2012
Nyhedsbrev Nr.84
Granat�ble

NatureWise nyhedsbrev


Kære Læser, 

De fleste af os gemmer på flere ting end vi har brug for. Ofte fordi de er forbundet med minder fra vores barndom, gamle kærlighedsforhold og oplevelser med venner og familie.

Der er intet i vejen med at bevare de gode mindre, men hvis du er nået til et punkt hvor der skal ryddes ud i det gamle for at skabe plads til nyt, så er forår og sommer en oplagt tid til fornyelse. Farvel til gammelt og goddag til nyt og frisk.

Ligesom det kan være en velsignelse at rydde op i gammelt legetøj, rustne cykler, værktøj, magasiner og tøj, er det også dejligt, og ofte tiltrængt hvis man vil bevare optimal sundhed, at snuppe en oprydning ellers snarere udrensning af kroppen - ny energi til hjem, sind og krop.

 

En oprydning eller udrensning af kroppen kan blandt andet gøres ved at vi tager en pause fra mad der er krævende og belastende for kroppen at omsætte. Spis en simple kost rig på frugt, grønt, og fuldkorn og drink masser af vand, te - gerne grøn te, og friskpressede saft- og grønsagsjuice og supper.

På denne måde skal kroppen ikke bruge megen energi på at fordøje og har derfor flere ressourcer til slippe gammelt skidt.

En udrensende kost eller blot et indtag af generelt lettere mad, er suverænt hvis du vil styrke din koncentrationsevne, dit immunforsvar og din fordøjelse. Og mens du er ved det, så smid lige diverse negative tanker ud af hjerte og sind.  

Der er ikke plads til den slags uro, hvis du vil opleve god stærk energi på alle planer.

I denne udgave
Detox forebygger og helbreder
Hvordan udrenser jeg?
Hvad bør undgås under en udrensning?
Planteproteiner som alternativ til animalsk protein
Links

Find us on Facebook 

 

Visit our blog 

 

 

Join Our Mailing List!


Detox - kan forebygge og helbrede ubalancer

"Detox" er den nyere universelle fællesbetegnelse for det vi før kaldte en faste eller en kur, når vi ønskede at slippe af med uønskede affalds- og giftstoffer i kroppen, men det er vigtigt at være opmærksom på at der er en verden til forskel, om du blot ønsker at rydde lidt op i kroppen efter en lang vinter eller om du er dissideret syg af giftstoffer (fra mad, miljø og medicin). Symptomer som allergi, forandring af hud og hår, vægtøgning, oppustethed, PMS, hovedpine, nedsat energiniveau, tab af hukommelse, smerter, luftvejsproblemer, diarré osv., er typiske tegn på at kroppen er belastet af giftstoffer og kan kræve at man konsultere en læge eller anden professionel behandler.

Sygdomme som f.eks. mononukleose, Epstein-Barr og hepatitis der har symptomer som ligner forgiftninger (kronisk træthed, søvnproblemer, ændringer i appetit, hud, fordøjelse og søvnmønster) kan ikke klares med lidt kostomlægning, men bør behandles af en læge så det er vigtigt at få hjælp til at klarlægge hvorfra balladen stammer, hvis symptomerne forværres eller bliver kroniske.

Det er nemlig nærmest umuligt, uanset hvor sundt og grønt vi lever, at undgå at blive udsat for toksiner/giftstoffer. Pesticider, herbicider, radioaktivitet, konserveringsmidler i vand, mad og luft sætter vores krops naturlige "detox" system på lidt af en opgave, der kan resultere i sensitivitet. Hvornår den enkelt har fået nok af og begynder at reagere med symptomer, er meget forskelligt. Det kan være alt fra lidt forårs nysen, når pollen flyver rundt i luften, til den konstante fornemmelse af total udmattelse eller værre; gigt, depression og cancer.

