header2
  
    
6  augustus 2012   
Allochtonen: we moeten van dat woord af
Een alternatief voor de vondelingenschuif: discreet bevallen
Belg worden = integreren
Nieuwe regeling betaald verlof bij hospitalisering is in de maak
Brussel-Halle-Vilvoorde is gesplitst
Terughoudendheid igeboden bij uitwijzingen van minderjarigen
Nahima ondervraagt

Federaal

Allochtonen: we moeten van dat woord af
20 juli 2012


Lees hier het groot interview in De Standaard over wat mij drijft in het leven en in de politiek.  

 

Indien moeilijk leesbaar: klik hier of link naar de Standaard online 

standaard1
Standaard2

Een alternatief voor de vondelingenschuif: discreet bevallen
25 juli 2012

Op donderdag 25 juli, werd alweer een kind achtergelaten in de vondelingenschuif in Borgerhout.

Vrouwen hebben het recht om te bevallen in medische verantwoorde, humane omstandigheden. Kinderen hebben het recht om in een veilige omgeving geboren te worden.

 

Gebaseerd op deze overtuiging diende ik in oktober 2010 een wetsvoorstel in omtrent discreet bevallen. Een wetsvoorstel dat ik een aantal jaren eerder met senator Sabine de Bethune indiende in de Senaat. Het voorstel wil ervoor zorgen dat vrouwen hun kind veilig ter wereld kunnen brengen en het daarna kunnen afstaan voor adoptie.

 

Lees meer 


Belg worden = integreren
16 juli 2012 

 

paspoort Belg worden kan voortaan door zich te integreren en deel te nemen aan de samenleving. Ik ben tevreden dat er op 16 juli een akkoord is bereikt tussen alle  meerderheidspartijen over een nieuwe nationaliteitswet.

 

Met de snel-Belgwet konden mensen zonder dat ze hun integratie moesten bewijzen, snel Belg worden. Sindsdien werden 568.574 mensen Belg, wat een pak meer is dan het aantal inwoners van Antwerpen.  Daarom heeft CD&V sinds 2003 wetsvoorstellen ingediend  (Vandeurzen, mijzelf en nog vele anderen) om deze te wet te wijzigen.

 

 Lees meer 


De beste stuurlui staan aan wal
23 juli 2012

Nahima "Het migratiebeleid, was en is een catastrofe", dat was de algemene teneur van de migratiebarometer van de N-VA. Dat er nog veel werk aan de winkel is, betwijfelt niemand, maar we hebben in het afgelopen jaar sterke vooruitgang geboekt, dat vergat men erbij te zeggen. Ook de N-VA beschikte over de recente cijfers die wijzen op een kentering in het beleid, maar deze gebruikten ze niet.  

 

Enkel cijfers gebruiken die je goed uitkomen is niet ernstig. Een sterke nuancering van de gebruikte cijfers en omkadering is dan ook nodig.

 

Lees meer

Hier kan u het interview uit De ochtend (Radio1) beluisteren.

Hier kan u het fragment van het nieuws van ATV terugvinden.

Hier kan u het artikel uit De Standaard lezen.

Hier kan u het artikel uit De Morgen lezen.

Hier kan u het artikel uit Knack Magazine lezen


Betaald verlof bij hospitalisering kind
10 juli 2012

 

Ik ben tevreden dat ook de Minister van Werk, M. De Coninck op 10 juli kon bevestigen dat ze zo snel mogelijk mijn wetsvoorstel, dat ik in samenwerking met collega's van CdH en SP.a heb ingediend, wil realiseren en dus een flexibele regeling gaat uitwerken waarbij een werknemer een week betaald verlof kan opnemen wanneer zijn of haar kind in het ziekenhuis wordt opgenomen als gevolg van een zware ziekte.

 

Lees meer


Wilsonbekwame personen verdienen een beter statuut  
19 juli 2012 

 

Op 19 juli werd er in de plenaire zitting van de Kamer het wetsvoorstel van Raf Terwingen, dat ik heb meegetekend, om de beschermingsmaatregelen voor personen met een handicap te stroomlijnen, goedgekeurd.  

 

Dit was nodig omdat de doelgroep en hulpverleners de maatregelen ervaarden als een ingewikkeld en weinig transparant systeem. Meer signalen hadden we niet nodig, om het systeem te hervormen.

 

 Lees meer 


Meer oog voor mensen met een handicap
13 juli 2012 

 

Een op tien Belgen heeft een handicap. Een aantal dat waarschijnlijk nog gaat stijgen in de toekomst. Deze doelgroep ondervindt echter, ondanks vele beleidsmaatregelen, nog steeds moeilijkheden bij hun dagelijks functioneren.

 

Daarom heb ik samen met collega's van andere fracties een resolutie ingediend om de regering aan te manen meer oog te hebben voor de verzuchtingen van deze steeds groter wordende groep.

 

Lees meer


Brussel-Halle-Vilvoorde is gesplitst
13 juli 2012 

 

Splits BHV Na meer dan 50 jaar is het zover. BHV is gesplitst. De kiezel is uit de schoen. CD&V is trots en tevreden. Want wij hebben woord gehouden. We hebben onze nek uitgestoken.

 

 In juli 2011 koos CD&V resoluut voor een onderhandelde oplossing. En we hebben resultaat geboekt. Vandaag is er de splitsing. Een propere splitsing. Dat zeggen velen met ons. We voeren hiermee het Vlaamse regeerakkoord uit, en de vijf Vlaamse resoluties uit 1999.

 

Lees meer 


Terughoudendheid geboden bij uitwijzing van minderjarige
12 juli 2012

 

Hier kan u mijn reactie op de uitwijzing van minderjarigen vinden.   

Nahima ondervraagt


Een fijne vakantie
iedereen inbegrepen - kind
Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!