Beste lezer,
  
Voor de zomervakantie begint en u richting zon vertrekt, hebben wij nog wat interessante lectuur voor u klaarstaan. In deze nieuwsbrief kan u o.a. enkele verslagen lezen van evenementen die dit jaar reeds hebben plaatsgevonden. Vorm DC en haar partners staan echter niet stil, ook in juni en vanaf september staan tal van nieuwe workshops, doe-dagen, infosessies, jobdates,... op de agenda. Houd dus zeker uw mailbox en onze evenementenkalender in de gaten!
  
Volgende onderwerpen komen aan bod in onze 7de nieuwsbrief:

Neem gerust even contact op, indien u nog vragen of opmerkingen heeft over deze onderwerpen.

 

Wij wensen u veel leesplezier!

 

Het Vorm DC-team

 

 
websiteNieuwe website
Neem snel een kijkje!
  

Sinds enkele weken beschikt Vorm DC over een opgefriste website. Niet alleen is alles wat gebruiksvriendelijker gemaakt, ook hebben we gezorgd voor 2 nieuwe tools die ons in staat stellen u nog beter te informeren.

 

De opleidingskalender is de eerste tool. Daarin kan u op zoek naar geplande opleidingen in uw regio. Verder kan u ook de werkzoekendenopleidingen van VDAB raadplegen.

 

Een tweede belangrijke toevoeging is de evenementenkalender. In deze kalender vindt u al onze acties, events en infosessies terug. Ook anderen initiatieven, georganiseerd door onze partners, die interessant kunnen zijn voor dienstenchequebedrijven komen hier aan bod.

 

reservatieopleidingenReservatie opleidingen 2014

Plan vandaag nog uw opleidingen in!
  

De zomervakantie komt steeds dichterbij en zo ook de de maand september.

 

In het kader van de opleidingsverplichting van 12u per voltijdse equivalent per jaar, raden wij u aan om de opleidingen voor uw werknemers snel in te plannen (zelfs die voor dit najaar!).

 

Waarom?

 

Uit ervaring weet Vorm DC dat veel dienstenchequebedrijven pas op het einde van het jaar opleidingen beginnen in te plannen terwijl op dat moment de agenda van de opleiders al zo goed als volzet is.

 

Wacht dus niet meer te lang en bekijk het beschikbare opleidingsaanbod op onze website.

 

Aarzel zeker niet om uw sectorconsulent te contacteren indien u nog vragen heeft.

 
ervaringsfondsErvaringsfonds
Nu ook voor DCO's!
  

Vanaf dit jaar kunnen dienstenchequebedrijven ook beroep doen op het Ervaringsfonds.

 

Het Ervaringsfonds spoort de werkgevers aan om voor hun werknemers van 45 jaar en ouder werkomstandigheden te creŽren die kwalitatief aan hun noden beantwoorden.

 

Het Fonds biedt u niet enkel inhoudelijke, maar ook financiŽle ondersteuning.

 

Lees meer...

 

Klik hier voor de brochure van het Ervaringsfonds.

 

 
netwerkNetwerk DCO West-Vlaanderen
5 mei 2014 - Roeselare
  
Dit jaar sloegen de vier West-Vlaamse SERR's, VDAB en
VORM DC
de handen opnieuw in elkaar voor een West-Vlaams netwerkmoment voor en over de dienstenchequesector.
  

De centrale gastspreker was niemand minder dan professor Frank Vandenbroucke. Nadien vond er een panelgesprek plaats over 'De uitdagingen van het dienstenchequesysteem'.

Moderator van dienst was Stef Dehullu. De panelleden waren: Professor Frank Vandenbroucke, Nico Daenens (Makkie), Ria Beeusaert, Pattyn (burgemeester en PWA-voorzitter Lichtervelde), Wino Baeckelandt (Zorggroep H. Hart) en Peter Van de Veire (directeur Vorm DC).

 

Klik hier voor het volledige verslag en een fotoreportage.

 
doedagtongerenDoe-dag Tongeren
8 mei 2014
  
De eerste Limburgse doe-dag van 2014 is achter de rug!
  
Consulenten van dienstenchequebedrijven uit de regio Tongeren en consulenten van de plaatselijke werkwinkels werden in enkele uren tijd ingewijd in het beroep van de huishoudhulp. Het event ging door in het atelier Particuliere Schoonmaaktechnieken (PAST) in het VDAB-competentiecentrum van Tongeren. De deelnemers kregen heel wat praktische tips en 'gouden raad' mee van de PAST-instructeurs.
  
Dit najaar staan nog 2 doe-dagen op de agenda, in Peer en Hasselt. Inschrijven is echter niet meer mogelijk. Bij interesse kan u Elke Beyers, sectorconsulent van Vorm DC, contacteren.
 
 
jobdateoverpeltJobdate Overpelt
15 mei 2014
  
Op donderdag 15 mei organiseerden de VDAB, de gemeente Overpelt en het Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques een jobdate voor 15 erkende dienstenchequebedrijven uit de regio van Overpelt.

 

271 werkzoekenden met een profiel 'huishoudhulpen' werden verplicht uitgenodigd door de werkwinkels Neerpelt-Lommel, Heusden-Zolder en Houthalen. Bovendien werden 180 werkzoekenden met een aanverwant profiel en deeltijds werkenden per mail op de hoogte gebracht van het event. Uiteindelijk boden 131 werkzoekenden zich aan en solliciteerden ze bij 3 of meer werkgevers.

 

Directeur Hilde Baerten en de Overpeltse burgemeester Jaak Franssen heetten de standhouders welkom. Nadien lichtte Chris Duchateau, VDAB-Accountmanager voor de dienstenchequesector in Limburg, de recruteringsinspanningen toe die zij dienen te leveren in kader van de aanvraag tot vrijstelling van de tewerkstellingsverplichtingen (60%- regel). Ook werd er uitgelegd hoe de sollicitatiefeedback ingeput kan worden in het systeem van VDAB.

 

Het was een geslaagde voormiddag, zeker voor herhaling vatbaar! Bij deze wensen we nog eens alle medewerkers te bedanken!

 

 
helpmoduleHelp-module - Antwerpen
15 mei 2014
  

Vorm DC, RESOC Antwerpen en VDAB organiseren drie themavoormiddagen voor Antwerpse dienstenchequebedrijven .

 

Op 15 mei vond de eerste themavoormiddag 'Kunnen wij u HELPen?' plaats in Ranst.

HELP staat voor: Hoe EfficiŽnt Luisteren en Praten met anderstaligen. Negen bedrijven waren aanwezig. De opleiding werd gegeven door een VDAB-instructrice van 'Nederlands op de werkvloer' en had als doel om het Nederlandstalig omkaderingspersoneel tips te geven over hoe je best met anderstalige medewerkers communiceert. Er werd aangehaald hoe je instructies kan formuleren zodat ze duidelijk zijn voor anderstalige huishoudhulpen. Verder kwamen taboes en misverstanden aan bod aan de hand van oefeningen.

 

De volgende themadagen gaan dit najaar door. De thema's luiden als volgt: 'Facebook voor huishoudhulpen' en 'Omgaan met mensen in armoede'. Meer informatie volgt later, hou alvast onze website in de gaten!

 

 
evenementen2014Evenementen 2014
Georganiseerd door Vorm DC en/of partners
  

Surf naar onze website voor een volledig overzicht.

 

 

Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques
Havenlaan 86C bus 302 - 1000 Brussel - T: 02 421 15 89 - info@vormingdienstencheques.be