Header3
31 januari 2014  
Iedereen welkom op de nieuwjaarsreceptie
Ik sta op de tweede plaats
Betere bescherming voor palliatief verlof
Sociale dumping aanpakken
Schijnzelfstandigheid aanpakken
Maaltijdcheque wordt maandloon
Vondeling: hoog tijd dat dit stopt
Makkelijker terugbetaling ziektekosten
Soepeler adoptie voor meemoeders
Gelijke kansen, nog veel werk aan de winkel
Klinische psychologen, orthopedagogen en psychotherapeuten erkend
Ze noemen mij een "machtige" vrouw
De nieuwe wet op de nationaliteit werkt
Ook de "allochtoon" moet volwaardig aan het werk, daarom wil CD&V streefcijfers
Respect !
De dokter moet geen uitwijzing voorschrijven
Nahima in beeld


Iedereen welkom


Iedereen welkom op de nieuwjaarsreceptie
30 januari 2014

 

We nodigen iedereen graag uit op onze nieuwjaarsreceptie en doen dat dit keer in een bloeiende kmo. We zien jullie graag komen op zaterdag 1 februari. Omdat CD&V niet alleen de partij is van de gezinnen en het middenveld maar ook resoluut inzet op een harmonieus ondernemersklimaat, nodigen CD&V-Antwerpen en CD&V-Hoboken jullie voor de nieuwjaarsreceptie van de Vlaamse christen-democraten in Vlaanderens grootste stad uit bij een bloeiende lokale industriŽle kmo. Lees meer 


Federaal


Ik sta op de tweede plaats
9 januari 2014

Ik ben trots dat ik bij de lijstvorming voor de volgende verkiezingen de tweede plaats heb gekregen. Ik sta voor de Kamer onmiddellijk na onze lijsttrekker Servais Verherstraeten.


Ik beschouw het als een erkenning en waardering voor mijn inzet en parlementair werk. Zowel in Kamer als Senaat ben ik inmiddels tien jaar actief, en ik kreeg in heel die periode ook aardig wat voor mekaar. In kwaliteitskranten als De Standaard en De Morgen kwam ik in het verleden telkens als een van de betere parlementsleden uit de bus.

 

Nu is er opnieuw veel werk aan de winkel om de verkiezingen van 25 mei goed te scoren. Ik ben volop bezig met het samenstellen van mijn verkiezingsploeg, maar alle hulp is natuurlijk welkom. Daarom, wie graag een handje toesteekt, hoor of zie ik graag. Hoe meer mensen in het campagneteam, hoe liever. Samen maken we er een warme verkiezingscampagne van.

 

Lees meer 


Betere bescherming voor palliatief verlof
9 januari 2014

 

(c) AriŽnsZorgpalet
Iemand die palliatief verlof krijgt, moet een betere bescherming krijgen tegen ontslag. Het Grondwettelijk Hof bevestigt dat en oordeelde dat iemand met palliatief verlof bij ontslag recht heeft op een opzegvergoeding berekend op het normale loon.

 

 

Lees meer 


Sociale dumping aanpakken
12 december 2013  
 
Ik ben tegen sociale dumping, waarbij werkgevers proberen sociale zekerheidsbijdragen te vermijden door EU-burgers in dienst te nemen die zogezegd slechs 'tijdelijk' in het land zijn.

Tijdens de plenaire vergadering in de Kamer heb ik de minister van Werk ondervraagd over de Europese aanpak van sociale dumping. Op 9 december hebben de Europese ministers van Werk een compromis bereikt om de strijd tegen sociale fraude sterker aan te pakken.Schijnzelfstandigheid aanpakken
23 januari 2014  
 
Om patronale lasten te ontlopen, zetten sommige werkgevers hun werknemers als schijnzelfstandige aan het werk. De Sociale Inspectie heeft vorig jaar 165 keer een schijnzelfstandige omgeturnd tot gewone werknemer. Dat antwoordde de staatssecretaris voor fraudebestrijding op mijn vraag.

Lees meer 

Maaltijdcheque wordt maandloon
7 januari 2014

Ik ben al lang tegen het systeem van maaltijdscheques. Ik wil dat ze vervangen worden door een maaltijdvergoeding. Op die manier hebben de mensen rechtstreeks het geld op hun rekening, en kunnen ze kopen wat ze willen.  