Sund og ren mad - gerne økologisk dyrket, masser af vand, motion og eventuel tørbørstning, bør være daglige rutine for at holde kroppens naturlige forsvarssystem intakt, så eventuelle toksiner kan elimineres uden tegn på skade.

Hvordan udrenser jeg og med hvad?

Spørgsmålet er ofte - "...men hvad nu hvis jeg gerne dagligt vil nyde alkohol, koffeinholdige drikke, slik og kage og ikke liiige kommer hen i sportscenteret eller får dyrket motion dagligt"?

Tja, hvis du ikke kan eller vil undvære visse stimulanser eller hvis din favorit spise er fyldt med farvestoffer og konserveringsmidler, så er det såmænd bare endnu mere nødvendigt at styrke kroppen med tilskud at næringsstoffer, der kan kompensere for at det kroppen forbruger af gode ting for at holde dårligt i skak.

Som sædvanlig kan det daglige multivitamin- og mineral tilskud stærkt anbefales og ja, det bør tages året rundt hvis dine dårlige vaner mere eller mindre konstante eller hvis du allerede har symptomer på stress og sensitivitet af kroppens immunforsvar.

 

Når vi beslutter os for at lave en udrensning er det ofte for at slippe af med eventuelle toksiner i kroppen eller for styrke og optimere den generelle sundhed og livsstil. Ved en udrensning er det svært at komme uden om mange af de fantastiske urter der findes og som ganske effektivt kan afhjælpe nedbrydning forårsaget af toksiner og som generelt styrker vores forsvar mod sensitivitet.

 

Vores hud, nyrer, lever og tarmsystem, er det vi bedst kender som kroppens detox/udrensningssystem, så det er vigtigt at udnytte de bitre urters evne til at styrke vores lever og gastrointestinale system (GI)/tarmsystemet.

Planter som mælkebøtte, marietidsel, glat burre og hvidløg er suveræne at indtage dagligt for en periode eller blot med jævne mellemrum for at holde systemet sundt og stærkt.

Mælkebøtte/løvetand (taraxacum Officinalis/løvetand) - med sin smukke gule farve springer mælkebøtten frisk frem om foråret for desværre oftest at få hældt spandevis af ukrudtsbekæmpelse over sig. Lige så hadet mælkebøtten er af haveejere, ligeså elsket er den af herbalister og andre alternative behandlere. Ligesom med rød solhat/echinacea, Løvetands kapslerbruges både rod og blade i medicinsk behandling. Mælkebøtte er rig på bitterstoffer, bl.a. stoffet cholegogue, som stimulere produktion af galde i leveren og selve galdesekretionen fra galdeblæren, mineraler som kalium og kalcium og vitaminer som A- og C-vitamin samt flere enzym-lignende stoffer der stimulere både lever og nyrer. Mælkebøttens rod har et højere næringsindhold end mange andre planter, blandt andet indeholder mælkebøtteroden mere A-vitamin end gulerødder.
Galde har en beroligende effekt på
mave-tarm-kanalen, der normalt forhindre forstoppelse og det hjælper til korrekt fedt fordøjelse. Netop derfor anvendes mælkebøtte ofte ved forstoppelse og ved symptomer på belastning af leveren. Mælkebøtte virker vanddrivende og bruges i behandling af forhøjet blodtryk og ødemer/væskeophobning. Dens tørre blade og rod kan købes og anvendes som te, kapsler og tinktur. Har du usprøjtede mælkebøtteblade i din have, så brug dem endelig i dine salater eller giv dem til kaniner eller marsvin hvis du har den slags kæledyr. Det er en fantastisk næringsgivende og velsmagende spise. 

Lægeplanten Løvetand

 

Glat Burre (arctium lappa) - endnu en bitter plante der er god til en "oprydning". Glat Burre stimulere sekretion af fordøjelsesenzymer og galde og ses ofte givet i kombination med blandt andet mælkebøtte og andre bitre urter.

