Summer 2013 www.HungarianCatholicMission.com

LELKIPÁSZTORI ÜZENET

A 2013-as esztendő lassan a feléhez közeleg. Itt az ideje, hogy számot vessünk azzal, amit tettünk eddig és előre nézzünk azok felé a teendők felé, amik még előttünk vannak. Visszanézve az elmúlt fél évre, úgy érzem, sok okunk van az örömre és a hálaadásra Istennek. Legnagyobb örömöm talán az, hogy egy békés, segítőkész, családias hangulatot árasztó kis közösséget látok ahogy vasárnaponként összejövünk az imádságra és a baráti beszélgetésekre. Húsvétkor hitünk legnagyobb misztériumát ünnepeltük, a szenvedését, halálát és dicsőséges feltámadását Urunknak és Megváltónknak, Jézus Krisztusnak. Feltámadása után megjelent tanítványainak és így köszöntötte őket: "Békesség nektek! Ne féljetek." Búcsúbeszédében, mielőtt visszatért Atyjához, összegyűjtötte barátait és ezt mondta nekik: "Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek. Menjetek, és hirdessétek az evangéliumot az egész világon." Ez a legfontosabb feladata Missziónknak: békét teremteni és meghallani az evangélium üzenetét közös istentiszteleteinken és segítséget nyújtani rászoruló testvéreinknek. Az év első felében három intézménynek nyújtottunk anyagi támogatást Magyarországon:

  • Magyarokért a Kárpátok Gyűrűjében Alapítvány (Rászoruló magyarokat támogatnak az ország határain kívül.)
  • Ferences Betánia Idősek Otthona (Idős rászoruló emberek gondozását végzik.)
  • Jóakarat Óvodai Alapítvány (Óvodás gyermekek nevelését, támogatását látják el.)

Egy nagyon sikeres Nemzeti Ünnepet tartottunk március 17-én a Priory Performing Art Center-ében. Ezen alkalomból a Bay Area-i magyar közösség ismét megmutatta összefogását. Közel 400 magyar volt jelen és ünnepelt együtt. Május 11-én Missziónk fontos szerepet játszott a Hungarian Heritage Foundation Fesztivál szervezésében és lebonyolításában, melyet Belmontban rendeztek. Ez az egésznapos esemény szép példája volt a magyar kulturális, történelemi és konyhaművészeti tradíciók ápolásának. Közel 3000 magyar és amerikai vendég vett részt ezen az eseményen. Június 2-án fiú és lány cserkészeink és a magyar iskola évzáró rendezvényét tartottuk a Performing Art Center-ben. Több mint 300 ember láthatta azt a csodálatos munkát, amit a cserkészek ez évben végeztek. Szívmelengető érzés volt mindannyiunk számára látni, hogy fiataljaink milyen örömmel és odaadással tartják életben magyar kultúránkat és anyanyelvünket. Következő nagy közösségi eseményünk hagyományos évi Szent István napi búcsúnk és piknikünk lesz augusztus 17-én. A Misszió Tanácsának tagjai már most megtettek minden szükséges lépést az esemény sikerének érdekében. Mint mindig, most is a bevételből árvaházakat és idős ellátó otthonokat támogatunk Magyarországon. Hálás vagyok Istennek mindannyiótokért és imádkozom, hogy sokszorosan jutalmazzon meg benneteket a rengeteg munkáért és szeretetért amit Missziónknak nyújtatok. Mindenkinek nyugalmas és békés nyarat kívánok. Isten szeretete és Krisztus békéje legyen veletek mindenkor.

