2013
Nyhedsbrev Nr.94
Quinea m jordbær

NatureWise nyhedsbrev

 

 

Kære læser

 

Foråret gør noget ved os!  

 

De fleste af os føler os mere friske, glade og fuld af fornyet energi.

Mange lader også til at blive mere seksuelt opstemte i takt med at naturen blomstre på ny.

Har naturen mon skabt os således for at skabe mere liv eller er det blot de lunere temperaturer og lettere påklædning , der sætter gang i lysterne ude noget egentlig formål? Eller er det, det tiltagende forårslys der hæver produktionen af humør hormonerne?

Og hvad sker der hvis man har lysten til sex, men ikke kan gennemføre akten? Eller helt har mistet lysten, men gerne vil have den tilbage?

 

Gode råd til at sætte skub i hormonerne, kan vi klare, men partneren må du selv ud at finde.

 

Glædeligt forår! 

 

 

I denne udgave
Foråret sætter gnag i hormonerne
Hjælp til manglende sexlyst
Behandling af nedsat præstationsevne
Kosttilskud til at øge sexlysten
Hjælp til pollen allergi
Maximum og Ginseng til kræftpatienter
Links

Find us on Facebook 

 

Visit our blog 

Join Our Mailing List!


Foråret sætter gang i hormonerne

Forårssex er ikke et begreb der umiddelbart findes indenfor videnskaben. Man har ikke nogen klar konklusion på hvorfor der er en stigende lyst til sex i takt med naturens fornyelse i april og maj måned.

Fra dyreriget ved vi at foråret sætter gang i formeringen og måske er vi mennesker mere dyriske end vi gerne vil tro?

Man ved at lys påvirker hormonerne serotonin og dopamin ved at stimulere til øget produktion. Serotonin er kendt for at styre vores humør og dopamin for at skabe følelsen af velbehag. I takt med det stigende lys, sænkes produktionen af melatonin, der mestre evnen til at gøre os søvnige.

Dette alene kan være forklaringen på vores stigende energiniveau, glæde og stigende lyst til sex.

Lettere påklædning og større udsigt til de to køns forskelligheder, sætter uden tvivl også gang i kønsdrifterne hos både mænd og kvinder.

Så vores lyst til sex stiger om foråret, men vi har ikke, ifølge tidligere studier, mere sex om foråret. Mest sex foregår nemlig om efteråret, hvor den snigende kulde får os til at krybe sammen under dynen igen.

Vinterens mørke og dermed vores dalende energi, lukker langsomt ned for lysten igen og derfra kan årets cyklus tage en tur til.

Naturen har endnu engang regnet det ret smart ud.

Dr. Maryanne Fisher for Psychology Today,  Scientific American

Hjælp til manglende sexlyst  

Der findes nogle generelle årsager til manglende sexlyst, som kan være af både psykisk og fysisk art.

De psykiske årsager kan opdeles i relationelle og følelsesmæssige årsager. De følelsesmæssige årsager bunder ofte i manglende selvtillid, hæmninger, frygt for intimitet, mangel på privatliv når f.eks. forældre eller børn opholder sig lige på den anden side af væggen. Også skyldfølelse, seksuelt misbrug, overgreb, depression, sorg, træthed og især stress er alle eksempler på følelsesmæssige årsager til manglende sexlyst.

 

De relationelle årsager handler ofte om manglende kommunikation og fornyelse. Mennesker har tendens til at kede sig hvis ikke vi udforsker og udvikler os, hvilket også sker i sexlivet hvis ikke vi skaber variation. I længere forhold, er det også vigtigt at have en intimitet der ikke er styret af sex, så man ikke bliver fremmede overfor hinanden, men hele tiden ved hvor den anden er i livet.

 

Skuffelse over manglende præstation som impotens, manglende orgasme, for sen- eller tidlig udløsning eller manglende seksuel intimitet og forståelse kan på sigt føre til manglende sexlyst.

