2013
Nyhedsbrev Nr.92
Granat�ble

NatureWise nyhedsbrev


Kære læser

Februar er traditionelt årets koldeste måned.

Huden er træt af kulde og blæst, du er træt af de korte mørke dage og både krop og sind trænger til lidt fornyet energi.
Måske er du midt i en forkølelse, måske endda en influenza eller kæmper med at komme ovenpå efter sygdom forårsaget af vinterens bakterier og vira. Ligesom naturen udsætter os for risici, tilbyder den også rigelige muligheder for forebyggelse og helbredelse.
Lyt til kroppens behov. Sørg for frisk luft og motion, men også ekstra hvile når behovet melder sig. Restituering hjælpes godt på vej med god mad, rigelig med væske og uforstyrret søvn. Gode kosttilskud kan anbefales hvis man gerne vil forebygge eller vil forkorte sygdomsperioden. 
 
Og så er der lys forude! Dagen er nemlig tiltaget med mere end 3 timer!

Og med marts måned lige om hjørnet kommer fuglefløjt og mere lys.

 

 

 

 

I denne udgave
Få succes med dine mål
Det berømte og berygtede nytårsfortsæt
Kick-Start dit vægttab
Motion er den bedste løsning
Overvægt og fedme slår os ihjel
Kanel og metabolks syndrom
Alfa-Liponsyre og diabetes
Mad Fokus - Gurkemeje
Gurkemeje Smoothie
Links

Find us on Facebook 

 

Visit our blog 

 

 

Join Our Mailing List!


 Et simpelt råd til den tørre vinterhud
 

Kokos - eller palmeolie, er et par af mine favoritter når det kommer til behandling af tør hud. Ja, faktisk kan de begge bruges til mere end de fleste aner.

 

Her er en række af mine råd, måske du har andre erfaringer - i så fald, vil jeg meget gerne høre om dem.

 

Vask dit ansigt med palmeolie morgen og aften. Det forhindre tør hud og min erfaring er, at tendens til uren hud mindskes eller forsvinder helt.

 

Palmeolie er også den perfekte øjenmake-up fjerner. En ganske lille mængde olie på en let våd vaskeklud eller vatrondel, fjerner øjenmake-up og makeup hurtigere end andre, ofte dyre make-up fjernere, jeg har prøvet.

 

Brug olien som fugtighed til både ansigt og krop.  

Da både kokos- og palmeolie har vist sig at have en forebyggende effekt på mund- og tandbakterier og dermed karies, kan det anbefales at børste tænderne i olien efter almindelig tandbørstning med tandpasta. Tænder og mund føles fantastisk rene bagefter.

 

Brug også palmeolie som barbercreme, dette gælder både mænd og kvinder. Det efterlader huden langt blødere end almindelige barbercremer og fungere samtidig som Palmeolie fugtighedscreme eller "aftershave" creme.

Også til behandling af tørt hår eller hårspidser, er palmeolie fantastisk. Cirka en gang om måneden, især hvis du har langt hår, kommer du palmeolien i dit nyvaskede våde hår og lader det sidde i så lang tid du synes passende, for eksempel natten over. Næste morgen kommer du shampoo i først og skyller efterfølgende godt igennem. Det kan være at du skal vaske af et par omgange for at håret ikke føles fedtet, men bagefter har du det lækreste silkebløde hår.

 

Og så et råd, som de fleste vil have glæde af om vinteren, palmeolie som læbepomade! Kom lidt palmeolie over i en lille beholder og brug den som læbepomade efter behov.   Palmeolie har et smeltepunkt på 33-40 grader, er halvfast ved stuetemperatur og derfor nem at håndtere som creme og læbepomade om vinteren.

 

Ved brug af ren palmeolie kan du have god samvittighed, der er nemlig ingen tilsætningsstoffer overhovedet, så der er ingen grimme unødvendige stoffer der får lov at trænge igennem din hud, som ved mange andre hudplejemidler og cremer. 

Jeg anbefaler stærkt at du køber en økologisk kvalitet som for eksempPalmeolieel Rød Palmeolie fra Vitaquell, der meget vigtigt også er RSPO-certificeret. RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) organisationen, er garant for at produktion af palmeolie foregår under forhold som tager mest muligt hensyn til miljøet. Der bliver dermed ikke fældet eller afbrændt  regnskove for at give plads til palmeplantager. I stedet beplantes udelukkende områder som også tidligere er blevet anvendt til landbrug. En certificeret producent vurderes løbende af RSPO for at sikre at de til stadighed opfylder certificeringskravene.

