NOVEMBER
 
SWEA-BLADS TÄVLINGEN AVGJORD

Grattis SWEA Singapore!

Vinnare av SWEA Internationals redaktionstävling 2013

Läs mer 

SWEA FORUM SÖKER LAYOUTARE

Erica tog en gång uppgiften som layoutare och som orädd amatör för tidskriften SWEA Forum men nu söker hon sin ersättare. Forum går bl a till alla medlemmar, ambassader, konsulat och många organisationer.
Läs mer

SWEA INTERNATIONALS 35-ÅRSJUBILEUM 2014

SWEA Stockholm hälsar alla välkomna till huvudstaden. Man är redan i full gång med planeringen av tre dagars aktiviteter, festmiddag och nätverkande i juni nästa år. Mer information kommer. 

ÅRERS SVENSKA KVINNA OCH PASKELL STIPENDIAT 2014
conf4

 

Nu är det hög tid att komma in med förslag på kandidater till SWEAs Årets Svenska Kvinna 2014 och Paskell-stipendiat inom scenkonsterna, härnäst inom teater.

 

Kriteria för Årets Svenska Kvinna hittar du här
Kriteria för Sigrid Paskells Stipendium hittar du  här
SVENSK JUL I DIN TELEFON

Mia Karlsson belönades med SWEA Londons stipendium 2011 för sin innovativa elektroniska julkalender, appen Swedish Christmas. Intresset för appen när den lanserades i november samma år var stort och nu finns en uppdaterad version.

Läs mer
 NÄSTA VÄRLDSMÖTE

SWEA Arizona bjuder in till nästa Världsmöte i oktober 2015. De förbereder redan nu ett kittlande program med bland annat resa i Grand Canyon!

TILL GMAIL ANVÄNDARE

 

Gmail har gjort om inboxrutan som nu överst har flikarna Primary/Primär, Social/Socialt och Promotions/Kampanjer. Många avdelningar och SWEA International använder Constant Contact för medlemsbrev/information.  

 

Dessa går numera automatiskt till fliken Kampanjer. Man kan enkelt ställa om att få medlems-information till sin vanliga inbox. Man drar emailet under Kampanjer till rubriken Primär och klickar ja/Yes för framtiden.  

Läs mer   

SWEA FORUM

Håll utkik i brevlådan efter nya SWEA Forum!
SWEAs ANSLAGSTAVLA
anslagstavlan_150
Hyra, hyra ut eller annat? Kom ihåg Anslagstavlan

HÖR AV DIG!
3kontinenter

Har din avdelning något på programmet eller någon medlem som det vore intressant att berätta om i SWEA-land? Hör av dig till sweanytt(at)swea.org

FÖLJ SWEA PÅ:
FB_logo
youtube150 
  linkedin150   

TID FÖR SWEA 

 

Kära Sweor!

 

Nu har flera veckor gått sedan vårt världsmöte i Bologna, men den härligt, positiva SWEA-andan som jag kände då, lever sig kvar lika stark idag. Ett jättestort tack till SWEA Rimini, en av SWEAs allra minsta avdelningar, som välkomnade oss - nära 400 Sweor - till detta fantastiska, rekordstora möte.

 

Läs mer 

VÄRLDSMÖTESSPECIAL!

SWEAs världsmöte i Bologna i oktober blev en otrolig succé.  400 Sweor var på plats för att umgås, nätverka och resa tillsammans. Tack SWEA Rimini. Här nedan följer artiklar från konferenser, möten, olika aktiviteter och de populära efterresorna. Varmt tack till alla artikelförfattare och fotografer. 