Og så er det vigtigt at have tillid til hinanden. Har der været utroskab i et forhold, kan det være svært at vinde tilliden igen og dermed give sig hen til den partner der har brudt den.

Fysiske årsager til manglende sexlyst kan være grundet ubalance i kroppens hormoner, anæmi, forhøjet blodtryk, MS (multiple sklerose), struma, medicinforbrug, alkohol og stoffer eller simpelthen ren udmattelse. Det er vigtigt at udmattelse samt andre af disse fysiske årsager kan være forårsaget af uhensigtsmæssig sammensat kost og levevis.Forhøjet indtag af sukker, hvilket er et stort problem i dag i vores del af verden, menes at være en af årsagerne til kroppens udmattelse, stigende sygdom, humørsvingninger og manglende sexlyst.

Hvordan behandles manglende sexlyst eller nedsat præstation?

Når det gælder de følelsesmæssige eller relationsmæssige årsager, er det i mange tilfælde nok at tale med sin partner eller omgivelser, mens andre tilfælde kræver professional rådgivning og behandling.

De fysiske årsager, kræver et godt kik på kost og levevis. Kan eventuel stress elimineres? Skal der kost ændringer til? Er du i underskud af essentielle næringsstoffer som fedtsyrer og D-vitamin? Får du søvn og motion nok?

Den første til at vurdere dette og tage beslutning om at lave positive ændringer, er dig selv. Du kan få hjælp fra professionelle behandlere om nødvendigt og husk at naturen har simple midler, der kan være løsningen på netop dit problem.

Det er værd at prøve, hellere før end siden, da ingen bør have problemer med noget så essentielt for mennesket som intimitet hvad enten det er af følelsesmæssig-  eller seksuel betydning.

Øget sexlyst med kost og kosttilskud
Som altid handler en sund krop om et samspil af kost, motion, søvn og en dyb følelse af at elske og være elsket.En sund kost handler om variation, hvad enten du er kødspiser eller ej, skal du sørge for at få den rette mængde, sammensætning og kvalitet af fedt, kulhydrat og protein.

 

Af sunde madtips der kan give dig ekstra energi, kan anbefales at spise friske fødevarer frem for frosne, gerne årstidens frugt og grønt og gerne økologisk. Brug friske krydderurter og masser af krydderier. Undgå for meget genopvarmet mad og gør alt hvad du kan for at undgå unødvendige tilsætningsstoffer. Undgå alle "light" produkter. Spis hellere den "ægte" vare, men i moderationer. Kik generelt på dit forbrug af kulhydrater! Spar på indtag af sukker - overdrevent indtag af sukker og kunstige sødemidler gør dig sløv og syg på sigt!

 

Om vinteren er det dejligt med varme, lidt tungere retter, men forår og sommer indbyder til lettere måltider der ikke ligger så tungt i maven og snupper aftenens energi. Aftens måltid behøver ikke at være varmt, men kan fint bestå af salat med bønner, frø, linser, nødder suppleret med fisk, kylling eller skalddyr, om ønsket.

Kanel, kardemomme, lakrids, koriander, æbler, hvidløg og friske urter som persille og basilikum, er kendt for at sætte skub i energien- herunder også lyst til sex.

Der findes mange gode og veldokumenterede kosttilskud der kan afhjælpe manglende energi- og seksuel dysfunktion.

Er det blot manglende energi generelt kan du prøve gamle kendte naturmidler som
ginseng og schizandra.  Er der derimod tale ommanglende sexlyst eller dysfunktion, så findes der en række naturlige midler, uden de bivirkninger vi for eksempel ser ved indtag af Viagra, der desværre ofte er lægens eneste tilbud.

 

Næsten hver anden danske mand rammes på et eller andet tidspunkt i livet af impotens. Dette kan være af længere eller kortere varighed, men kan være utroligt frustrerende da man jo ikke ved hvornår evnen til at gennemføre et samleje kommer igen.