Németh Maurus atya
A Magyar Katolikus Misszió lelkipásztora

SZENT ISTVÁNRA EMLÉKEZVE

Évenkénti piknikünk immár hagyományosan Szent István királyunk ünnepéhez kapcsolódik naptárunkban. Jó alkalom ez arra is, hogy vallási szempontból is elgondolkodjunk nagy szent szerepére nemzetünk életében. Tudatosítsuk magunkban, hogy Őbenne nemcsak egy történelmi személyt tisztelünk, aki századokra példát nyújtott nemzetének országa politikai és egyházi vezetésében. Mint a haza védőszentje mennyei közbenjárásával is erősíti és támogatja országát, szétszórt nemzetét, ébren tartja hitét. Szent István napja tehát nemcsak világias jellegű nemzeti emléknapunk, hanem egyben vallási ünnepünk is.

Nemzete évszázadokon át kérte tőle imáiban a támogatást. Békésebb és nyugtalanabb időkben egyaránt felhangzott ajkairól az ősi ének esdő szava: Hol vagy István király... A múlt évszázad borzalmas háborúi és az ezekkel együtt fellépő újpogány irányzatok talán sokakban megrendítették a jövő iránti bizalmat és próbára tették hitüket. A Szentnek tisztelete azonban túlélte a nemzetet és az országot próbára tevő borzalmakat.

Politikailag megoszlott, gazdasági bizonytalanságban élő és erkölcsi értékeit féltő népünk napjainkban is fokozottan rászorul nemcsak az emberi okosságra a nemzet vezetésében, hanem a hitbe vetett reményre és a lelki segítségre is. Sohasem volt időszerűbb az ének szava mint napjainkban: Hol vagy István király ... ... ki voltál valaha országunk istápja...

Hozzuk magunkkal szívünkben az idei búcsúra is ezt a bizalmat védőszentünk iránt.

BESZÁMOLÓ A TAVASZI HÍRLEVÉL ÓTA TŐRTÉNT ESEMÉNYEKRŐL

Visszatekintés

Március 17-én az 1848-as Forradalom és Szabadságharcra emlékezve ünnepeltük nemzeti ünnepünket.

Március 17-én került bemutatásra a Marica Grófnő operett a Los Angeles-i Szoboszlai Sándor színtársulat előadásában. A bemutató fergeteges és osztatlan sikert aratott.

Március 24. Álmos Király Akadémia - Kubínyi Tamás író előadása

Március 31-én a Húsvétot ünnepeltük a feltámadási misében, melyet a hagyományos húsvéti Agapé kísért az ételek megáldásával a Diák ebédlőben.

Április 13-án a Founder's Hall adott otthont Pankotay Péter és Sapszon Bálint "Máma itt, holnap ott" című zenés előadásának. A hallgatóság lelkesen és nagy elismeréssel fogadta a produkciót.

Május 11-én Belmont-ban, a Tween Pines Parkban került sor a Hungarian Heritage Foundation Fesztiválra a Misszió közreműködésével. A Misszió Tanácsának tagjai is tevékenyen részt vettek az esemény időigényes és fáradságos megszervezésében és lebonyolításában. Elkészítettünk és szervíroztunk 400 adag magyaros csirkepaprikást nokedlivel, paprikás gombapörköltet, székely káposztát, pogácsákat és magyaros süteményeket. Az esemény hatalmas siker volt több mint 2000 magyar és amerikai résztvevővel, mely egyéb iránt szép bevételt is hozott a Missziónak.

Beszámoló:

Élénk látogatottsága volt a május 11-i Belmont-ban megrendezett II. Magyar Örökség Fesztiválnak.

San Francisco Belmont városrészében mintegy kétezren látogattak el a helyi magyar szervezetek és egyházak összefogásával a Magyar Örökség Alap által megszervezett rendezvényre 2013. május 11-én, amelynek vendégei három színpadon tekinthettek meg kulturális programokat.

A fesztiválon a nézők egyebek között megnézhették a San Francisco-i Eszterlánc néptáncegyüttes fellépését, a 4-9 éves Mazsolák műsorát, de Kanadából is érkezett fellépő. A magyar történelmi és népviseleti kiállítás mellett az eseményt gazdagította az I. Kaliforniai Magyar Huszárregiment hagyományőrzőinek részvétele is. A fesztivál népes magyar és amerikai közönsége a kulturális csemegék mellett a magyar konyha és borászat remekeit is élvezhette.