Palmeolie laves af oliepalmens frugter (Elaesis Guineensis) er rig på E-vitamin og linolsyre. Tåler høj opvarmning og kan bruges i madlavning.

Andre facts om palmeolie:

Er en af de mest anvendte vegetabilske olier i verden

Har en neutral smag

Sælges både raffineret og uraffineret. Sidstnævnte har en naturlig smuk dybrød farve.

Indeholder 50% mættet og 50% umættet fedt, hvilket gør, at olien er halvfast ved stuetemperatur.

På grund af den naturlige balance mellem mættede og umættede fedtsyrer er det unødvendigt at hydrogenere palmeolie

Den mættede fedtsyre, som udgør halvdelen af palmeolie, påvirker ikke kroppens kolesterolniveau negativt

Indeholder ikke transfedt

Har en bedre fedtsyresammensætning end animalsk fedt

Har et højt indhold af antioxidanter, herunder en blanding af naturlige E-vitaminer (tocopheroler og tocotrienoler) samt carotener

Er oxidativt stabil - også ved høje temperature

Har lang holdbarhed

Gode Tips til et Sundt Hjerte

 

Februar er måneden med fokus på et sundt hjerte og kredsløb her i USA.

 

Da hjerte- og kredsløbssygdomme er et stort problem også i Danmark, er det på sin plads at dele ud af de gode råd der forholdsvis simpelt kan sikre dig et sundt hjerte-kredsløb!

 

Kost, søvn og motion - hvordan styrker og beskytter du dit hjerte lige her og nu? Svaret er ganske enkelt - ved at føre en sund livsstil. Selv små ændringer kan gøre en stor forskel og fakta er at mindst 90% af de hjertefald der registreres, kunne være undgået ved blot at ændre lidt på levevis.

En kost baseret på frugt og grønt, fuldkorn, fisk og bælgfrug i kombination med moderate mængder alkohol (eller indtag af resveratrol), motion, opretholdelse af sund kropsvægt og nul tobaksrygning giver en 92% nedsat risiko for hjerteanfald sammenlignet med de der har en mindre sund levevis. Q10

Kend dine tal

Et besøg hos lægen hvor niveau af kolesterol og triglycerid kontrolleres, er at anbefale.

Så kend dine tal og juster din levevis efter dem.

Måling af LDL (det "lede" kolesterol) og HDL (det hjertevenlige kolesterol), Total Kolesterol, blodtryk, BMI (Body Mass Index) og kropsvægt, bør kontrolleres ved det årlige besøg hos lægen. Også niveau af triglycerider, der bør ligge under 150, fortæller meget om din tilstand. De er nemlig markør for både hjertesygdomme og diabetes.

Gå efter nødder og plante-steroler
Dit hjerte vil elske dig, hvis du dagligt spiser nødder. Blot seks valnødder før frokost og aftensmad, kan gøre en stor forskel.

Valnødder er rige på omega-3 fedtsyrer, som bidrager til at mindske betændelse i arterierne omkring dit hjerte, så de holder dit hjerte fungerer længere og bedre. Valnødder og nødder i al almindelig, giver også en god mæthed, så du er mindre tilbøjelig til at spise for meget under måltiderne.
Andre nødder, såsom jordnødder, macadamia nødder og mandler er en rig kilde til plantesteroler, der blokerer optagelse af kolesterol i tarmene. Undersøgelser har vist, at kost beriget med plantesteroler sænker LDL kolesterol. Bare 2-3 gram om dagen sænker LDL kolesterol med 6-15%, uden at det påvirker HDL-kolesterol eller triglycerider. Steroler findes i alle vegetabilske fødevarer, men de højeste koncentrationer findes i uraffinerede olier, såsom planteolier og nødder. 

Undgå så vidt muligt at tage statiner - omkostningerne er større end udbyttet, så gør dig din research inden du kaster dig ud i medicinsk behandling af forhøjet kolesterol. Omlægning af kost og motion sammen med et par gode kosttilskud, er en langt bedre behandling.

Afstress dit hjerte

Slip TV, computer og diverse andre elektroniske apparater og giv dig selv lidt ro.

15 - 60 minutters ro om dagen vil afhjælpe forhøjet blodtryk og puls og sænke niveau af stresshormonet kortisol.

