header2
  
    
28 oktober 2011 

Samen onderhandelen is super
Onderhandelen loont: de 6de staatshervorming is een feit !
Opvangwet gewijzigd
Goed nieuws voor mensen met een uitkering
Tweeverdieners, kind van de rekening ?
Voor een beter statuut van huispersoneel, internationaal én nationaal
En het Sociaal Reuzeke 2011 gaat naar ...
Met de CD&V vrouwen op stap
Schoten gaat voor de vrijwilliger
Parlementaire vragen

Samen onderhandelen is super

Nahima - portret2Momenteel wordt er volop onderhandeld over de socio-economische thema's, de begroting, asiel en migratie, justitie, enz.

Zelf heb ik de eer mee te mogen onderhandelen over het luik asiel en migratie. We werkten een evenwichtig akkoord uit. Kernpunten voor het asielbeleid zijn: een beperking van de instroom, snellere procedures, materieel spreidingsplan voor de opvang en een effectief terugkeerbeleid.

Daarnaast nemen we concrete maatregelen om elke vorm van misbruik aan te pakken, maar bieden we ook bescherming aan zij die het nodig hebben, onder meer niet begeleide minderjarige vreemdelingen.

Binnenkort meer hierover.

Onderhandelen loont: de 6de staatshervorming is een feit !

 

BHV

We hielden het been stijf maar hebben onderhandelingen nooit afgewezen.

 

De 6de staatshervorming is er dan ook  

één geworden zonder grote Vlaamse toegevingen.

  • Hier kan u meer informatie vinden over de splitsing van BHV
  • Hier kan u meer informatie vinden over de splitsing van het gerechtelijk arrondissement BHV
  • Hier kan u meer informatie vinden over de nieuwe financieringswet

Opvangwet gewijzigd


Een bijna kamerbrede meerderheid heeft op 27 oktober het wetsvoorstel goedgekeurd betreffende nieuwe regels voor de opvang van asielzoekers. Belangrijk is dat er werk wordt gemaakt van een degelijk terugkeerbeleid voor uitgewezen asielzoekers. 


Hier
kan u het wetsvoorstel vinden

Hier kan u mijn tussenkomst vinden tijdens de plenaire vergadering
   
Lees meer 

Goed nieuws voor mensen met een uitkering

 

ACV+ABVVEen aantal uitkeringen zijn sinds vorige maand verhoogd.

 

Onder andere pensioenen, invaliditeitsuitkeringen en werkloosheidsuitkeringen worden aangepast aan de stijgende levensduurte.

 

Lees meer  

 


Tweeverdieners, kind van de rekening ?

catharis ACWDe eerste open

Catharsis-avond van het ACW Duffel was een succes en voor herhaling vatbaar. De stelling was of tweeverdieners het kind van de rekening zijn in onze welvaartsstaat.  

 

Ik werd samen met Sandra Rosveldt (hoofd ACW studiedienst) en Frederik de Wispelaere (onderzoeker HIVA) als spreker uitgenodigd voor dit boeiende debat. 

 

Lees meer


Voor een beter statuut van huispersoneel, internationaal én nationaal


logo waardig werk

Op vrijdag 7 oktober, de dag voor Waardig Werk, voeren vakbonden en NGO's wereldwijd actie rond waardig werk voor alle werknemers.   

 

Samen met Stefaan Vercamer steun ik de actie van de Coalitie voor waardig werk volop. Met deze steun willen wij het belang van de wereldwijde strijd voor bescherming en waardering van huishoudpersoneel onderstrepen. Ter ondersteuning hiervan dienden we een resolutie in maar we willen ook voor eigen deur vegen. Ook het Belgische huishoudpersoneel werkt in een zeer precair statuut. Daarom diende ik ook een wetsvoorstel in om het beroep van dienstbode en huisbediende op te waarderen en de achterstelling inzake arbeids- en sociale bescherming weg te werken.

 

Hier kan u mijn wetsvoorstel vinden

Hier kan u de resolutie vinden   

 

Lees meer 


En het Sociaal Reuzeke 2011 gaat naar ....

 

sociaal reuzekeDe concurrentie was groot maar na veel beraad hebben op 24 september Welzijnsschakels Borgerhout en jongerenwerking KRAS het eerste Sociaal Reuzeke van Borgerhout in de wacht kunnen slepen.

   

ACW Borgerhout wil met deze prijs organisaties bekronen die zich vrijwillig inzetten voor een betere verstandhouding en samenwerking tussen diverse groepen in de samenleving.

 

Lees meer


videoverslag (copyright: de gazet van Borgerhout
Sociaal Reuzeke.wmv
Sociaal Reuzeke.wmv

Ik wil u hierbij alvast de Gazet van Borgerhout van harte aanbevelen. Het is een absolute  must voor elke Borgerhoutenaar. Surf eens naar de site (www.gazetvanborgerhout.be) en abonneer u gratis op alle nieuwsberichten.


Met de CD&V vrouwen op stap
 

Stralend weer, een haven waar we trots op mogen zijn en een bezoek aan het MAS; meer was er niet nodig om van dit initiatief van CD&V-vrouwen om in contact te treden met vrouwen van diverse origine een groot succes te maken.  

 

bezoek mas 


Schoten gaat voor de vrijwilliger
 

vrijwilliger1Vrijwilligers, ze worden vaak vergeten maar zijn een onmisbaar deel van onze economie én maatschappij. Ik ben dan ook blij dat CD&V Schoten mij uitgenodigd heeft om een presentatie te geven over vrijwilligerswerk.  

 

Er zijn namelijk nog heel wat vragen van vrijwilligersorganisaties betreffende verzekeringen, subsidies, enz. Er is op dit vlak al veel werk verricht maar ook in de pijplijn zitten er interessante zaken.  

 

 

vrijwilliger2vrijwilliger3 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Parlementaire vragen

Ik heb de laatste maand zeker niet stilgezeten. Hieronder vindt u enkele parlementaire vragen die ik in de loop van deze maand heb gesteld.  


klas in parlement

 

Ik ben parlementslid kunnen worden dankzij de steun en sympathie van velen van jullie. Daarom maak ik graag tijd om mensen rond te leiden in het Federale Parlement. Indien je kennis wil maken met het parlement en wil genieten van een gratis rondleiding mag u mij steeds contacteren op de hieronder staande contactgegevens.  

 


Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!