2014
Nyhedsbrev Nr.108
  fruit-basket.jpg
  

NatureWise nyhedsbrev

 

 

Kære læser

Når vi står overfor udfordringer, enten i arbejdslivet eller privat, der er større end kroppen kan klare, kalder vi det stress.

Kortvarig stress er ikke skadeligt og kan næsten føles rart hvis der kommer noget godt ud af forløbet, som f.eks. en eksamen med godt resultat eller en arbejdsdeadline der nås. Ved langvarig stress, er der ubalance mellem udfordringer og vores evne til at håndtere dem. Hvis ikke kroppen får ro til at genopbygge ressourcer til et sundt niveau, udvikler vi en tilstand der kan gøre os syge; resultatet er sygdomme som allergi, type 2 sukkersyge, hjerte-karsygdom og depression.

Oxidativt stress kalder vi det når der ikke længere er balance mellem de frie radikaler og kroppens antioxidanter.

Tobaksrøg, kraftig solstråling, lægemidler, iltmangel, for megen alkohol, luftforening m.fl., er frie radikaler der skader vores celler hvis ikke vi har nok antioxidanter i kroppen til at bekæmpe og dermed forebygge sygdom; sygdom som vi typisk kalder livsstilssygdomme (hjerte-kar, cancer, alzheimers, leddegigt, sukkersyge m.v.) fordi de er forbundet med de tilvalg vi træffer i hverdagen med evt. dårlig mad, manglende motion, for lidt søvn osv.

Alle mennesker kommer ud for kortere eller længere periode i deres liv hvor udfordringer er mere end vi kan håndtere, og det er vigtigt at vi her lytter til kroppens reaktioner og efter bedste evne giver den hjælp den skal have. Den langvarige eller kroniske stress kommer oftest snigende, og vi har derfor tendens til at overse signaler.

Næringsgivende kost og rette kosttilskud, yderst vigtigt så vi kan forebygge og oprette en normal tilstand før der sker (varig) skade.

Hvis bare vi altid gav os ro til at lytte til vores behov - det ville give sygdom en langt mindre chance for at invadere os.

I denne udgave
Oxidativt stress øger risiko for knoglebrud
Akohol og brystkræft
Moderat indtag af kaffe nedsætter risiko for tidlig død
Grøn te reducere effekten af rygmarvsskade
Granatæble hæmmer inflammation
D-Vitamin påvirker æggestokkenes funktion
D-vitamins virkning på ikke-hjerterelateret operation
Højere magnesium niveau knyttet til lavere risiko for slagtilfælde
Antioxidanter beskytter mod arteriel stivhed
Links

Like me on Facebook 

 

Follow me on Twitter 

 

 Visit my blog 
Oxidativt stress øger risiko for knoglebrud
Gennem et studie på 996 postmenopausale kvinder på 60 år eller ældre, der alle deltog i "Nurses Health Study" 1989-1990, har man fundet at forhøjet oxidativ stress øger risikoen for knoglebrud markant, herunder hoftebrud.

Blodprøver blev ved tilmelding analyseret for fluorescerende oxidationsprodukter (F1OP) i plasma -en indikator for generel oxidativ belastning. Maximum1
Over en opfølgningsperiode på op til 23 år noterede man 44 hoftebrud.

Kvinder, hvis F1OP niveauer var blandt de midterste to tredjedele af gruppen havde mere end en fordoblet risiko for hoftebrud, sammenlignet med dem, hvis niveau var blandt den laveste tredjedel, og for kvinder, hvis niveau var højest, var risikoen over to og en halv gang større. Blandt de tre bølgelængder der måles, blev FlOP_320, der dannes når oxidationsprodukter reagerer med DNA i nærvær af metaller, signifikant associeret med øget risiko for hoftebrud.
Umiddelbart er dette den første prospektive undersøgelse blandt postmenopausale kvinder der viser, at oxidativt stress er en signifikant prædiktor for hoftebrud.