L-arginin som vist her i produktet ArgininMax, er en aminosyre der er tilstede i alle proteiner. Den findes dermed især i animalske fødevarer, men er omend at finde i større mængder i et udvalg af plantefødevarer som soja, nødder og frø. Arginin Max

Kroppen er under normale omstændigheder i stand til selv at danne arginin, men produktion er dalende ved stress og traumer af forskellig art.

Arginin er en forløber til nitrogen-oxid (NO), som vi finder i alle kroppens væv. Nedsat produktion af arginin betyder nedsat NO, hvilket giver os en delvis forklaring på hvorfor arginin har betydning for sund seksuel formåen. NO udvider karvæggene og virker generelt beskyttende på vores blodkar. Det har hermed en vigtig rolle for hjerte og kredsløb men også nervesystem og generelt immunforsvar.  

I forbindelse med impotens, hvor manden lider af erektil dysfunktion eller manglende rejsning, virker arginin og dermed NO, ved at stimulere blodgennemstrømningen. Der er også studier der peger på forbedret sædkvalitet- og mobilitet.

Hos kvinder tyder studier også på at arginin/NO kan øge befrugtningsevnen. 

 

Der er en god håndfuld stimulerende tilskud, der taget sammen med arginin, blot vil forstærke effekten. Stimulerende urter som damiana, catuaba, ginkgo og ginseng kan snildt tages sammen med arginin for bedre og hurtigere resultat.  

Catuaba

Damiana Ginseng kapsler GingkoMax
 

 

Rosenrod bør afprøves af både mænd og kvinder når energi og sexlyst mangler.

Rosenrod høre ligesom russisk rod(ginseng), schizandra til gruppen af adaptogene urter.

De adaptogene urter kendetegnes bedst ved altid at forsøge at normalisere kroppens funktioner. De har evnen til at øge kroppens uspecifikke forsvar mod alle typer af stress. Virker normaliserende, men kan ikke stimulere kroppen til mere end den formår, så der opstå ikke overstimulering. Er uskadelig, også ved langtidsbrug. Kan anvendes både som et "quick fix" - en engangsdosis eller dagligt over længere tid. 

Det er vigtigt at slå fast at adaptogene urter ikke bruges som sådan til at behandle sygdom, men snarere til at give kroppen styrke og balance til at overkomme den eventuelle sygdom eller stress situation kroppen befinder sig i. Det kan være situationer som sorg, infektioner, arbejdsstress, hårdt fysisk arbejde eller stigende alder. Rhodiagra

Stress påvirker cellernes produktion af energi (ATP). Produktionen nedsættes når kroppen udmattes og resultatet bliver ubalancer i kroppen der påvirker vores immunforsvar,  

hormonbalance og det generelle, både fysiske og psykiske præstationsniveau.

 

Når det kommer til ønsket om et bedre sexliv, har undersøgelser konkluderet at rosenrod har en særdeles positiv effekt på nedsat sex-lyst, impotens og for tidlig sædafgang.

Samtidig har talrige videnskabelige undersøgelser vist at rosenrod hjælper til bedre modstandskraft og mere både mental og fysisk energi. Rosenrod afhjælper og anvendes som et adaptogen, i behandling af depression, nervøsitet, hormonel ubalance, fedme, Parkinson's syge, Alzheimers, lupus, multipel sklerose, ADD & ADHD, hukommelsessvigt, cancer, diabetes, tandkødslidelser, nedsat hørelse og generel svækkelse af immunforsvaret. Desuden forebygger Rosenrod, pga. sit indhold af fenoler, sygdomme i hjerte- og kredsløb, herunder forhøjet kolesterol og hjerteanfald og giver generelt et bedre blodkredsløb.

Er der problemer med sexlyst eller anden dysfunktion forårsaget af sygdom i hjerte- og kredsløb, depression, forhøjet blodtryk, MS med videre, bør disse behandles og føres under kontrol før man fokusere på andet. Disse kræver individuel opmærksomhed hvor man bør søge råd hos læge eller anden professionel behandler.