Del dit hjerte med andre

Vi ved at motion forebygger sygdom og giver velvære, men kan du oven i købet motioner med en partner eller på et hold, så er det endnu bedre.

Gerne op til en time dagligt, en husk at lidt er bedre end intet!

Generelt klare vi os bedre hvis vi er sociale - samvær med vores partner, venner, familie, kirke og eller andre sociale events, kan beviseligt sænke vores blodtryk og dermed risikoen for hjerteproblemer. Alfa lipon

Også frivilligt arbejde i for eksempel en velgørende organisation, øger dit velvære og virker sygdomsforebyggende.
Nul tobak

Det er aldrig for sent at stoppe!

Blot et år efter du er stoppet, er din risiko for hjertesygdom halveret og efter 10 år er din risiko ikke større end hos en 100% ikke-ryger. Husk at også passiv rygning har betydning så hold dig væk fra rygere eller endnu bedre; hjælp dem til at stoppe,
Alkohol - lidt med godt

Et glas alkohol (gerne rødvin) for kvinder og maks. to for mænd, kan anbefales til at reducere risiko for hjertesygdomme.

Vil du gerne helt undgå alkohol, så tag et tilskud af resveratrol - det stof i rødvin, der forebygger kredsløbslidelser.

Alkohol er ikke "jo mere, des bedre" - alkohol har kun fordele i små mængder. Misbrug har blot den modsatte virkning.

Taljemål siger noget om hjertets sundhed

Sund kropsvægt forebygger sygdom og data siger at et talje-omfang under 89cm hos kvinder og 100cm hos mænd, forebygger hjertesygdomme og diabetes. 

Sørg for aktivitet - find sjippetovet frem og dans dig til en fin talje og tag samtidig at skær ned på hvidt brød, pasta og sukker. Activin

Mindre salt giver lavere blodtryk 
Forhøjet blodtryk er en stor risikofaktor for hjertesygdom, og reduceret indtag af salt kan medvirke til at sænke blodtrykket. Kog med urter i stedet for salt, og sørg for at læse varedeklarationer for at se, hvor meget salt der er tilsat de tilberedte fødevarer.

Målet bør være at indtage mindre end 2,3 gram salt om dagen.

Sov dig hjerteglad

Folk, der sover mindre end syv timer om natten, har øget risiko for forhøjet blodtryk og højere niveauer af stresshormonet kortisol, hvilket gør arterierne mere sårbare overfor ophobning af plak. Faktisk at de seneste forskningsresultater viser folk, der ikke får nok søvn er mere end dobbelt så tilbøjelige som andre til at dø af hjertesygdom.

Prøv at undgå koffein efter aftensmad og find et stress-fri ritual inden sengetid. For eksempel er det bedre at tage et langt bad end at betale dine regninger lige før sengetid.

Dr. Nieca Goldberg, MD, forfatter og medicinsk direktør ved New York Universitets "Dame Heart Program".

 

Q10 

Rødvins Resveratrol - Det Franske Paradoks

Valnødder forbedre sædkvaliteten hos unge mænd

 

Valnødder går under gruppen af de såkaldte "superfoods" og bestemt ikke uden grund. Valnøddeolie Specielt sammensætningen af essentielle fedtsyrer, har vist sig yderst effektiv på vores sundhed. Netop disse fedtsyrer, der er yderst hjertevenlige, har for nylig vist sig også at have en positiv indvirkning på sædkvaliteten hos unge mænd.

 

Undersøgelsen omfattede 117 raske mænd i alderen 21-35 år, alle med indtag af en vestlig kost. Halvdelen af forsøgsgruppen fik dagligt tillagt 75gram valnødder til deres kost, en mængde der tidligere bevist, ikke påvirker vores vægt. Den anden halvdel blev bedt om ikke at indtage nogen former for nødder hen over forsøgsperioden på 12 uger.

