header2
  
    
15 november 2012   
Borgerhout...merci
Onverwachte wendingen tijdens de onderhandelingen in Antwerpen
Belg worden = integreren. Historische fout rechtgezet
Discreet bevallen: een humaan alternatief voor moeder en kind
Meer oog voor alleenstaande ouders
Gevraagd: geen rode telefoon op de groene lijn
Geen inkomensverlies voor meewerkende echtgenoten

Antwerpen


Borgerhout ... merci
14 oktober 2012

gemeentehuis Ik ben trots dat ik vanaf volgend jaar mij Borgerhouts districtsraadslid mag noemen. Ik wil hierbij alle 1715 kiezers bedanken voor het vertrouwen dat ze in CD&V en mij (777 stemmen) hebben gesteld.

 Lees meer

Onverwachte wending in de onderhandelingen
14 november 2012

stadhuis antwerpen De coalitie-onderhandelingen in Antwerpen lopen moeilijk en nemen soms zeer onverwachte wendingen. Zo kondigde de sp.a plots het einde van de Stadslijst aan, een kartel tussen CD&V en sp.a. Mijn mening daarover kon ik geven op radio en televisie. 

 

Herbekijk het verslag uit Villa Politica 

Herbeluister het interview op radio 1 

 

 Lees meer


Federaal


Belg worden = integreren. Historische fout rechtgezet
25 oktober 2012

 

identiteitskaart Tijdens de plenaire vergadering van 25 oktober is een historische fout rechtgezet. De snel Belgwet verdwijnt en een nieuwe nationaliteitswetgeving ziet het levenslicht. Ik heb mij vanaf het begin van mijn politieke carrière steeds verzet tegen deze snel Belgwet die de Belgische nationaliteit en bijkomende rechten versterkte zonder dat dit een zekere vorm van integratie vereiste. Met deze nieuwe wet, waar ik mee de pen heb vastgehouden, verandert dit drastisch. Integratie wordt dé belangrijkste toetssteen voor het verkrijgen van de Belgische nationaliteit.

 

Herbeluister het interview op JOEfm

Lees meer

Nationaliteit
Mijn tussenkomst in de plenaire

Discreet bevallen: een humaan alternatief voor moeder en kind
4 november 2012

Naar aanleiding van de
baby die onlangs werd gevonden in de vondelingenschuif van Moeders voor moeders, vraag ik opnieuw de agendering van mijn wetsvoorstel "discreet bevallen" aan.
 

Vrouwen hebben het recht om te bevallen in medische verantwoorde, humane omstandigheden. Kinderen hebben het recht om in een veilige omgeving geboren te worden. Gebaseerd op deze overtuiging diende ik in de Kamer al in oktober 2010 een wetsvoorstel in omtrent discreet bevallen, dat ik een aantal jaren eerder met senator Sabine de Bethune indiende in de Senaat.

  

Het wetsvoorstel wil ervoor zorgen dat kinderen niet langer te vondeling worden gelegd of erger en vrouwen hun kind veilig ter wereld kunnen brengen en het daarna kunnen afstaan voor adoptie. 

 

Lees meer 

Hier kan u het wetsvoorstel vinden  


Meer oog voor alleenstaande ouders
13 november 2012

 

De Dienst voor Alimentatievorderingen (DAVO) betaalt voorschotten op onderhoudsgeld en vordert onderhoudsgeld in wanneer ex-partners de alimentatie niet betalen. In recent onderzoek heeft men echter bewezen dat ruim één gezin op acht niet de alimentatievergoeding krijgt waar men recht op heeft.

 

Daarom pleit ik samen met Cindy Franssen en Sonja Becq voor prioritaire behandeling van ons wetsvoorstel in de kamer dat een verdere uitbreiding en hervorming van de werking van DAVO regelt. 

 

Lees meer 

Hier kan u het wetsvoorstel vinden 


Gevraagd: geen rode telefoon op de groene lijn voor personen met een handicap  
13 november 2012


Met 66% onbeantwoorde oproepen scoorde het callcenter voor personen met een handicap vorig werkjaar niet echt goed. Aangezien dit callcenter speciaal is opgericht om personen met een handicap gratis te informeren over hun rechten, hun aanvragen, hun dossier of toegezonden brieven, waren deze cijfers dan ook zeer betreurenswaardig.

Ik heb de Staatssecretaris hierover dan ook ondervraagd en gevraagd om acties te nemen om ervoor te zorgen dat mensen ook effectief de hulp krijgen waarop ze recht hebben.

 Lees meer
Hier kan u de mondelinge vraag vinden 

Geen inkomensverlies voor meewerkende echtgenoten
7 november 2012 

 

Indien je als partner van een zelfstandige, meehelpt in de zaak val je onder het statuut van meewerkende echtgenote. Indien je echter een kleine bijverdienste hiernaast hebt, kan je deze sociale rechten plots verliezen.  

 

Daarom hebben wij met CD&V een wetsvoorstel ingediend om specifiek hen te beschermen, die hierdoor uit de boot dreigden te vallen. In dit voorstel bepleiten we dat men kan bijverdienen tot 3000 EUR per jaar, zonder het statuut te verliezen.


Nahima in beeld


Borgerhoug2012_reus

Borgerhout2012_reuzenstoet
Borgerhout2012_Reuzen3
  debatacw actietegenracisme
Borgerhout2012_reuzen3
Borgerhout2012_statie
Borgerhout2012_ronde allochtonen
Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!