23 juni, 2014 The Journal of Bone og Mineral Research, Tianying Wu, MD, ph.d., fra University of Cincinnati, UC College of Medicine Department of Environmental Health.
 
SelenOxidativ stress bør som et minimum forebygges med et godt sammensat tilskud af  vitaminer- og mineraler. Hertil kan det være nødvendigt at supplere med enkelte vitaminer, mineraler eller urter, der yderligere hæmmer de frie radikaler i at oxidere og dermed ødelægge kroppens celler.Af andre tilskud kan anbefales A,-B,-C,-D-og E-vitamin, Selen og Zink er vigtige antioxidanter, samt et godt tilskud af fedtsyrer, og meget gerne fytokemikalier (plantenæringsstoffer) der har en siginifikant effekt på både forebyggelse og eliminering af oxidation. Fytokemikalier findes i plantekost i hundredevis af arter, og anvendes p.g.a deres antioxidante effekt - de går bl.a. under navne som glykosinolater, indoler, isotiocyanater, flavonoider, polyfenoler, plante-steroler, allylsulfider og limonener.En ren, gerne økologisk kost og gerne med fed fisk, grønne grønsager, nødder og frø, er at foretrække.
 
Faste regenerere immunsystemet

Alkohol og brystkræft - kan indtagelse af alkohol øge din risiko for brystkræft?

Alkohol er godt for noget og skadeligt for andet, når det gælder vores sundhed.

Som altid bør den individuelle, tænker over egne behov for forebyggelse af sygdom.

Hvad har vi med i generne, vores generelle livsstil og sundhed, mangelsymptomer og stress niveau. Hvad gør alkohol for os - nyder vi det eller er det en flugt fra virkeligheden?

I forbindelse med brystkræft er alkohol relateret til både præmenopausal og postmenopausal brystkræft, og jo mere der indtages, jo højere er risikoen. Activin

Over hvor lang en periode man drikker alkohol og hvor tidligt i livet man starter, har betydning.
Kvinder, der begyndte at drikke i en ung alder, men derefter stopper, går ned i risiko. Den største risiko ses hos kvinder, der begyndte at drikke alkohol tidligt og fortsætter.
Og det er i øvrigt ikke kun kvinder, der overdriver indtaget af alkohol og udsætter kroppen for risiko for sygdom.

Ifølge Dansk Misbrugsbehandling, er der 860.000 danskere, der drikker for  meget - dvs. at de drikker mere end den anbefalede genstandsgrænse, som er 14 genstande om ugen for kvinder og 21 for mænd. Af disse 860.000 er de ca. 250.000 alkoholafhængige.

Studier viser at der er en 17 procent øget risiko for sygdom, herunder f.eks. flere forskellige former for cancer der både rammer mænd og kvinder, ved indtagelse af blot én genstand hver anden dag. Ved ende-og tyktarmscancer, en cancerform der ses hyppigere hos mænd end hos kvinder, ser man en øget risiko ved indtagelse af 2 genstande dagligt.
Alkohols evne til at hæve østrogen niveauet i blodet, synes at forklare en del af forklaringen ved den øgede risiko. Men det vides stadig ikke med sikkerhed om det er begrænset til en stigning i østrogen, eller om der er mere i det end som så.

Udgør teenage-drikkeri en særlig potent trussel?
Her har der længe været en stigende bekymring, dels fordi unge mennesker drikker mere og fordi brystet er mere følsomt i teenageårerne. Indtil videre har man ikke set nogen massiv negativ effekt i forhold til cancer og teenageres indtag af alkohol, men et studie på 6.900 teenagere i alderen 13-20 år, foretaget henover fem år, viste at for hver genstand de unge dagligt indtog, steg risikoen for godartet brystsygdom med 50% - her skal man notere sig at nogle typer af godartet brystsygdom er en risikofaktor for senere udvikling af brystkræft.