Brug for hjælp til foråret allergiske reaktioner?

Har du allerede mærket noget til de første tegn på forårsallergi?

 

En allergisk reaktion udløses af et eller flere allergener.  Allergener findes overalt i fødevarer, i hjemmet, i naturen og ting vi arbejder med kan være allergener.

Typiske allergener er husstøvmider, dyrehår, insektstik, pollen, parfume og tilsætningsstoffer.

Allergi kan være arveligt, men det kan også være et tegn på at man har været udsat for det pågældende allergen i for kraftige mængder over længere tid eller at kroppens immunforsvar simpelthen ikke kan klare mere "forurening". Det menes at 2 ud af 10 personer oplever en eller anden form for allergi i forskellig grad, af kortere eller længere varighed.

Fælles for de forskellige allergiformer er at de skyldes en overfølsomhed overfor ting i vores omgivelser der ellers normalt er harmløse. En allergisk reaktion udløses ved at kroppen danner større mængder antistof i et forsøg på at bekæmpe det uønskede.

Overproduktionen af antistof resulterer i symptomer som udslæt på huden, eksem og fødevareallergi der kan være så kraftig at det i værste tilfælde kan være livstruende.

Nogle udvikler høfeber som påvirker luftvejene i en sådan grad at der udvikles astma.

 

Pollenallergi - høfeber

Pollenallergi eller høfeber som det oftest kaldes, strækker sig fra marts til september og opdeles i forårs-, sommer- og efterårs høfeber.

Pollen er blomsterstøv, der findes i enhver blomstrende plante og de pollen der medfører allergi er oftest de lette luftbårne fra græs, ukrudt og træer som birk og bynke.

Hos en person med pollenallergi vil kontakt med et af disse pollen via næsens, øjnenes eller bronkiernes slimhinder give en allergisk reaktion.

Histamin tilhører en gruppe af stoffer, der benævnes biogene aminer (eks.tyramin, phenylethylamin, dopamin, tryptamin, serotonin, putrescin, cadaverin, spermidin, spermin og agmatin). 

Histamin frigøres ud fra immunreaktioner der reagerer uhensigtsmæssigt. Histamin findes i vores væv i små ansamlinger og aktiveres når antistof kobler sig til antigener. En række reaktioner sættes herved i gang, de små kapillærer udvides og gør karvæggene gennemtrængelige for plasma.

Slimhinder og hud reagerer med ødemer og kløe, der skyldes histaminets irritation af

nerveenderne. Kraftig akut udskillelse af histamin kan føre til et dødeligt allergisk anfald, også kaldet anafylaktisk chok.

Naturlige fødevarer

De biogene aminer findes naturligt i mange fødevarer. Lave indhold af biogene aminer er normalt  ikke en sundhedsmæssig risiko for mennesker, men hvis man spiser fødevarer med højt indhold af disse stoffer, kan man få akutte symptomer på forgiftning.

Histamin og andre biogene aminer kan forekomme i forhøjede mængder i for eksempel  rødvin, ost, spegepølse, surmælksprodukter og visse fisk.

Krydsreaktion - Visse fødevarer indeholder allergene stoffer, der hvis man lider af pollenallergi, kan give allergiske reaktioner som kløe i gane og svælg. Dette skyldes at kroppen forveksler fødevareallergenet med pollenallergenet og en såkaldt krydsreaktion opstår.

Birkepollen krydsreagere for eksempel med  æbler, nødder og kartofler og græspollen med tomater, appelsiner og jordnødder blandt flere. 

Krydsreaktion er ikke det samme som en fødevareallergi og er ikke en farlig tilstand om end meget ubehagelig.

