vergeten dat we nog 2014 zijn! Kijk dus gerust eens naar uw resterend opleidingsbudget voor dit jaar. U kan nog steeds opleidingen inplannen voor dit jaar en gebruik maken van het budget dat u nog rest bij het federaal fonds. Het budget dat u voor 2014 'krijgt' is namelijk niet overdraagbaar naar 2015.

Investeren in opleiding van uw personeel, is investeren in uw toekomst. Vergeet dus ook de startende werknemers niet die u nu reeds kan opleiden in kader van het protocolakkoord. Bent u nog niet op de hoogte van dit akkoord? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! U kan alle informatie terugvinden op onze webstek.

 
doedagenD.O.E.-dagen
Getest en goedgekeurd
  
Had het een acroniem geweest dan had het kunnen staan voor "Dynamische Ontdekkingstocht (met) Experten (ter zake)". Het had ook kunnen staan voor "Directe Overdracht van Expertise".
U kan er zo blijven verzinnen, de ene al wat gepaster dan de andere.

Hoe dan ook: de DOE-dagen, georganiseerd door Vorm DC i.s.m. VDAB, worden gesmaakt.
Niet alleen omwille van de broodjeslunch en het netwerkmoment dat er steevast wordt aan gekoppeld. Het is vooral de hands-on mentaliteit van de instructeurs, de experten ter zake,
het enthousiasme en de positieve mentaliteit van de talloze zaakvoerders en consulenten die we mochten verwelkomen, die bijdroegen tot het succes van deze dagen.

Hoe kunt u namelijk een job beter leren kennen dan door ze daadwerkelijk uit te voeren?

Toegegeven, een halve dag even proeven van de functie als huishoudhulp volstaat niet om ze door en door te kennen. Het geeft eerder een eerste indruk, een proevertje zeg maar, van wat een huishoudhulp zoal moet kunnen, kennen en doen. Er wordt namelijk heel wat kennis en kunde gevraagd aan de doorsnee huishoudhulp. Niet iedereen kan poetsen, zoveel is duidelijk.

Omwille van de grote vraag zullen er in 2015 ook doe-dagen worden georganiseerd. Hou dus zeker onze nieuwsbrieven en de evenementenkalender in de gaten!

 

     

Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques
Havenlaan 86C bus 302 - 1000 Brussel - T: 02 421 15 89 - info@vormingdienstencheques.be