 

Ik heb daarover met collega Stefaan Vercamer een wetsvoorstel ingediend in de Kamer. Toeval of niet: plots spreken zowel de koepelorganisatie Comeos als minister van Economische Zaken Johan Vande Lanotte steun aan ons idee.

 

Lees meer 


Vondeling: hoog tijd dat dit stopt
6 januari  2014   

Vlak voor nieuwjaar werd in Brussel opnieuw een baby gevonden die was achtergelaten als vondeling. Dit keer gebeurde het in een Brussels ziekenhuis. Gelukkig is alles in orde met de gezondheid van het kind. Maar het 'te vondeling leggen' van kinderen moet echt wel stoppen.

Het is mensonwaardig. We moeten daarom zorgen voor een veel beter kader, opdat radeloze moeders een uitweg zouden hebben met hun pasgeboren kind. Ik heb daarover al diverse keren op de barricade gestaan en daarover ook een wetsvoorstel ingediend. Het maakt discreet bevallen mogelijk. In het weekblad Dag Allemaal heb ik daarover een interview gegeven.

Lees meer
Lees hier het interview uit Dag Allemaal 

Makkelijker terugbetaling ziektekosten
13 november 2013  

IGO De regering heeft een beslissing genomen waarbij mensen met een lager inkomen op een veel makkelijker manier een hogere terugbetaling krijgen van hun ziektekosten.

BelgiŽ beschikt over een uitstekende gezondheidszorg, maar niet iedereen heeft de financiŽle middelen voor de eigen bijdrage.  

 

Voor die mensen bestaat het OMNIO-statuut en de verhoogde tegemoetkoming. Dit statuut diende men in het verleden steeds aan te vragen aan het ziekenfonds. Een administratieve drempel voor velen. Dat zal binnenkort veranderen.

 

Lees meer 


Meemoeders moeten hun kind soepel kunnen erkennen
5 januari 2014

 

Lesbische koppels moeten op een eenvoudige manier hun kind kunnen erkennen. Ik wil geen ellenlange adoptieprocedure meer. Samen met collega Sonja Becq heb ik daarom een wetsvoorstel ingediend om meemoeders de kans te geven veel eenvoudiger kinderen te erkennen.  

 

Op dit ogenblik moeten meeouders het kind van hun partner adopteren als ze ook juridisch ouders willen zijn zoals bij heterokoppels.

 

Lees meer

Lees hier het artikel uit De Standaard

Gelijke kansen, nog veel werk aan de winkel 
18 december 2013  

Na veertig jaar vrouwenemancipatie is al veel bereikt. Maar we moeten voortdoen. Met iedereen samen, ook de mannen.  

 

Mijn wetsvoorstel om kersverse papa's te beschermen tegen ontslag omdat ze vaderschapsverlof opnemen, is intussen goedgekeurd. Maar de uitbreiding van 10 tot 15 dagen vaderschapsverlof is er nog niet. Nochtans komt zoiets zowel de papa's als de mama's ten goede, omdat je de zorg om het nieuwe kindje beter kan verdelen en ook de band tussen papa en kind versterkt wordt.  

 

Lees meer 


Klinische psychologen, orthopedagogen en psychotherapeuten erkend
31 januari 2014   
 
Gisteren werd het wetsvoorstel van CD&V-kamerlid Nathalie Muylle dat de klinisch psychologen en klinisch orthopedagogen als gezondheidsberoepen erkent, gestemd in de plenaire vergadering van de Kamer. Ik heb dit voorstel samen met andere collega's uit de kamer gesteund en mee ingediend.


Ze noemen mij een "machtige" vrouw
25 januari 2014

Ik heb het niet zo voor lijstjes van 'machtigste landgenoten'. Maar toch was ik aangenaam verrast dat Knack-magazine mij in het selecte clubje van '25 machtigste en invloedrijkste "allochtone landgenoten' plaatste voor mijn werk in het parlement.

De redactie van Knack waardeert vooral mijn wetgevend werk zo mag blijken uit de motivering. Ik geef ze graag toch even letterlijk mee. En dank ook alle mensen en medewerkers die de voorbije jaren mee geholpen hebben aan mijn politieke loopbaan.

