Het rapport van De Standaard

29 maart 2014 

Nahima vierde beste parlementslidDe Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

 

De redactie van De Standaard heeft me als vierde beste parlementslid aangeduid. In het strenge rapport van de kwaliteitskrant kom ik bovendien als beste uit de bus van de CD&V-fractie in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. 'Lanjri staat haar mannetje' zegt het rapport.

 

De Standaard maakt met het traditionele rapport van de parlementsleden de balans op van het parlementaire werk van de voorbije legislatuur. De politieke redactie staat bekend als een strenge jury. Toch krijg ik voor mijn werk van de voorbije jaren een mooie score van 7/10, en ik moet daarmee enkel drie andere parlementsleden laten voorgaan.

 

Samen met collega Sonja Becq word ik in die score bovendien als beste politica van onze Kamerfractie aangeduid.

 

Naast een score geeft De Standaard ook een inhoudelijke appreciatie.

 

Het oordeel van De Standaard

 

'De stem van CD&V in alles wat van ver of dichtbij met asiel en migratie te maken heeft. Lanjri bouwde samen met enkele collega's het compromis over de snel-Belgwet en staat voor duidelijke en menselijke procedures en een consequente aanpak. Deze bestuursperiode deed ze er ook de thema's gezins- en gezondheidsbeleid en werk bij. Lanjri staat haar mannetje en aarzelt niet om desnoods premier Elio Di Rupo (PS) de mantel uit te vegen.'

 

Ik ben blij met die appreciatie van de Wetstraat-redactie. Ze duidt ook bijzonder goed aan waarmee ik de voorbije jaren bezig was als politica. Migratie, asiel en sociaal beleid zijn inderdaad de thema's waarvoor ik vecht, steeds met een faire, consequente benadering van de dossiers voor ogen. Op die onderwerpen, met een nog grotere nadruk op werk en pensioenen, gezins- en gezondheidsbeleid, wil ik me ook de volgende jaren verder doen gelden.

 

Ik dank ook mijn medewerkers, militanten en U die me de voorbije jaren in zowel korte, eenvoudige ontmoetingen, als langere, gedocumenteerde vergaderingen bevoorraad heeft met ideeŽn, suggesties, kritieken. Daardoor kon ik de dossiers beter verdedigen in het parlement.

 

Dit is ons gezamenlijk rapport, en we hebben een mooie score gehaald. Dank daarvoor.

 

Ik blijf rekenen op uw steun voor de volgende jaren, en hoop samen met u op een mooi verkiezingsresultaat !

 

 

 

 

 

 

 

Nahima Lanjri

CD&V-parlementslid sinds 2003

2de plaats op de Kamerlijst in Antwerpen

www.nahima.be   

 

Nahima Lanjri
CD&V-volksvertegenwoordiger
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45 

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!