Glat Burre er effektiv mod hudlidelser som tør skællet hud, psoriasis og eksem, akne og bumser, men også flere former for muskel og ledsygdomme som f.eks. gigt.

De trævlede rødder menes at være beskyttende mod nedbrydende giftstoffer og flere former for cancer.

Glat Burre fås som tørret rod eller som den friske rå rod, der skæres i skiver og bruges i supper og salater.

 

Hvidløg - er lige så stærk i sin vitalitet som i sin duft! Med sin antivirale, antiseptiske, galde-stimulerende, og blodudrensende effekt, befinder hvidløg sig i gruppen af udrensende og stærkt beskyttende urter der har en bred terapeutisk virkning og er sikkert at bruge over Candoliclange perioder. Talrige studier har bevist hvidløgs positive effekt på vores immunforsvar, beskyttende effekt mod plak i arterierne og kolesterol sænkende effekt. Også hvidløgs antimikrobielle effekt er med til at holde vores tarmflora sund og stærk - bør indgå i enhver form for behandling af svampeinfektioner.

Hvidløg er nærmest uundværlig i madlavning, men har man brug for den terapeutiske effekt bør man supplere med ekstrakt i kapselform.

Candolic

 

Marietidsel (silybum marianum) - Marietidsel er fantastisk og nærmest uundværlig som leverstøttende urt og har været anvendt i mindst 2.000 år som lægeplante. Det er det aktive stof, flavonoidet silymarin, der har den vigtige beskyttende effekt på leveren. Silymarin er en antioxidant, der beskytter leveren mod frie radikaler , øger leverens evne til at skille sig af med toksiner og regenerere ødelagt væv samtidig med at den øger produktion af leverenzymer og syntesen af gluthathion. Silymarin er anticarcinogen. Marietidsel og ekstrakt af silymarin bruges i behandling af inflammation i galdeblære og galdekanal, leverbetændelse, skrumpelever og fedtlever forårsaget af overdreven alkohol indtag.

Marietidsel har vist sig at kunne sænke insulinresistens, hvilket er meget relevant i en Cardulon marietidselverden hvor der bliver flere og flere diabetikere og patienter med skrumpelever.

Indtag af marietidsel/silymarin bør doseres gradvist, så man ikke overstimulere lever og dermed produktion af galde, der kan føre til irritation af tarmen og give diarré.

Stort set alle dele af planten kan bruges i den daglige madlavning; prøv stilken i stedet som alternativ til asparges, blomsten i stedet for artiskok (den ligner faktisk en artiskok) og bladene i stedet for spinat. Selv rødderne og frøene kan fint spises. Frøene (det er i disse du finder det aktive stof silymarin) kan du lægge i vand natten over og derefter spise dem hele, drikke dem som te eller blot drysses i salater eller på grød.

Marietidsel/Cardulon

 Artiskok

Artiskok - Når man har sagt marietidsel kan man ikke komme udenom artiskok. Artiskok indeholder det aktive stof cynaropirin (cynara) , der blandt andet giver artiskok sin velkendte bitre smag. 

Som med Marietidsel, har Artiskok evnen til at fremme regenerationsprocesser i leveren, men den øger også blodgennemstrømningen af leveren, hvilket giver et bedre og hurtigere gennemstrømning i dette udrensningsorgan.

Artiskok nedsætter fosforlipider og kolesterol i blodet og virker vanddrivende.

 

Hvid Bladblomst (Phyllanthus amarus/Pilantus) - Tilbage i 1988 kunne man i det ernerkendte videnskabelige tidsskrift læse, at planten Hvid Bladblomst (Pilantus Complex) var i stand til at fjerne den inaktive form for *Hepatis B, som uhyggeligt mange mennesker går rundt med verden over. Man gav 600mg tørret, pulveriseret Hvid Bladblomst dagligt i en periode på 30 dage og allerede efter 20 dage var 59% af de deltagende ikke længere bærere af hepatitis B.