A Fesztivál díszvendége Dr. Kálmán László, Magyarország Los Angeles-i Főkonzulja volt, aki meleg szavakkal köszöntötte és nyitotta meg a II. Magyar Örökség Fesztivált.

"A fesztiválon megmutatkozott az összefogás ereje, ami azért nagyon fontos, mert mi, kaliforniai magyar szervezetek és egyházak, mindannyian Magyarországot képviseljük" - mondta vasárnap az MTI-nek Zentai Ildikó, a San Francisco-i Magyar Katolikus Misszió elnöke.

Május 12-én a szentmisén az �r mennybemenetelét ünnepeltük, valamint megemlékeztünk az édesanyákról imáinkban anyák napja alkalmából. Mise után egy különleges fogadást tartottunk a Misszió édesanyáinak tiszteletére. A kicsik vörös rózsákkal köszöntötték az édesanyákat.

Május 26-án Pünkösdöt ünnepeltük, a szentlélek eljövetelét.

Június 2-án délután a Magyar Cserkészek évzáróját tartottuk a Priory Színháztermében. Nagyon gyümölcsöző évet tudhatnak maguk mögött. Ez a hagyományos előadás (az éves munkájuk igazolása), mint mindig, kiemelkedő volt, igazolva vezetőik és a cserkészek kemény munkáját egyaránt. Az előadást egy kiváló vacsora követett (csülkös bableves), melyet Pápai Éva (Cserkész főszakács) és az ő segítői készítettek el és a cserkészek szolgálták fel a Priory Diák ebédlőjében. A nap végén mindenki jóllakottan és csodálatos, szép emlékekkel telve búcsúzott.

MAGYAR DIÁKOK A PIRORY-BAN

Június 2-án magyar diákjaink, Fullér Soma és Lovász Levente, hazatértek Magyarországra. Példamutató fiatalemberek, akik kiemelkedő tagjai voltak a Priory Iskolájának és teljes értékű tagjává váltak a Magyar Katolikus Missziónak. Aktívan részt vettek a magyar liturgiában, mint a vasárnapi misék rendszeres felolvasói. Részt vállaltak minden magyar kulturális és szociális eseményen amit a Bay Area-ban rendeztek. Nagyon szerették őket tanáraik, osztálytársaik és a Misszió tagjai is. Nagyon fognak hiányozni. Míg hálásak vagyunk Istennek e két nagyszerű tanulóért, addig örömmel várjuk két új diák érkezését. Szeretettel várjuk közénk Néma Viktóriát a Győri Bencés Gimnáziumból és Ambrus Tamást Pannonhalmáról.

KERESZTELŐK

Utolsó hírlevelünk óta Isten kegyelméből egy új tagot fogadhattunk az Egyház és a Misszió közösségébe a Keresztség szentségében.

Június 22-én kereszteltük Presley Gullen László Horváth Lewist, Alexander Lewis és Horváth Éva Csilla kisfiát. A keresztelőt ünnepi fogadás követte Missziónk új tagjának tiszteletére, a Diák Ebédlőben, szülei, rokonai és barátai körében.

ESKÜVŐK

Május 25-én tartottuk Miklós Porkoláb és Ann Trammel esküvőjét. Isten bőséges áldását kérjük frigyükre és kívánunk nekik hosszú, boldog közös életet.

HALOTTAINK

Utolsó hírlevelünk óta közösségünk egy kedves tagja adta vissza lelkét Teremtőjének.

Április 11-én Erika DeBibo távozott közülünk. Erika hűséges és aktív tagja volt a Magyar Katolikus Missziónak évtizedeken keresztül. Aktívan részt vett a vendéglátások szervezésében. Emlékmiséjét június 22-én tartottuk a Magyar Katolikus Misszióban. Családja, barátai és a Misszió sok tagja is részt vett a gyászmisén.