 

Foton av: Kerstin Alm, Los Angeles, Tina O'Malley, Chicago, Rose-Marie Wiberg, Marbella, Kickan Williams, South Florida, Britt Mannertorp, Chicago, Margaretta Simpson, Boston, Elsa Maréchal, Göteborg, Ninni Pettersson-Wästberg, London,  Maud Larsson, Zürich, Anette Johnson, Virginia Beach, Lisa
Laskaridis Sarmiento, New York och Gunilla Westin, Philadelphia   

FESTLIG UPPTAKT I BOLOGNA

Trafikbruset i sig självt på Via C. Boldrini gick inte av för hackor, men det var ändå ingenting mot den dova ljudmatta som slog emot en, när man från gatan trädde in i foajén på Hotel Europa i Bologna. Nära fyrahundra Sweor från hela världen var samlade till välkomstmingel därinne. Läs mer 
SWEA - DÅTID, NUTID OCH FRAMTID

Årets VM-konferens i Bologna handlade mycket om SWEAs framtid och om bättre kommunikation såväl inom som utom vår organisation.

Drygt 160 entusiastiska Sweor från hela världen hade samlats på Hotel Europa i Bologna den 5 oktober för lyssna på olika föredragshållare. 
Läs mer

TID FÖR DISKUSSIONER 
 

Efter dagens talare delades deltagarna upp i grupper för att medverka i tre workshops om kommunikation, framtid och svensktalande barn utomlands.


SJU KREATIVA REGIONMÖTEN

För andra gången hölls sju regionmöten på en och samma plats i samband med ett SWEA världsmöte Vi är totalt sju regioner i SWEA världen och vi kan alla ses på vår hemsida swea.org.
Läs mer

STADSVANDRING I BOLOGNA
 

Bologna är en av Italiens äldsta städer och har idag ungefär 400 000 invånare. Det är en industristad - faktiskt en av de stora aktörerna inom motorindustrin, bland annat har Lamborghini, Maserati och Ducati har sina huvudsäten där.

Läs mer 

UTFLYKT TILL MODENA


Det första vi fick lära oss var dock hur man uttalar Modena. MOOOOdena, alltså tonvikt på första stavelsen! Resan var inte lång och vi fick sedan en guidad rundvandring i staden.

Läs mer 
PASTAKURS

Pastakurs i Italien - det lät lockande! Det tyckte 26 Sweor som med hjälp av vår trevliga guide, Swean Silvana Forni-Ferrero, fick alla procedurer och goda råd översatta.

Läs mer

 

KERAMIKMUSEET

Museets historiska bakgrund är symbiotiskt kopplad till Italiens egen historia. År 1861 bildades staten Italien och inte så mycket senare - år 1908 öppnades detta museum med sina samlingar från så väl förhistorisk som modern tid. Redan under antiken fann man, att jordmånen, i Faenzas omgivning, som bestod av sand och lera lämpade sig för tillverkning av bruksföremål. Läs mer 

 

JAZZKVÄLL MED 5 RÄTTERS MIDDAG
 
När de sju regionmötena hade avklarats på fredagen kopplade alla av på Cantina Bentivoglio - jazzclub och restaurang. Cantina Bentivoglio ligger i det restaurang- och bartäta området intill Bolognas Universitet, som med rötter från 1088 är det äldsta i världen.
Läs mer
PÅ PROVSMAKNING I PARMA

Prosciutto och Parmesanost är två av mina favoriter från det italienska köket så det var med stor förväntan jag såg fram emot att besöka Parma som är centralorten för tillverkning av dessa delikatesser.

Läs mer 

 

FESTKVÄLL MED KLACKARNA I TAKET


Dagarna i Bologna gick alldeles för fort och lördagens festmiddag kom på tok för tidigt! Det kunde inte vara sant att det redan var dags att skruda sig i festblåsan och ta bussen till festen. Och vilken fest sen!
 Läs mer

 

EFTERRESA TILL PIEMONTE


Det är söndag morgon och vi är drygt ett 50-tal förväntansfulla Sweor från olika delar av världen som lämnar det regniga Bologna med buss. Vi är på väg till Piemonte och staden Alba där vi ska bo i fyra nätter.
 