Indenfor Ayur vedisk medicin er Hvid Bladblomst en af de vigtigste leverstyrkende planter, men desværre er den stadig ikke godkendt til indtagelse i Danmark.

*Hepatis C er en anden form for hepatitis (kronisk levervirus), som man følger nøje, da den har bredt sig specielt i USA, hvor den nu anses for at være den mest udbredte af alle smitsomme sygdomme. Som ved HIV smitter den via blod og seksuel aktivitet og da det tager tid før man bemærker de første symptomer, kan en smittebære nå at komme vidt omkring med denne virus før man finder ud af at man har den.

 

Lakridsrod (Glycyrrhiza glabra) - en lægeplante med en lang liste af funktioner anvendt i store dele af verden over mange generationer.

Måske mest anvendt og kendt til luftvejsproblemer (astma, bronkitis og hoste), har lakridsrod også en lang tradition som et effektivt middel mod virus- og bakterieinfektioner, sår og inflammation i mave- og tarm, hudproblemer (inflammation), gigt, cancer og generel stress.

Som leverbeskyttende har lakridsrod både en antioxidant effekt, har virusbekæmpende evne, øger produktionen af interferon, antistoffer og T-celle aktivitet. Flere studier har påvist lakridsrods evne til at beskytte mod nedbrydning fra de kemiske substanser vi udsættes for, herunder blandt andet bivirkninger forårsaget af kemoterapi.

I en undersøgelse af patienter med leversvigt forårsaget af hepatitis, viste lakridsrod at kunne mere end fordoble overlevelsesprocenten sammenlignet med de der ingen lakridsrod indtog.

Lakridsrod er et suverænt supplement til marietidsel, men bør superviseres da for høj dosis kan give diarré og forhøjet blodtryk. Har man i forvejen forhøjet blodtryk, er behandling med lakridsrod måske ikke den rette før blodtryk er under kontrol.

Lakridsrod smager dejligt som te, gerne blandet med andre urter. Lakridspulver kan nemt tilsættes smoothies.

 

Indisk Gurkemeje (Indisk gurkemejerod - Curcuma longa) - har leverbeskyttende virkninger, der minder om både marietidsels og lakridsrods. Det er specielt jordstænglerne (rhizomerne) der anvendes, da disse indeholder harpiks og bitterstoffer samt æterisk olie bestående af blandt andet turmeron og zingiberen (sidstnævnte findes også i ingefær). Det er også her i jordstænglen at antioxidanterne findes, herunder blandt andet curcuma, den mest anvendte del af gurkemejerod som også er den du finder i kosttilskud.Curcuma

Curcumin er en stærk antioxidant, som modvirker frie radikaler og dermed beskytter mod sygdomme som cancer, betændelser, hjerte/karsygdomme og ældningsprocesser. Curcumin øger kroppens egen produktion af antioxidanten glutathion og virker hæmmende på inflammation. Curcumin virker også hæmmende på visse proteinstoffer, herunder NF-KappaB som har betydning for levercellernes levetid i forbindelse med angreb fra bakterier, toksiner og sågar alkohol og som også har betydning for betændelsestilstande som leddegigt. Curcumins antioxidant effekt har i flere studier vist sig at være effektivt i behandling af hukommelsesproblemer, herunder Alzheimers.

Gurkemeje har været anvendte både medicinsk og som krydderi i mere end 4.000 år. Medicinsk har specielt inderne brugt gurkemeje mod cancer i bryst, lunger, tyktarm og prostata (hæmmer celle vækst). Gurkemeje har antikoagulerende effekt, virker hæmmende på forhøjet kolesterol, bakterie og inflammations hæmmende, krampeløsnende og kredsløbsstimulerende samt stimulerende på sekretion af galde.