ÉVFORDULÓK

Pius atya pappá szentelésének Gyémánt Jubileuma

Pius atya június 22-én ünnepelte pappá szentelésének 60. évfordulóját. A Magyar Katolikus Misszió közössége június 23-án, vasárnap emlékezett meg Pius atya Gyémánt Jubileumáról. A szentmise után ünnepi fogadáson köszöntöttük Pius atyát, a Jó Isten bőséges áldását kívánva további papi működésére Isten szolgálatában. Kifejeztük hálánkat és köszönetünket közösségünkért évtizedeken keresztül végzett hűséges szolgálatáért. Szívből gratulálunk és kérjük a Jó Istent, hogy tartsa meg köztünk még sokáig.

Pius atya 1930-ban született Szlovákia déli részén, Izsákon, egy kis faluban, közel Komáromhoz, mely valamikor Magyarországhoz tartozott. 1939 és 1945 között szülőföldje ismét Magyarország része lett, így 1940-44 között befejezhette 5-8. osztályos tanulmányait Magyarországon, édesanyja szülővárosában, Tatán a Piaristáknál. A háború után 1945-ben, visszatérve szülőföldjére, melyet ismét Szlovákiához csatoltak, felvételt nyert a Komáromi Bencés Gimnáziumba, ahol elvégezte középiskolai tanulmányait. Érettségi után életének következő mérföldköveként László felvételt kért és kapott a Pannonhalmi Főapáttól mint kispap és a Bencés közösségbe belépve felvette a Pius nevet. Pannonhalmán és Győrben végzett filozófiai és teológiai tanulmányai befejeztével 1953-ban pappá szentelték, melyhez külön pápai engedély kellett fiatal korára való tekintettel. Soha nem térhetett vissza Pannonhalmára, ahol az akkori baloldali kormány korlátozta a szerzetesi létszámot. Plébániai szolgálatra jelölték, két évig mint segédlelkész, majd mint plébániai ügyintéző szolgált – a győri egyházmegyében a legfiatalabbként. Nem volt paphiány Magyarországon ezekben az években. Így nem volt nehéz döntés számára, hogy átadja a plébánia ellátását egy másik papnak, majd az 1956-os magyar forradalom utáni napokban elhagyja Magyarországot, és megvalósítsa álmát, keressen egy egyetemet nyugaton és felkészüljön a tanári hivatásra, ami sok fiatal szerzetes számára Magyarországon abban az időben nem volt lehetséges. Isten segedelméből sok jó emberen keresztül sikerült ösztöndíjjal bejutnia a svájci Fribourg Egyetemre, ahol német és francia nyelvet és irodalmat, valamint középkori történelmet tanult. A Svájc vendégszeretetét élvező csaknem négy éve alatt a magyar misszió menekültügyi minisztériumában teljesített szolgálatot menekülttáborokat és magyarok kis csoportjait látogatva. Ő magát soha nem tekintette menekültnek, mivel nem politikai okok miatt hagyta el Magyarországot. Nem kellett volna elhagynia az országot, bár egy idősebb bencés sürgette ezt: úgy gondolta, ahogy néhány más vezető pozícióban lévő szerzetes is, hogy a magyar bencéseknek külföldön kell kolostorokat alapítaniuk, hogy segítsék a bencés rend túlélését, tekintettel a romló magyar helyzetre. (A Woodside Priory-t magát is részben hasonló megfontolásból hozták létre alapítói.) A svájci évek alatt egy francia iskolában mint tanodai felügyelő működött, mely szintén egy formája a tanári hivatásra való felkészülésnek. 1960-ban Pius atyát rendje Svájcból Kaliforniába rendelte az újonnan alapított Perjelségbe, Portola Valley-be. Folytatta tanulmányait a Stanford Egyetemen és mester fokozatot szerzett német nyelvből. Ezzel párhuzamosan, csakúgy mint Svájcban, hétvégenként plébániai feladatokat látott el és egyre jobban bekapcsolódott az iskola munkájába is. A tanítástól való visszavonulása előtt latint tanított a Priory-ban a középiskolásoknak. Bár végzettségét tekintve nem latin tanár, mindig lelkesedett a latin nyelv és annak kultúrája és történelmi jelenléte iránt. Pius atya németet és latint tanított egészen visszavonulásáig. Pius atyának sok kötelezettsége volt a Perjelség közösségében és az iskolában az elmúlt 53 év alatt, melyeket lelkiismeretesen teljesített mindig. Szolgálta a szerzetesi közösséget mint alperjel az 1970-es években és mint ügyintéző perjel 1974-1975-ig, felkérve arra, hogy a Woodside-i Perjelség és a Szent Anselm Apátság közti tárgyalásokat vezesse az egyesüléssel kapcsolatban. Az elmúlt fél évszázadban látta a Perjelség és az Iskola küzdelmeit és felvirágzását is. Nagyon szeretett tanítani. Diákjai szerették és mindig nagyra értékelték részletekbe menő odafigyelését tanulmányaik előmenetelével kapcsolatban és mindig barátságos, személyes törödését feléjük. Még visszavonult éveiben is nap mint nap figyelemmel kíséri a diákokat. Sokszor látni az iskola területén gyerekekkel körbevéve, akik nagyon szeretik "nagypapás" tudását és szeretetét.

