JULHÄLSNING
  ljus
BARNA HEDENHÖS UPPFINNER JULEN

SVT:s Julkalender i år är en succé och kan ses över hela världen. Titta här
SWEA FORUM

Håll utkik i brevlådan efter nya SWEA Forum!
SWEA FORUM SÖKER LAYOUTARE

Erica tog en gång uppgiften som layoutare och som orädd amatör för tidskriften SWEA Forum men nu söker hon sin ersättare. Forum går bl a till alla medlemmar, ambassader, konsulat och många organisationer.
Läs mer

SWEA FORUM SÖKER KORREKTURLÄSARE

Gillar du textbearbetning och har kunskap om SWEAs verksamhet? Forum söker korrläsare för viktigt arbete två gånger om året.  Läs mer
TILL GMAIL ANVÄNDARE

 

Många avdelningar och SWEA International använder Constant Contact för sina medlemsbrev. Du som använder Gmail har nog märkt att överst nu finns flikarna Primary/Primär, Social/Socialt och Promotions/Kampanjer.

Medlemsutskick från SWEA hamnar numera automatiskt  i Promotions/Kampanjer.

  

Man kan enkelt ställa om att få SWEA-mail till sin vanliga inbox. Man drar emailet under Kampanjer till rubriken Primär och klickar ok/ja för framtiden.

Läs mer   

SWEAs ANSLAGSTAVLA
anslagstavlan_150
Hyra, hyra ut eller annat? Kom ihåg Anslagstavlan

FÖLJ SWEA PÅ:
FB_logo
youtube150 
  linkedin150

JUL, JUL, STRÅLANDE JUL . . . . 

Det är en av de sånger som rinner upp i mitt huvud så här i mitten av december. Jag tycker om att lyssna på svensk julmusik, och gör det samtidigt som jag hänger upp julstjärnan, ställer elljusstakarna i fönstren och plockar fram de juldekorationer som är nödvändiga just för mig. Våra svenska julseder är nog bland de viktigaste traditioner vi har. Via webbsidan och Facebook har jag kunnat följa avdelningarnas aktiviteter under december månad och där dominerar klart Lucia och julmarknader.  

 

Låt oss njuta av julafton och de övriga dagar som hör julen till. Där snön inte ligger vit så kan vi i alla fall med våra juldekorationer tänka oss tillbaka till den jul vi upplevde i Sverige. Den var ju alltid kall, snöig och helt underbar. Vi åkte kälke eller pulka i branta backar, skridskor på blanka isar och skidor i fina, tysta spår. Eller hur?

 

Minnen kan ingen ta ifrån oss och ibland får vi frisera dem en aning.

Jag önskar er alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR

 

mag_sig  

NU ÄR DET JUL IGEN!

Lucia och jul firas i SWEA-land runt om i världen.
Läs mer

Exempelvis hos:
SWEA Lissabon - Läs mer
SWEA Washington DC - Titta här
 VÅR NYA WEBBSIDA ÄR KLAR!  

 

Den 10 december, på Nobeldagen, kunde äntligen vår nya, efterlängtade webbsida lanseras. Det har varit mycket arbete och fortfarande återstår en del kvar att åtgärda. Ett varmt tack till alla som varit involverade.

 

Ni hittar webbsidan på vår vanliga adress, www.swea.org där ni också hittar avdelningarnas webbsidor.


ANNETTE, NY VICE ORDFÖRANDE FÖR SWEA INTERNATIONAL

Nu är valet avslutat och från den 1 januari 2014 är Annette Åsberg, SWEA Orange County, vår vice ordförande.

 

Annette avgår som regionordförande för region VAME och efterträder Ann-Marie Gustafson som vice ordförande. Annette har efter fyra år i SWEAs styrelse gedigen kunskap om vår organisation och hennes erfarenhet som avdelningsordförande kommer också att vara värdefull i hennes uppdrag.

 

I sin ansökan till vice ordförande posten skriver Annette följande: Som vice internationell ordförande skulle jag vilja fokusera på tre saker. Naturligtvis kommer jag att stötta vår ordförande i hennes arbete men förutom det så skulle jag vilja se en ökad medvetenhet om SWEA inom Sverige och i svenska företag. Jag vill arbeta för att utöka nätverkandet och sist men absolut inte minst skulle jag vilja föra SWEA in i framtiden bl.a. genom att utforma grunder för en fungerande "yngre" gren av SWEA.

 

Vi hälsar Annette välkommen i hennes nya roll som SWEA Internationals vice ordförande.

 

SWEA INTERNATIONALS 35-ÅRSJUBILEUM 2014
 

SWEA Stockholm hälsar alla välkomna till huvudstaden. Man är redan i full gång med planeringen av aktiviteter, festmiddag och nätverkande i juni nästa år. Mer information kommer.

Läs mer   

 

JUL- OCH NYÅRSUPPEHÅLL

teddybear SWEA Internationals styrelse, kommittéer och webbredaktion har jul- och nyårsuppehåll från den 21 december till och med den 6 januari. Under dessa veckor råder mejlstopp. Vid akuta ärenden ber vi er kontakta SWEA Administration som arbetar alla vardagar utom 25 december och 1 januari. Skriv till: office@swea.org

  

God Jul och Gott Nytt År!

 

ÅRETS SVENSKA KVINNA OCH PASKELL STIPENDIAT 2014
stip_sok Nu är det hög tid att komma in med förslag på kandidater till SWEAs Årets Svenska Kvinna 2014 och Paskell-stipendiat inom scenkonsterna, härnäst inom teater.

 

Kriteria för Årets Svenska Kvinna hittar du  här
Kriteria för Sigrid Paskells Stipendium hittar du  här
ENKÄTUNDERSÖKNING

sviv75 Ni som så önskar finner via följande länk ett frågeformulär, avsett för utlandssvenskar, som flyttat ut från Sverige vid ett flertal tillfällen, s.k. cirkulära migranter. En cirkulär migrant är en person som inte bara flyttar från ett land till ett annat, utan även tillbaka hem, för att senare flytta utomlands igen.  

 

Föreningen Svenskar i Världen, SVIV, gör denna enkätundersökning i samarbete med SWEA och försöker på detta sätt fastställa antalet cirkulära migranter och studera hur villkoren för den här kategorin kan förbättras.
Klicka här
 

 

HÖR AV DIG!
pepparkakshus
Har din avdelning något på programmet eller någon medlem som det vore intressant att berätta om i SWEA-land? Hör av dig till sweanytt(at)swea.org

SWEA-Nytt önskar alla läsare en fröjdefull Jul och ett Gott Nytt År! 


Sim_GinDeadline för material till nästa nummer av SWEA-Nytt är den 2 februari 2014.

Kontakta oss gärna på sweanytt (at) swea.org
  
Besök www.swea.org och din lokalavdelnings hemsida OFTA för senaste nytt
från SWEA!
  


SAMARBETSPARTNERS OCH SPONSORER

 


swirl600px