21  juli 2013 

Feest, we hebben een nieuwe koning

Een absolute hoogdag vandaag in het parlement. Koning Filip legde er zijn eed af als nieuwe koning. Samen met de collega's van de Senaat en de Kamer was ik getuige van dit historisch feit in ons parlementair halfrond.  

 

Het koningshuis is voor mij een baken in onze samenleving. En onze vorige koning Albert II heeft dat op een uitstekende manier gedaan. Hij was er als luisterend oor voor heel wat mensen toen die een luisterend oor nodig hadden. Hij was er om heel wat slachtoffers of naastbestaanden van ongevallen een hart onder de riem te steken. De kracht van zo'n optreden kan nauwelijks onderschat worden. Waar de koning zijn medeleven of steun aanbiedt, biedt eigenlijk het land - de natie - zijn helpende hand aan. De koning is symbool van dat land en die solidariteit. Albert II was ook een koning die perfect wist waar zijn plaats was in het politieke bestel. Wanneer nodig liet hij zich horen, had hij een boodschap. Wanneer nodig, werkte hij eerder op de achtergrond aan oplossingen.

 

Het is nu aan onze nieuwe koning Filip om dit verder te zetten. De feestdag vandaag was alvast veelbelovend. We maakten een prachtige dag mee, met een mooie eedaflegging en een knap defilé. We hebben een mooi nieuw koningspaar. Ik heber alle vertrouwen in dat koning Filip en koningin Mathilde op een moderne, hedendaagse manier hun rol zullen opnemen. Ik wens onze koning en koningin alle succes in hun opdracht.

 

Nahima Lanjri

CD&V - Volksvertegenwoordiger  


21 juli in 21 foto's 

aankomst
  PS aankomst
smet smet2
parlementair café

nahima kamer ambassadeur
nahima in parlement kardinaal

  lege troon aankomst
Mathilde koninklijke familie  

kamers
 filip2  
defilé
defilé
van den heuvel  ruiters
wouter

Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!