Naturlig hjælp at hente ved pollenallergi

Mange føler sig fristede til at tage et receptfrit antihistamin, måske endda en vaccine, for at slippe for generne ved pollenallergi. Der findes dog både sunde og naturlige alternativer, der ikke blot nedsætter gener ved pollenallergi, men som også kan rette op på årsagen til, at dit immunforsvar overreagerer. Allergi er oftest tegn på forurening af kroppen og at det er tid til både udrensning og genopbygning.

Et stærkt immunforsvar er den vigtigste faktor når det gælder forebyggelse og afhjælpning af allergier.

Styrk immunforsvaret

Undgå eller nedsæt stress faktorer. Specielt følelsesmæssig stress og negative tanker kan svække immunforsvaret.

Undgå fødevarer der giver intolerance. Det kan være en fordel at tage en periode med veganer- eller vegetar kost.

Husk ekstra tilskud af vitaminer og mineraler da en veganer kost, der ikke er korrekt sammensat, kan give mangeltilstande.

Køb økologisk - undgå eller begræns fødevarer som indeholder unødvendige tilsætningsstoffer som farvestoffer, belastende konserveringsmidler, kunstige sødemidler, sprøjterester m.v. De fleste af disse tilsætningsstoffer er ikke naturlige for kroppen, og dræner dermed store dele af immunforsvarets kapacitet.

Skær ned på korn, sukker og stimulanser som kaffe, sodavand, tobak og alkohol.

Hvis du føler, at det er noget i din kost, der svækker dit immunforsvar og gør dig sensitiv overfor eksempelvis pollen, så udeluk de fødevarer, der typisk forårsager intolerance eller fremprovokerer pollenallergi som f.eks. kornprodukter - specielt hvede, mælk-og mejeriprodukter samt frugtjuice.

Sørg for uforstyrret søvn og gerne 8-9 timer i døgnet.

Motion - blot 30 min 2 gange om ugen er gavnligt for immunforsvaret, selvom det klart er at anbefale at du får rørt dig hver dag.

Frisk luft og dagslys, især nu hvor solen kraft bliver stærkere og du kan tanke D-vitamin, bør prioriteres dagligt. Snup cyklen på arbejde hvis du kan, gå ture med familien eller en ven, spis frokosten udenfor på arbejdet om muligt osv.

Der er mange relevante næringsstoffer og urter der har indvirkning på immunforsvar og

udvikling eller helbredelse af allergi. Kosttilskud af god kvalitet, er behandlet således at de ikke belaster fordøjelsen, er let optagelige, styrkende og dermed heller ikke belastende på luftvejene.

Herunder er nævnt produkter jeg selv har anvendt til klienter med god erfaring.  

 

Essentielle Omega-3 fedtsyrer

De essentielle fedtsyrer EPA og DHA, der findes i hørfrø, fiske- og  

krilloliePerfect balancehæmmer  produktion af de inflammations-fremkaldende kemikalier i kroppen (prostaglandin E2 og cytokiner) og kan reducere både allergiske og inflammatoriske reaktioner. Desuden er der en direkte sammenhæng mellem indtag af omega-3 fedtsyrer og lindring af astma.

 Dosis: Ved svære tilfælde af allergi ses dosis på 10-20gr EPA/DHA omega-3 fedtsyrer.

Ved dosis så høje anbefales det at vælge flydende olie eller i kombination med kapsler, da et indtag på f.eks.18 gelatine kapsler kan give irritation hos en allergiker. 

De flydende olier kan også integreres i madlavningen som f.eks.  salatdressing, i grød, smoothies m.v.

1-3 spsk. hørfrø olie dagligt og/eller en håndfuld valnødder (NB - ikke ved nødde allergi) ) er også en god kilde til  omega-3 fedtsyrerne.

Forskere har konkluderet at hvis man som kvinde med svær pollenallergi eller astma, indtager fiskeolie under graviditet, nedsættes børnenes risiko for  at udvikle pollenallergi markant.  Krill Flax

Flere studier peger på at des tidligere vi indtager tilskud af d  e gavnlige  fedtsyrer, des større forebyggende effekt har de.