Gyertyagyújtás - Ima a betegekért

Kérünk mindenkit, hogy imádkozzunk a betegekért, az öregekért, a haldoklókért és különösen azokért, akik egyedül, magányosan élnek. Az úr adjon nekik és közösségünk minden tagjának gyógyulást, erőt és kegyelmet.

A Misszió weboldalán a Gyertyagyújtás résznél kifejezhetjük együttérzésünket, megoszthatjuk gondolatainkat és imádkozhatunk az �rhoz. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy kérjük Isten segítségét és áldását saját és közösségünk életére.

A linkre kattintva meggyújthatunk egy virtuális gyertyát és leírhatjuk imánkat, melyet lehetőség van nyilvánosan vagy a nyilvánosság kizárásával kezelni.

A mások által nyilvánossá tett imákat elolvashatjuk és ezek a nyilvános könyörgések a vasárnapi miséken felolvasásra kerülnek.

Kérünk mindenkit, ha lehetősége van, látogasson el a weboldalunkra és ajánlja imáját a szükséget szenvedőkért. Köszönjük az imádságokat!

Gyertyagyújtás link: http://www.hungariancatholicmission.com/donate/h_lightacandle.htm

ELŐRETEKINTÉS

August 10-én Halmos Fatima ad koncertet a Priory Founder’s Hall-jában.

Augusztus 17-én, szombaton tartjuk a már hagyományosnak számító Piknikünket. Ebben az évben a Piknik a Fr. Egon Plaza-n és az Uszoda részen lesz megtartva.

Augusztus 18-án, vasárnap lesz a hagyományos Szent István ünnep a Golden Gate Park színháztermében. A szentmise 10:30-kor kezdődik, hogy időben ne ütközzön a San Francisco-i ünnepséggel.

Október 12-én kerül sor a Magyar Örökség Alapítvány vacsorájára a Priory színháztermében.

Október 20-án, vasárnap Magyarországról a Rajkó Cigányzenekart látjuk vendégül.

October 26-án "Serlegvacsora" címmel, Protestáns testvéreink megrendezésében, megemlékezünk az '56-os forradalom hőseiről.

November 9-én a már méltán híres magyar Disznótoros vacsora megrendezésére kerül sor a Priory Diák ebédlőjében.

(Az éppen aktuális események meghívóit megtalálja weboldalunkon a Híreknél, a Heti Közleményben, illetve az Aktuális Eseményeknél.)