Läs mer    

EFTERRESA TILL SORRENTO OCH CAPRI

Tidig morgon steg vi på expresståget mot Neapel för tre timmars resa söderut. Underbara Rimini-Swean Lotta Nilsson var med som reseledare. Väl framme i Sorrento tog vi plats i två bussar med femtio Sweor i varje. Två lokala guider från Neapel stod redo att ta hand om oss.
Läs mer
AXPLOCK FRÅN SWEALAND

 

JULMARKNADER förbereds i bl.a. Arizona, Atlanta, Austin, Boston, Dallas, Denver, Japan, Melbourne, Michigan, New Jersey, North Carolina, San Diego, San Francisco, Toronto, Vancouver, Washington DC, Virginia Beach

 

ATLANTA - Kakbytarkväll med julpyssel

AUSTIN - Höstfest med ärtsoppa

BANGKOK - dagsutflykt till den gamla huvudstaden och kungariket Ayutthaya som Thailand delvis bestod av på 1300-talet.

BARCELONA - Utflykt till REUS

BEIJING - äter lunch och pratar resetips, denna gång Vietnam

BELGIUM -En underjordisk vandring i resterna av "slottet under slottet". Det forna slottet, under det nuvarande slottsområdet, förstördes i en brand 1731.

BERLIN - Utställning av smycken i kreativ design av berlinska guldsmeder

BOSTON - Restaurangbesök med magdans. Läs mer 

BUDAPEST - Höstpromenad i skogen

CHICAGO - Run 10 Feed 10 - Spring 10 km, och donera 10 mål mat till hungriga i Chicago.

DUBAI - Hantverksträff

GENEVE - Chokladmässa och Miró på Fondation de l'Hermitage

GÖTEBORG - Nätverksmiddag och föredrag av Alexandra Charles

HOLLAND - Lagar olika sorters Chutneys

HONGKONG - Besöker tre av Hongkongs mest kända sevärdheter - linbanan, The Big Buddha och Po Lin-klostret.

HOUSTON - Firar 10 år med Cocktailparty för alla Sweor med respektive.

JAPAN - Höstfärgsfotografering; Lyx I kubik - pantbanksförsäljning

MALLORCA - SWEA visar (på begäran) JÖNSSONLIGAN PÅ MALLORCA och Lillemor Huhgg berättar om vad som egentligen hände vid inspelningen.

MALMÖ - Spöken, Häxor och Mord - en guidad vandring i Malmö med Jacques Schultze.

MARBELLA - Mårten Gås-middag

MELBOURNE - Vi går tillsammans och ser på Moonlight Cinema i Botaniska trädgårdarna

NEW YORK - Föredrag om Childhood Foundation; planerar 30-årsjubileet dit familj och vänner också bjuds in. Läs mer 

NORTH CAROLINA - Frukostseminarium "våga vara snygg"
ORANGE COUNTY -
Svensk kvinna i Albanien - en Swea berättar om sina upplevelser och sitt liv där
PARIS -
Camilla Thulin & Karina Ericsson Wärn pratar om Mode, stil och tokiga trender förr och nu.
RIVIERAN - Utflykt till Monaco;
"Dress for success"
- föredrag om att använda färg, form, mönster och stil.  
SEATTLE - Blomsterkväll
SEOUL - Besök på koreansk bastu

STOCKHOLM - "Astrid, jag och dom andra" Inger Nilsson berättar om sin relation till Astrid Lindgren.

TELEMARK - Firar 20-årsjubileum

WIEN - Besök på Bundeskanzleramt; Gåsmiddag

ZURICH - Värmande Fondue på BucheneggSim_GinDeadline för material till nästa nummer av SWEA-Nytt är den 2 december 2013.

Kontakta oss gärna på sweanytt (at) swea.org
  
Besök www.swea.org och din lokalavdelnings hemsida OFTA för senaste nytt
från SWEA!
  


SAMARBETSPARTNERS OCH SPONSORER

 


swirl600px