Er du en af dem der ikke bør indtage alkohol, herunder vin, kan du stadig udnytte vindruernes sundhedsmæssige egenskaber, ved at spise de friske vindruer og/eller supplere din kost med kosttilskud som Activin® - hvor du får en kombination af hyben og vindruekerneekstrakt.

JAMA306: 18842011;J.Natl.Cancer Inst. 93: 710,2001,Pediatrics125:E1081, 2010. WalterWillett, formand for ernæringafdeling påHarvard Schoolof Public Health.

 

Activin og kræftceller 

Vindruekerne-ekstrakt beskytter sunder celler mod kemo  

Moderat indtag af kaffe nedsætter risiko for tidlig død 
Kaffe kan, når indtaget på den korrekte måde, styrke din sundhed og fysiske form, men som alt andet her i livet er det et spørgsmål om balance. Forvirringen omkring sundhedsfordelene og farerne ved at drikke kaffe stammer primært sandsynligvis fra koffein som et potent og vanedannende stof. Men vi ved at kaffebønner indeholder sundhedsfremmende stoffer, og ifølge flere studier er det blot et spørgsmål om et moderat indtag af ren, friskmalet økologisk kaffe.
Resultaterne af en metaanalyse med fokus på effekt af daglig dosis af kaffe og
risiko for død, indikerer en sammenhæng mellem øget kaffe forbrug og en lavere risiko for at dø af hjerte-kar-sygdom eller anden årsag i op til 23 år. Rødvinsresveratrol
Kaffe drikkes i pænt store mængder over stort set hele verden. På grund af sin popularitet, kan selv små helbredseffekter have betydelige konsekvenser for folkesundheden, men man skal notere sig at drikker man for meget, så kan kaffe have en negative effekt på vores helbred.
Forskere ved Karolinska Institutet i Sverige, udvalgte 21 prospektive studier, der i alt omfattede 997.464 deltagere til denne analyse. I løbet af undersøgelsens opfølgende perioder, der lå fra 7-23 år, observerede man 121.915 dødsfald.
I sammenligning med patienter, der ingen kaffe indtag havde, sås den største reduktion i risikoen for mortalitet af alle årsager i løbet af opfølgningen, blandt de der indtog fire kopper kaffe om dagen. For dødelighed som følge af kardiovaskulær sygdom, var tre kopper dagligt den bedste mængde for at opnå beskyttelse.
Kaffe indeholder fenolforbindelser der gør drikken til en væsentlig kilde til antioxidanter, der potentielt giver sundhedsmæssige fordele. Tidligere undersøgelser har dokumenteret kaffes beskyttende virkning mod Parkinsons sygdom, galdesten, selvmord, og stigninger i markører for inflammation i forbindelse med hjerte-kar-sygdomme og kræft. Resultaterne antyder, at indtagelse af kaffe bør holdes til moderate mængder, for at opnå beskyttelse mod for tidlig død.
24. august 2014 American Journal of Epidemiology

Andre analyser på kaffe har vist at indtag kan reducere smerte, forbedre udholdenhed, beskytte muskelmassen, og forbedre hukommelse.

Hvis du drikker kaffe før træning, vil den give dig et godt boost og vil kunne forstærke fordelene ved at motionere ved at stimulere energiproduktionen og fedtforbrændingen.

Kaffe er som en hel fødevare, som indeholder en bred vifte af næringsstoffer udover koffeinen. Kaffebønnen skal betragtes some en fødevare hvilket vil sige at du skal gå efter bedste kvalitet ligesom du ville med en fødevare. Og så skal du lade være med at tilsætte mælk og sukker og andre sødemidler.

Drik ikke kaffe når du er gravid og som med alt andet, skal kaffe ikke overdrives. Indtag af kaffe bør ikke overstige de 2-3 kopper og helst ikke efter kl. 15, da kaffe ellers kan have en indvirkning på kvaliteten af din nattesøvn.