EGYÉB EGYHÁZI ESEMÉNYEK

Ebben az évben Maurus atya távolléte alatt (július 9 - július 31) Christinel (Krisztián) Vorniku atya fogja ellátni a Misszió lelkipásztori teendőit, megtartani a magyar miséket és rendelkezésre állni más lelki szükségletekben. Krisztián atya Erdélyből jön hozzánk. Krisztián atya a Bencés közösség és a Misszió vendége lesz július 1 – augusztus 3-ig.

Magyar Szentjei ennek a negyedévnek

Minden negyedévi hírlevelünkben két magyar szentről emlékezünk meg. Ezek a szentek példát mutatnak erényeikkel, valamint az �r és az emberek iránti odaadó szolgálatukkal. Vegyünk példát és merítsünk erőt életükből.

Árpádházi Szent László

Élt: 1040 - 1095
Szenté avatása: 1192
Ünnepnapja: Június: June 27

Biography:

Életrajza: I. László Magyarország királya volt a 11. században, neki köszönhetően uralkodása alatt az ország megerősödött, béke volt és stabilitás. 1077-es trónra lépése után azonnal hozzáfogott a rendteremtéshez az országban, amely a korábbi évtizedekben sok politikai zűrzavart és káosz élt meg. Szigorú törvénykönyvet adott ki a királyi hatalom megszilárd�tásának és a tulajdon védelmének érdekében, valamint az ország érdekeinek védelmében a betolakodókkal szemben. Az ország fennállása óta először képes volt a hód�tásra. 1091-ben elfoglalta Horvátországot, miután beavatkozott az ottani belviszályokba. Az egyik leginkább figyelemre méltó teljes�tménye volt Lászlónak a kereszténység elterjesztésének politikai és pénzügyi támogatása Magyarországon. Szent László legendás alak volt, akit szerettek az alattvalói katonai bátorságáért, diplomáciai készségéért, vallásos áh�tatáért és lovagias eszményeiért. Felesége Rheinfeldi Adelhaide sváb hercegnő volt, három lányuk született. I. László uralkodása alatt avatták szentté Szent Istvánt, Szent Imre herceget és Szent Gellért püspököt. 1095. július 29-én halt meg a cseh fejedelem elleni hadjáratban szerzett betegségben. Közel húsz esztendős uralkodása alatt Magyarországon visszaáll�totta az ország politikai és gazdasági stabilitását, amely lehetővé tette, hogy az ország ne csak stagnáljon, hanem elinduljon a fejlődés és a terjeszkedés útján. 1092-ben kiadott törvénykönyve bizony�totta, László nem csak politikai vezető, de a keresztény vallás elterjesztésének is élenjárója Európában.

I. Szent István

Élt: 969 - 1038
Szenté avatása: 1083
Ünnepnapja: Június: August 20

Biography:

Életrajza: Vajk néven született Géza fejedelem és Sarolt egyetlen fiaként. Pogányságban eltöltött gyermekkora után megkeresztelkedett és felvette az István nevet, az első keresztény vértanú után. István volt Géza trónörököse, de az ő halála után meg kellett küzdenie a trónért rokonával, Koppánnyal. Mindeközben a tanácsadója Szent Asztrik kalocsai érsek lett. Az ő közvet�tésével kért koronát és áldást II. Szilveszter pápától 1000-ben. Minden valósz�nűség szerint 1001. január elsején koronázták meg Esztergomban. A felesége, a Bajor herceg lánya, Gizella volt, két fiúk született, Ottó és Imre. Ottó korai halála miatt a trónörökös Imre lett, akit már nagyon fiatal korától tan�tott a politikára és a diplomáciára az apja és Szent Gellért, emellett a hadjáratokban is részt vett. Ugyanakkor István k�vánsága sajnos nem teljesülhetett, mert Imrét vadászat közben egy vadkan halálosan megsebes�tette. István létrehozta a szuverén magyar államot és vezetése alatt a nép felvette a keresztény hitet.

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

Köszönet Szoboszlay Katalinnak Hírlevelünk angol nyelvű verziójának szerkesztéséért.

Köszönet Pius atyának a postán kiküldendő magyar nyelvű Hírlevél összeállításáért.