Du kan snildt bruge gurkemeje forebyggende i din mad, 10 mg tørret, pulveriseret rod giver en stærk antioxidant effekt og beskytter dermed kroppen mod oxidation og nedbrydning. Desuden giver gurkemeje en fantastisk flot gul farve og en dejlig smag til maden.

Curcuma

 

Af nyreregulerende, beskyttende og drænerende planter, er der et par stykker der med sikkerhed kan give nyrerne en effektiv udrensning samt et energi-boost.

 

Gyldenris (Solidago Virguarea) - almindelig kendt som en effektiv urt mod væskeophobning.Gyldenris

Den indeholder flere aktive stoffer som flavonoider, saponiner, garvestoffer (bitterstoffer) og æteriske olier, der ud over den vanddrivende effekt har følgende egenskaber; betændelseshæmmende, nyrestyrkende, antiseptisk, sveddrivende, beroligende og slimhindestyrkende. Gyldenris er almindelig anvendt mod blære- og nyrebetændelse, men bør også tages i betragtning ved behandling af luftvejslidelser som astma og bronkitis, næse-og mundkatar, bihulebetændelse, høfeber og influenza.

Det er en suveræn urt at "skylle" uønsket materiale bort med og kan klart anbefales som del af en udrensningsprogram.

 

Astragel Hindeagtig (Astragalus Membranaceus) - en plante der styrker det generelle immunsystem med en fremmende effekt på antistoffer som IgA, IgE og IgM. Har virus - og bakterie hæmmende effekt og bruges i behandling af infektioner, kroniske sår, udmattelse, for tidlig ældning, cancer og hjertekredsløbsproblemer. Astragalus er vanddrivende og Astragalusblodtrykssænkende og har vist sig at have en signifikant positiv effekt på nyrecellenekrose forårsaget af kemikalier/toksiner.

Astragalus bør ikke anvendes ved akut infektion eller ved sygdom med varme og inflammation som f.eks. akut allergisk reaktion, men er suveræn som en "gennemskylning" af nyrerne.

Astragalus Complex  

 

Vi kan ikke lave en udrensning af kroppen uden at sørge for at rense ud i tarmsystemet også. Sørg for en ordentlig skud af mælkesyre bakterier og brug en eller flere urter til at styrke og stimulere tarmsystemet. Husk at størstedelen af vores immunforsvar sidder i tarmen. Det er derfor ekstremt vigtigt at vi har en velfungerende tarm. Lider man af diarre og/eller forstoppende skal der tages ekstra høje for dette, men ellers er her er par urter som er gode til en generelle udrensning og forebyggende effekt.

 

Ingefær (Zingiber Officinalis) - almen kendt i behandling af kredsløbslidelser og gigt, men kan så meget mere.

Ingefær indeholder æteriske olier, herunder zingiberen som nok er det mest kendte aktive stof i ingefær.Ingefær

Hæmmer syntesten af prostaglandiner, er inflammationshæmmende og derfor effektiv ved muskel- og led problemer som slidgigt og reumatisme, men også kroniske luftvejslidelser som astma, er ingefær effektiv mod. Ingefær stimulere det perifere kredsløb og hæmmer sammenklumpning af blodplader. På fordøjelsen har aktive stoffer i ingefær, en stimulerende effekt på tarmens tonus og peristaltik. Ingefær har vist sig at være kvalmestillende og anvendes både ved graviditetskvalme (spørg din læge først) og som ikke-sløvende middel ved transportsyge. Ingefær har en antiseptisk, sved- og slimdrivende effekt, der gør den effektiv i behandling af infektioner i luftveje.

Virker varmende og er derfor også velegnet ved forkølelser og influenza. (NB - husk at de fleste problemer med luftvejene har en sammenhæng med ubalancer i tarmsystemet).

Ingefær er værd at prøve ved menstruationskramper og manglende menstruation forårsaget af ophobet blod i kønsorganerne.