De sundhedsfremmende fenoler finder du også i grøn te og tilskud som resveratrol og Cellsikker (et af mine egne ynglingstilskud), der indeholder en kombination af timian, oregano, ingefær, rosmarin, salvie, paprika, grøn te, schizandra ekstrakt acerola, citronskal, marietidsel, vindruekerneekstrakt og hvidtjørn.  
Erstat eventuel kaffen med grøn te, hvor du også finder de sygdomsforebyggende og styrkende plantestoffer. 
Læs mere om Resveratrol
Grøn te kan hjælpe med at reducere effekt af rygmarvskade

Grøn tes indhold af polyfenoler har en beskyttende virkning mod skader, der opstår efter skade på rygmarven.

Et forsøg foretaget på rygmarvsneuroner, henholdsvis normale neuroner og neuroner med oxidativ skade, og indtag af grøn te har vist store sundhedsmæssige fordele ved indtag af grøn te.

Varierende koncentrationer af polyfenoler fra grøn te blev administreret i 24 timer før vurdering af cellelevedygtighed, niveauer af malondialdehyd (en Grøn te kapsler markør for oxidativt stress) og superoxiddismutase (SOD, en antioxidant enzym, der produceres i kroppen), og ekspression af gener og proteiner, relateret til apoptose (programmeret celledød). Hos neuroner med oxidativ skade sås en reduktion i cellelevedygtighed, et forhøjet niveau af malondialdehyd og et fald i SOD. Men neuroner, der modtog en mellemliggende koncentration af polyfenoler fra grøn te, viste et højt niveau af cellulær aktivitet og en overlevelsesrate på 90%. Nedsat antal af caspase-3 og Bax (proapoptotiske proteiner), og en stigning i antiapoptotisk Bcl-2-ekspression blev observeret i celler behandlet med grøn te. Ved at behandle de skadede neuroner med polyfenoler fra grøn te, sås en sænkning i niveauet af malondialdehyd afhængig af dosis, og en stigning af superoxiddismutase (SOD).

Konklusionen er at polyfenoler fra grøn te har en beskyttende effekt rygmarvsneuroner under oxidativ stress, hvilket kan afhjælpe oxidative skader på rygmarvsneuroner og hæmme celleapoptose.

Disse resultater giver et nyt teoretisk grundlag for at reducere oxidative skader på rygmarvsneuroner efter rygmarvsskade.

15 juli 2014 Neural Regeneration Research, First Affiliated Hospital i Liaoning Medical University i Jinzhou, Kina

 

Læs mere om Grøn te Complex

Granatæble hæmmer inflammatoriske tilstande
Punicalagin, en polyfenol der findes i granatæble, hæmmer skadelig neuroinflammation der aktiveres af hjernens mikroglia, centralnervesystemets immunceller, der spiller en rolle i Alzheimers sygdom. Dette er resultatet af en undersøgelse der samtidig tyder på at behandling med granatæble/punicalagin kan bruges til andre former for inflammation, herunder det, der forekommer i Parkinsons sygdom.I en række eksperimenter, foretaget med varierende koncentrationer af punicalagin, ses en signifikant øget produktion af de Pomegranat kapsler inflammatoriske forbindelser, tumornekrosefaktor alfa, inteeukin-6 og prostaglandin E2, når celler udsættes for inflammation-inducerende middel lipopolysaccharid (LPS). Forskere fandt, at punicalagin interfererer med signalering af nuklear faktor-kappa beta (NF-KB, et protein, der er involveret i inflammation) via flere mekanismer, og resultaterne tyder på, at punicalagin hæmmer neuroinflammation i LPS-aktiverede mikroglia gennem interferens med NF-KB-signalering, hvilket igen tyder på dens potentiale som en ernæringsmæssig forebyggende strategi ved neurodegenerative sygdomme.Konklusionen er at granatæble og dets indhold af punicalagin, kan anbefales til behandling af lidelser med forekomst af neuroinflammation. Man ved allerede at regelmæssig indtagelse af granatæble har en masse sundhedsmæssige fordele - herunder forebyggelse af neuroinflammation relateret til demens, men også
forebyggelse af åreforkalkning og blodpropper, nedsættelse af muskelsmerter efter træning, forbedring af sædkvaliteten, og studier har vist at granatæblesaft kan forebygge og hæmme kræft af forskellige arter, primært på grund af sit ekstremt høje indhold af antioxidanter. 
25 August
2014 Forskere ved Englands University of Huddersfield og universitetet i Freiburg i Tyskland. 28. juli 2014 tidsskriftet Molecular Nutrition & Food Research. 

