header2
  
    
6  december 2011 

Eindelijk een regering
Naar een gezond asiel-en regularisatiebeleid
Geen financiële steun aan asielzoekers
Het dossier Mauro is schrijnend
Meer pleegzorgverlof voor elke pleegouder
Armoede is geen kinderspel
Kanker maakt arm: borstkanker
Parlementaire vragen
Ouderen zijn niet te kloppen

Eindelijk een regering

 

We hebben er  541dagen op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zo ver: we hebben een nieuwe regering. Er is op het scherp van de snee onderhandeld maar ik ben er echter van overtuigd dat met dit regeerakkoord een nieuwe weg kunnen inslaan uit de al veel te lang aanslepende politieke en economische crisis.Hier kan u het globale akkoord lezen.
Hier kan u mijn visie vinden op het luik "Asiel en Migratie".
Hier kan u  de lijst van ministers en staatssecretarissen vinden. 

Een korte samenvatting van een lange regeringsvorming 

Naar een gezond asiel- en regularisatiebeleid

 

Ik heb sinds mijn aantreden in de politiek steeds de pijnpunten van ons asielbeleid aangekaart. Misbruiken waren legio, duidelijke procedures minder.  

 

In het parlement stemden we recent twee nieuwe wetten: ťťn over de aanpak van misbruiken van de medische regularisatie en ťťn over een strenger terugkeerbeleid en de invoering van een lijst van veilige landen.  

 

Hierdoor wordt alvast een lans gebroken voor snellere en duidelijke procedures waar misbruikt wordt bestraft en gerechtigden sneller worden geholpen

 

Een strenger terugkeerbeleid en lijst van veilige landen: lees meer  

Een strengere medische regularisatie: lees meer  


Geen financiŽle steun aan asielzoekers !

Nahima - terzakeIn het regeerakkoord is er geen sprake van een terugkeer naar de financiŽle steun voor asielzoekers. Uitsluitend materiŽle steun in vorm van bed, bad en brood wordt voorzien.  

 

Lees meer

Fragment uit het VRT-journaal 


Het dossier Mauro is schrijnend 

 

Dat Nederland de jonge Mauro terugstuurt nadat hij er 8 jaar gewoond heeft bij een pleeggezin, de taal perfect spreekt en geÔntegreerd is, is gewoonweg schrijnend.  

 

Ik ben heel blij dat eind juni mijn wetsvoorstel is goedgekeurd in het parlement, waardoor zulke drama's bij ons vermeden worden.

 

Lees meer  

Lees hier mijn (gestemd) wetsvoorstel 


Meer pleegzorgverlof voor elke pleegouder

pleegzorg vlaanderen
Ik heb deze week, op voorstel van onder meer Pleegzorg Vlaanderen en Pleegouders Vlaanderen, een wetsvoorstel ingediend opdat in de toekomst het pleegzorgverlof (6 dagen) een recht wordt van elke erkende pleegouder.

Daar bovenop voorziet het wetsvoorstel in 4 extra dagen op het moment dat het kind in het pleeggezin wordt opgenomen.


Armoede is geen kinderspel !

armoede is geen kinderspel
Overal ter wereld zijn kinderen de eerste slachtoffers van armoede. Dit zien we spijtig genoeg ook in een welvarend land zoals BelgiŽ. Maar liefst 1 op 5 kinderen zijn hiervan het slachtoffer: dit kan niet.

Op 23 november heb ik Staatssecretaris Courard hierover verhoord en bij deze vraag ik u allen om de online petitie van Welzijnszorg te ondertekenen.
 

Kanker maakt arm: borstkanker

Ik heb de minister van Sociale Zaken ondervraagd over de terugbetaling van een borstreconstructie.

Een borstreconstructie is psychologisch een zeer belangrijk stap om terug de draad op te nemen nadat borstkanker is overwonnen. Vele vrouwen blijven echter verminkt achter doordat de kosten ervan nog te hoog liggen. Hier moet iets aan worden gedaan.
Mijn vraag aan Minister Onkelinx 

Parlementaire vragen

Ik heb de laatste maand zeker niet stilgezeten. Hieronder vindt u enkele parlementaire vragen die ik in de loop van deze maand heb gesteld.

 


Ouderen zijn niet te kloppen

actie - V&M - station berchemOp 18 november heb ik samen met Buket Karaca, Sineray Karaca en Tommy Anthonissen actie gevoerd aan het station van Berchem om aandacht te vragen voor mishandeling van ouderen.


actie - station berchem

actie - station berchem


klas in parlement

 

Ik ben parlementslid kunnen worden dankzij de steun en sympathie van velen van jullie. Daarom maak ik graag tijd om mensen rond te leiden in het Federale Parlement. Indien je kennis wil maken met het parlement en wil genieten van een gratis rondleiding mag u mij steeds contacteren op de hieronder staande contactgegevens.  

 


Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!