Kvalitet af sæd, sædens levetid, BMI og generelt aktivitetsniveau blev evalueret ved start og slutning af forsøget. Mens BMI (Body Mass Index) og aktivitetsniveau ikke ændrede sig nævneværdigt hos begge grupper under forsøgsperioden, sås tydeligt en stigning i niveau af ALA- og Omega-6 fedtsyrer hos de mænd der indtog valnødder. Man fandt også en betydelig forbedret sædkvalitet med øget levetid og færre kromosomfejl. Forskerne konkludere at dagligt indtag af 75gram valnødder, forbedre sædkvaliteten, sædens bevægelighed og normalitet, hos unge raske mænd, der lever af en vestlig kost. Valnødder er rige på α-linolensyre (ALA), en omega-3 fedtsyre som også findes i hørfrøolie 15. august 2012 i tidsskriftet Biology of Reproduction, forskere fra "University of California", Los Angeles
 
Flax/hørfrø¸
Sådan booster du din vinterenergi

Småtræt, uoplagt og halv-deprimeret i vintermånederne? Helt normalt, men ikke nødvendigvis noget man skal finde sig i.

En god start på dagen, er en god nats uforstyrret søvn, gerne 8-10 timer. Hvis du tilmed formår at svinge benene ud over sengekanten og tænke "det bliver en god dag" og er så heldig at have en du elsker ved siden af du kan kysse god morgen, så kan det ikke gå helt galt.

Hvis du ikke er til en morgen løbetur i frisk luft, så smæk vinduet op og snup et par dybe indåndinger. Super D 85mcg

Snup et brusebad med skiftevis varm og kold vand, så vækkes blodomløbet og du kan bedre tackle kulden der venter udenfor.

Dernæst et stort glas frisk vand og dagen er startet godt!

Som beskrevet i tidligere nyhedsbreve, så hjælper det at have styr på tid og opgaver, så man primært fokusere på det man skal, det man er passioneret om og ikke lade sig forstyrre af alverdens ligegyldig "støj".

Sund og varieret kost, gerne baseret på årstidens frugt og grønt og ikke mindst nødder og frø, der kan tilføre gode fedtsyrer, der blandt andet kan omsættes til varme, er at foretrække.

 

Har du hertil brug for yderligere et løft, så start med et tilskud af D3-vitamin.
Vindstyrke 12 I den mørke tid er alt for mange af os, små-deprimerede og slatne. Årsagen kan nemt være mangel på D-vitamin. Om sommeren får vi D-vitamin fra solen, men i vintermånederne hvor solen kun er fremme ganske lidt og med langt mindre kraft end om sommeren, risikere vi at komme i D-vitamin mangel.

Hvis du ikke trives og føler dig energiforladt, så få målt dit niveau af D-vitamin i blodet, hos din læge. Tag tilskud fra 20-100 mcg daglig, alt efter hvor stort et underskud du har. D-vitamin er ren solskin for krop og sind og styrker kroppens generelle forsvar herunder også forebyggelse af kræft.

 

Af andre energi boostere kan nævnes tilskud som Ginseng, Schizandra og Rosenrod

På de helt hårde dage, hvor sengen ikke vil slippe kan du starte dagen med en "snaps" af Vindstyrke 12. Denne tonic er en ren energi bombe baseret på en kombination af   ginseng (koreansk og sibirisk), schizandra, blomsterpollen, gele royal og guarana. Det er ikke en tonic der bør tages dagligt i lange perioder og ej heller for tæt på sengetid, men energi det får du med garanti når intet andet virker!

Rosenrod får bugt med stress og dårligt humør

D-vitamins anti-cancer mekanisme menes at være klarlagt 

 

At D-vitamin er nødvendigt for et stærkt immunforsvar, sunde knogler, godt humør og har forebyggende effekt på visse cancertyper, er i dag fastlagt. Dog har videnskaben været i tvivl om sammenhængen mellem højere D-vitamin niveau og lavere forekomst af kræft.

Nu ser det ud til at et hold forskere fra Montreal er kommet nærmere en forklaring der kan belyse hvilken funktion D-vitamin har i forhold til kræft-forebyggelse.

Forsøgene viste at den aktive form af D-vitamin, 1,25-dihydroxyvitamin D, forhindre produktion og funktion af cMYK, en transskriptionsfaktor* involveret i celledeling og som ses aktiv i mindst 50% af de eksisterende cancertyper.

D-vitamin undertrykker simpelthen cMYK proteinet og samtidig fandt man også en øget produktion af proteinet MXD1, der er antagonist til cMYK.

Det pågældende forskerhold har i årevis været dedikeret til forskning i D-vitamins molekylære mekanismer, specielt i forhold til påvirkning af kræftceller og specielt evnen til at stoppe celleformering. D vitamin group

Konklusionen er at D-vitamin styrer produktionen og nedbrydningen af proteinet cMYK. Endnu vigtigere er, at D-vitamin  stimulerer produktion af cMYKs antagonist, MXD1, der hovedsageligt hæmmer cMYCs funktion.

