31 oktober 2014  

Beste ,


Dit weekend herdenken we met Allerheiligen en Allerzielen al onze dierbaren die overleden zijn. Iemand verliezen is altijd moeilijk. Zeker wanneer het gaat om iemand zeer nabij, zoals je partner of kind. In dat geval volstaat het huidige rouwverlof van drie dagen niet. Daarom heb ik een wetsvoorstel ingediend voor de uitbreiding van het rouwverlof naar 10 dagen bij een verlies in de eerste graad, namelijk van een partner, kind of (schoon)ouder.

Er is nood aan een erkende periode van rouw bij het overlijden van een naast familielid. De drie dagen klein verlet waar mensen vandaag recht op hebben zijn duidelijk onvoldoende. Het regelen van de begrafenis en andere beslommeringen vullen de eerste belangrijke dagen na een overlijden. Velen nemen dan ook hun toevlucht tot het ziekteverlof om hun verdriet en gevoelens een plaats te geven. Rouwen is echter geen ziekte, maar een gezonde, normale reactie op een zwaar verlies. Een onderdrukt of uitgesteld rouwproces leidt op termijn vaak tot grote gezondheidsproblemen.
 
Vandaag passen sommige werkgevers al een uitgebreider rouwverlof toe. Mijn appreciatie hiervoor is vanzelfsprekend groot, maar we moeten het maatschappelijk debat aangaan om dit in algemene regels te kunnen vastleggen. Ik hoop mijn wetsvoorstel binnenkort op de agenda van de Commissie Sociale Zaken te kunnen zetten en voldoende steun te vinden om van dit voorstel wet te maken.

Lees hier mijn wetsvoorstel.

 
Nahima Lanjri
CD&V-Volksvertegenwoordiger


parlement
 
Ik ben parlementslid kunnen worden dankzij de steun en sympathie van velen. Daarom maak ik graag tijd vrij voor jou. Wil je met je vereniging graag eens het Federaal Parlement bezoeken en genieten van een gratis rondleiding ?  

 

Wil je met je vereniging een debat of informatiesessie inrichten over één van de onderwerpen die ik volg: armoede, sociale zekerheid, pensioenen, statuut arbeiders/bedienden, vrouw en emancipatie, gezin, vrijwilligerswerk, asiel en migratie of een onderwerp naar keuze ?  

 

Aarzel dan niet en contacteer mij via de hieronder staande contactgegevens.  
Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45 

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!