Ved udrensning og ved terapeutisk behandling, bør man anvende ingefær kapsler, men brug gerne frisk skåret ingefær dagligt i din mad. Ingefær tilsat drikkevand og gerne sammen med friske skiver citron, giver en frisk smag med en fordøjelsesstimulerende effekt.

 

Morgenfrue (Calendula Officinalis) - en stærk plante når det gælder inflammationer og infektioner, men også hudkløe og eksem, som ofte er årsagen til at vi beslutter os for at lave en udrensning.

Morgenfrue har en god håndfuld aktive stoffer, herunder saponiner, carotenoider, Morgenfruexanthophyll, æteriske olier, bitterstoffer og polysakkarider. Det er en effektiv plante ved svampeinfektioner, bakterier i mund, øjne, hud og skede. Virker desinficerende og blodkoagulerende på blødende sår og kan bruges til alle former for sår, både de akutte som hudafskrabninger og kroniske som f.eks. skinnebenssår.

Hæmmer inflammation som eksem, psoriasis og kløende hud - også solskoldet hud.

Bitterstofferne i morgenfrue stimulere fordøjelsen ved at øge strømmen af galdespyt. Også indvortes har morgenfrue en antiseptisk, antiinflammatorisk og helende egenskab og kan fint anvendes ved mavesår og sår i mavetarmkanalen.

Drik teen eller lav afkog og anvend på sår og hudproblemer som eksem og kløe. Økologisk kvalitet kan anbefales.

 

Probiotika/mælkesyrebakterier - Stress, forkert kost, angst, medicin og almene ældningsprocesser kan være medvirkende til ubalancer i tarmsystemets mikroflora. Vi har en ganske fin balance mellem gode og dårlige bakterier (tarmsymbiosen) og forstyrres denne, opstår diverse symptomer, hvoraf flere er beskrevet her. Foruden de drænerende og genopbyggende urter bør man opbygge og/eller forebygge med tilskud af probiotika; de såkaldte "venlige" tarmbakterier, der har så stor en betydning for vores immunforsvar og velvære.

Mælkesyre bakterier (LAB) og bifidobakterier er de mest almindelige typer af mikrober, der anvendes som probiotika, men visse gær og bakterier er også gavnlige. Probiotika indtages almindeligvis som en del af gærede fødevarer hvortil specielt aktive/levende kulturer er tilsat; yoghurt og kosttilskud er eksempler herpå. Der skal dog spises ekstremt meget yoghurt for at opnå den samme mængde probiotika du får i kosttilskud - så meget at du måske vil gøre mere skade end gavn.

 

Maxiflor er et eksempel på et kosttilskud bestående af 11 forskellige mælkesyrebakterier. Et tilskud som Maxiflor indeholder 4 milliarder frysetørrede mælkesyrebakterier fra MaxiflorBifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactococcus lactis og Streptococcus thermophiles. 1 kapsler indtages dagligt som forebyggende behandling og ved øget behov, som f.eks. under en udrensning eller ved diarré/forstoppelse, tages 2-3 stk. Dagligt.

Mælkesyrebakterier bør være en del af rejseapoteket, skulle man få en reaktion på indtag fremmede bakterier fra vand og mad.

 

Hvad bør undgås mens jeg udrenser?

Med en "lettere" kost menes en kost der ikke belaster vores fordøjelse og dermed immunforsvar. Tag en pause medhvede eller endnu bedre; glutenholdige fødevarer generelt, mejeriprodukter, kød (specielt rødt kød), alkohol og sukker.Lima-3 Drik

Med mindre du er vegetar eller har allergi overfor æg, så er æg stadig en god og nem måde at få protein på.

Mælkeprodukter kan erstattes med nøddemælk som hasselnød- og mandelmælk eller man kan bruge soja, ris eller kokosmælk. Soja bør ikke fylde for meget, da denne kan være højallergen for en del mennesker, så bedre med nøddemælk.