D-vitamin bremser hermed udviklingen af celler fra præmaligne til maligne tilstande og holder ganske enkelt cellespredningen i skak.

Forskerne anbefaler kraftigt, at man året rundt sørger for at opretholde et sundt niveau af D-vitamin og man håber at dette forsøg vil resultere i større velkontrollerede forsøg med D-vitamin som en del af fremtidens behandling af kræft.

*transkriptionsfaktorer. En transkriptionsfaktor er et protein, der kan binde til et gen og derved bestemme, om genet bliver udtrykt. Det ses ofte, at et signalprotein binder til en receptor på en celle, hvorefter en bestemt transkriptionsfaktor aktiveres. Transkriptionsfaktoren bestemmer herefter, om et bestemt gen aktiveres eller ej.

13 november, 2012 i Proceedings of National Academy of Sciences, McGill University i Montreal. John White og David Goltzman af McGill "Department of Medicine".

 

De viste D3 produkter findes i 10mcg, 35mcg og 85mcg - spørg efter dem hos din lokale helsekost, Helsam eller Matas forretning. 

Plante stoffer forebygger kræft metastaser

 

Spredning af kræft til andre organer end der hvor sygdommen stammer fra, er den største årsag til kræft dødelighed. Vi ved at vores livsstil og kost - Pomegranat kapsler planter, frugt og grønt har Lycopen indvirkning på vores helbred og mange plantedele og kombinationer har længe været i søgelyset som kræft- og sygdoms forebyggende.

I lighed med ovenstående studie på D-vitamin, søgte man i dette pågældende studie at studere virkningen at forskellige plantetilskud på udviklingen af metastaser.

I forsøget undersøgte man blandt andre, ginseng, lycopen, curcumin, granatæble, fiskeolie og igen D-vitamin og deres virkning (gen-ekspression) på kræftformer som bryst-, tyktarms-, lunge-,prostata - og hudkræft.

Igen, som i ovenstående studie, fandt man at det er planternes evne til henholdsvis at stimulere og hæmme funktioner, der resultere i manglende udvikling af kræftceller.

Det handler om at drage fordel af den viden man har i dag og få alle komponenter til at arbejde sammen. At spise en overvejende plantebaseret kost i  kombination med protein af god kvalitet og et supplement af relevante kosttilskud, er en god start på et langt og sundt liv.

13. juni 2012, Cancer og metastase anmeldelser, Washington State University professor Gary G. Meadows (WSU College of Pharmacy).

Grøn te hæmmer vækst af hudtumorer
 
Det er bestemt ikke første gang grøn te er i søgelyset når det gælder forebyggelse og behandling af kræft.I dette forsøg foretaget i Skotland (University of Strathclyde i Glasgow), rapporteres en kraftig virkning af grøn te ekstrakt, givet intravenøst,  i behandling af hudkræft.Der er masser af positive studier der viser kræft forebyggende fordele ved oral indtagelse af grøn te, men i dette forsøg ønskede man at se effekten af Grøn te kapsler direkte indsprøjtning af grøn te, men fokus på grøn tes indhold af epigallocatechin gallate (EGCG). I forsøget testede man to former for hudkræft, og i begge tilfælde fandt man at 40% af tumorerne gik i sig selv. Hos 30% af de resterende tumorer hos de ene type hudkræft, så man en betragtelig formindskelse af størrelse. Samme virkning sås hos 20% af den anden type hudkræft. Yderligere stabilisering - stop af vækst, sås i yderligere 10%. Selv om grøn te som intravenøs behandling nok ikke er lige rundt om hjørnet, så findes der gode tilskud af grøn te ekstrakt, som med stor fordel kan tages som en del af en behandling mod flere kræfttyper, herunder hudkræft.Grøn te påvirker vores sundhed positivt på adskillige måder, fra tand- og mundproblemer, fordøjelsesgener, stofskiftelidelser, øget energiniveau til kræft.
Resultatet af dette forsøg er endnu et af de opmuntrende af slagsen, der blot gør indtag af grøn te endnu mere relevant.  
14. august 2012 i tidsskriftet Nanomedicin, Dr Christine Dufès, Strathclyde Institute of Pharmacy og Biomedical Sciences 
Multivitaminer nedsætter risiko for cancer med 10%

 

Trods diverse skræmme kampagner, har det længe været bevist, at tilskud af multivitaminer er gavnligt for vores sundhed. Maximum1

Endnu en undersøgelse, denne gang foretaget på 15.000 mænd, over 50 år i en periode på 11 år, hvor man gav henholdsvis tilskud af multivitaminer og placebo, viste at en multivitaminpille kan nedsætte risikoen for kræft med 10%.