Læs mere om Granatæble Complex

D-vitamin påvirker æggestokkenes funktion
Ny forskning afslører en sammenhæng mellemnedsat D-vitamin niveauog en stigning ifollikelstimulerendehormon (FSH), der forhøjesved fald iægløsningen, der opstår i løbet af overgangsalderen.  
Forskere vedUniversity of North Carolina, Chapel Hillvurderede data fra527præmenopausale kvinderi alderen35-51 år,  deltagende i studiet National Institute of Environmental Health Sciences Uterine Fibroid Study. Lagredeplasmaprøverblev analyseret for25-hydroxyvitaminDog FSHblev målt i urinprøverindsamletinden for femdage førmenstruationelleri løbet af defem første dage afkvindernescyklus. 
Ca. 75%af deltagernehavdemangelfuldeD-vitaminniveauer under20 nanogramper milliliter(ng / ml), men for hver10ng / mLstigning iserum-vitamin D, sås et justeret14% fald i FSH hormon i urinen.
Hvad er FSH og LH og hvad gør de?Follikel Stimulerende Hormon (FSH) er et hormon, der dannes i hypofysen og som får ægblærerne (folliklerne) i D vitamin group æggestokkene til at vokse. FSH kan bruges som en slags mål for æggestokkenes kapacitet til at producere ægceller. Hvis æggestokkene er "sløve", skruer kroppen op for FSH-koncentrationen, så et højt FSH tal er tegn på nedsat funktion af æggestokkene og nedsat "æg-reserve".FSH vil være konstant forhøjet, når overgangsalderen er indtruffet.FSH (Folikel Stimulerende Hormon) påvirker æggestokkene ved menstruationens begyndelse. Et æg udvælges blandt flere i æggestokken til at blive modnet. Under denne modning dannes østrogen. Dette ses/måles ved, at koncentrationen af østrogen i blod og i urin stiger.
Konstateringen bekræfter andre undersøgelser der har fokuseret på sammenhængen mellem D-vitamin-niveauer og antimüllerian hormon (AMH), en anden indikator for kvaliteten af æggestokkenes "reserve". Æggestokkenes reserve er et begreb, der anvendes til at bestemme kapaciteten af æggestokkenes evne til at tilvejebringe ægceller, der er i stand til befrugtning der igen resulterer i en sund og vellykket graviditet.
Forskerne bag dette studie
bemærker også, at tidligere undersøgelser på sammenhængen mellem kvindens overgangsalder og niveau af D-vitamin, har dokumenteret at der er en sammenhæng mellem mangel på D-vitamin og tidlig overgangsalder. Dette tyder på at D-vitamin kan påvirke æggestokkenes "reserve", og evnen til at kunne blive gravid, også selvom kvinden har nærmet sig alderen hvor overgangsalder kan indtræffe.  
4 August 2014 Tidsskriftet Overgangsalderen 
 
D-vitamins virkning på ikke-hjerterelateret operation

D-vitamin mangel øger dødeligheden forårsaget af ikke-hjerterelateret operation, viser et nyt studie.

Der ses en sammenhæng mellem nedsat D-vitamin, og en større risiko for alvorlige komplikationer, herunder kardiovaskulære begivenheder, infektioner og dødsfald, efter nonkardia kirurgi (operation der ikke er relateret til hjertet).