Det er vist ikke helt politisk korrekt at kalde disse plante drikke for "mælk", da indhold af næringsstoffer ikke er den samme som i komælk, men det er gode alternativer til mælk blot man stadig sørger for at få nok protein via bønner, linser, frø og nødder.

 

Lima-3 Drik - økologisk drik baseret på ris, havre og soja. Kan bruges der hvor du normalt vil anvende mælk.

 

Brug gerne frugt-og/eller grønsagsjuice og smoothies som måltider eller mellemmåltider. Dette er en nem og effektiv måde at "drikke" sine næringsstoffer på. I smoothies kan man nemt tilsætte proteinpulver som valle, hamp, ris- eller sojaprotein og man kan snildt tilsætte lecithin granulat (phosphatidylcholin) et kosttilskud, der almindeligvis udvindes af sojabønner og som er et af de mest vigtige næringsstoffer for leveren (og hjernen). Lecitin beskytter leveren mod alkoholskader, virus, toksiner, forurening og bivirkninger fra medicinindtag. Effektivt tilskud der holder hjernen i form.
Lecitin øger leverens helbredelsesproces signifikant og giver en letoptagelig form af den essentielle næringssubstans cholin, der er en del af det vigtige B-vitamin kompleks. En typisk daglig dosis ligger omkring 800 mg. og granulatet gør det nemt at tilsætte smoothies og grød m.v.

Lecithin 

Plante proteiner som alternativ til animalsk protein

Supplement af protein, specielt planteprotein, bør specielt overvejes i en periode hvor man skære animalske fødevare som kød og mejeriprodukter væk. Der er forskel på hvor hurtigValleproteint protein optages alt efter hvilken kilde det kommer fra. I dag tilbydes et væld af protein pulvere, ofte anbefalet som tilskud i forbindelse med sport- og styrketræning. Er man vegetar eller veganer eller ønsker man at tilrette sig denne livsstil, bør man især sætte sig ind i hvilke fødeemner og i hvilken kombination, der skal indtages dagligt for at få den rette sammensætning af aminosyrer/protein. Mangel på aminosyrerne lysin og methionin ses ofte hos rene plantespisere.

Der er en generel øget efterspørgsel for planteprotein blandt beviste forbrugere, hvor både hamp, ris, ærte og soja er alternativer til det

Risprotein

animalske protein. Man kan anvende dem rent eller kombinere dem, alt efter ens behov og mulige kost restriktioner. 

Protein er generelt en god ide at indtage før indtag af sukkerholdige fødevarer.

 

Amino-Complex, valleprotein (indeholder lactoferrin og immunoglobulin)   

 

Body Kraft, GMO-fri sojaprotein

 

Hampprotein - Hamp protein har en dejlig nøddeagtig smag og er lækker i smoothie s, men også til madlavning og bagning. Hamp har et optimalt forhold mellem fedtsyrerne omega-n3 og omega-n6 og er en af de proteiner der indeholder mest fedt....dog det gode essentielle fedt, i en suverænt forhold.

 

Risprotein Vegan fremstillet af brune ris - kan fint bruges i bagning.

Mega Ærteprotein - dette ærteprotein har et højt indhold af forgrenede aminosyrer, glutaminsyre og arginin, men er samtidig en god kilde til aminosyren lysin.  

Protein generelt

Jeg er altid på jagt efter nye studier, emner, spændende opskrifter, bøger m.v., så skriv endelig hvis du har lyst at  bidrage med dine erfaringer eller spørgsmål. Du er også megMarianne Honore´et  velkommen til at gå direkte til min blog hvor du kan kommenterer på det skrevne.

Kender du nogen, du mener vil have glæde af nyhedsbrevene, er du meget velkommen til at videresende dem.  

 

Kærlig Hilsen

 

Marianne


Naturopath ibm, Health Counselor, CHHC, AADP

Naturewise Inc