Köszönet Horváth Tamásnak, rendszergazdánknak, Hírlevelünk elektronikus formájának megszerkesztéséért.

Köszönet Szoboszlay Árpádnak a Misszió rendszeres támogatásáért.

LÁTOGASSA MEG WEBOLDALUNKAT

www.hungariancatholicmission.com

Weboldalunk működik és folyamatosan napra kész információval szolgál az aktuális eseményekről és a Misszióval kapcsolatos információkról. Köszönet ezért Horváth Tamásnak, rendszergazdánknak. Az oldalon - többek között - megtalálhatók mind az angol, mind a magyar aktuális és korábbi Hírleveleink is.

JÓTÉKONYSÁG

Köszönjük a Magyar Katolikus Misszió alapítványai javára tett nagylelkű felajánlásokat.

Célunk, hogy 50%-át az adományoknak alapítványaink javára fordítsuk. A maradék 50% a Magyar Katolikus Misszió számláján marad. Szándékunk, hogy a számlán lévő pénzt növeljük, hogy a jövőben gyorsabban, hatékonyabban és még több segítséget nyújtva tudjuk támogatni a rászoruló magyarokat.

Ha Ön eddig még nem adományozott alapítványainknak, arra buzdítjuk, hogy nézze meg weboldalunkon azokat, hogy képet kapjon arról mit is csinálunk és mit vállalunk. Weboldalunkon mind a hat alapítványunkról talál bemutató kisfilmeket és online hozzájárulást tehet. Nagylelkű adományával sokat tehetünk a nélkülöző magyarok megsegítésében.

Az év első felében három intézménynek nyújtottunk anyagi támogatást Magyarországon:

  1. Magyarokért a Kárpátok Gyűrűjében Alapítvány (Rászoruló magyarokat támogatnak az ország határain kívül.)
  2. Ferences Betánia Idősek Otthona (Idős rászoruló emberek gondozását végzik.)
  3. Jóakarat Óvodai Alapítvány (Óvodás gyermekek nevelését, támogatását látják el.)

ÖNKÉNTES PROGRAMUNK

Az egyik módja annak, hogy Jézus szavai szerint éljünk, hogy önkéntes segítséget nyújtunk a Magyar Katolikus Misszió szervezésében. A mai világunkban a munkaórák száma nem hogy csökkenne, de inkább nő. Önkéntes programjaink évi 5 óra segítségtől egészen évi 100 óráig terjednek. Ha Krisztus nevében segítünk, akkor az ő szavai szerint élünk. Ha Ön is szeretne segíteni és részt venni önkéntes programjainkban, kérem hívja Maurus atyát, a Misszió lelkipásztorát, vagy Zentai Ildikót a Misszió elnökét. Minden önkéntes munkával eltöltött óra nagy segítséget jelent.
Németh Maurus atya
lelkipásztor
Magyar Katolikus Misszió
Tel.: 650-851-6109
E-mail: mnemeth@prioryca.org





Zentai Ildikó
a Misszió Tanácsának elnöke
Magyar Katolikus Misszió
Tel.: 650-861-0001
E-mail: ildikoz@yahoo.com





EMLÉKEZTETÉS

A Misszió hálásan köszöni a híveknek a tagsági díj-szerű önként megajánlott évi hozzájárulásuk befizetését. Ugyanakkor emlékeztetjük a még adakozni szándékozókat, hogy adományukkal is kifejezik a Misszió közösségéhez való tartozásukat terhei viselésével. Kétszer ad, ki gyorsan ad.


Hungarian Catholic Mission Faith Hungarian Catholic Mission Culture Hungarian Catholic Mission Charity Hungarian Catholic Mission Donate


Hungarian Catholic Mission





Hungarian Catholic Mission Hungarian Catholic Mission Hungarian Catholic Mission Privacy Policy Hungarian Catholic Mission Hungarian Catholic Mission Site Map Hungarian Catholic Mission NBR Computer Consulting, LLC