For den aktuelle undersøgelse, analyserede man data fra 3.509 nonkardia-kirurgiske patienter, hvis serum 25-hydroxyvitamin D niveauer blev målt indenfor tre måneder før og senest en måned efter operationen. Utilstrækkelige niveauer af D-vitamin (10-30 nanogram per milliliter (ng / ml)) blev afsløret hos over 60% af de deltagende og mangelfulde niveauer på mindre end 10 ng / ml sås hos næsten 20% af de undersøgte.
De, hvis D-vitamin niveau var blandt den øverste femtedel af deltagerne på mere end 36 ng / mL, havde en nedsat risiko for hospitals forårsaget sygdom eller dødelighed (infektioner, og skader).

Forskerne observerede en reduktion på 7% ved alvorlige hospitalsskader i forbindelse med hver 5 ng / ml stigning i serum 25-hydroxyvitamin D.

I Danmark menes det at hver 4. patient pådrager sig en ny sygdom under hospitalsindlæggelse, hvilket resultere i mere end 182.000 ekstra sengedage. - mest almindeligt er infektioner, liggesår, medicinfejl der i værste fald føre til død (1.000-2.000 dør årlig på danske hospitaler af årsager der kunne være undgået).

Hvis D-vitamin kan nedsætte denne forekomst, så er et dagligt tilskud af D-3 vitamin både en sikker og billig hjælp. Alle der ved de skal hospitals indlægges bør styrke immunforsvaret med blandt andet D-vitamin, der er nemlig ingen garanti for at man ikke pådrager sig noget helt andet end det man kom ind med.

August 2014 Tidsskriftet Anæstesi & Analgesi, Dr Alparslan Turan og kolleger på Cleveland Clinic

 

Højere magnesium niveau knyttet til lavere risiko for slagtilfælde

Nye resultater tyder stærkt på at magnesium har en beskyttende effekt på iskæmisk slagtilfælde.Denne konklusion kommer fra en undersøgelse hvor man gennemgik et antal af kvinder der oplevede et iskæmisk slagtilfælde før juni 2006 og et tilsvarende antal kontrolpersoner med samme alder, etnicitet blandt andre faktorer. Blodprøver indsamlet mellem 1989 og 1990 blev analyseMagnesiumret for plasma-magnesium.
Deltagere, hvis magnesium niveau var blandt den laveste femtedel af deltagerne havde en 34% højere risiko for slagtilfælde, end de hvis niveau var blandt de øverste femtedel. De, hvis niveau var lavere end 0,82 mikromol per liter havde en 57% større risiko for total iskæmisk slagtilfælde, og en 66% højere risiko for trombotisk slagtilfælde  sammenlignet med de kvinder, der havde højere niveauer.
Det bemærkes også, at selvom kun 1% af kroppens magnesium findes i plasma, er niveauerne stærkt korreleret med intracellulært magnesium og kunne være en bedre indikator for mineral status end indtagelse gennem føden. Risikofaktorer for slagtilfælde, herunder diabetes og forhøjet blodtryk, er forbundet med nedsat magnesium niveau, og meget tyder på at magnesium kan forebygge blodpropper.
Konklusionen af denne undersøgelse er, at lav plasma magnesium kan være forbundet med øget risiko for iskæmisk slagtilfælde. Sunde niveauer af magnesium vil have betydelig indvirkning på folkesundheden, fordi magnesiummangel er nemt at regulere.