Må jeg endnu engang gøre opmærksom på hvor vigtigt disse essentielle fedtsyrer er for begge køn, men at alle kvinder bør tage omega-3 f  edtsyrer i forbindelse med graviditet. 

Journal Allergy Clinical Immunology December, 2003;

112(6):1178 , Reuters January 16, 2004

 

Bio Flax

Krill Maxiflor  

Perfect Balance 

 

Probiotics styrker fordøjelse- og immunforsvar 

Et sundt immunforsvar hænger sammen med en sund tarm.  

Er tarm og fordøjelse ikke velfungerende med det rette samspil mellem gode og mindre gode bakterier, er der grobund for vækst af svamp, virus og bakterier med risiko for allergi og andre sygdomme.

Ved pollenallergi og andre allergier bør der gives tilskud af probiotiske produkter.

Brottrunk

Maxiflor

 

A-vitamin - styrker immunforsvaret og lindre irriterede slimhinder. 

Terapidosis er 25.000-50.000 i.e. (5.000-10.000 mcg) og mangelsymptomer er netop allergi, infektioner, hudproblemer, natteblindhed, migræne og træthed. A-vitamin

Tilskud af A-vitamin bør kombineres med tilskud af mineralet zink. Zink bruges også ved nedsat immunforsvar så ekstra tilskud på 30-60mg, alt efter indhold i multi-vitamin og mineraltilskud.

 

C-vitamin - fungerer som et mildt antihistamin og reducerer symptomer på allergi uden bivirkninger. Allergi mod pollen, støv, fødevarer og svamp kan markant nedsættes ved dagligt tilskud af C-vitamin. Dog har flere placebo kontrollerede studier vist at

tilskud af C-vitamin under 2gr ikke reducerer symptomerne. 

Terapidosis er 2gr-10gr - behandling med op til 50gr anvendes også. Mega C

Ved lettere allergier tages 3-10gr C-vitamin fordelt på dagen og ved svære allergier kan det være nødvendigt at tage 30-50gr.  Man  bør ikke begynde at selvdosere i så høje mængder! Få hjælp fra læge eller anden professionel behandler.  Behandler vil anbefale at optrappe dit indtag af C-vitamin gradvist, indtil du mærker lindring i symptomer. Stop optrapningen når kroppen har nået sin evne til at absorberer C-vitamin, hvilket den viser ved at reagere med løs afføring.

Symptomer på mangel af C-vitamin er: infektioner, stress, blå mærker, næseblod, blodudtrædelser, kar sprængninger i huden, parodontose, dårlig fordøjelse og cancer.

 

Mega-C

 

E vitamin - flere studier af patienter med pollenallergi i traditionel behandling visE vitaminer, at

et tilskud af 500 mg E-vitamin kan reducerer de værste symptomer med 23 %  sammenlignet med patienter der gennemgår traditionel  medicinsk behandling med pollenallergi eller får placebo.

E-vitamin er en vigtig antioxidant og dermed vigtig for immunforsvaret.

Terapidosis er 500-2.000 mg og klassiske mangelsymptomer er allergi, eksem, hudproblemer, hormonelle problemer som abort, PMS og menstruationsbesvær. Kredsløbsproblemer som åreforkalkning, åreknuder, årebetændelse og hjerteproblemer.

Stærkt naturligt E-vitamin  

 

Carotenoider  - en del af planternes farvepigmenter, hvoraf de fleste bedst kender beta- 

caroten. Der findes ikke umiddelbart studier der beviser carotenoidernes effekt på høfeber, men hos mennesker med en kost lav på carotenoider ses en hyppigere tendens til inflammationer i luftvejene.

Da carotenoider er gavnlige for så mange andre tilstande, er et forstadie til A-vitamin, forebygger Betacarotensoleksem, solforbrænding, cancer m.m., vil jeg klart anbefale at integrerer

carotenoiderne i den daglige kost. Gode kilder er kål, spinat, gulerødder, græskar, sød

kartoffel og abrikoser.

