header2
  
    
31  mei 2012   

Ik ga voluit voor Borgerhout
De Bronzen Pagadder, wat een eer, wat een trofee !
Werk aan de winkel voor de Turnhoutsebaan
Over grenzeloze liefde en importhuwelijken
Werk en gezin beter combineren
Pleegouders verdienen respect
In de bloemetjes gezet door de koning
Veiligheid verzekeren op recreatiedomeinen
Uitnodiging voor verenigingen
Nahima in beeld

Antwerpen - Borgerhout

Ik ga voluit voor Borgerhout
17 mei 2012

 

Nahima

De voorbije dagen hebben de media er nog eens een streep aandacht aan besteed, en ik bevestig het hier nog eens graag. Ja, ik ga bij de volgende verkiezingen voluit voor mijn gemeente, mijn district Borgerhout.

De Bronzen Pagadder, wat een eer, wat een trofee !
17 mei 2012

Bronzen PagadderAl enkele jaren organiseert het Antwerpse ACW  'De Bronzen Pagadder' en dit naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidsbeweging.  

 

Niet het financieel kapitaal, maar het menselijk kapitaal is het kostbaarste goed van het ACW. Dat willen we dan ook jaarlijks in de bloemetjes zetten.

 

Lees meer

Herbekijk hier het verslag op ATV 


Werk aan de winkel voor de Turnhoutsebaan

21 maart 2012 

 

debatavondDe Turnhoutsebaan in Borgerhout is één van de belangrijkste in- en uitvalswegen van Antwerpen. Decennialang bekoorde ze als winkelstraat iedereen tot ver buiten de stad. Vandaag is de Turnhoutsebaan nog altijd drukbezocht en nog voorwerp van heel wat verkeer, maar het gelaat van de drukke verkeersas is wel helemaal anders.

Ook tijdens het debat dat we met CD&V organiseerden bleek dat er nog heel wat werk aan de winkel is om van de Turnhoutsebaan terug een aangename winkelstraat te maken. Zo stelde minister-president Kris Peeters voor om via een ondergrondse tramlijn en renovatiepremies de Turnhoutsebaan veiliger en leefbaarder te maken. Ook in de gemeenteraad interpelleerde ik de korpschef en stelde ik een aantal oplossingen voor.

Lees mijn interpellatie
Zie onderaan voor meer foto's 

Over grenzeloze liefde en importhuwelijken

22 mei 2012

 

modeshowZondag nam ik samen met Staatssecretaris De Block en schepen Leen Verbist deel aan het debat over migratiehuwelijken op het vrouwenfeest van El Moustaqbal vzw in de Roma waarop meer dan 500 vrouwen aanwezig waren. Nadien konden we nog genieten van een mooie modeshow en een fijn optreden van Let's Go Urban.

 

Lees meer


Federaal

Werk en gezin betere combineren
25 mei 2012

Ik wil de combinatie tussen gezin en arbeid bevorderen. Positief is dat vanaf volgende maand een 4de maand ouderschapsverlof kan aangevraagd worden voor kinderen geboren na 8 maart 2012. Verder heb ik ook een voorstel ingediend om de opname van het ouderschapsverlof nog flexibeler te maken. Een halve dag ouderschapsverlof per week is dan ook mogelijk.

   


Pleegouders verdienen respect
9 mei 2012

Pleegzorg vlaanderenGezinnen staan om diverse redenen onder druk en zijn soms kwetsbaar. Niet elk gezin kan hier op eigen kracht mee omgaan. Pleegzorg kan dan een antwoord zijn. Meer nog, in veel gevallen is pleegzorg heilzamer dan opname in een instelling. Het zou dan ook de eerste te overwegen vorm van hulpverlening moeten zijn.

Ik heb samen met volksvertegenwoordigers Katrien Schryvers en Raf Terwingen enkele nieuwe voorstellen gelanceerd, die de wetgeving zowel op Vlaams als op federaal niveau stroomlijnen. Meer specifiek hebben we ervoor gepleit om een statuut en zorgverlof voor pleegouders in te voeren alsook een efficiëntere organisatie van pleegzorg.

Lees meer
Hier kan u het wetsvoorstel vinden voor zorgverlof 

In de bloemetjes gezet door de Koning
8 mei 2012

 

Bezoek bij de koningOp 8 mei werd ik samen met alle andere vredesvrouwen ontvangen op het koninklijk paleis en hadden we een goed gesprek met de Koning. We werden er in de bloemetjes gezet door het vorstenpaar omwille van onze inzet voor vrede.

In mijn geval apprecieerden ze mijn wetsvoorstellen en resoluties om de strijd tegen de mensenhandel op te voeren en zwakkeren (slachtoffers van huiselijk geweld, niet-begeleide minderjarige vreemdelingen, ...)  in de maatschappij te beschermen. 

 

Op bezoek bij de koning2


Veiligheid verzekeren op recreatiedomeinen
25 mei 2012 

 

Elk jaar opnieuw speelt er zich wel één of ander veiligheidsconflict af in of rond een recreatiedomein. Daarom heb ik samen met Michel Doomst en andere collega's een wetsvoorstel ingediend om het probleem aan te pakken naar analogie met de al bestaande voetbalwet.

 

Amok maken en zinloos geweld zijn geen vormen van recreatie. Een correcte en strenge aanpak hiervan is dan ook noodzakelijk

 

Lees meer


Varia

{Verenigingen inbegrepen}

7 mei 2012  

 

welkomOp zondag 20 juni gaan we met CD&V Borgerhout in gesprek met de verenigingen. Ook uw vereniging is welkom.Nahima in beeld

Kandidatendag in Geel
28 mei 2012

We waren met velen maandag op de kandidatendag in Geel. Ik zag vele bekende gezichten maar ook vele nieuwe. Met zoveel talent in huis ben ik er zeker van dat we een mooi resultaat zullen neerzetten in 2012. Via deze links kan u alvast de speech van Wouter Beke en speech van Kris Peeters vinden. Zelf nam ik deel aan panelgesprek over mobiliteit.


Wouter Beke
    kandidatendag1kandidatendag - gesprek3
Na deze drukke dag hadden mijn man en mijn dochter wel een uitstap verdient.

timeout1timeout2


Actie gezondheid wereldwijd op Mano Mundo
30 april 2012
 
Mano Mundo

Mano Mundo2
Gespreksavond Turnhoutsebaan  
14 mei 2012 
gespreksavond
Gespreksavond 1gespreksavond2
gespreksavond3gespreksavond4
gespreksavond5gespreksavond6
Dankzij mijn attente echtgenoot en dochter werd moederdag ook niet vergeten
13 mei 2012

moederdag1moederdag2

klas in parlement

 

Ik ben parlementslid kunnen worden dankzij de steun en sympathie van velen van jullie. Daarom maak ik graag tijd om mensen rond te leiden in het Federale Parlement. Indien je kennis wil maken met het parlement en wil genieten van een gratis rondleiding mag u mij steeds contacteren op de hieronder staande contactgegevens.  

 


Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!