Kombineret med regelmæssig motion, korrekt afbalanceret kost og nul tobak, har man nedsat risikoen med yderligere 20-30%.

De fleste undersøgelser på vitaminer, er lavet på mega-doser af et enkeltstående vitamin. Denne undersøgelse er altså lavet på et multivitamin-og mineral produkt, der indeholder en blanding, der er mere afstemt i forhold til hinanden.

Fakta er at de færreste af os får nok næringsstoffer via kosten, fordi vi simpelthen ikke spiser nok af det gode, i forhold til vores levevis.

Dette forsøg, foretaget på mænd og deres risiko for kræft, er interessant netop fordi prostatakræft er en af de mest almindeligt diagnosticerede kræftformer.

Journal of American Medical Association, Dr. Michael Gaziano fra Harvard Medical School.

Maitake - en velsmagende svamp med magiske kræfter

Maitake (Grifola frondosa) er en velsmagede svamp kendt for sine immunstyrkende effekt.

Studier indikere at Maitake, specielt som ekstrakt, øger immunforsvaret og hæmmer tumor vækst. Den siges også at øge fordelene ved kemoterapi og mindske bivirkninger som hårtab, smerte og kvalme.

Det er det aktiv stof i beta-glucan (polysaccharid - sukkermolekyle) , der antages at have den positive effekt på immunforvaret. Maitake

I tusinder af år har asiatiske healere brugt visse spiselige svampe i tonics, suppe, te, tilberedte fødevarer, og naturlægemidler til at fremme vores sundhed og levetid. Indtil for nylig har de helbredende egenskaber af svampe været genstand for folklore alene. I de seneste årtier har der dog blandt forskere været fokus på specielt maitake svampens virkning på immunsystem, kræft, blodtryk, og kolesterolniveau.

Det aktive stof Beta glucan findes i flere svampe, gær, og andre fødevarer. Alt peger på at Beta glucan kan stimulere immunsystemet og aktivere bestemte celler og proteiner, der angriber cancer, herunder makrofager, T-celler, naturlige dræberceller, og interleukin-1 og -2 og bremse vækst af cancer.

Allerede tilbage fra 90'erne er der studier der beviser effekten af maitake i behandling af brystkræft og leverkræft og senere er andre kræftformer kommet til.

Man ved også at maitake kan øge effekten af visse lægemidler brugt mod lymfoma og leukæmi, ved at øge kræftcellerne følsomhed overfor lægemidlerne.

New York Academy of Science

The National Cancer Institute, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center

 

Maitake anvendes også i behandling af diabetes, overvægt, forhøjet kolesterol og forhøjet blodtryk.

 

Maitake og kræftceller 

Maitake / Memorial Sloan-Kettering Cancer Center 

 

Ipe Roxo er en anden plante, jeg ikke vil udelukke, når vi taler om naturlige behandlingsmetoder i kampen mod kræft.

Ipe Roxo er et planteekstrakt fra den indre bark af træet Tecoma impetiginosa, som vokser i den sydamerikanske regnskov. Det vigtigste indholdsstof er lapachol, som har en sammensætning, der er enestående egnet til at stimulere en stærk biologisk aktivitet mod cancer.

Læs mere på helsenyt.com hvor du også kan finde patienthistorier.  

 

Activin , der indeholder det aktive stof resveratrol, fra vindruekerner har også fantastiske egenskaber når det gælder kræft. Activin kan dræbe kræftceller 

 

 

Marianne

Jeg er altid på jagt efter nye studier, emner, spændende opskrifter, bøger m.v., så skriv endelig hvis du har lyst at  bidrage med dine erfaringer eller spørgsmål. Du er også meg  et  velkommen til at gå direkte til min blog hvor du kan kommenterer på det skrevne.

Kender du nogen, du mener vil have glæde af nyhedsbrevene, er du meget velkommen til at videresende dem.  

 

Kærlig Hilsen

 

Marianne


Naturopath ibm, Health Counselor, CHHC, AADP

Naturewise Inc