12. august
2014 American Heart Association tidsskrift Stroke, ("Nurses Health Study")
Magnesium er det fjerde mest almindelige stof i kroppen, som indeholder omkring 24 gram magnesium der primært befinder sig knogler, muskler og andet blødt væv. Magnesium fungere som en co-faktor ved over 300 enzymer, der arbejder med kroppens energiomsætning, nukleinsyre metabolisme og syntese af protein. Magnesium også en vigtig rolle i hjertets impulsledning og nerveimpulstransmission, og anvendes i lægemiddelindustrien som afførende middel og i behandling af mavesår.
Stort set alle kostemner indeholder magnesium, men specielt mørkegrønne grønsager, grønsager generelt, mandler, og korn er rige på magnesium.Det daglige behov menes at være 280-350mg, for henholdsvis kvinder/piger og mænd/drenge. Øget behov ses ved mangel på andre mineraler som f.eks. calcium og kalium, ved diarré, alkoholisme, slankekure, indtag af vanddrivende medicin, reumatiske lidelser, knogleskørhed, appetitløshed, kramper/spasmer, stress og nervøsitet mv.Overdosering ses yderst sjældent, men vil resultere i diarré, - eventuelt overskud vil udskilles via nyrerne.Tilskud af magnesium er et sikkert og billigt tilskud til kosten, hvis du har mangelsymptomer eller ønsker at forebygge.
 
Nedsat arteriel stivhed forbundet med tilskud af antioxidanter

Supplement med antioxidanter beskytter mod arteriel stivhed, der opstår med aldring, og som forbindes med aterosklerose, diabetes m.fl.

Tyve randomiserede forsøg som inkluderede i alt 1.909 deltagere i alderen 22-63 danner baggrund for denne konklusion.

Undersøgelsen omfattede C-vitamin og / eller E alene, eller en kombination af antioxidant vitaminer og / eller mineraler. Arteriel stivhed blev evalueret via forskellige test-metoder.
Samlet analyse af indsamlet data, viste en signifikant reduktion i arteriel stivhed forbundet med tilskud af antioxidant sammenlignet med placebo eller ingen behandling. Fordelen var mere udtalt i studier, hvor arteriel stivhed blev eksperimentelt induceret eller ved primære forebyggelse forsøg og var mere effektiv blandt dem med lavere C - og E-vitamin plasma før indtag af tilskud. Indtag af antioxidanter blev forbundet med en forbedring i arteriel stivhed uanset deltagernes alder eller længde af behandlingen.
De gavnlige virkninger af antioxidanter mod vaskulær stivhed, kan forklares ved en reduktion af de skadelige virkninger forårsaget af frie radikaler i de strukturelle og funktionelle komponenter i karvæggene. Antioxidanter inaktivere frie radikaler,og

reducere inflammation. På denne måde
beskyttes karvæggene. 
Antioxidanter øger også evnen til at optage et molekyle der virker karudvidendeog anti-inflammatorisk (nitronitrogenoxid). Arterielrespons på indtag af antioxidanttilskud erforskelligfor hvert vitamin, somtyder på, atde hver især harsærlige virkninger på karvæggen.

6. august 2014 Journal of Nutrition, Ammar W. Ashor og kolleger på Englands Newcastle University

 

Cell-E er en kombination af Hvidtjørnblade og -blomster og vitamin E (D-alpha-tocopherylsuccinat)

 

Marianne

Marianne Honoré,
Grundlægger af Naturewise og bosiddende på Long Island, NY, USA.

Jeg er uddannet Naturopath ibm, akupressur massør, zoneterapeut og er certificeret Health Counselor fra Institute of Integrative Nutrition i New York. Har efterhånden mange års erfaring med ernæringsterapi og arbejder til hverdag primært med overvægt, diabetes, sukkerafhængighed, optimal energi, passioner og målsætning.

Samtidig nyder jeg at skrive om sundhed og velvære og dele erfaringer og forskningsresultater med en trofast skare af både danske og amerikanske læsere.

Jeg er altid på jagt efter nye studier, emner, spændende opskrifter, bøger m.v., så skriv endelig hvis du har lyst at bidrage med dine erfaringer eller spørgsmål. 

Kender du nogen, du mener vil have glæde af nyhedsbrevene, er du meget velkommen til at videresende dem.  

 

Kærlig Hilsen

 

Marianne


Naturopath ibm, Health Counselor, CHHC, AADP

Naturewise Inc