Tilskud af enkelte vitaminer og mineraler bør altid kombineres med et multivitamin- og mineral produkt.

Dunaliella

 

Pollen Granulat 

- det lyder måske underligt at skulle indtage blomsterpollBioPollenen hvis man er allergisk overfor pollen! Men et produkt som Pollen Aktiv

Amisan

Granulat, er lavet af blomsterpollen indsamlet af arbejdsbier og indeholder en suveræn sammensætning af næringsstoffer og æteriske olier der virker antibiotisk.  Denne sammensætning e
r gavnlig mod et sensitivt fordøjelsessystem, leverlidelser, prostatalidelser og altså også pollenallergi. Pollen granulat kan også anvendes til at øge
 
stofskifte, energiniveau og koncentrationsevne. 

 

Vagtelæg indeholder et protein (glykoprotein), som ikke er fundet i

andre fugles æg. Dette protein har vist sig at hæmme produktionen af immuglobin IgE og dermed frigivelse af histamin-det allergi-udløsende hormon, hvilket er gavnligt for både allergikere og astmatikere, der har et markant forhøjet niveau af Immuglobin IgE.

Amisan er et gærfrit produkt fremstillet af B. Mina vagtelæg og kan tages af både børn og voksne. Er man allergisk overfor æg bør man være forsigtig eller undlade brug af Amisan.

 

MSM (methyl sulfonylmethan)

MSM er en naturlig forekommende svovl forbindelse der findes i alle levende organismer og hos mennesker er MSM det ottende mest udbredte mineral. MSM pulver

Man har observeret at vores celler er markant mere hårde og stive ved mangel på MSM. Denne hårdhed hæmmer den naturlige udveksling og udskillelse af frie radikaler, allergener og fremmede proteiner.

Tidligere studier viser en signifikant reduktion af allergiske reaktioner, i både øvre og nedre luftveje, ved daglig indtagelse af 1300mg MSM 2 gange dagligt i 30 dage.

Dosis:2-6gr. pulver oprørt i væske.

MSM anvendes også til: astma, gigt, inflammationer og smerter i forbindelse med

inflammation, hudproblemer og eksemer, cancer - specielt tyktarms- og bryst cancer.

Bio Lignisul MSM

Maximum + Ginseng kan hjælpe kræftpatienter

Maximum1Som nævnt tidligere, har nyere studier vist, at indtag af et multivitamin/mineral tilskud, kan sænke risikoen for kræft hos mænd med 8%. Samtidig har ginseng i et studie fra Mayo Clinic Cancer Center vist at kunne afhjælpe den udprægede træthed mange cancerpatienter oplever under traditionel behandling af deres sygdom.   


Et tilskud som Maximum Extra indeholder ikke kun de essentielle vitaminer og  mineraler, men også sundhedsfremmende, fordøjelses-, energi- og immunstyrkende plante substanser som; gelé royal, guarana, spirulina, chlorella, grøn byg, ingefær, ginseng og aloe vera juice. Denne kombination af urter giver et godt og stærkt fundament af næringsstoffer som supplement til en sund og varieret kost.  

American Society of Clinical Oncology. Mayo Clinic Cancer Center, Minnesota, USA.   

 

Marianne

Jeg er altid på jagt efter nye studier, emner, spændende opskrifter, bøger m.v., så skriv endelig hvis du har lyst at  bidrage med dine erfaringer eller spørgsmål. Du er også meget  velkommen til at gå direkte til min blog hvor du kan kommenterer på det skrevne.

Kender du nogen, du mener vil have glæde af nyhedsbrevene, er du meget velkommen til at videresende dem.  

 

Kærlig Hilsen

 

Marianne


Naturopath ibm, Health Counselor, CHHC, AADP

Naturewise Inc