GOD JUL!
Foto: Helena Wahlman 
ANNONS

SVTs JULKALENDER

Piratskattens hemlighet visas varje dag fram till jul. Läs mer
VEM BLIR ÅSK 2015?

Årets Svenska Kvinna
utses av SWEA varje år. Medlemmar och avdelningar kan nominera  kandidater till 1 februari 2015. 
Läs mer
PASKELL-STIPENDIET

Sigrid Paskells stipendium utdelas inom de fyra scenkonsterna och 2015 i instrumentalmusik. Förslag senast 15 januari.
SWEAs SOMMARRESA 2015

Landskapsresan 2015 går till Jämtland den 7-10 juli.

Information kommer finnas på swea.org och man kan anmäla sig från 1 mars.

SKOR ATT FYLLA
shoes
Valberedningen söker kommittémedlemmar
SWEA har flera kommittéer där våra medlemmar utifrån sina intressen och erfarenheter kan bidra till SWEAs aktiviteter och utveckling. Kontakta oss i valberedningen!
Läs mer 
WEBBEN SÖKER MEDARBETARE


 
SWEAs webbredaktion söker flera nya medarbetare. 
Läs mer
SWEA INTERNATIONALS ÅRSMÖTE 2015

SWEA Internationals årsmöte 2015 äger rum lördagen den 11 april 2015 kl 9 på Clarion Grand Hotel i Helsingborg. Alla Sweor är välkomna som åhörare och även till den gemensamma lunchen efteråt. Inbjudan med anmälningsblankett kommer att publiceras på webbsidan.

SWEA PRODUKTER

Har du sett alla snygga och praktiska produkter som avdelningarna säljer? Många bra stocking stuffers!
SWEAs ANSLAGSTAVLA
anslagstavlan_150
Hyra, hyra ut eller annat? Kom ihåg Anslagstavlan

FÖLJ SWEA PÅ:
FB_logo
youtube150 
  linkedin150

 

 NU ÄR DET JUL IGEN . . . 


Julen förknippar vi gärna med svensk kyla, is och snö. En del av oss Sweor upplever detta fortfarande, även om vi lämnat Sverige, och jag vet att några av er haft en ovanligt kall och snöig december. I svensk media rapporterades om minusgrader och snö i Kalifornien, men enligt säkra källor (Sweor) var det en stor överdrift. Det finns Sweor som firar jul och nyår i varmt klimat och det är underbart att se på våra webbsidor och i facebookgrupper hur kreativa ni är för att skapa julstämning i värmen.  

 

Själv befinner jag mig just nu i Singapore och det är helt otroligt att se juldekorationerna på Orchard Road som överträffar allt jag tidigare sett. Alla vill vi på något sätt lysa upp jul och nyår och det kan vara som här med miljontals blinkande lampor i alla dess färger och sedan ett nyårsfirande med storslaget fyrverkeri. Hemma räcker det med att tända ljus eller, som jag gjorde just innan jag reste hemifrån, hänga upp adventsstjärnan. Lagom är bäst, säger jag som inbiten svensk!

 

Inför julen har många SWEA-avdelningar arrangerat julmarknader som är ett utmärkt sätt att bevara våra traditioner men också ett sätt att presentera Sverige och SWEA i det land eller den stad där vi bor. Det är unikt och något ni ska vara väldigt stolta över.

 

Nu har vi ett par dagar kvar av 2014 och snart måste vi lära oss att skriva 2015 i stället. Ett nytt år som ingen av oss egentligen vet vad det kommer att föra med sig. Låt oss i alla fall göra det så bra som möjligt och i trevligt sällskap av SWEA.

Unna er nu alla en avkopplande jul- och nyårshelg. SWEAs avdelningar går på sparlåga och vi väntar med att skicka e-post inom SWEA till efter alla helgdagarna.

 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

 

mag_sig 
Margaret Sikkens Ahlquist

Ordförande SWEA International

JUL I SWEALAND
  

 

Överallt pågår nu julevenemang som SWEA arrangerar själva eller deltar i.

 

Du hittar listan med alla evenemangen här

 

SWEAs ADVENTSKALENDER


Under 2014 har SWEA firat sitt 35-årsjubileum. Bland godbitarna i årets adventskalender kommer lite historik, recept mm som vi hoppas ska vara av intresse.
Läs mer

 

VÄRLDSMÖTET  2015
Välkommen till Arizona!

Världsmöte nästa år i Scottsdale, Arizona, med möten, workshops, utflykter och efterresor i den fantastiska naturen. En guldgruva för nätverkande och trevligt umgänge. Skriv in 15-18 oktober i almanackan! Späckat program och efterresor! Anmälningsblanketten kommer upp i början januari. Läs mer  
PR-KOMMITTÉNS FILMTÄVLING 2014

 

 

SWEA Internationals PR-kommitté höll under året en liten filmtävling för de SWEA- medlemmar och avdelningar som önskade delta. Korta filmbidrag skickades in med medlemmars svar på lite olika frågor t.ex. "Vad är mest positivt med SWEA som organisation?".

 

 

PR-kommittén vill tacka för insända bidrag och gratulerar den vinnande avdelningen SWEA Dubai som i första pris får en SWEA Roll-up banner. GRATTIS!  

 

PUBLICERA PÅ LOKALWEBBARNA!

 

Var hittar lokala sponsorer aktuellt och aktiviteter? Potentiella medlemmar? Allmänheten? Inflyttande? Kortreportage från nyliga program?  

 

Facebooks slutna avdelningssidor är en begränsad kommunikation medan lokala webbsidor har långt större spridning. SWEA-Nytt och swea.org hoppas se fler kortreportage att kunna länka till. Dela med er - Tack!

 

MIDSOMMAR I LONDON
Hela världens Sweor är välkomna till London och fira Midsommar på ett sätt ni aldrig glömmer. Vi börjar med Ladies' Day på Royal Ascot den 18 juni. Under helgen blir det museum besök, picknick i Hyde Park, afternoon tea, teater och shopping. Läs mer 
AXPLOCK FRÅN SWEA-LAND JUL

 

HEJ SWEA VÄRLDEN!

På Facebook är nu närmare 1400 medlemmar med i den slutna gruppen SWEA Världen. En plats för tips, nyheter, undringar och mycket mer - bara tillgänglig för medlemmar.  Du behöver ett Facebook-konto (gratis) och skriver SWEA Världen i sökfältet.  Du förblir anonym om du bara läser men kan förstås ge bidrag. Mer information om gruppen finns här och ännu mer här.
Arbetsgruppen för sociala medier berättar gärna mer.
SWEAs SOCIALA MEDIER

SWEA har sidor och slutna grupper på
Facebook, på LinkedIn med SWEA Professional network och en kanal på YouTube.
 Läs mer 

 

Deadline för material till nästa nummer av SWEA-Nytt är den 2 februari,
2015.

Kontakta oss gärna på sweanytt (at) swea.org
  
Besök www.swea.org och din lokalavdelnings hemsida OFTA för senaste nytt
från SWEA!
  


SAMARBETSPARTNERS OCH SPONSORER

 


swirl600px