 

Lees hier het artikel uit Knack

De nieuwe wet op de nationaliteit werkt
15 januari 2014   

paspoort De nieuwe wet op de nationaliteit werkt. De nieuwe Belgen zullen onder de nieuwe wet duidelijk aangetoond hebben dat zij beter geÔntegreerd zijn, meer participeren ťn ťťn van onze landstalen machtig zijn. Dat is uiteindelijk de doelstelling van de wet.


Lees meer
Lees hier het Belga persbericht 

Ook de "allochtoon" moet volwaardig aan het werk, daarom wil CD&V streefcijfers
28 januari 2014   
 
De precaire situatie van allochtonen op onze arbeidsmarkt is bekend. Dat werd de voorbije dagen duidelijk gemaakt door de Vlaamse Lokale Inburgerings- en integratiemonitor. Daarom wil ik streefcijfers voor werknemers van buitenlandse origine. Ik heb een voorstel van resolutie ingediend in de Kamer.

Zondag ziet u mij mij daarover in "De zevende dag".

Lees meer 


Antwerpen en Borgerhout


Respect !
29 januari  2014

moorkensplein Ja, ik ben maandagavond samen met de oppositie in Borgerhout opgestapt toen de meerderheid niet op tijd opdaagde en de vergadering kon niet meer doorgaan. Maar toch even een een aantal puntjes op de i.

De meerderheid zelf had niet genoeg raadsleden kunnen optrommelen om een geldige vergadering te kunnen houden. Normaal gezien zorgt de meerderheid zelf dat ze in aantal is om geldig te kunnen beslissen.  Om de districtsraad te kunnen laten plaatsvinden, moest zij dus beroep doen op steun van de oppositie. Dat zou op zich geen probleem zijn, want  wie is er niet voor een goed politiek debat, ware het niet dat precies die meerderheid de voorbije maanden blijk gaf ferm
de oppositie te negeren.

Lees meer 

De dokter moet geen uitwijzing voorschrijven
29 januari  2014

De vergadering van de Antwerpse OCMW-raad beloofde deze week weer woelig te worden. Op de agenda stond een controversieel ontwerpbesluit dat de dringende medische hulp (DMH) voor mensen zonder papieren koppelt aan een verblijf in een terugkeercentrum. Hiermee leek de geschiedenis zich te herhalen. Vorig jaar circuleerde immers een gelijkaardig voorstel. Dat haalde het toen niet omdat het in tegenspraak was met de wet. Samen met Paul De Vroey leg ik uit waarom ook dit nieuwe voorstel niet wettelijk ťn niet wenselijk is.

Lees meer
Lees hier het artikel uit DeMorgen
Lees hier het artikel uit Het Laatste Nieuws  


Nahima in beeld


Uitreiking Geitentrofee 2014 aan priester Janus Claessens op de nieuwjaarsreceptie van District Wilrijk (11 januari 2014)

Nieuwjaarsreceptie CD&V-Schelle  (25 januari 2014)

 

Nieuwjaarsreceptie ACW Stabroek-Hoevenen-Putte (23 januari 2014)

Kerstboomverbranding Hemiksem (11 januari 2014)

CD&V Ekeren, Brasschaat en Kapellen (19 januari 2014)

Nationale nieuwjaarsreceptie CD&V (25 januari 2014)
 

Nieuwjaarsreceptie CD&V-Rumst (26 januari 2014)

Nieuwjaarsreceptie CD&V-Lier-Koningshooikt (12 januari 2014)

Nieuwjaarsreceptie CD&V-Borgerhout (16 januari 2014)

 
 
Provinciale nieuwjaarsreceptie CD&V (15 januari 2014)
 
Nieuwjaarsreceptie CD&V-Mechelen wijk Liersesteenweg (18 september 2014)

Debatavond eenheidsstatuut arbeiders / bedienden Jong CD&V-Rumst
(11 december 2013)

 


parlement

Ik ben parlementslid kunnen worden dankzij de steun en sympathie van velen. Daarom maak ik graag tijd vrij voor jou. Wil je met je vereniging graag eens het Federaal Parlement bezoeken en genieten van een gratis rondleiding ?  

 

Wil je met je vereniging een debat of informatiesessie inrichten over ťťn van de onderwerpen die ik volg: armoede, sociale zekerheid, pensioenen, statuut arbeiders/bedienden, vrouw en emancipatie, gezin, vrijwilligerswerk, asiel en migratie of een onderwerp naar keuze ?  

 

Aarzel dan niet en contacteer mij via de hieronder staande contactgegevens. 

Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45 

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!